• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
vet ailem yanımda eşimde becerir sğaolsun görümcemin okulu da yeni bitti işte
kayınvalidem burda duracağına sende dursun yardım eder dedi iyi de oldu hani sağolsun :)
vete refleks olarak hazırlama oldugunu duymustum bende daha önce :) gercekten
çok garip herşey kendiliğindne hazırlanıyo gibi :)

canım yemek yedikten hemen sonramı yoksa 1 sat sonra fln mı tekrar acıkma
hissediyosun ? eğer yemek yedikten hemen sonra acıkma kazınma hissediyosan ve
arada bi hafif bi ağrında oluyorsa reflü başlangıcı olabilir....sen önlem olarak yemek yer
yemez yatma ve 2 yastıkla yat rahatlama hissedersin sanıyorum :) hamişken hem
acıkıyoruz yiyoruz hemde hep yatma isteği oluyo ya belki yemek yiyipte yatmışsan
reflü başlamış olabilir onun için diyorum ama büyük ihtimalle bebiş çok oburdur :CüvCüv:

evet canım yemekten hemen sonra baslıyo sankı okadar seyı ben yememıs gıbı...arada oluyo ...cok gıcık bı durum ya...ya bı de aklıma ne takılıyo sureklı ...hanı ben de hıpotıroıdı cıkmıstı ...4.haftadayken tedavıye basladım...su anda testlerım normal sevıyede ..4. haftadan 10 gun sonra yaptırdıgım da oleydı..gecen hafta yıne yaptırdım yıne normal..dr lar tedavı ettıgın surece bı sorun cıkmaz dıyo ama ben hep gec mı kaldım korkusu yasıyorum ..bebegıme bı zarar gelcek dıye cok korkuyorum ya...zeka gerılığı yapıyoomus tedavı edılmezse ama ben ettıgım halde ole korkum var..hamıle kalmadan farketmelıydım dıye kendımı sureklı sucluyorum...dr lar rahatlatıyo bı ılaaç ıçersın hıc bır sey kalmaz dıyolar ama ...gel de bana anlat..nette bazı yerlerde hamılelık oncesı tedavı edılmesı lazım ..hamıle kalma zorlaşıyomus..ama bı yanımda hamıle kaldıgıma gore hamılelıkle bırlıkte mı dustu acaba dıye tesellı edıyorum kendımı...

ay_she, bayankarasu, BeReN35, derya32, dilemma_, idilcan, naneseker, smart_girl+, tinkerbell09, zehsel merhaaba kızlar,gününzün güzel geçmesi dileğiyle,nasılsınız?yaa ne çok şey yazmışsınız oku oku bitiremedim hala.. :(

Merhaba Elazığ güzelimhihoyyyt NAsılsın?Ben de ne zamandır yok gibiydim(en azından muhabbetlerde) şimdi de bir girdim pir girmiş oldum :S

Merhaba Elazığ güzelimhihoyyyt NAsılsın?Ben de ne zamandır yok gibiydim(en azından muhabbetlerde) şimdi de bir girdim pir girmiş oldum :S

:) Merhaba canım benim çok teşekkür ederim güzel latifen için canım benm ...evet bende aralarda giriyorum ama seni hiç göremedim,iyi yapmışsın sen çok uzak kalma buralardan yaa...a.s.

evet canım yemekten hemen sonra baslıyo sankı okadar seyı ben yememıs gıbı...arada oluyo ...cok gıcık bı durum ya...ya bı de aklıma ne takılıyo sureklı ...hanı ben de hıpotıroıdı cıkmıstı ...4.haftadayken tedavıye basladım...su anda testlerım normal sevıyede ..4. haftadan 10 gun sonra yaptırdıgım da oleydı..gecen hafta yıne yaptırdım yıne normal..dr lar tedavı ettıgın surece bı sorun cıkmaz dıyo ama ben hep gec mı kaldım korkusu yasıyorum ..bebegıme bı zarar gelcek dıye cok korkuyorum ya...zeka gerılığı yapıyoomus tedavı edılmezse ama ben ettıgım halde ole korkum var..hamıle kalmadan farketmelıydım dıye kendımı sureklı sucluyorum...dr lar rahatlatıyo bı ılaaç ıçersın hıc bır sey kalmaz dıyolar ama ...gel de bana anlat..nette bazı yerlerde hamılelık oncesı tedavı edılmesı lazım ..hamıle kalma zorlaşıyomus..ama bı yanımda hamıle kaldıgıma gore hamılelıkle bırlıkte mı dustu acaba dıye tesellı edıyorum kendımı...

geçmiş olsun tinkerbell öncelikle.tek okuduğum mesajından nasıl bi olumsuzluk olduğunu tam anlamamakla birlikte çocukta zeka geriliği yapıyormuş kısmı dikkatimi çekti.belirtileri var mı bu hipotiroidi nin?

:) Merhaba canım benim çok teşekkür ederim güzel latifen için canım benm ...evet bende aralarda giriyorum ama seni hiç göremedim,iyi yapmışsın sen çok uzak kalma buralardan yaa...a.s.

Başımı kaşıyacak avktim yoktu derler ya aynen o misaldim ama bitti bitecek durumdayız artık çok şükür. :lepi: Sen ne yaptın döndünüz mü?Bu sıralar olsa gerek!

geçmiş olsun tinkerbell öncelikle.tek okuduğum mesajından nasıl bi olumsuzluk olduğunu tam anlamamakla birlikte çocukta zeka geriliği yapıyormuş kısmı dikkatimi çekti.belirtileri var mı bu hipotiroidi nin?

canım hamılelıgın basında hanı testler yapılıyo ya tsh a
bakıyo dr.eger yuksekse serbest t3 t4 degerlerıne bakılıyo..benımde tsh yuksektı ..bu da hıpotıroıdının en onemlı kanıtı...belırtılere gelınce metabolızma yavaslıyo halsızlık yorgunluk hıssı oluyo enerjı bıtmıs gıbı yanı...zeka gerılıgıne gelınce hamılelık boyunca tedavı edılmezse bebekde bu olusabılıyo...bu nedenle hıpotıroıdılı anneler hamılelık boyunca sık aralıklarla tsh sevıyesıne baktırıyoı..ben de 15 de bır yaptırıyorum hamılelıgın basında yuksek cıktı hemen tedavıye basladık.ve kısa arallıklarda test yaptırdım ıkıdır normal cıkıyo...dr bı sorun yok dıyo ama ben kuruntu yapıyorum bıraz ...

Sanırım sen beni yanlış anladım Beren'cim!Ben senin hakkın değil ,zaten çocuğun var ,neden üzülüyorsun... anlamında bir cümle kurmadım ki;kurmam da!Söylemeye çalıltığım şey hastane işlerine dalınca sen çok yıpranacaksın;iyi düşündün mü bunu,zaten bir çocuğun var olmuş;tedaviye gerek kalamdan ikinci de olabilir.Hem maddi hem manevi olarak yıpranmamış olursunuz anlamındaydı yazdıkalrım.Sanırım çok duygusal bir dönem içine girmişsin ;aksi halde benim asla cevapladığın manada bir duruma meğil vermeyeceğimi bilirdin.burda birlikte senin kan testinin sonucunu,diğer tahlillerini... her şeyi beklemedik mi!Eğer 'aammannn onun çocuğu var zaten' bakış açıısnda olsaydım paylaşımlarımız bu denli olabilirmiydi.

Çiçeğimin de çocuğu var ve her ay ben onu ilk kez hamiş olacakmış gibi büyük bir heyecanla bekliyorum tabi seni de öyle...Kırdıysam kusuruma bakma;kasıt asla yoktu konuşmam da tamamen senin için ,senin yıpranmaman adına kurulmuş cümlelerdi.

evet anladım saol beni düşündüğün için.. biliyorum hamile kalırsam sevineceinizi konu bu deil zaten..ben elbetteki bu kararı verirken düşündüm bütün bunları düşünmezmiyim. hepsini çok iyi biliyorum zahmetini harcanan zamanı yıpranmasını maddiyatını v.s. çok çok zor süreçler bunlar.. takipler aşılamalar bu zamanda çok yıprandım zaten. şimdide tüp bebek ve bu kararı vermeninde kolay olmadığınıda bilmeni isterim.3 yılın hesabını burda vermeye zaman yetmez inan. 35 yaşındayım ben 1tane çocuk büyüttüm yeniden bebek büyütmenin zorluklarını da çok iyi biliyorum. isterdimki oğlum için 3yıldır yaptıklarım takdir edilsin. bu kadar çileye oğlu kardeşliği tatsın diye oğlu kardeş istediği için bunca zahmete katlanıyor demekki annelik böyle birşey işte denilsin. güçlü olmak böyle birşey işte denilsin.yadırganmasın bu çabalarım takdir edilsin anlıyomusun
herkes aynı düşünmek zorunda değil elbette mesela sen tek çocuğun olsun istiyorsun ve o da kız olsun istiyorsun inşallah da kavuşursun tez zamanda. umarım bu fikrin değişmez ama değişirse beni anlıcaksın zaten..
neyse dediğin gibi belkide duygusallaştım belkide tekrarlanan bu sözlerden bıktım o yüzden bu sitemim canım boşver

Smart geceleri bakıyorum topiğe ama kimse yokbenneyaptımki Sen olmayınca gece muhabbetleri de olmuyo yani

Yaaaa!Ben çok mu gevezeyim kiiii!:utangac: Şenay da aynı şeyi söyledi..:roflol:
Öyle denk gelmiştir ya;benimle ilgili olduğunu sanmıyorum...
Fatoşun ambargosu vardı
Pembe hamile,eskisi kadar grmiyor
ben yoğundum
Su ve çiçeğim var bir de daimi gececilerden iki kişi olunca sıkılmışlar girmemişlerdir.Misafir oyuncular da kimse olmayınca konuşmaya dahil olmak istememiştir;öylece muhabbet kurumuştur diye düşünüyorum. :uhm:

canım hamılelıgın basında hanı testler yapılıyo ya tsh a
bakıyo dr.eger yuksekse serbest t3 t4 degerlerıne bakılıyo..benımde tsh yuksektı ..bu da hıpotıroıdının en onemlı kanıtı...belırtılere gelınce metabolızma yavaslıyo halsızlık yorgunluk hıssı oluyo enerjı bıtmıs gıbı yanı...zeka gerılıgıne gelınce hamılelık boyunca tedavı edılmezse bebekde bu olusabılıyo...bu nedenle hıpotıroıdılı anneler hamılelık boyunca sık aralıklarla tsh sevıyesıne baktırıyoı..ben de 15 de bır yaptırıyorum hamılelıgın basında yuksek cıktı hemen tedavıye basladık.ve kısa arallıklarda test yaptırdım ıkıdır normal cıkıyo...dr bı sorun yok dıyo ama ben kuruntu yapıyorum bıraz ...

ya aklım karıştı şimdi,neden dersen hamilelik başlangıcında bana hiç test yapılmadı aynı doktora gittiğimiz arkadaşlara da yapılmadı.yaptırdığım ilk test ikili olan ama zaten çocukta bir anormallik varsa zeka bakımından bu testte belli olmuyor mu?yoksa senin bahsettiğin T3-4 hormonları ikiliye gelmeden kısa yoldan olasığı güçlendirici bilgi mi veriyor?Ömrüm boyunca bu hormonlarımı ölçtürmedim de ben eyvahedigeldismile

evet anladım saol beni düşündüğün için.. biliyorum hamile kalırsam sevineceinizi konu bu deil zaten..ben elbetteki bu kararı verirken düşündüm bütün bunları düşünmezmiyim. hepsini çok iyi biliyorum zahmetini harcanan zamanı yıpranmasını maddiyatını v.s. çok çok zor süreçler bunlar.. takipler aşılamalar bu zamanda çok yıprandım zaten. şimdide tüp bebek ve bu kararı vermeninde kolay olmadığınıda bilmeni isterim.3 yılın hesabını burda vermeye zaman yetmez inan. 35 yaşındayım ben 1tane çocuk büyüttüm yeniden bebek büyütmenin zorluklarını da çok iyi biliyorum. isterdimki oğlum için 3yıldır yaptıklarım takdir edilsin. bu kadar çileye oğlu kardeşliği tatsın diye oğlu kardeş istediği için bunca zahmete katlanıyor demekki annelik böyle birşey işte denilsin. güçlü olmak böyle birşey işte denilsin.yadırganmasın bu çabalarım takdir edilsin anlıyomusun
herkes aynı düşünmek zorunda değil elbette mesela sen tek çocuğun olsun istiyorsun ve o da kız olsun istiyorsun inşallah da kavuşursun tez zamanda. umarım bu fikrin değişmez ama değişirse beni anlıcaksın zaten..
neyse dediğin gibi belkide duygusallaştım belkide tekrarlanan bu sözlerden bıktım o yüzden bu sitemim canım boşver

:hooray: :hooray: :hooray: :hooray: Takdir etmez miyim be gülüm.Herkes kendisi için istiyor sen ise oğlun için;bunu görmek çok zor değil.Aptal olan bile anlar :dance: Neyse ben bu konuyu uzatmayayım.Kıyamam ben sana;canını sıktıy:dance:sam tekrar kusura bakma.Benimki de bencillik işte.Hani arkadaşız ya ;kendimce seni korumaya çalıştım bütün bu zorluklardan! :1hug:

Başımı kaşıyacak avktim yoktu derler ya aynen o misaldim ama bitti bitecek durumdayız artık çok şükür. :lepi: Sen ne yaptın döndünüz mü?Bu sıralar olsa gerek!

Anlıyorum seni canım benm,inş. bitirirsin işlerini Allah yardımcın olsun..evet inş. perşembe günü dönüyoruz çok şükür :) ama önce osmaniye ye sonra kıbrıs a dönecegiz sanırım..artık yavaş yavaş toparlanıyorum bende...

Benim çıkmam gerekiyor arkadaşlar;bu ladar tembellik ettiğim yeter!:( öpüyorum hepinizi :)

ya aklım karıştı şimdi,neden dersen hamilelik başlangıcında bana hiç test yapılmadı aynı doktora gittiğimiz arkadaşlara da yapılmadı.yaptırdığım ilk test ikili olan ama zaten çocukta bir anormallik varsa zeka bakımından bu testte belli olmuyor mu?yoksa senin bahsettiğin T3-4 hormonları ikiliye gelmeden kısa yoldan olasığı güçlendirici bilgi mi veriyor?Ömrüm boyunca bu hormonlarımı ölçtürmedim de ben eyvahedigeldismile

canım aynı sıkıntıyı ablamda cektı o da yenı dogum yaptı .benım dr um baktırmadan onunda bundan haberı yoktu onun testlerıne baktım dr u hıc ıstememıs...ama hamılelık basında hormon testlerı ıcınde bakılıyo normalde...allahtan ablamın bebegınde bır sey cıkmadı..ama bu genetıkmıs aılende tıroıd hastası varmı..bır de bunun ıkılı testle bı malakası yok..ıkılı de down sendromu rıskı hesaplanıyo o kadar bu da ..tıroıd hormonu ılk 6 ayda anneden bebege gecıyo ya ..son uc ayda bebek kendı uretıyo...eger anneden aldıgı donemde annede eksıklık varsa bu bebekte zeka gerılıgıne sebep oluyo...ama ıcını bı yerde rahatlat cunku hıpotıroıdılı sannelerde erken dogum ve dusuk rıskı cok yuksek tedavı edılmedıgı durumda tabı...

Anlıyorum seni canım benm,inş. bitirirsin işlerini Allah yardımcın olsun..evet inş. perşembe günü dönüyoruz çok şükür :) ama önce osmaniye ye sonra kıbrıs a dönecegiz sanırım..artık yavaş yavaş toparlanıyorum bende...

canım sen Kıbrıs Türk'ü müydün yoksa Türkiye Türk'ü mü?geçen sefer sormuştum ama çıkış yaptım acil okuyamadım.

Back
X