• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte Soralım;birlikte cevaplayalım...

Bu topikteki arkadaşlığı ve paylaşımları beğendiniz mi?

• Ankete Katılan
    78
  • Anket Kapalı .
canım aynı sıkıntıyı ablamda cektı o da yenı dogum yaptı .benım dr um baktırmadan onunda bundan haberı yoktu onun testlerıne baktım dr u hıc ıstememıs...ama hamılelık basında hormon testlerı ıcınde bakılıyo normalde...allahtan ablamın bebegınde bır sey cıkmadı..ama bu genetıkmıs aılende tıroıd hastası varmı..bır de bunun ıkılı testle bı malakası yok..ıkılı de down sendromu rıskı hesaplanıyo o kadar bu da ..tıroıd hormonu ılk 6 ayda anneden bebege gecıyo ya ..son uc ayda bebek kendı uretıyo...eger anneden aldıgı donemde annede eksıklık varsa bu bebekte zeka gerılıgıne sebep oluyo...ama ıcını bı yerde rahatlat cunku hıpotıroıdılı sannelerde erken dogum ve dusuk rıskı cok yuksek tedavı edılmedıgı durumda tabı...

saol canım paylaşım için benim için çok yararlı oldu.genetikte tiroid hastalığımız yok ama anlamıyorsun işte içerde neler olup bittiğini,neler görüyoruz değil mi anne baba sağlam çocukta ne hastalıklar çıkıyor.Artık Allah'a emanet bişey diyemiyorum.Kimseyi Allah bebeğiyle sınav yapmasın:Saruboceq:

:hooray: :hooray: :hooray: :hooray: Takdir etmez miyim be gülüm.Herkes kendisi için istiyor sen ise oğlun için;bunu görmek çok zor değil.Aptal olan bile anlar :dance: Neyse ben bu konuyu uzatmayayım.Kıyamam ben sana;canını sıktıy:dance:sam tekrar kusura bakma.Benimki de bencillik işte.Hani arkadaşız ya ;kendimce seni korumaya çalıştım bütün bu zorluklardan! :1hug:

ay hakketten duygusallaşmışım ben. ağlıyorum ya mafoldumben
neyse saolasın bir laf ettin bin ah işittin benden :1hug:

saol canım paylaşım için benim için çok yararlı oldu.genetikte tiroid hastalığımız yok ama anlamıyorsun işte içerde neler olup bittiğini,neler görüyoruz değil mi anne baba sağlam çocukta ne hastalıklar çıkıyor.Artık Allah'a emanet bişey diyemiyorum.Kimseyi Allah bebeğiyle sınav yapmasın:Saruboceq:

sen canını sıkma bu zamana kadar geldiğine göre bebek büyük ihtimalle sağlıklı...yukarıda yazdığım linke gir canım oku istersen...allaha emanet hepsi...

yok canım TR liyim Kıbırs ta bulunmamızın nedeni eşin,orda şantiye şefliği yapıyor oyuzden canım..

aaa çok ilginç bu da.ee nasıl alışabildin mi oraya?çok pahallıymış,ambargonun etkisi hat safhadadır zaten.sen zaten herşeyini türkiyeden götürüyosundur.

ay hakketten duygusallaşmışım ben. ağlıyorum ya mafoldumben
neyse saolasın bir laf ettin bin ah işittin benden :1hug:

canım canım ya sen bugün duygusalsın hakketten galiba.işlerin çok değilse oğluşunun da okulu yoksa hava da güzel alsancakta bi tur atmak ne güzel olurdu.şimdi orda havalar da güzeldir.biz oraya mart gibi falan gelmiştik bi kere burda paltolarlaydık orda millet dışarda bira keyiflerine başlamıştı hatta içeride oturan yoktu.bak izmir diyince aklıma balık restaurantları geldi.Deniz Restaurant,Derya Restaurant,Mercan en sevdiğim yerler offf yaaa çok şanslısın bu konuda.

aaa çok ilginç bu da.ee nasıl alışabildin mi oraya?çok pahallıymış,ambargonun etkisi hat safhadadır zaten.sen zaten herşeyini türkiyeden götürüyosundur.

mecburen alıştım,yaa biz Girne çatalköy deydik şantiyeye yakındı ama bayagı bir dışında kalıyor oyuzden bulundugum yeri sevmiyordum,merkezi güzel ama..evet bir çok sey pahalı giyim,ayakkabı filan..temel gıdalar arasında çok aşırı bir fark yok ama meyve sebze biraz daha pahalı oluyor mesela şuan orada domates,biber filan 6-7arasındadır..evet dediğin gibi bir çok şeyimizi Tr den götürüyoruz, normal bir işçi olmuş olsa geçimimiz biraz zor olurdu ama masrafların çogunu şantiye karşıladıgı için (kira,fatrlar,yakıt vs..) pahalılıgı pek etkilemiyor çok şükür...

canım canım ya sen bugün duygusalsın hakketten galiba.işlerin çok değilse oğluşunun da okulu yoksa hava da güzel alsancakta bi tur atmak ne güzel olurdu.şimdi orda havalar da güzeldir.biz oraya mart gibi falan gelmiştik bi kere burda paltolarlaydık orda millet dışarda bira keyiflerine başlamıştı hatta içeride oturan yoktu.bak izmir diyince aklıma balık restaurantları geldi.Deniz Restaurant,Derya Restaurant,Mercan en sevdiğim yerler offf yaaa çok şanslısın bu konuda.

ipekçim bende sana yazacaktım şimdi. endişe etme bir sorun olsaydı mutlaka 2li veya 3lü testte gözükürdü.
aslında bi nefes alsam iyi olurduda oğlum okulda bende işteyim allahtan pazar günleri geziyoruz. izmir her türlü avantajlı bir şehir. hem iklim olarak hem yazlık yerlere yakın ve deniz kıyısında olmasından dolayı ayrıca da trafik sorunu olmamasından dolayı
çok seviyorum memleketimi. alsancak kordon boylu boyunca bar cafe ve rest.larla dolu çok zevklidir orda denize karşı bi bira rakı veya çay içmek yemek yemek.. narlıdere balçova güzelyalı göztepe inciraltı sahilevleri buralarda denize sıfır tesislerle dolu
beklerim bir gün ipekcim ağırlamaktan zevk duyarım valla.. hepinizi beklerim arkadaşlar

ay_she, bayankarasu, BeReN35, derya32, dilemma_, idilcan, naneseker, smart_girl+, tinkerbell09, zehsel merhaaba kızlar,gününzün güzel geçmesi dileğiyle,nasılsınız?yaa ne çok şey yazmışsınız oku oku bitiremedim hala.. :(

HOŞGELDİN CANIM :)

evet canım yemekten hemen sonra baslıyo sankı okadar seyı ben yememıs gıbı...arada oluyo ...cok gıcık bı durum ya...ya bı de aklıma ne takılıyo sureklı ...hanı ben de hıpotıroıdı cıkmıstı ...4.haftadayken tedavıye basladım...su anda testlerım normal sevıyede ..4. haftadan 10 gun sonra yaptırdıgım da oleydı..gecen hafta yıne yaptırdım yıne normal..dr lar tedavı ettıgın surece bı sorun cıkmaz dıyo ama ben hep gec mı kaldım korkusu yasıyorum ..bebegıme bı zarar gelcek dıye cok korkuyorum ya...zeka gerılığı yapıyoomus tedavı edılmezse ama ben ettıgım halde ole korkum var..hamıle kalmadan farketmelıydım dıye kendımı sureklı sucluyorum...dr lar rahatlatıyo bı ılaaç ıçersın hıc bır sey kalmaz dıyolar ama ...gel de bana anlat..nette bazı yerlerde hamılelık oncesı tedavı edılmesı lazım ..hamıle kalma zorlaşıyomus..ama bı yanımda hamıle kaldıgıma gore hamılelıkle bırlıkte mı dustu acaba dıye tesellı edıyorum kendımı...

hımm evet hipotroidinin belirtisi yanlış hatırlamıyorsam çok yemek yemekti bi doktor
çok ymek yediğimi duyunca böyle söylemişti bana ama hipotroid çıkmamıştı bende
bebeişte zeka geriliği yaptıgını da ilk kez duyyorum hatta yeni doğum yapan bı yakınımın
hipotroidi vardı hemde çok ilerlemrişti ama bebeişi çok sğalıklı geldi dünyaya
sen bide acıkıyorum dmeiyosun midem kazınıyo diuyosun canım sende reflü başlangıcı
olabilri aslında hamilleiğin ilerki aylarında çıkar bu rahatsızlık ama belki evveldende
vardı farkedememiştin bi sorsana doktoruna

ipekçim bende sana yazacaktım şimdi. endişe etme bir sorun olsaydı mutlaka 2li veya 3lü testte gözükürdü.
aslında bi nefes alsam iyi olurduda oğlum okulda bende işteyim allahtan pazar günleri geziyoruz. izmir her türlü avantajlı bir şehir. hem iklim olarak hem yazlık yerlere yakın ve deniz kıyısında olmasından dolayı ayrıca da trafik sorunu olmamasından dolayı
çok seviyorum memleketimi. alsancak kordon boylu boyunca bar cafe ve rest.larla dolu çok zevklidir orda denize karşı bi bira rakı veya çay içmek yemek yemek.. narlıdere balçova güzelyalı göztepe inciraltı sahilevleri buralarda denize sıfır tesislerle dolu
beklerim bir gün ipekcim ağırlamaktan zevk duyarım valla.. hepinizi beklerim arkadaşlar

inşallah berenim ya.işte içgüdesel bişey insan ister istemez acaba diyo.hep diyorum onda bişey olmasın bana olsun.zor bi durummuş gerçekten şimdiden.Allah'a emanet artı miniklerimiz.Aslında teknoloji olarak neredeyiz bu konuda çok da bilgili değiliz,deçen bi haber okudum hem de İngilterde oluyor,bebişin gözleri yokmuş Allah korusun anlamamışlar ultrasonda ya da o kısım sadece çukur gibiymiş de farkedilmemiş.Nasıl de edilecek ki sadece dışardan bi anormallik var mı diye bakılıyor.
İzmir bakımından gerçekten çok çok şanslısın,biz İç anadolunun karasal ikliminden sonra oralara gidince biz yaşamıyoruz diyoruz.Saol canım,inşallah günün birinde denize karşı bi kahve içeriz birlikte kızlar da olur belki herkes bebişyle:CüvCüv:

soal canım benim,hoşbuldum..bebiş nasıl üzüyor mu annesini ? :)

valla sorma bulantılar beni öldürüyo ya :sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

bi an geçmiyo :sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

senin bebişko nasıl :emir_bebek: iyimi

kanaman fln yok dimi

bu arada cinsiyeti belli oldumu 15 haftalık olmuşş :)

valla sorma bulantılar beni öldürüyo ya :sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

bi an geçmiyo :sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

senin bebişko nasıl :emir_bebek: iyimi

kanaman fln yok dimi

bu arada cinsiyeti belli oldumu 15 haftalık olmuşş :)

ayy canım benm seni çok iyi anlıyorum ben neler çektim o bulantılardan maalesf :( çok şükür 1haftadır bulantım olmuyor..sennkide gecer inş. en kısa zamnda canım benm..çok şükür bebiş iyi 2gün sonra doktora gidicem yine belki cinsiyeti belli olur heyecnla bekliyorum bende:) yok canım kanamam bitti çok şükür inş. birdaha da olmaz yaa...

inşallah berenim ya.işte içgüdesel bişey insan ister istemez acaba diyo.hep diyorum onda bişey olmasın bana olsun.zor bi durummuş gerçekten şimdiden.Allah'a emanet artı miniklerimiz.Aslında teknoloji olarak neredeyiz bu konuda çok da bilgili değiliz,deçen bi haber okudum hem de İngilterde oluyor,bebişin gözleri yokmuş Allah korusun anlamamışlar ultrasonda ya da o kısım sadece çukur gibiymiş de farkedilmemiş.Nasıl de edilecek ki sadece dışardan bi anormallik var mı diye bakılıyor.
İzmir bakımından gerçekten çok çok şanslısın,biz İç anadolunun karasal ikliminden sonra oralara gidince biz yaşamıyoruz diyoruz.Saol canım,inşallah günün birinde denize karşı bi kahve içeriz birlikte kızlar da olur belki herkes bebişyle:CüvCüv:

aslında 4lü test var en garantisi ki onda bile %80lerde doğruluk payı.. ayrıca riskli bu test
amniyosentez deniyo duymuşsundur keseden su alınıyo inceleniyo genelde yaşı 35den sonrası için ve ailede problemi olan kişilere yapılıyor aallaha emanet gerçektende cnm..
evet ipekcim izmir kadar sevdiğim birde antalya var oda izmire benzediği için :)))) ayrıca çanakkale bak ordada kordon var izmir gibi aynı orayıda severim. ama eskişehir de çok güzel bir yermiş duyduğum kadarıyla ama dediğin gibi deniz havası bambaşka..
kıs olurmu acaba bi toplansak böle hepinizi ağırlarım valla opuyorumnanaktan

ayy canım benm seni çok iyi anlıyorum ben neler çektim o bulantılardan maalesf :( çok şükür 1haftadır bulantım olmuyor..sennkide gecer inş. en kısa zamnda canım benm..çok şükür bebiş iyi 2gün sonra doktora gidicem yine belki cinsiyeti belli olur heyecnla bekliyorum bende:) yok canım kanamam bitti çok şükür inş. birdaha da olmaz yaa...

geçer inşallah yakında bakalım :)

Allah gönlünüze göre versin inşallah hayırlı olsunda cinsiyet önemli dğeil :)

Back
X