Merve!Doktor alttan mı muayene etti yoksa üstten bakıp gördü mü keseyi?
Alttan muayeneyle gördü canım.
Ama sen benden ilerisin ve de daha geç gidersen bence rahatlıkla üstten görünebilir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merve!Doktor alttan mı muayene etti yoksa üstten bakıp gördü mü keseyi?
elif e çok üzüldüm cidden. Allah sabrını versin tez zamanda.
artıı ellifime çok ama çokkkkk uzuldum allahım sabır versınnn :gitme: allahımkımseye yaşatmasın bunuu :Saruboceq:
Yaaaaa!!!!:gitme: Çok üzüldüm... :gitme:
Ben çok umutluydum toparlayacak herşeyi diye! :gitme:
Tühhh....Kimbilir ne kadar üzgündür Elif...Konuşursan bizlerden de selam söyle onu çok sevdiğimizi ekle olurmu!![]()
Evet yaa...Kendi derdi yetmiyormuş gibi bir de insanlara açıklama yaparak ,söylenecekleri dinleyerek incinecek! :gitme: Ben sırf bundan korktuğum için söyleyemiyorum işte kimseye...Beni en gıcık edecek şeydir bu kendi annem bile olsa ,iyi niyetten bile sorsa...
Kaldı ki kayınvalide!alsanaalsanasmile (benimkiyle bi sorunum yok ama işime işsizliğime kimse karışmasın;hoşlanmam!)
teşekkür ederim kızlarr..hepinize ayrı ayrı teşekkür ederimmm...aynen oleeeeeeeeeee kımse karışmasınnnnnn
allahım elıfıme de sabırlar versınnn :Saruboceq:
eve geldik:))İnşallah canım :Saruboceq:
Yaaa çok üzüldüm Elif'e!Ne yaptı acaba... CADIARZU
bildiğin gb işte canımm..sen nasılsınn???elifcim .. mervecimm. nasılsınızzzz..
Elifim, canım çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun, zaten rabbim ne verirse hayırlı olanı verirmiş
lütfen yıpratma kendini, ilerleyen zamanlarda bir aksilik olması daha kötü sonuçlara yol açardı allah korusun.
Sen daha gençsin yeniden bebeğin olur bitanem
Biliyorum atlatana kadar zor geçicek
ben ilk bebeğimi 4 aylık kaybettim günlerce ağladık eşimle bakışarak
Ne olur önemli olan önce senin sağlığın tatlım
Tekrar geçmiş olsun.
Elif'cim merhaba!Adını alt tarafta görüyorum;konuşmak istemezsen anlarım tabi!:sinifsinif:
Acın acımız bunu unutma;hakikaten çok üzüldüm;ama demek hayırlısı buymuş!Bu şekilde düşünüp kendini
çok yıpratmamaya çalış.Şükür ki başlarda belli oldu aylar sonra yaşasaydın bu sıkıntıyı acın kat ve kat daha fazla oalcaktı eminim!Yaşadığın şey hepimizin başına gelebilir,aramızda yaşamış olanlar da var biliyorsun!
Bir an önce silkinip geride bırakmaya çalış lütfen!Çok geçmiş olsun;hep yanındayız unutma!
üzülme canım üzülmee..elifcim gecmişi okuyamamıstım canım. ne diyecegimi bilemiyorum. çok üzgünüm.
Elifcim adını aşağıda görüyorum ama şimdi konuşmaya hazır olmama gibi bir durumunun olduğunu da tahmin ediyorum.Sadece sonradan aranıza da katılsam hepinize candan birer arkadaşım,dostum gibi belledim burada.Hiç kardeşim yok benim;bu eksiğimin çoğunu en özelimi dinleyerek bana yardım ederek ve özelinizi bana açarak fazlasıyla kapattınız.Bugünde acını paylaşıyorum senin dilerim az da yardımım dokunur bu şekilde.Yarına hangimizin nerede nasıl olacağı hatta olup olmayacağı bile belli olmayan bir dünyadayız;biliyorum ki herşey dualarla ilerliyor.Ben senin güçlü bir insan olduğuna inanıyorum ve güzel mutluluklar yaşayacağına da yine yürekten inanıyorum.Dualarım seninle canım
Evet canım tek çocuğum;aslında yaşıtlarımın genelde "ayy ne güzel"diye imrendikleri ama benim çocukken hiçte hoşuma gitmeyen ve ebeveynlerimi hiç bir zaman haklı bulmadığım bir konu.Benimde babam istememiş bakamayız geleceğini sağlayamayız falan dermiş.Ama gel gör ki kendisi de benimle hiç oynamayamadı işi yüzünden bu laflarına karşılık;sabahtan akşama kadar üstüm başım toz toprak içinde düşmekten dizlerim yara bir halde dönerdim eve;o da zorla! Keşke bir telefon kadar yakınımda da olsa varlıklarıyla huzur bulduğum kandaş-kardeşlerim olsaydı ama kader işte...
Aslında bizim durumumuzda ben de fazla kimseye söylemedim söylemekte istemedim çünkü Allah korusun ne olacağımız belli değil kalp atışlarını duyunca içim gerçekten rahat edecek inşallah.Ama okulda söyledim acil bişi olur gelemem müdürü tanımıyorum o yüzden müdür yardımcımızda arkadaş zaten onunla paylaştım iyiki söyledin doğum zamanı öğretmen bulmak bizim için çok sıkıntılı ve zor olurdu ama şimdiden planımızı yapabiliriz dedi.Ben de rahatlamış oldum böylece.
Aslında öğretmenler çocukları severler canım...Alla alla şaşırdım şimdi ben aran nasıl iyi değil senin çocuklarla
geçmişi okuyodum canımm..
evet canım bende ona şükrediyorumm..kalbinin atışını duyduktan, tekmelerini hissettikten sonra kaybetmek daha zor olurdu...
ben aksilikler başladıktan sonra soğumuştum zatenn.hamileliği öğrendiğinde karnıyla bıcır bıcır konuşan ben,,aksilikler başladıktan sonra karnıma dokunup içimden gelerek bir kere günaydın diyemedimm.belkide erken yenildimm.çabuk kapıldım umutsuzluğaa...
ama olması gerkeenden fazla yıprandım gb hissediyorumm..
sürekli hastanelere git,,serumlarr.,,kan vermelerr,,hastanede yattımm...
kanamalarr...
ultrasonlarr...
gereksizdi sanki çoğuu..
ben şu düşünceye alıştırdım kendimi..ben bebeğimi kaybetmedimm.bebeğim olma yolundaki bi pıhtıyı kaybettimm...bi boşluktu o...
orada öylece açılmış bi boşlukk...
tutnmadı bana nasip değilmişş..
bugün beni etkileyen..ençok etkileyen ultrasondan çıktığımda beni kapıda bekleyen eşimin çıktığımda kalp sesini duyduğumu söylememi bekleyen gözlerini görmek olduu...((
birde telefonunda yarım kalan mesajı...
bebeğimm...bana babalık duygusunu yaşattığın için....diye başlayan bi mesajj..yarım kalmışşş..mesaj bile yarımm..bu hikayede herşey yarım kaldı.....
he birde eşimin ilk hamileliğimi öğrendiğinde 'bağırasım var baba oluyorum diye,, kendimi zor tutuyorum...' demesii...iyiki tutmuş......
Rabbim sizinkileri bağışlasın size inşallahh...
dualarım sizlerle canımm..
yavyumm cnmm benimm acının tarifi yok biliyorumm...teselli etcek bi lafta bulamıyorum tatlım seni ..allahım tez zamanda sağlıklı bir gebelikle bebişle güldürsün inşallahh yüzzünüde yüzümüzüde cnmm benimm... ama sakın olaki insanlara bişey açıklamak zorunda hissetme kendini....:1hug:
Benim öğrenciler kazık kadar!Hep son sınıflara girdiğim için en küçüğü 17 yaşında...O yüzden çocuklarla iletişime geçecek bir durum oluşmuyor :) Ne bileyim eskiden beri aram iyi değildir.
Biizm çocuk denemelerimiz sırf eşimin çok istemesinden olmuştu;bana kalsa hiç düşünmem bile diyordum hep kendi kendime.O nednele arkadaşlarım hiç bilmez çocuk olayı üzerinde durduğumuzu falan.Aksine beni hiç doğum yapmayacak gruptan görürler!:kedi: Şimid açıklamak hakikaten zor olacak hem de çok! eyvahedigeldismile
Kardeş güzel bir duygu ama benim cesaretim yok hiç ikinciye(brinciye de yok ya neyse akannehir ) O yüzden belki de İKİZ de İKİZ diye tutturup duruyorum...Olması gerekenin o olduğunu biliyorum ama bilinçaltımda olan bu şeyi kendime itiraf edemiyorum!
Bakalım günler ne getirecek bize... olumunekankayizsmile
PEMBE de gelemdi bu akşam;msnde de yok ilginç... kafamçokkarıştı
kızlar ben çıkıyorum gözlerim çok ağrıyorrr:bbo: azıcık dinlendiriyimm kaç gecedir uyuyamıyorum doğru düzgünnn
iyi gecelerr herkeseee yavyum tekrardan allah sabır versinn..bir an önce sağlıklı bir bebişle sevin inşallahhhh:Saruboceq:
canım benim ya kıyamam sana :teselli: o kadar üzüldüm ki anlatamam mafoldumben
diyecek söyleyecek söz bulamıyorum..Allah sabırlar versin,birdaha böyle acılar yaşatmasın inşallah:Saruboceq:
demekki hayırlısı böyleymiş canım,inş bundan sonra sağlıklı gebelikler nasip etsin
Allah'ım..:Saruboceq:
ayrıca seni güçlü gördüm buna çok sevindim
hepimiz yanındayız ve seni çok seviyoruz bunu unutma:1hug:
Elif'cim canım benim;
İnan çok duygulandım.Kendimi koydum yerine;çook üzüldüm,içim acıdı.
Ama ben inanıyorum ki o mesajlar bir gün tüm umulan cümlelerle hatta fazlasıyla tamamlanacak...
En güzel şekliyle...
Yeterki sen iyi ol canım.Zaman tüm acılarımızı kapatıyor...Hayat işte...
kızlar ben çıkıyorum gözlerim çok ağrıyorrr:bbo: azıcık dinlendiriyimm kaç gecedir uyuyamıyorum doğru düzgünnn
iyi gecelerr herkeseee yavyum tekrardan allah sabır versinn..bir an önce sağlıklı bir bebişle sevin inşallahhhh:Saruboceq:
Elif'cim!Çok güzel açıklamışsın durumu.Ben de senin yerinde olsam bir bebek kaybettiğimi düşünmez dediğin gibi yarım kalmış bişeyi yaşadığımı düşünürdüm!Böylesi kendimi daha ii hissettirdi ;doğru olan da bu!geçmişi okuyodum canımm..
evet canım bende ona şükrediyorumm..kalbinin atışını duyduktan, tekmelerini hissettikten sonra kaybetmek daha zor olurdu...
ben aksilikler başladıktan sonra soğumuştum zatenn.hamileliği öğrendiğinde karnıyla bıcır bıcır konuşan ben,,aksilikler başladıktan sonra karnıma dokunup içimden gelerek bir kere günaydın diyemedimm.belkide erken yenildimm.çabuk kapıldım umutsuzluğaa...
ama olması gerkeenden fazla yıprandım gb hissediyorumm..
sürekli hastanelere git,,serumlarr.,,kan vermelerr,,hastanede yattımm...
kanamalarr...
ultrasonlarr...
gereksizdi sanki çoğuu..
ben şu düşünceye alıştırdım kendimi..ben bebeğimi kaybetmedimm.bebeğim olma yolundaki bi pıhtıyı kaybettimm...bi boşluktu o...
orada öylece açılmış bi boşlukk...
tutnmadı bana nasip değilmişş..
bugün beni etkileyen..ençok etkileyen ultrasondan çıktığımda beni kapıda bekleyen eşimin çıktığımda kalp sesini duyduğumu söylememi bekleyen gözlerini görmek olduu...((
birde telefonunda yarım kalan mesajı...
bebeğimm...bana babalık duygusunu yaşattığın için....diye başlayan bi mesajj..yarım kalmışşş..mesaj bile yarımm..bu hikayede herşey yarım kaldı.....
he birde eşimin ilk hamileliğimi öğrendiğinde 'bağırasım var baba oluyorum diye,, kendimi zor tutuyorum...' demesii...iyiki tutmuş......
Rabbim sizinkileri bağışlasın size inşallahh...
dualarım sizlerle canımm..
.
Ayyy evet yaaa;kürtajdan ben de çok ama çok korkuyorum;ama arkadaşım o kadar korkulacak bişey olmadığını söyledi.Vakum gibi bişey takıyorlarmış ve o içinde ne varsa çekip alıyormuş.Zaten uyuşturuyorlar herhalde hissetmiyormuşsun bile!canımbenim çok teşekkür ederimm..
sorana söylerim artıık..yapılacak bişey yok..olmadı kürtaj oldumm..
Allahın takdiri...
çok teşekkür ederim iyi dileklerin içinn... Şeniz
ama ben kürtajdan çok korkuyorumm...eyvahedigeldismile
Anladım canım;sen lisedeydin sanırım ben bu detayı kaçırdım.Ben tam bir çocuk yuvasının içindeyim diyebilirimkaydirigubbakcemile3
İnşallah da gönlüne göre olur canım neden olmasın belki de bebek/lerin vardır...Dokturun ağzından dökülüverir "İKİZ"bunlar diye...
Facebookta vardı sanki tabii ben kişileri karıstırmıyorsam canım
Ayyy evet yaaa;kürtajdan ben de çok ama çok korkuyorum;ama arkadaşım o kadar korkulacak bişey olmadığını söyledi.Vakum gibi bişey takıyorlarmış ve o içinde ne varsa çekip alıyormuş.Zaten uyuşturuyorlar herhalde hissetmiyormuşsun bile!
yarın bizim ne olacağımız da belli değil;başımıza geleni çekeceğiz işte!akannehir Kadın olmak çok zor çokkk;az önce yazdım ya eşin üzülmüş olabilir ama sen çok daha fazlasını yaşıyorsun o yüzden onu hiç dert etme!
Yok canım benim faceim :) Başkasıytla karıştırıyorsun! lülülülülülü
Elif'cim!Çok güzel açıklamışsın durumu.Ben de senin yerinde olsam bir bebek kaybettiğimi düşünmez dediğin gibi yarım kalmış bişeyi yaşadığımı düşünürdüm!Böylesi kendimi daha ii hissettirdi ;doğru olan da bu!
Kadın olmak çok zor...Kim bilir ne kadar acılar çektin hastane köşelerinde!Evet taam eşin de üzülmüştür ya da yarım kalmıştır onda da bişeyler ama bu konularda ben çok feministim.O sadece daha dünyaya gelip gelmeye karar verememiş bir bebeğe baba olamamanın üzüntüsünü yaşadı ve tabi biraz da senin çektiğin acıların;amma sen herşeye an ve an canlı
canlı şahit oldun!Acılar çekttin,makinelere girdin,set set kanalr verdin... O yüzden eşini hiç ama hiç düşünme!O kendini toparlamaya başlamıştır bile;mühim olan sensin!Bu konuda lütfen birqaz bencil olmaya çalış...
Allah herşeyin hayırlısını versin...Eşinle aynı yuvanın içine girrebildiğinizde sahip olacağınız bir bebek seni de eşini de aileni de çok mutlu edecek eminim!Baban ne kadar kaygılanmıştı sana hatırlasana ; bebek beklediğini öğrendiğinde...! tek başşına sıkıntılı bir gebelik çok daha fazla yıpratırdı seni de!:bbo:
Umarım gözlerinizin ışıl şıl olduğu ve birbirinize baktığınız bir anda hamile kalırsın yendien ve mutlu son olur!olumunekankayizsmile
Seni seviyoruz ve geçmişte olduğu gibi yarın da yanındayız.
Yok tatlım Pembe gelmedi dedin ya...
Hani burda da pembedana nickli bir arkadas var onu diyorsun sandım.Feyste ekli bende o yüzden dedim..
Hmmm!Tamam evet o pembeden bahsediyorum!:1shok:
Gelirdi o ama kesin biryerlerde bişeyler buldu kendine oyalanacak CADIARZU
Neyse kızlar ben artık çıkıyorum.Duşumu alayım sonra da yatayım.
Kocaman öpüyorum sizi.
Su'cum konuşamadık ama nasılsa denk geliriz;öptüm kocamn.
inşallah canımmm..çok tşeekkür ederimm...destekleriniz içinn...
gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca..((
Rabbim kötüsünden korusunnn...
bende sizi seviyorummm...