• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte yaşamak out!

aslında gelenek ve göreneklerimiz örf ve adetlerimiz aile düzeni ve insan ilişkileri için düzenlenmiş. bozuk aile düzeni olan insanlar birlikte yaşamayı tercih eder.( bozuk derken= aile ortamı; anne- baba ayrı sorunlu aileler ) düzgün bir ailesi olan insanlar tercih etmez bana göre. anne babası birbirini .çok seven saygılı ve sevgiyle büyümüş aileler tercih etmez ... karşıdırlar ....bozuk amerikan kültürü gençliği esir aldı. malesef bir anlık mutluk için gayri meşru ilişkileri tercih ediyorlar.
Dün 21:31

BU nasıl bir bakış açısıdır benmi yanlış okuyorum yoksaa doğrumu anlıyorummm
ağzım açık kaldı siz neden bahsediyosunuz arkadaşım anne baba sorunlu insan saçmalamayın her şey insanın içindedir
siz çok düzgün ailelerin çocuklarının ne durumda oludğunu biliyormusunuz benimde sorunlu bi ailem vardı ama kimseyle birlikte yaşamadımm sevdiğim adamla evlendimm
ama biliyorum ki çok saygılı sevgili ailelerde bile gençler gereğini yapıyor yeterki içinde olsun
özellikle içinde bulunduğum meslekte bizler neler le karşılaşıyoruzz ay okurken çıldıracam şimdi bozuk ailelerde amerikan kültürü almış başını gidiyormuş
hayır tv kanalları çoğalıp televizyonlarda bu ilişkiler meşrulaştığından beri onun kardeşiyle diğrinin yatması birlikte olmalar doğal gösterilmeye başladığından beri herşey değişti bunu ailelere bırakarak onları suçlayamazsınız böyle düz bir mantık yok ya
sorunlu ailelerde namus anlayışı yokmudur hanım efendi belki biraz sert yazdım kesinlikle düşüncelerinize katılmıyorumm daha çok şey yazacaktım ama yuttum hepsini çok sinirlendim çünkü

citoll ortalığı bulandırma kıss

nilberacığım çok güzel bir yazı emeğine sağlık hayatımkaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan

hakketen benim de azm açık kaldı.. ne anladınız çok merak ettim. bir kere bu yazıyı kendi üzerinize neden aldınzı... siz sıkıntılı büyümüş olabilirsiniz.. bu sizi aile kurmak için etkilememiş...

siz neden üzerinize alındınız ki? ben kimsenin ailesine karşı yorum yazmadım ki! birbirine tanımak kısa süre de aynı evde yaşamak sonra anlaşamazlarsa çantasına eline alıp gitmek bana göre yanlış... aynı evi paylaşan insanlar için dedim... oooo siz almış konuyu nereye getirmişsiniz... bozuk amerikan kültürü insan için yerleşmesi yüzünden demek istediğim birlikte yaşamayı tercih edenler için...
aile olmak kavramını benimsemiş insanlar böyle bir yaşamı tercih etmezler... . siz doğru yolu seçmişiniz ne güzel bir aile kurmuşunuz... benim anlatmak istediğimi yanlış anlamışız olucaksınız ki kızmışınız.

sorunlu bir ailesi olan kişiler aile kurmak istemezler. sorun yaşadıkları için ... aile içindeki anlaşmazlık ve kavga mutsuzluk olduğu ... aynı şeyi yaşamamak için... o yüzden dedim. o gün için içimden o fikirler geçti o yüzden yazdım.

Son düzenleme:
hakketen benim de azm açık kaldı.. ne anladınız çok merak ettim. bir kere bu yazıyı kendi üzerinize neden aldınzı... siz sıkıntılı büyümüş olabilirsiniz.. bu sizi aile kurmak için etkilememiş...

siz neden üzerinize alındınız ki? ben kimsenin ailesine karşı yorum yazmadım ki! birbirine tanımak kısa süre de aynı evde yaşamak sonra anlaşamazlarsa çantasına eline alıp gitmek bana göre yanlış... aynı evi paylaşan insanlar için dedim... oooo siz almış konuyu nereye getirmişsiniz... bozuk amerikan kültürü işde. onlar bize benimsetmedi dizilerden filmlerden....
sorunlu bir ailesi olan kişiler aile kurmak istemezler. sorun yaşadıkları için ... aile içindeki anlaşmazlık ve kavga mutsuzluk olduğu ... aynı şeyi yaşamamak için... o yüzden dedim. o gün için içimden o fikirler geçti o yüzden yazdım.
ben karşıyım. benim karşı olmam sadece beni ilgilendirir. aile olmak kavramını benimsemiş insanlar böyle bir yaşamı tercih etmezler... . siz doğru yolu seçmişiniz ne güzel bir aile kurmuşunuz... benim anlatmak istediğimi yanlış anlamışız olucaksınız ki kızmışınız.

ne yalan söyleyeyim - aa canım sıkıldı aşkım evime geçeyim bugün. yarında sen bana gelirsin ya da ben gelir ama bu sefer kalırım sempatiksalakcinni ya da
aynı evde evli gibi yaşayıp nasılsa imza yok birşey oldumu kapıyı vurup çıkarım tarzındaki ilişkileri tasvip edecek kadar modern değilim :delphin:

avrupai işler bunlar bütün değerlerimizi kaybediyoruz zaten aile denilen yapı da biticek bu gidişle bizler asla avrupalılar gibi olamayız olmamalıyız da özenmeyelim canım şöyle şeylere

avrupai işler bunlar bütün değerlerimizi kaybediyoruz zaten aile denilen yapı da biticek bu gidişle bizler asla avrupalılar gibi olamayız olmamalıyız da özenmeyelim canım şöyle şeylere

ben yurtdisinda yasiyorum burda cok normal karsilaniyo
ama yinede ben kendi adima böyle seylere karsiyim
yasayanlara saygim sonsuz tabiopuyorumnanaktan

yillar sonra yaziyorum ama, birlikte yasama tecrubesi olan arkadaslar iyi ve kotu yanlarini paylasabilir mi? ben evlenmeyi isteyen kizlarin birlikte yasamaya yanasmamasi taraftariyim. cunku erkekler pislik olabiliyor, isi resmiyete dokme sikintisina girmeden mis gibi kizi eve kapatip kari koca hayati yasamak islerine geliyor. bunu namus veya ahlaki degerlerden oturu yalns bulmuyorum. kadinlarin somuruldugunu gordugum icin yanlis buluyorum.

Ama kadin evlilikten korkuyorsa (benim gibi) erkekten ziyade kendi tercihiyse birlikte yasamak sonuna kadar saygi duyuyorum. ama tabii evlilikle birlikte yasamak arasindaki tek fark benim gozumde yalnizca bir imza oldugu icin, evlilikten korkan ben birlikte yasamaktan da korkuyorum. gene de evlilik dusundugum biriyle, sonradan bosanmamak icin birlikte yasamayi denemek isterim.

su siralar da oyle bir durum icerisindeyim. yurt disinda yasiyorum. duyduguma gore bu isi tecrube edenlerin cogu mutsuz. ama ben de sey diye dusundum, eger birlikte yasayinca bitecekse iliskim, yarin evlendigimizde de bitecek anlamina gelir. oyleyse yol yakinken gorup tecrube edip yollari ayirmak en guzeli..

yine tecrubesi olan arkadaslara soruyorum, birlikte yasamanin artilari eksileri nelerdir? tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim!

Arkadaşlar açıkcası konu bambaşka yerlere sapmış ve saçma yorumlanmış olarak görüyorum ben.Herşeyden önce karşımdaki insanı tamamiyle tanımak iyi kötü her anında yanında olmak bana daha doğru geliyor birlikte yaşamayıp günde 6 saat sevgilisinin evine gidip sonra kendi evine yatmaya dönen yıllık izine çıkıp ailesine çalıştığını söyleyip sevgilisinin evinde mesai tamamlayan çok arkadaşım var ve bence bu hiç huzurlu değil ayrıca insanı kendine düşman edicek bir davranış ben karşı değilim sevgililerin birlikte yaşamasına.

Bunlar kişilerin tercihidir.Herkes evlenecek imza atacak diye birşey yok bunu yaptı diye ahlaksız da olamaz.He adamın niyeti kötüdür bunu eve kapatayım 3 yıl oturalım beraber sonra başkası olur gibi düşünüyorsa bu kadını kullanmaktır manen madden vs.Ha ama evlilikte keramet var derler bu bence doğru bi kutsallıkmı diyim büyüsümü diyim bence var.İnsanların birbirlerine sevgisi saygısı bağlılığı evlilikte başka oluyor.Adam koruyup kolluyor ve benimsiyor.Daha bi ciddi oluyor ilişki evlilikle.

Sevdiğim adamla tabii ki aynı evde yaşarım ki eski erkek arkadaşlarımla yaşadım da. Ve herkes kabul etmeli ki cinsellik de tıpkı yeme içme gibi doğal ve insani bir ihtiyaç. Soruyorum kızlar, hangimiz bazı zamanlar mutlu ve tatmin edici bir seksi istemdışı düşünerek, kadınlığımızı hissetmek istemedik? Hangimiz yatakta yatarken bize herşeyden fazla değer veren bir erkeğe sarılmanın hayalini kurmadık?
Bunlar zaten doğanın verdiği şeyler.

Sevgili ile birlikte her an aynı havayı teneffüs ederek yaşamak heyecan verici. Gündelik işler yaparken karşılıklı takılmalar, sakarlıklar, bazen haince planlarla çok da eğlenceli. Pazar günleri ayağımın altından öpülerek uyandırılmak paha biçilmez. Sadece cinsellik için değil... Hani bazen insan kendisini yalnız hisseder, bir insanın (erkek ya da kadın) sıcaklığını hissetmek, anlayış ve moral vericilik arayıp depresif ruh hali içine girmeye başlar. İşte sevgilinin aynı çatı altında olması bu boşluğu öyle güzel dolduruyor ki böyle bir hissiyat akla bile gelmiyor.

Ayrıca erkek şayet dağınık bir insansa kendine çeki düzen veriyor, evlilik düşünülüyorsa pasaklı mı değil mi ev hali nasıl iyi anlıyorsun. özbakımına çok dikkat etmek durumunda oluyor. Kadının ikinci planda olduğu (çoğu evlilik gibi) evliliklerde adam ne yapar? bütün dağınıklığı ve kirliliği ile yaşamaya devam etmekte sakınca görmez. Ayrıca o kişi ile aynı evde ömür boyu yaşayıp yaşayamayacağını en iyi bu şekilde anlarsın. Mesela "ben onunla evlenseydim mümkün değil, boşanırdım" dediğimi hatırlarım bu sayede.

Hayatımdaki erkeğin doğru mu yanlış mı olduğunu da daha iyi fark ediyorum.
Diyelim ki sevdiğim adamla ilişkimiz mükemmel şekilde devam ediyor. Bana değer veriyor, her zaman beni dinliyor ve anlıyor, beni güzel ve çekici bulduğunu her fırsatta güzel komplimanlarla bana hisettiriyor.
Sonra aynı yatağa yatmaya başladık diyelim.eğer o adam benimle cinsel birlikteliğe başladıktan sonra benim gibi güzel bir kadınla aynı yatakta yattığı için kendini bir şeyler zannetmeye, kendisiyle kadını rahatsız edici bir gurur duyma hallerine giriyorsa, egoları yükseliyorsa o adam doğru bir erkek değildir. Anında terk ederim.
Ancak ben onunla yattığım için "madem sen benimle aynı yatakta yatacak kadar değer veriyorsun, ben de sana layık olmalıyım" diye düşünüyorsa (ki bunu sözle söylemesi şart değil, anlarım ben zaten) işte o erkek sahiplenilesi, en doğru erkektir.
Yanlış anlamayın, "ben erkeğin nasıl biri olduğunu anlamak için onunla yatarım" demiyorum; bunca yıllık ilişki, erkekler, seks deneyimlerimin bana verdiği sonuç bu. Hatta erkekler konusunda turnasol kağıdı işlevi görür.

"sorunlu bir ailesi olan kişiler aile kurmak istemezler." diyenlere, "namus veya ahlaki degerciler"e gelecek olursak, Gayet mutlu bir ailede yetiştim, genç kız oldum ve büyüdüm. Nereden bu kadar emin konuşuyorsunuz? Elinizdeki hangi verilere dayanarak? Siz TÜİK memuru musunuz? Siz kimsiniz ki "bozuk aile düzeni olan insanlar birlikte yaşamayı tercih eder" diyerek benim güzel aileme saldırıyorsunuz? Ve ayrıca gayet namuslu bir kadınımdır.Bugüne kadar hiçkimsenin sevgilisine, kocasına göz koymadım. Kendimi kullandırtmadım. Kul hakkından da en çok ben korkarım.

Böyle konuşanların da açıkçası gün boyu ev içinde, internet ve tv başında, yaşanmamışlıklarla dolu hayatı olan güzel aşklar güzel seksler yaşamış kadınlara duydukları haset-nefret ilişkisinden dolayı saldırgan olduğunu düşünüyorum. Yoksa, cinselliğin sadece evlilik kurumu içinde yaşanması gerektiğine inanan normal insanlar zaten "yanlış bu tarz şeyler" der, geçer gider.

26 yaşındayım, bekarım, bakire değilim; iyi ki de değilim güzel aşklar, unutulmayan seksler yaşadım. Kimseye laf düşmez.

Son düzenleme:
aslında gelenek ve göreneklerimiz örf ve adetlerimiz aile düzeni ve insan ilişkileri için düzenlenmiş. bozuk aile düzeni olan insanlar birlikte yaşamayı tercih eder.( bozuk derken= aile ortamı; anne- baba ayrı sorunlu aileler yada yanlış anlaşılmaya olmasın aile kurmaktan korkanlar için) düzgün bir ailesi olan insanlar tercih etmez bana göre. anne babası birbirini .çok seven saygılı ve sevgiyle büyümüş aileler tercih etmez ... karşıdırlar ....bozuk amerikan kültürü gençliği esir aldı. malesef bir anlık mutluk için gayri meşru ilişkileri tercih ediyorlar.

boyle absurd bir dusunce yapisi olamaz.. hayat, sadece senin bakis acina uygun olanlardan, tek tip yasayan insanlardan olusmuyor..cok duzgun, iyi aileden gelenler de birlikte yasayabilir yada bunun tam tersi de olabilir.. ne kadar "SIG" bir dusunce yapisi..

Back
X