Birlikte yatırmayın

Çok güzel bir konu olmuş, iyi ki açmışsıonız.
Sonuna kadar katılıyorum size.
Çocuğumu başkasıyla yatıracağıma kendi yanımda yatırırım neden amcasıyla, dayısıyla bilmem kimle yatsın.

Bu söyleme katılmıyorum, çok şükür her kadın evine gelen akrabası tarafından böyle bir olaya maruz kaldı/kalacak/kesin kalmıştır diye birşey yok. Hayatında hiç tacize uğramayan kadınlar da var. Gönül ister ki taciz olayı sıfıra düşsün ama taciz edilen insan çok fazla maalesef. Ama çok şükür en azından bu konudaki gibi bir olay yaşamayan biri olarak ben varım. Küçükken sadece teyzemle uyurdum o da zaten kırk yılda bir bize geldiğinde (uzaktaydı) onu sevdiğim için bazen birlikte sarılıp uyurduk. Tek bir yanlış hareketini görmedim. Ama ben de herhalde çocuğumu asla kendimden başka birisiyle yatırmazdım sanırım. Ne gerek var...

Ben böyle taciz konuları açıldığında bi olay anlatsam hemen benim de bi kere söyle oldu böyle oldu diyenler oluyor yanımda.
Ve ya sokakalarda istemeden şahit oluyoruz.
Hiç tacize ugramamaniz ne güzel. Toplu taşıma kullanmiyor musunuz?

Bir kadının hıc tacıze ugramadıgını duyunca ınanamadım.
Ise servısle gıdıp gelıyorum , yan arabanın camından bıle hareket ısaretle tacızler oluyor. Kaldıkı ne zaman toplu tasıma kullanmaya kalksam mutlaka tacıze ugruyorum sozlu olarak.

Her zaman savunduğum şey kim olursa olsun arada mutlaka mesafe olmalı.. komşu olur, akraba arkadaş hiç farketmez.. böyle vıcık vıcık ilişkilerin altından mutlaka birşeyler çıkıyor. Yaşadığımız zaman kötü malesef. ben de kendimi ailemi böyle korumaya çalışıyorum sanırım. 12 yaş çok küçük bir yaş değil. bebek bile olsa beraber yatırmam kimseyle ne gerek var. kendim alır koynuma kıvrılır yatarım.

Nasıl anlatacağız ki benimde kötü bir tecrübem olmuştu tek bir sahne kaldı aklımda ve çok korkuyorum insanlardan

Küçük cocuklarimiz için diyorum.
Yani böyle bir şey yasadiklarinda annelerine anlatmalari gerektiğini bilmeliler anneleri hem bu yaşanan tehlikenin tekrarlanmasini engeller bilirse, hem çocukta mümkün olduğunca az hasar biraktirir.

Annen haklı. Eşin dünyanın en iyi adamı olabilir. Aklından hiçbir kötülük geçmemiş yada geçmeyecek olabilir. Ama sen yinede annenin sözünü kulakardı etme
Benim disarda bir isim oldugunda esim bakar cocuklara. Hem hasta olsam ne olacak? Asil ayip bir sey gibi cekinmek tehlike dogurur bence. O senin kizin sen onun b*kunu temizliyorsun, altini gormen de yuzunu gormen kadar normal kodlamasi olmali beyinde.
Yoksa gizle gizle gizle yaninda bile bakma, bi gun yanlislikla rasgelip utansin. Bu dogru bi kodlama degil.

Benim disarda bir isim oldugunda esim bakar cocuklara. Hem hasta olsam ne olacak? Asil ayip bir sey gibi cekinmek tehlike dogurur bence. O senin kizin sen onun b*kunu temizliyorsun, altini gormen de yuzunu gormen kadar normal kodlamasi olmali beyinde.
Yoksa gizle gizle gizle yaninda bile bakma, bi gun yanlislikla rasgelip utansin. Bu dogru bi kodlama degil.
Buna kesinlikle katılıyorum.
belli bir yaştan sonra öğretilebilinirmi bilemem
Ama bebeklikten itibaren şu kelime kodlanmalı
Asla asla yakının yada yabancı, açık yada kapalı hatta isterse çıplak, namuslu yada sence namussuz asla hiç bir kadına istemediği hiç bir şeyi yapamazsın
Çoluk çocuğun lafı bile edilmemeli.
Bunu düşünmemeli bile..
Yasaklar en baştan bana doğru gelmiyor.
Onlara öğretilenleri değiştirmeliyiz.

Buna kesinlikle katılıyorum.
belli bir yaştan sonra öğretilebilinirmi bilemem
Ama bebeklikten itibaren şu kelime kodlanmalı
Asla asla yakının yada yabancı, açık yada kapalı hatta isterse çıplak, namuslu yada sence namussuz asla hiç bir kadına istemediği hiç bir şeyi yapamazsın
Çoluk çocuğun lafı bile edilmemeli.
Bunu düşünmemeli bile..
Yasaklar en baştan bana doğru gelmiyor.
Onlara öğretilenleri değiştirmeliyiz.
Biz burada babanin cocugunun altina bakmasini tartisirken senin soylediklerin cok utopik kalmis.
Keske oyle bi dunya olsa.
Ben taciz edilmekten cok cocugumun babamin esimin birilerini taciz etmesinden korkarim mesela.
Tacizi unutursun gider, ama bu aile bireylerinin boyle islere karismasi mideme gecmeyecek bi bulanti verir.
O yuzden kendi cevremi baz aliyorum once.

Konuyu açıp açmamakta çok kararsizdim. Kolay bir şey değil benim için. Ama insanlar bilinçlensin istiyorum.Çocukken (10-12 yas) evde gece yatacak yer yok diye dayimla birlikte yatirildim ve tacize ugradim. Çogu gece kabus goruyorum.Beni buz gibi duvara sıkıştırıyor...Rüyamda ağlıyorum.Lütfen cocuklarinizi akraba, yaşıt vs kimseyle yatirmayin.Bu hayatta en önemli prensibiniz olsun. Iyi niyetle teklif eden bile olsa kabul etmeyin.Sevgilerimle

buna izin veren ebeveyn olmaz olsun. iki farklı cinsiyeti aralarında neredeyse 20 yaş fark ile birlikte yatırmak nedir ya..

bencede yatmamalı abi kardeş bile birlikte yatmamalı herkesin yatağı ayrı olmalı

Kesinlikle katılıyorum.
İlla olacak diye birşey yok, fakat neden çocuğumu buna maruz bırakayım?
Alır kendi yanımda yatırırım, daha iyidir.
Ne gerek var bir başkasının yanında yatsın.

Hiç birşey olmadı, kendi odama yer yatağı sererim birşeyler bulup buluşturup, yine başkasının yanında yatırmam...
Zamanında ben de akraba tacizi gördüm ve kimseye de anlatmadım. :olamaz:

Biz burada babanin cocugunun altina bakmasini tartisirken senin soylediklerin cok utopik kalmis.
Keske oyle bi dunya olsa.
Ben taciz edilmekten cok cocugumun babamin esimin birilerini taciz etmesinden korkarim mesela.
Tacizi unutursun gider, ama bu aile bireylerinin boyle islere karismasi mideme gecmeyecek bi bulanti verir.
O yuzden kendi cevremi baz aliyorum once.
Benim anlatmaya çalıştığım,
Dışardakini taciz etmeyi yanlış bulmayan bir zihniyetin evdekine karışmamasını beklemekte bana göre çok ütopik
Dışardakine musallat olmayan evdekinede karışmayı düşünmez
Aile içi yapmasın değil hiç biyerde yapmasın
Hasta düşünce her yerde hastadır yada her yerde sağlıklı
Zaten bu hastalıklı düşünceleri yüzünde kadınlar evlere hapsedildi
Dışardakine güven olmaz diye
Sonuç. Aile içi taciz.
Çözüm: her yerde hiç kimseye taciz etmiyeceksin.
Ve bunu oğluna önce annesi verecek.
Erkek çocuğu annesi olmak bence kız çocucuğu annesi olmaktan çok daha zor.

etkileri hala devam ediyorsa uzman yardımı almanızı tavsiye ederim. geçmiş olsun.

Burada bir konu vardı zamanını hatırlamıyorum erkek kardeşinin yanında sütyenli bile durdugunu diyenleri ve bunu normalleştirip anlatanları okuyunca agzım açık kalmıştı :)

Benim oglum 13 yasinda,kizimda 4 yasinda ayni odada ayri yatakta yatiyo bazen aklima geliyo bu na benzer seyler ogluma guveniyorum ama arada aklima geliyo.ayirsammi acaba diye ..size sormak istedim ayirsam daha iyimi olur yardimci olursaniz cok sevinicem.

Back
X