Birlikteyiz iste daha ne olsun diyen koca

Bu kadar takmayın kafaya. 7 yıllık evliyim. Sanırım bir kez kutladık. Eşim genelde unutur hakeza ben de unuturum. Bu bir görev değil ki, isteyerek kutlanmalı. Evliliğin değeri bununla da ölçülmez ki. Genel anlamda iyi ve size destek bir eşse olsun unutsun. Ne olacak. Anlaşabilmek önemli. Böyle şeyler için huzurunuzu kaçırmayın derim. Bu tarz beklentileri genelde çevre tetikliyor diye düşünüyorum. Sosyal medyada şaşalı yıl dönümü kutlamaları paylaşanların birbirlerine beddua okuduklarına şahit oldum. Yalan dünyam olacağına kutlanmayan evlilik yıl dönümüm olsun ama tüm yılım huzurlu geçsin.

Biz yıldönümlerini güzel bir yemekle kutluyoruz. Bu kadarı bize yetiyor. Hediye beklemem eşim de bazen içinden gelir alır bazen de der bişey almadım diye takılmam hiç. Zaten Doğum günü ve evlilik yıldönümü hariç bişeyimiz yok. Normal zamanda da bişeyler yapıyorsa bence takılmayın. Siz hep bişeyler alıyor musunuz?

Bazen yanınızda olması, sıcaklığı en büyük hediyedir.

Derdim evlilik yildonumumuz icin hicbirsey dusunmeyen kocam. Sizin esleriniz neler yapiyor yildonumunuzde siz neler yapiyorsunuz. Bir de uste cikiyor yanyanayiz daha ne olsun diye. Unutmasin diye arada kucuk kucuk hatiattim da. Oyle cok bi beklentim de yok. Bir dal cicek alsa yeter. Ben yemege cikaririm zaten onu. Tum beklentim bu ama o hicbirsey yapmayacak biliyorum. Dort yillik evliyiz. Sadece ilk sene kolye almisti. Her yil da tatile gitmistik ama bu sene ben is dolayisiyla sehir disinda oldugum icin esim de yanima geldi. O kadar.
maşallah diyelim daha ne yapsın ben 7 yıllık evliyim daha bir kolye görmedim... çiçekte kadınlar gününde gelirse gelir o kadar. bahane hazırdır ''hayatım sen çiçek sevmezsin ki''. evlenmeden önce iş yerime boyum kadar çiçek göndermeyi biliyordu. onu eve taşımak tam bir işkence idi. şimdi ise birşey yok. ben söylersem yapar ama ne anlamı var ki o zaman. romantizm ne çok bilmiyor sanırım benim kocacım. bende herkesin kocasını benimki gibi sanıyordum bunu okuyunca tam bir hayal kırıklığı oldu bana :)

Ozel gun takimtim yok, esim ozen gosterirdi. Yavas yavas onuda kendime benzetmeye basladim

Beni mutlu edebilen adamla geçirdiğim her gün özeldir benim için

Bana kendimi iyi hissettiriyorsa
Dünyanın en güzel hediyesidir

Bir şey almasına Veyahut plan yapmasına gerek yok

Derdim evlilik yildonumumuz icin hicbirsey dusunmeyen kocam. Sizin esleriniz neler yapiyor yildonumunuzde siz neler yapiyorsunuz. Bir de uste cikiyor yanyanayiz daha ne olsun diye. Unutmasin diye arada kucuk kucuk hatiattim da. Oyle cok bi beklentim de yok. Bir dal cicek alsa yeter. Ben yemege cikaririm zaten onu. Tum beklentim bu ama o hicbirsey yapmayacak biliyorum. Dort yillik evliyiz. Sadece ilk sene kolye almisti. Her yil da tatile gitmistik ama bu sene ben is dolayisiyla sehir disinda oldugum icin esim de yanima geldi. O kadar.
Ben evleneli daha bir buçuk yıl bile olmadı. Evlilik yıl dönümünü bi mesajla kutladı

Sizin esleriniz neler yapiyor yildonumunuzde siz neler yapiyorsunuz.

Kutlamıyoruz.
Bize ticari, zoraki geliyor böyle günler. Sebepsizce hediye almak daha anlamlı bizim için.

Siz seviyorsanız beklentinizi açıkça dile getirin. Sevmeyen biri ne kadar incinebileceğinizi tahmin edemeyebilir.

Bence eşiniz genel olarak ilgili ve iyi bir kocaysa yıldönümü filan hikaye

En azından benmki gbi al bu da kütahya hatırası olsun takarsin dememiş... :D
Bence fazla da abartmamak lazm boyle şeyleri içinden geliyorsa yapar sizin zorlamanizla yapsa ne yapmasa ne..

Evlilik yıldönümlerinde çiçek+yemek+kadife kutuda bir hediye olmazsa kafasını kırarım.
Aylar önceden hediyemi belirlerim eksiğime ya da beğenime göre, beraberken vitrinlere bakarız.
O hediye gelecek arkadaş, bende başka yol yok.
Ha benim kocam ne yapıyor, (iki senedir evlilik yıldönümüne yakın doğum yaptım ve sonraki aydada doğum günüm var) hepsinin hediyesini komple bir seferde çıkarıyor.

Esim normalde plan yapmayan ve herseyi bana birakan bir tiptir ama yildonumu ve dogum gununu atlamadi hic 4 yillik evliyiz. Ben unutsam bile o unutmaz bir plan, hediye biseyler yapar. Yapmasa uzulur ve kirilirdim acikcasi ama bunun icin adamin boğazina yapismaya gerek yok.

Yeterince adamin basinin etini yersen her koca biseyler yapar heralde ama icinden gelerek yapmaz. Haraca baglamis gibi aldiran, yapilan seyler sadece para harcamaktir bir anlami yok.

yanınıza gelmıs daha ne olsun dıyorum bende...
genelde dısarda yemek yerız cıcek alır o kadar hedıye vs almam o da almaz..
dogum gunlerı ozeldır bızım ıcın ...

Ben birşey almasını beklemiyorum, kendimde daha hiç almadım zaten. Neden birbirimize evlendik diye hediye alalım ki ya saçma değil mi :KK70:Evlilik yıldönümüzlerimizde ya birlikte evde güzel bir sofra hazırlarız ya da dışarıda bir yemeğe çıkarız. Hergüne göre biraz daha romantik geçiririz, geçmişten falan konuşur duygulanırız öyle. Extra birşey yapmayız. Daha ne olsun ayol..

biz kutlamiyoruz- zaten evli degiliz daha. ne yildönümü, ne sevgililer günü...
evlenincede kutlamam. bana gereksiz geliyor.

Ben evlilik yıldönümümüzü unuttum iyi mi hala hangi gün hatırlayamadım:olamaz: geçen yıl da kutlamadik zaten. Eh incilerimiz dökülmedi. Sevgimiz de eksilmedi. Sahi ya Eylül'ün kaciydi of. Gidip bakayım tarihe merak ettimo_O

Back
X