birşey

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.705
448
merhaba güzel bayanlar. ben birşey sormak istiyorum size.
seçmek zorunda kalırsanız ne seçersiniz : kendinizi aklayıp en yakın arkadaşlarınızdan birinzi zor durumda bırakmakmı, yoksa arkadaşınızı zor durumda bırakmamak için susmakmı?
şu anda ben arkadaşımı zor durumda bırakmamak içn kendimi aklamıyorum ama ne kadar dayanırım bilmiyorum. bi şekilde kimseye zarar vermeden nasıl çözerim bunu

seçmek zorunda kalırsanız ne seçersiniz : kendinizi aklayıp en yakın arkadaşlarınızdan birinzi zor durumda bırakmakmı, yoksa arkadaşınızı zor durumda bırakmamak için susmakmı?
şu anda ben arkadaşımı zor durumda bırakmamak içn kendimi aklamıyorum ama ne kadar dayanırım bilmiyorum. bi şekilde kimseye zarar vermeden nasıl çözerim bunu

önce can sonra canan

susmayı tercih ederim,
benim yuzumden baskasının zor durumda kalması daha agır bir yuk gelir...

fakat bu "aklanma" ihtiyacı neyden doguyor bu da onemli,
arkadasım cok buyuk bir hata yaptıysa ve bana suclama yonelttiyse sırf o kotu olmasın diye de susmazdım.

bunları dusunmek yerine, o arkadasınızla yuzlessenize...
belki benim yuzumden sen yanma diyip kendisi konusmayı secer...?

şöyle açıkliyim ben. ailede konuşmadığım bazı şahıslar var.ben onların birazcık dedikodusunu yaptım :KK49: sonra ailedekiler bana dedilerki boşver kimseye söyleme sıkıntıyı hatta kavga ettiğinizi bile söyleme. bende tamam dedim. bi gün en yakın arkadaşlarımdan biri geldi ve bana dediki o kavga ettiğin kişi sağda solda hep seni konuşuyor, seni kötülüyor, senin hakkında ileri geri konuşuyor.bir iki bişey söyledi ( benim ona söylemediğim bişeyler, ordan anladım yalan söylemediğini çünkü o kişiden başka kimse söyleyemezdi) . aslında daha çok şey var ama canını sıkmak istemiyorum onlarada benim söylediğimi söyleme dedi zor durumda kalırım.
şimdi ben ousa bunu biraz çıtlattım bana diyorki yok yalan, o hayatta bu konulara girmez, kesinlikle inanmıyorum. kim ne duymuşsa senden duymuşsun dedikoducu olan sensin dedi.aslında o arkadaşımın söylediklerini birebir söylesem inanacak ben dolaylı söylediğim için doğal olarak direkt kestirip atıyor. ben kendimi aklamasam herkesin gözünde yalancı, iftiracı ve dedikoducu olarak kalacam.ve dikkat ettim bazı insanlar benden uzaklaştılar bile.
şimdi ben isim vermeden böle böle duydum desem inandırıcılığı olmaz hemde o kişi sadece bu arkadaşıma ve eşine söylemişse zaten anlar onların bana söylediklerini.
bilmiyorum işte böyle birşey yaaa
kısacası dedikoduları yaymaya devam eden sütten çıkmış ak kaşık, ben sadece onula konuşmuyorum dediğim içinde dedikoducu oldum. şimdi ne duyulsa benden bilinecek
hepimizin yaşları ortalama aynı. 31-32 civarı

susmayı tercih ederim,
benim yuzumden baskasının zor durumda kalması daha agır bir yuk gelir...

fakat bu "aklanma" ihtiyacı neyden doguyor bu da onemli,
arkadasım cok buyuk bir hata yaptıysa ve bana suclama yonelttiyse sırf o kotu olmasın diye de susmazdım.

bunları dusunmek yerine, o arkadasınızla yuzlessenize...
belki benim yuzumden sen yanma diyip kendisi konusmayı secer...?

arkadaşımın hiç bir kabahati yok, o sadece bana yardımcı olmaya çalıştı böyle böyle konuşuyor o kişi diye

çok hayatii bir mesele değilse susarım her halde:KK16:

önce ben valla kimse kusura bakmıcak. Yarın o arkadaş el olur gider sen duydukşarınla yaşasıklarınla kalırsın.

şöyle açıkliyim ben. ailede konuşmadığım bazı şahıslar var.ben onların birazcık dedikodusunu yaptım :KK49: sonra ailedekiler bana dedilerki boşver kimseye söyleme sıkıntıyı hatta kavga ettiğinizi bile söyleme. bende tamam dedim. bi gün en yakın arkadaşlarımdan biri geldi ve bana dediki o kavga ettiğin kişi sağda solda hep seni konuşuyor, seni kötülüyor, senin hakkında ileri geri konuşuyor.bir iki bişey söyledi ( benim ona söylemediğim bişeyler, ordan anladım yalan söylemediğini çünkü o kişiden başka kimse söyleyemezdi) . aslında daha çok şey var ama canını sıkmak istemiyorum onlarada benim söylediğimi söyleme dedi zor durumda kalırım.
şimdi ben ousa bunu biraz çıtlattım bana diyorki yok yalan, o hayatta bu konulara girmez, kesinlikle inanmıyorum. kim ne duymuşsa senden duymuşsun dedikoducu olan sensin dedi.aslında o arkadaşımın söylediklerini birebir söylesem inanacak ben dolaylı söylediğim için doğal olarak direkt kestirip atıyor. ben kendimi aklamasam herkesin gözünde yalancı, iftiracı ve dedikoducu olarak kalacam.ve dikkat ettim bazı insanlar benden uzaklaştılar bile.
şimdi ben isim vermeden böle böle duydum desem inandırıcılığı olmaz hemde o kişi sadece bu arkadaşıma ve eşine söylemişse zaten anlar onların bana söylediklerini.
bilmiyorum işte böyle birşey yaaa
kısacası dedikoduları yaymaya devam eden sütten çıkmış ak kaşık, ben sadece onula konuşmuyorum dediğim içinde dedikoducu oldum. şimdi ne duyulsa benden bilinecek
hepimizin yaşları ortalama aynı. 31-32 civarı

Ben söylerim doğrusunu, o arkadaşın da sana söylemeseymiş madem. Arkadaşına da dikkat et bence senden de laf taşıyor olabilir.

sizin iyiligniz icin bu durumu ileten kisi olmasaydı konudan hic haberiniz olmayacaktı,
sadece bildiklerinizle sınırlı olarak kendinizi savunacaktınız...
aynen oyle devam edebilirsiniz.

fakat size bu durumu ileten kisiye "bana inanmıyorlar, ben de nerden duydugum belli olmasın diye senin adını vermedim, anlattıklarını soylemedim ama canım cok sıkılıyor, ne yapsam sence?" diye sorabilirsiniz...
kararı ona bırakın.

cunku siz aklanırsınız
fakat bu sefer o dedikoducu olarak anılır...
onu kim kurtaracak?

arkadaşımın hiç bir kabahati yok, o sadece bana yardımcı olmaya çalıştı böyle böyle konuşuyor o kişi diye

Arkadaşınızın kabahati yoksa susmanız daha doğru, az önce genel bir yorum yapmıştım ama durum çok farklı. Olay tamamen sizinle ilgili.

zaten dedikodunuzu yapıyorlar ise belge gösterip bile aklanamazsınız.. ona da bir kulp takarlar.. bence neden bu kadar sizi konuşuyorlar neden bu nefret onu çözün.. ya da herşeye kulak tıkayın "beni bilen biliyor" diyip geçin.. size onlar hakkında bir şey anlatılacağı zaman da "duymak istemiyorum" demeli bence.. uzayıp gidiyor.. zaten sizin kulağınıza gelsin sorun çıksın diye arkadaşınızın yanında konuşulmuş.. oyuna gelmeyin..

Ben söylerim doğrusunu, o arkadaşın da sana söylemeseymiş madem. Arkadaşına da dikkat et bence senden de laf taşıyor olabilir.

o arkadaşım o kişiyle muhattap değil, kavga ettiğim şahıs bu kızın kocasıyla arkadaş.

Eger ben karalanmiycaksam susarim ama karalaniyorsam kendimi aklarim...arkadasima nekadar deger verdigimede bagli, eger oda laf tasiyan bi tipse ve beni savunmuyorsa zaten arkadasim degildir...:ssz:

kendimi sizin yerinize koydum.arkadaşıma kusura bakma ama söylemem gerek diyip ondan duyduğumu söyleyerekten herkese açıklamamı yaparım.arkadaşımda küsüyosa küsün

Carrie kendini akla, böyle şeylerde yanlış tanınırsan her olay üstüne kalır. Nerede bir laf taşınsa senden bilirler.

Back
X