Bişey merak ettim / Hayvanlar kendini öldürür mü?

Cat_Women

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
20
0
0
İstanbul
Merhaba Hanımlar; Çokk üzülerek bişi soruyorum. Bazı konularda okudum hayvanlar intihar ediyormuş diye. Bu hem çok garibime gitti,hemde çok üzüldüm. Ama nasıl yaparlar diye merak ettim. Bu konuda bir bilgisi olan arkadaş açıklayabilirmi bize acaba???

Bildiğim kadarıyla daha çok sahipleri tarafından terk edilen köpekler veya kötü muameleye maruz kalmış köpekler, yaşadıkları travma sonucu su içmek, beslenmek istemiyorlar; yani yaşamak istemiyorlar. Bu şekilde...

Bazı hayvanlar yapıyor evet.

Mesela kuzenimin muhabbet kuşu eşi ölünce, yemedi ve içmedi... kendi kendini hasta etti ve öldü.

Yunuslar yaparlar, balinalar yapar.

Benim köpeğim annemin vefatından sonra, yaşama isteğini yitirdi, yemedi içmedi. Lavabodan düşünce disk kayması oldu. Çok hayvan hastaneleri veterinerler dolaştık iki kez ameliyat oldu ve felç oldu. Sonuçta iyileşmek istemiyordu. Belden aşağısı felç oldu. yemedi içmedi öyle gözümüze baktı, en sonunda babamlar götürüp uyutturdu.

ilk öğrendiğim gün babamla küsmüştüm, çok ağladım ama sonra o öyle daha yaşamazdı dedim çok acı çekiyordu. Bazıları çok duygusal oluyor :'(

Back
X