Bişey söyleyin!

veda_busem

Gün doğmadan neler doğar......
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
396
264
Aranızda eşi eve para bırakmadan giden var mı? Ev hanımıyım dolayısı ile eşimin eline bakıyorum. Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmedim. Millete bırakmaktansa kendim bakmayı tercih ettim. Esim hiçbir zaman eve para bırakmaz. Evin bütün ihtiyaçlarını alır ama. Şunu getir derim getirir. Ama çocuk var ani bir para lazım olur düşüncesi yok adamda. Çok söyledim ama anlamadı. Evde neye lazım olucakmis para.Sizlerde durum nasıl var mı böyle durumlar. Harcliksiz mı olursunuz hep?

Düşüncesiz hareket ediyor biraz. Hem de çocuk varken illa evde para olmalı. En azından bi market, acil durum için taksi parası. Hiç acil bir şey olmasa bile para bırakmalı. Sen hiç çocuğu eşine bırakıp bakkala markete gitmiyor musun? Market işine biraz daha hakim olsan belki market işlerinin biraz dışında tutup ...
Ay ne diyorum ben. Gerekirse tartış ama evde bi yüz liran bulunsun. Ne sinir adamlar var ya. Karım sokağa çıkmasın, bakkala gitmesin, benden habersiz para harcamasın kafası heralde. Terbiyesizlik saygısızlık ya valla.

Aranızda eşi eve para bırakmadan giden var mı? Ev hanımıyım dolayısı ile eşimin eline bakıyorum. Çocuğum olduktan sonra çalışmayı düşünmedim. Millete bırakmaktansa kendim bakmayı tercih ettim. Esim hiçbir zaman eve para bırakmaz. Evin bütün ihtiyaçlarını alır ama. Şunu getir derim getirir. Ama çocuk var ani bir para lazım olur düşüncesi yok adamda. Çok söyledim ama anlamadı. Evde neye lazım olucakmis para.Sizlerde durum nasıl var mı böyle durumlar. Harcliksiz mı olursunuz hep?
yok artık.Ne zaman ne olacağı belli mi olur.Bu ne düşüncesizlik ya.Sanki milyarlar bırak diyen var

Eşinizle açık açık konuşmalısınız bence.
Hiç olmadı evde para kazanabileceğiniz işler yapın nikah şekeri keçeyle süs vs.

"Evde neye lazım olacak ki para" mı?
Eşiniz memur falan mı? Her şey planlı programlı / tekdüze gelişecek falan mı sanıyor her daim, o neyin kafası anacım öyle?
Hayat eşinin planladığı şekilde gitmezse çözüm önerisi neymiş? Ne bileyim bi doğal afet falan olsa, önceden haberini alıp on dakka önce eve gelebilecek süper güçleri falan mı varmış, neymiş yani?
Te allam ya.

Ben de çalışmıyorum, her sabah masanın üzerine para bırakılır, bazen de butun para evde olur.

Acil bir durum olduğunda taksi parasını nereden bulacaksınız? Onu geçtim kızımı parka çıkarırım, bir çocuğun yediğine dikkatle bakar istemez de benden. Götürürüm markete alırım canının kaldığını mesela...

Guzellikle ikna olmazsa cebinden 5 10 alin atin kenara neticede evinizin rizki o parada sizin de hakkiniz var.Kocamin eline bakiyorum demeyin sakin elbette size ve cocugunuza bakmakla yukumlu ihtiyaclar sadece market pazar olmaz ki belki caniniz bir yiyecek istedi belki acil bir durum oldu ev hanimi da olsak cuzdanimizda az da olsa bir miktar para hep olmali ne o oyle cocuga harclik gibi ayip yani kocaman kadinsiniz neticede.

Hepiniz çok haklısınız. Inanin bu konuda çok dertliyim. Çok konuştum adam anlamıyor .Bu evde çocuk var para olmalı mantığı yok. Çocuk olmasa bile ya birakilmaz mi? Ne yapacağımı şaşırdım.Aylik alır evin ihtiyacını giderir borçları öder. Gerisini cüzdaninda taşır. Getirir götürür kendiyle. Ailem sağolsun gizli gizli hep verir. Ama nereye kadar.Hamileyken bile bırakmazdı. Üstelik burda ne ailem ne akrabam kimsem yok. Ailem uzakta ara ara gelirler.

Bu bir çok kadının çektiği bir dert -benim annem de bu kadınlara dahil.
Ve bu, kadına şiddetin başka bir boyutudur. "Ekonomik şiddet" diye bilinir. Bu şiddet türünün üst seviyeleri, kadının maaş kartına el koymak falan. Erkeklerde "kadının parayı kullanmasını istememe" gibi bir durum var kısaca.
Benim annem şöyle yapardı: Eve acil bir şey lazım oldu mesela. Örnek veriyorum ağrı kesici. Akşam babama, "Ağrım var, yemek yapamadım. Para da bırakmamışsın, ilaç alamadım. Senden istesem, iştesin eve getiremezdin." derdi. Tabii, nazikçe söylemezdi, kavga ederlerdi. Kavga kıyamet, babam alıştı eve para bırakmaya.
Siz nazikçe söylemeyi deneyebilirsiniz bence.

Çift terapisi önerin kendisine. "Evde parayı ne yapacaksın" sözünün altında yatan sebepleri bulabilirsiniz belki.
Maalesef ki bazı erkeklik hastalığına yakalanmış erkekler, değil kadının ekonomik özgürlüğü, kadının elinde para bulunmasına bile dayanamıyor. "Kadının kendisine muhtaç kalmasını" istemektir bu. Kadın en basit bir şeyi bile kocasından istesin, kendisi yapamasın diye muhtaç bırakmaktır.
Sizi anlıyorum gerçekten. Allah yardımcınız olsun. Ya size sabır versin ya kocanıza anlayış.

oooo otoriten 0 evde desene en güzeli esinin maas kartını alıcaksın yada dicen bana bi ek kart cıkar limitini belirbe ben parasız gezemem de kendimi güvende hissetmiyorum de vs vs yanii

X