• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİSİKLET

Elliton

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
46
10
3
35
Ben 27 yaşındayım..hep bisiklete binmeyi çok sevmisimdir ama hiç müsait yerim olmadı koymak icin alamadım.şimdi yeni taşındık artık almak istiyorum sürekli kullanım için.iş yerimle Evimin arası yürüyerek 40 dk bisikletle 20 dk falan olacak çok fazla trafikten gidecek yerde yok ama ailem izin vermiyor :KK43: annemi ikna ettim zar zor bu sefer ablam başladı olmaz kaza olur vs diye ..aranızda kullanan var mı bisiklet nasıl ikna edeyim onları

Türkiye'de bisiklet yolu diye bir kavram daha yeni yeni uygulamaya geçiyor, insanlar daha bir araca/yayaya yol vermekten aciz, bisikletliye yol vermesi imkansız. Kadın halinizle inadına sıkıştırmaya çalışan, laf atan bile olur. Daha naif bir semtte yaşıyorsanız binin ama, keşke yaygınlaşsa.

Ben 27 yaşındayım..hep bisiklete binmeyi çok sevmisimdir ama hiç müsait yerim olmadı koymak icin alamadım.şimdi yeni taşındık artık almak istiyorum sürekli kullanım için.iş yerimle Evimin arası yürüyerek 40 dk bisikletle 20 dk falan olacak çok fazla trafikten gidecek yerde yok ama ailem izin vermiyor :KK43: annemi ikna ettim zar zor bu sefer ablam başladı olmaz kaza olur vs diye ..aranızda kullanan var mı bisiklet nasıl ikna edeyim onları
30 yasindan sonra bende kullanmaya basladim. Ama trafige hic cikmadim. Cok dikkat edin tehlikeli cidden. Aileniz hakli bu konuda.

Eskişehirde yasıyorum yazmayı unutmuşum..yurudugum zamanlarda çok bayan kullanıcı ile karşılaşıyorum trafiğe caddeye sadece karşıdan karşıya geçerken karışacağım onlarda ışıklar var inerek geçerim bilinçli bi kullaniciyim ama işte anlatamıyorum

Bisikletle gidilebilecek is...Valla hayali bile çok guzel
Özel bir hastanede çalışıyorum çok fazla kullanım var ulaşım için hastaneye..hatta özel bisiklet gurupları var gezi düzenleniyor..iste bende o guzel hayale ulasmak istiyorum

Eskişehirde yasıyorum yazmayı unutmuşum..yurudugum zamanlarda çok bayan kullanıcı ile karşılaşıyorum trafiğe caddeye sadece karşıdan karşıya geçerken karışacağım onlarda ışıklar var inerek geçerim bilinçli bi kullaniciyim ama işte anlatamıyorum
O zaman olabilir niye olmasin hem de cok guzel olur.Ben yaya yolu olmayan trafikli bi yerden bahsettin sandim

27 yasındasın al bisikleti gel eve dövecek halleri Yok ya.kendinede güveniyorsan sürersin ne var onlarda mecburen kabullenir bazen böyle yapmak gerekiyo :KK51:

ben tam bir bisiklet severim :)
bulunduğum şehirde bazı semtlerde kadınlar bisiklet kullandığında garipsiyorlar. ulaşım için olmasa da akşamları yada pazarları keyfi olarak sürüyorum.
siz eskişehir'de yaşıyormuşsunuz bence gayette güzel olur.
siz kendinizi bilip dikkat ettikten sonra süper olur. sadece 20 dk bisiklet sürdükten sonra ilk dönem iş yorgunluğunu hesap edin.

Bu yaşadığın şehrin trafiğiyle alakalı aslında. Ben küçük bi şehirde yaşıyorum eşim işe bisikletle gidip geliyodu trafik sıkıntısı olmadığı için. Sonra bisikletini çaldılar garibimin o ayrı konu tabi :D
Çevreyi dikkate alarak karar verirsen zarardan çok yararı olur sana

Ankarada yasiyorum is yerine falan gitmesem de (memurdum) haftasonlari evimden kizilaya kadar yakladik 40 km yolu gider gelirdim bebegimden once. bisiklet yolu yok saygi yok. bayan oldugunu farkedince uzerine kiran vs hepsi mevcut ama cocuklarim buyusun koltuk alip yine yapicam ayni seyi. trafik yonunde gitmelisin. kaskin ve eldivenlerin mutlaka olmali. iskeleti ve tekerleri saglam olmali ama en onemlisi frenlerini kaliteli al. iyice arastir. bianchi var bende. pabuclu fren alma cabuk yipranir performansini kaybeder.
bisiklet guzeldir bir basladin mi mecburiyetler haric birakamazsin. :KK66:

Ben her yere bisikletle gidiyorum.
Şarjlı bir bisikletim var,acayip isime yarıyor.
Ama Türkiye de bisiklet sürmek biraz tehlikeli sizin için. Bildiğim kadarıyla bisiklet yolu yok. Aileniz korkmakta haklı,bilemedim ne diyim.

Özel bir hastanede çalışıyorum çok fazla kullanım var ulaşım için hastaneye..hatta özel bisiklet gurupları var gezi düzenleniyor..iste bende o guzel hayale ulasmak istiyorum
Kocaman çalışan insansın bisiklete binmek için izne ihtiyacın yoktur bence. Eskişehir'de yaşıyorsanız olabilir gibi geldi bana. Orasının trafiği daha medeni.

beeen
bayılıyorum bısıklete bınmeye
bı sırt cantam var ne ısım varsa atlarım bısıkletıme halleder gelırım
benım kı katlanan bısıkletlerden yerın yoksa oylede alabılırsın yer kaplamaz
ama ben sımdı motor ogrenmek ıstıyorum esımın bana ogretmesını beklıyorum :KK66:
bısıklette kaza her aractakınden daha az dıkkatlı olursan
ne guzel hollanda da herkes bısıklete bınıyo keske benım ulkemde de anırmal karsılanmasa da daha yaygın kullanımı olsa

Bisiklete binmeyi bende seviyorum ama bisikletle trafiğe çıkılmaz bence. Geçeceğiniz yoluda bılmıyorum ama...

Trafiğin yoğun olduğu bir yerde sürmek kendi zararınıza sahil gibi yada bisiklet sürmek için yapılan yerlerde bisiklet sürmeniz çok daha mantıklı..Arabayla bisiklet aynı yolda tehlikeli aileniz haklı bencede

Back
X