• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bit derdi 😢😦

Kuzum sana bit bulaşmaması için bir fikrim önereyim..
Elma sirkesi kızınızı geri duştan sonra elma sirkesini banyo maşrapasının içine 1 yemek kaşığı kadar koy Üstüne az ekle ve en son çıkarken saçlarına dök bu suyu sonra tekra durulama yapma.
2 kızım var bu sene büyük kızım 2. Sınıfa geçti bütün sınıf bitlendi bir tek bnm kızım bitlenmemiş. Hep bu tekniği uygularım haftada 1 veya 2 kez sirkeli su ile durularım kızları.
Bitler sirke kokusunu sevmez.

Babasi kesilsin istemiyomusmus
Eltinizden utaniyorsunuz
Yahu o utansin sen soyle kafasinda cok bit var temizlenene kadar gorusturmeyelim de
Sanane yani sacinin kesiminden ilacindan annesinin ilgisizliginden
Ne hali varsa gorsunler yani
Yada esiniz yegenini severken bitleri farketsin
Babasina oglum bizede gecirceksiniz sarmis cocugun kafasini farketmedinizmi falan desin

İlkokul anılarım geldi aklıma sinek ilacı,saç boyası vs neler denemedik ki en güzeli önce bit şampuanı almak ve sonra sirkeleri elle temizlemek.Ve tabiki de ortamı dezenfekte etmek de önemli.

Ne demek temizlemez öğkkk 🙁hasta olur çocuk yazık günah.. birde yayılsa tüm evi yıka pakla yine gitmez öyle şeymi olur temizlene kadar gelmesin..

Aktarlarda kafirun satılıyor tablet şeklinde onda alıp bı kese içine koyun cicigunuzun yakasına dikin yada çengelli iğne ile tutturun bit gelmiyor o zaman

Saçına çaktırmadan lavanta yağı sıkın.. ayrıca kendi kızınızada kullanın hem zararsız hem bitler kokusundan ölüyor

Bu hafta benim kizimada okuldan bit bulasmis Hemen sprey ilac aldim ve temizledim Eczanede bit tokasida vardi onuda aldim Bence sizde deneyebilirsiniz

görüşmeyin bi süre. elelam de amma rahat bitli çocuğu oyun gruplarına gezdiriyor.

temizlesin kurtulsun ondan sonra başlarsınız görişmeye

Ben olsam alirdim bir sampuan antibit var 10 tl .Geldiklerinde beraber yikayin bekletin.Sonra anlatin o sirkeler tek tek temizlenecek anne oturacak çıkaracak. Saçı kisaltirsa kolay cikarir kendi düşmez yapışkandır çünkü. Cok kotu pis bir sey nasil oluyor elini mi yikamiyor eltinizde de var mi peki

O nasil bir anneymis pes yanii.Lafi bile bizi huylandirirken bu ne rhatlik anlam veremedim doğrusu.Ugrasmaz ilgilenmesse sizde gorusmeyin bitlerden arinana dek.Sizde kiziniza eczenelerde cok cuzi miktarda satilan.bit rozetleri ve bit tokalri var onlari onlm olarak alip takin.

Çocuga yazık ya. Geçen ay kimden bitlendim bilmiyorum ama bit geçti. İlk zamanlar konduramadım. Sonra annem anladı kaşıntıdan. Paranit aldı eşim saçları da evde kestik o halde kuaföre gidilmezdi 1 gece de kurtuldum. Sevabına siz yapın çok fena bir şey. Yazık.

Canım çocuğun saçı kıvırcık uzun ve çok gür o yüzden annesi temizleyemiyor ben aldım verdim babası inat🙄😢
O zaman anneye suç atıp temizlemez demeyeceksiniz
Çok görüyorum burada sürekli herkes kendi mükemmel anne diğerleri hep tu kaka. Çok yanlış davranış.
Babası izin vermiyorsa o onun dangozlugu annesine çocuk bitten kurtulmadan yollamazsaniz iyi olur bize de gecmesin deyin bitsin gitsin.
Niye illa bir eleştiri bir yok temizlemez vs lafları.
Size gelmezse sizin için sorun biter ve sadece bu kısma kadar karışabilirsiniz.

İlkokulda yanındaki kızdan bana sürekli bit geliyordu en son annem öğretmenime sınıfı bi yoklamasını istedi. Yanımdaki kızda çıktı. Ailesi okula çağıroldı kızı doktora götürdüler. Doktor demiş, şimdiye kadar nasıl farketmediniz az daha beynine ulaşacaklarmış demiş. Yani söyleyeceğim şu, o çocuğada yazık birşey diyemiyorsanız en azından öğretmenine durumu anlatın o da sınıfı yollarken görmüş gibi veliyi bilgilendirsin.

Eee çocuğa yazık değil mi bitli bitli mi geziyor yavrucak? Eziyet işkence yani

Baba zaten bir gerizekalı, elti pasif ve kafasız diyemiyor mu bir salak herife sebep çocuğum niye eziyet çekiyor diye....yani bu kadar dangalak bir anne-baba çiftinin hakkı sosyal hizmetlere şikayet bence çocuğa eziyet var. Üstelik toplum sağlığını da tehdit ediyorlar çocuk bitleri her yere taşıyor😶

Okulu arayıp öğretmene durumu anlatın. En temizi çocuk size geldiğinde alın makası sonra da bit temizleme şampuanıyla yıkayın başka ne yapılır bilemedim

Merhaba hanımlar.
Eltimin ilk okula giden kızı var bitlenmiş dün akşam bizdeydi resmen kafasında geziniyorlar😓😲☹ Bit sirkee,,,
Nefret ederim ya.huylanırım çok Her akşam kızımla oynamak için geliyor. Ve geçen yıl komşumuzun çocuğu rahatsızlandı kulağından 3 tane bit çıkarmış doktor çok korkuyorum kızlar ne yapacağımı bilmiyorum 😢😢 kızım 3,5 yaşında. Çocuğa gelme diyemem yazık ne suçu var çocuğun . Annesi desem temizlemez uğraşmaz çocuğun saçları gür uzun kestirmez. . Ne yapayım bilmiyorum kızımda yok baktım zaten azıcık saçı var ama tedirginim tecrübeli anneler ne yapayım.
hic unutmuyorum bizim yurta biz kiz vardi bitlenmisti ve ciddrn savi vok kisa ama biraz pisti kizin basinda uvusuyorfu ama umursamiyor yanimiza gekiyordu surekli ben bovek bitrn karincadan bile huylaniyorum suan yazarken bile kasiniyorum o zamn alerjim.azmisti:) neyse biz kisa biraz manidarli bi sekilde bit sampiani ve tarak almistik demisti o gunden sonra bizimle muhatap bile olmadi:)

Back
X