Bit pazarı için söz sizde ...

Canım ilk zamanlar tek parça satış yapılan konuları kapatıyordum.Şimdi tek parça eklenen konu sahibinin konularına bakıyorum Bit pazarında konusu yoksa özelden soruyorum..Satacak başka ürünü yoksa konu kalıyor:34:

Haberim yoktu nevrestecim , gidip bir ara oyun konsolumun resmini çekeyim , hem yanında 100 e yakın oyunda hediye , gel vatandaş gel :52: Belki çocuklarına almak isteyen olur .

ben bir dükkan açtım bir kaç üründe sattım sorunsuz şekilde gerçekleşti satışlarım.
hiç kullanılmamış üründe sattım etiketi üstünde az kullanılmışta.
sorun şu yeni ürün eklenecekse ilk mesajı güncelleyip ilk sayfaya resim eklenebilse
yeni ürünler ara sayfalarda kalmaz.
satılan üründe ilk sayfadan kaldırılabilirse satıldı satılmadı mesaj karmaşası yaşanmaz.

Amonra çok fena katılıyorum sana :)
En azından bu bölüm için ilk mesajı düzenleme hakkı verilebilir..

Amonra çok fena katılıyorum sana :)
En azından bu bölüm için ilk mesajı düzenleme hakkı verilebilir..

önceden konuyu açan üye sadece ilk mesajı güncelleyebiliyordu.
yani konuya ekleme yapıldıysa liste vs varsa güncel kalması açısından
bu büyük eksik. bu olsa aslında karmaşıklık ortadan kalkacak.
her ürün ilk sayfaya eklenecek
ürün arayanlar da tüm sayfaları konu içinde gezmek zorunda kalmayacak
satılan ürünün resmi de silinebilirse süper olur silinemezse altına satıldı notu düşülmesi bile yeter.

Elbette, eğer satış yapıyorsanız toplamda en fazla 3 topik açma hakkınız var, o da ürünlerim birbirinden çok farklı şeyler karışsın istemiyorum, o yüzden kategorilere ayırdım derseniz 3 topik açabilirsiniz, hangi şartlarda olursa olsun 3 topik dışına çıkarmıyoruz üyeleri.
Arıyorsanızda aradığınız şeyi bulduğunuzda kapattırıp, tekrar başka bir ürün için arama topiği açabilirsiniz.
Malesef bölümde şu yapılıyor x üye aynı anda kaban, ayakkabı, çanta ve aksesuar gibi ürünler arıyor ve diyelimki aradığı ürün 10 parça hepsi için ayrı ayrı topik açmaya kalkıyor, o zaman müdahale ediyoruz çünkü 10 parça ürün için tek tek konu açılınca bu bir sayfanın yarısını o kişinin kaplaması demek, bu durumda diğerlerinin topikleri arka sayfalara düşüyor.
Satanlarda bunu yapmaya kalkıyor, zaten o yüzden de kurallar koyduk ya, sınırlamalar getirdik.

Dediğim gibi aradığınızı bulduğunuzda bölüm editörü Nevreste'ye mesaj atıp konumu kapatır mısınız dersiniz kapatır, sizde yeni ürün aramak için konu açarsınız:34:

[/QUOTE]Ürün aramak için 3 farklı konu açanlar var bunuda doğru bulmuyorum1 konudan aradıklarını bulabilirler..Başlığı gerekirse değiştirebiliriz..Tamam belki konu ilerler arada son aradıkları bulunamaz o zaman konularını kapattırıp 2. ürünü aramak için konu açsınlar[/QUOTE]

Sevgili Mune ve cevap ekleyen Nevreste,
Oncelikle Mune un belirttigi sekilde uygulama yapabilirsek cok super olur.
Ote yandan Nevreste'nin belirttigi gibi bu uygulamanin sartlari olacaksa, bu sartlarin sonu yok.
Yani gittikce spesifiklesiyor sartlar. Belki bir uyenin anlattigi zaman ikna edebilecegi hakli bir sebebi vardir baslik kapattirip yeni baslik acmak icin vs. Kisiye ozel durumlar belirebilir. Bu tarz cok spesifik sartlar herkese esit olcude uyum saglamayabilir, dolayisiyla haksizliklar dogabilir. Falan filan.

Bir de, dikkat cekmek istedigim bir nokta var. Satis basliklarinin siniri olmasi daha normal ancak bu araniyor basliklari bence gorunduklerinden daha degerliler.
İlk sebebi, satis meselesi rakibin cok oldugu bir mesele oldugundan, cok fazla profesyonel satis yapan alisveris sitesi oldugundan site ve SEO acisindan daha az randiman verirken, araniyor basliklari Google'da atiyorum ikinci el ayakkabi ariyorum / almak istiyorum / gibi aramalar yapildiginda sitenin ilk sayfada cikmasi icin iyi bir yol teskil etmektedir ki kendim de bu yolla bu forumu gorup de gelenlerdenim.

İkinci nokta ise benim basima da geldi, xxx araniyor basligi actiktan sonra mevcutta 30-40 sayfalik satis basligi oldugu halde xxx i satisa cikarmayi dusunememis arkadaslarimiz aa evet sahi fazladan bi xxx im vardi dur bulup satayim diyebiliyorlar.
mevcut satis topiklerini tarayip aradigini bulamayip araniyor basligi acanlar boyle bir durum kesfine vesile oluyorlar.
Mune un dedigi gibi on ayri parca icin farkli araniyor basligi acilmadigi surece araniyor basliklarina daha fazla onem verilmedi gerektigini dusunmeden edemiyorum kisaca. :)

önceden konuyu açan üye sadece ilk mesajı güncelleyebiliyordu.
yani konuya ekleme yapıldıysa liste vs varsa güncel kalması açısından
bu büyük eksik. bu olsa aslında karmaşıklık ortadan kalkacak.
her ürün ilk sayfaya eklenecek
ürün arayanlar da tüm sayfaları konu içinde gezmek zorunda kalmayacak
satılan ürünün resmi de silinebilirse süper olur silinemezse altına satıldı notu düşülmesi bile yeter.

Bdv de falan içerik boşaltma/değiştirme sıkça yaşanıyor diye kaldırıldı sanırım o özellik canım.
Ama sadece bu bölüme verilebilir..Bir bölüm için yapılabiliyor mu bilmiyorum ama büyük kolaylık olur bit pazarı için.

Ürün aramak için 3 farklı konu açanlar var bunuda doğru bulmuyorum1 konudan aradıklarını bulabilirler..Başlığı gerekirse değiştirebiliriz..Tamam belki konu ilerler arada son aradıkları bulunamaz o zaman konularını kapattırıp 2. ürünü aramak için konu açsınlar

Sevgili Mune ve cevap ekleyen Nevreste,
Oncelikle Mune un belirttigi sekilde uygulama yapabilirsek cok super olur.
Ote yandan Nevreste'nin belirttigi gibi bu uygulamanin sartlari olacaksa, bu sartlarin sonu yok.
Yani gittikce spesifiklesiyor sartlar. Belki bir uyenin anlattigi zaman ikna edebilecegi hakli bir sebebi vardir baslik kapattirip yeni baslik acmak icin vs. Kisiye ozel durumlar belirebilir. Bu tarz cok spesifik sartlar herkese esit olcude uyum saglamayabilir, dolayisiyla haksizliklar dogabilir. Falan filan.

Bir de, dikkat cekmek istedigim bir nokta var. Satis basliklarinin siniri olmasi daha normal ancak bu araniyor basliklari bence gorunduklerinden daha degerliler.
İlk sebebi, satis meselesi rakibin cok oldugu bir mesele oldugundan, cok fazla profesyonel satis yapan alisveris sitesi oldugundan site ve SEO acisindan daha az randiman verirken, araniyor basliklari Google'da atiyorum ikinci el ayakkabi ariyorum / almak istiyorum / gibi aramalar yapildiginda sitenin ilk sayfada cikmasi icin iyi bir yol teskil etmektedir ki kendim de bu yolla bu forumu gorup de gelenlerdenim.

İkinci nokta ise benim basima da geldi, xxx araniyor basligi actiktan sonra mevcutta 30-40 sayfalik satis basligi oldugu halde xxx i satisa cikarmayi dusunememis arkadaslarimiz aa evet sahi fazladan bi xxx im vardi dur bulup satayim diyebiliyorlar.
mevcut satis topiklerini tarayip aradigini bulamayip araniyor basligi acanlar boyle bir durum kesfine vesile oluyorlar.
Mune un dedigi gibi on ayri parca icin farkli araniyor basligi acilmadigi surece araniyor basliklarina daha fazla onem verilmedi gerektigini dusunmeden edemiyorum kisaca. :)

bogurtlenkuşu,

sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak eğer yönetim onaylarsa bunun altını çizeyim yönetim onaylarsa bit pazarında arıyorum diye bir alt başlık oluşturalım, ürün arayanlar o bölümde konu açsın, böylece satanların konularıyla karışmaz konuları.

bogurtlenkuşu,

sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak eğer yönetim onaylarsa bunun altını çizeyim yönetim onaylarsa bit pazarında arıyorum diye bir alt başlık oluşturalım, ürün arayanlar o bölümde konu açsın, böylece satanların konularıyla karışmaz konuları.

Sevgili Mune,
Elbette forumda olusturulmus cok fazla kural var ve kimbilir ben hangi kuralla ilgili bi talepte bulunuyorum.
Eminim ki farkli kurallarla cakisabilir talebim, onu siz daha iyi bilirsiniz. Ve mevcut durumda yonetime ayri bir araniyor bolumu acmayi teklif etmek eger kotunun iyisiyse, haklisiniz.

Ama yine de, hani amac fikir belirtmek diye soyluyorum.
Ariyorum tamamen ayri bir alt baslik haline gelirse, yogun satis yaptiklarindan veya ev / is / cocuk derken siteye ayirdiklari kisa zaman dilimlerinde ancak kendi satis basliklari ve mesajlariyla ilgilenebilen hanimlar, eskiden kasla goz arasinda sayfa yenilerken bit pazari sayfasinda gozlerine iki saniyeligine takilan xyz araniyorrrr basliklarina girip cevap yazabiliyorlardi; ancak simdi dediginiz sekilde ayri bir araniyor alt basligi olusturulursa, bu hanimlarin araniyor kismina bilerek ve isteyerek zaman ayirip da ozellikle tiklamalari gerekecek nelerin arandigini gormek icin. Ve tiklayamadan, sadece kendi basligina zaman ayirabilip offline olanlarin sayisi artar gibi geldi. Bu bi yerde arayicilari ve saticilari ayirmak oluyor.

Sizin araniyor basliklarinin satici basliklarini engelledigini dusunmenize ragmen ne bileyim, aslinda arayanlar satanlarin basliklarina o kadar da engel olmuyor sanki.
Hatta saticilar araniyor basliklarina gelip "basligimin su sayfasinda aradigin xyz urunu var bi bak" diyerek link verip reklamlarini yapiyolar basliga girmemis olanlara. Tabiri caizse bu durum saticilarin canina minnet gibi yani.
Demek istedigim, aralarinda anlasiyorlar gayet aslinda. Oyle iki grubu ayiracak kadar bi kaos ortami yok bence.
Sadece, araniyor basliklarina on parca icin ayri ayri baslik acmama kisitlamasi getirip kalani serbest birakilsa yeterli yani. :)
Halklar anlasir.
Dikkate aldiginiz icin tesekkur ederim ayrica.

bogurtlenkusu,
teklifimi yanlış anlamışsınız, ayrı bir başlık oluşturalım mı'dan kastım, satıcılara engel oluyorlar mesajı vermek değildi, satış topikleri çoğunlukta, arayandan çok satanlar topik açıyor, bu yüzden ister istemez arayanların konusu arada kaynıyor, arayanlar topikleri kaybolmasın, satış topikleri arasında sıkışıp kalmasın diye öneri de bulunmuştum.

bogurtlenkusu,
teklifimi yanlış anlamışsınız, ayrı bir başlık oluşturalım mı'dan kastım, satıcılara engel oluyorlar mesajı vermek değildi, satış topikleri çoğunlukta, arayandan çok satanlar topik açıyor, bu yüzden ister istemez arayanların konusu arada kaynıyor, arayanlar topikleri kaybolmasın, satış topikleri arasında sıkışıp kalmasın diye öneri de bulunmuştum.

Anladim, kadinlarin ev ekonomisine katkisi, birakalim satsinlar onlerini acalim filan gibi politikalariniz varsa zaten yadirgamam, o acidan saticilar ve basliklari on planda tutuluyorsa normal karsilarim, o yuzden oyle anlamaya meyilliydim pardon.

Siz zaten muhtemelen benim demek istediklerimi coktan anladiniz uzatmiyorum o yuzden.
Dikkate aldiginiz icin tekrar tesekkurler. :)

bende bircok arkadaşımla aynı fikirdeyim yani burası ticarethaneye dönüşmesin kesinlikle...ve açtığımız konular kapatıldıktan sonra silinsin ve forumu dolaşırken görüntü kirliliğini,ve zaman kaybını ortadan kaldırmış olalım....
ve bir de kategorize edemez miyiz başlıkları yani giyim ayakkabı vb ürüler ile ev eşyası ürünleri ayrılsa ve mümkünse çeyizlik (dantel,nakış...vs ) ürünlerin satışı yine başka bir başlıkta toplansa....
şöyle ki öncelikle konu açılmış oluyor satılmak istenilen giyimlerle alakalı ve zamanla eklenebiliyor kozmetik yada çeyizlik bambaşka ürünler ...bu durumda açılmış olan başlık ürünlere uymuyor (başlık değiştirme talebimiz kabul ediliyor ama yetersiz oluyor),ve istenilen arz talep ilişkisi maalesef kurulamıyor...benim zavallı çeyiz ürünlerimin başına geldiği gibi :6:

Son düzenleme:
arkadaşlar ben hem alış hem satış yapmak istiyorum.nasıl hallediyorsunuz işlemleri. ptt şartlı ödeme mi yapıyorsunuz nasıl oluyor çok aemiyim yardım edermisiniz

Bit pazarı bölümünü yeni keşfetmiş biri olarak içerik çok karışık geldi bana.Yani başlıklar uzun,,alakasız şeyler içiçe,mesaj sayısı 700 küsür olanlar var,ve ben o kadar ilgi görmüş olmasına rağmen belki,hiç bulaşmıyım diyerek daha az sayısı olan konulara bakıyorum...

Bence alt grupla kategorilere ayrılmalı.En azından başlık açarken giyim kategorisine uzun uzun başlıklar yazmaya gerek kalmaz.Belki daha açıklayıcı ve dikkat çekecek ayrıntı yazılır ve ihtiyacımız neyse ona bakabiliriz.Aksi durumda çok fazla karışık ürün konuluyor,başlıkta dekorasyon var diyelim,onca kıyafetin ayakkabının içinde dekorasyon ürününü arıyoruz.

Henüz ürün koymadım bilmiyorum nasıl bir durumda ama mesela ilk sayfaya konulanlara bakılıyor ve gerisinde hangi sayfada ne var ne yok uğraşılıpta bakılmıyor.Eğer yapılabiliyorsa fotoğrafları düzenleyebilmeliyiz.Örneğin satılan ayakkabıysa o resmi silip,başka satılacak ürün varsa onun resmi eklenebilir.Yada bitene kadar beklenir ve yönetici kapatır konuyu...

Bilmiyorum anlatabildimmi düşüncelerimi :)

Bence yeni konular açmak yerine içeriğe ekleme yapılmakla birlikte konu başlığı değiştirilebilsin. Örneğin ben kıyafetlerimi satarken bir ev eşyamı eklemek istiyorum. aynı konuya ekliyim, hem sattığım ürünler aynı sayfada derli toplu görünsün hem de yeni bir ürün eklediğimi belirtmek adına başlıkta değişiklik yapabileyim. Bir sürü yeni konu, kapatılan ama hala listede duran konular hepsi görüntü kirliliği gerçekten. Sıfır ürün konusuna gelince alıp hiç kullanılmayan ve kullanılmayacak olan ürünler neden satılmasın, tabiki değerlendirilsin. Ancak burada amaç eskileri değerlendirmek bir nevi değiştokuş yapmak, az ya da çok kullandığımız ve artık kullanmayacağımız ürünleri değerlendirmek... Sıfır ürünlerin konulması ikinci el ürünlerin satışına ket vuruyor sadece başka birşey değil! Çünkü aynı ürünün hiç kullanılmamışı varsa aynı fiyata yada az daha fazlasına niye almayalımki?? Buna bir şekilde sınırlama getirilmesi gerek ama nasıl bilmiyorum. Çünkü o zmn elimde hiç kullanılmamış diye dışardan yeni alıp satan da olabilir,bu şekilde ticarete dönüştüren de..

_eftelya_ ya katılıyorum bence de kategorilendirilse çok daha rahat bulur herkes aradığını.
Gereksiz uzun başlıklar göz yoruyor
Bir de bence sıfır ürün satılması yasak olmasın yani tamam dediğiniz gibi bu iş ticarete dönerse hepimiz açısından sağlıksız olur ama sınırlandırılabilir mesela ben bir şeyler alırken özellikle giyilmemiş olmasına dikkat ediyorum, bu da huy meselesi işte :)
Sonuçta o yine ikinci el oluyor :31:

Şu konuuyu tekrar hortlatayım bakalım.Fikirler ortada,bir karar verildimi bu konuyla ilgili?

Ne yazık ki başlıklar çok karışık satılan ürünleri ilk eklenilen mesajdan kaldırılamadığı için bir çok kez güncelleme yapılması gerekiliyor o zamanda bir dolu alıntılanmış mesaj oluyor.
Şahsen satılan ürünlerimi her defasında mesaj alıntılayıp şunlar satılmıştır yazmak yerine ilk eklediğim mesajdan resimleri çıkartabilmeyi isterdim.
Ve ayrıca konu başlığının değiştirilebilmesini isterdim ayrıca son olarak keşke ayakkabı&çanta, eşarp&şal, kıyafet, erkek giyim, kozmetik, ev eşyası şeklinde kategoriler olsa bu sayede başlıklarda karışıklık olmazdı diye düşünüyorum.
Veya bir üyeye 3 tane değilde daha fazla başlık açabilme imkanı verilse mesela benim sayfamda herşey var ve bence karışık gözüküyor bir çok başlık açabilme imkanı olsa kozmetikleri, kıyafetleri, çanta ve ayakkabıları hep ayrı ayrı başlıklara eklerdim.

Son düzenleme:
Konular sılınebılıyo olmalı kesınlıkle....yanı satmaktan vazgeçtım kalanlar diyelim yada yenı ürün ekledım ama ıletıler cok dıye ınsanlara girip bakmıyorlar...bende öyle yapıyorum bakıyorum mesela 70 sayfa olmuş konu...hıc açıp bakmıyorum...cunku hangı ürün kaldı ne bıttı hala hangı satışta..bulmak ıcın saatlerce uğraşman lazım....yada konu sahibine sorman lazım...ee cogumuz ev hanımıyız çoluk cocuk her dakıka bakamıyoruz...o nedenle kopukluk oluyo....sanırım anlatabıldım derdımı
Konu sılınmesı
Başlık degıstırılebılmesı
Katagorı yapılabılmesı
Teşekkürler ilginize

Ne yazık ki başlıklar çok karışık satılan ürünleri ilk eklenilen mesajdan kaldırılamadığı için bir çok kez güncelleme yapılması gerekiliyor o zamanda bir dolu alıntılanmış mesaj oluyor.
Şahsen satılan ürünlerimi her defasında mesaj alıntılayıp şunlar satılmıştır yazmak yerine ilk eklediğim mesajdan resimleri çıkartabilmeyi isterdim.
Ve ayrıca konu başlığının değiştirilebilmesini isterdim ayrıca son olarak keşke ayakkabı&çanta, eşarp&şal, kıyafet, erkek giyim, kozmetik, ev eşyası şeklinde kategoriler olsa bu sayede başlıklarda karışıklık olmazdı diye düşünüyorum.
Veya bir üyeye 3 tane değilde daha fazla başlık açabilme imkanı verilse mesela benim sayfamda herşey var ve bence karışık gözüküyor bir çok başlık açabilme imkanı olsa kozmetikleri, kıyafetleri, çanta ve ayakkabıları hep ayrı ayrı başlıklara eklerdim.

Konular sılınebılıyo olmalı kesınlıkle....yanı satmaktan vazgeçtım kalanlar diyelim yada yenı ürün ekledım ama ıletıler cok dıye ınsanlara girip bakmıyorlar...bende öyle yapıyorum bakıyorum mesela 70 sayfa olmuş konu...hıc açıp bakmıyorum...cunku hangı ürün kaldı ne bıttı hala hangı satışta..bulmak ıcın saatlerce uğraşman lazım....yada konu sahibine sorman lazım...ee cogumuz ev hanımıyız çoluk cocuk her dakıka bakamıyoruz...o nedenle kopukluk oluyo....sanırım anlatabıldım derdımı
Konu sılınmesı
Başlık degıstırılebılmesı
Katagorı yapılabılmesı
Teşekkürler ilginize

Merhaba Hanımlar
Açılan konular ve yazdığınız mesajlar kesinlikle silinmiyor ve bu mesaj yazma sayfanızda belirtilmiş..Bunu bilerek konularımızı açıyoruz ve yorum yapıyoruz..:31:

Açtığınız konuların ve/veya mesajlarınızın ASLA silinmeyeceğini unutmayın !

Başlık değiştirme: Bit pazarı açıldığından beri talep eden tüm üyelerin başlıklarını bizzat değiştiriyorum.Böyle bir talebiniz olunca bana ulaşabilirsiniz..
3 konu sınırlaması ise Bit pazarı açıldığı zaman açılan tüm konular tek parça üzerine ve sınırsız sayıdaydı böyle olunca daha karışık oluyordu..Böyle daha düzenli olduğunu düşünüyorum..:44:Ürünlerinizi son sayfaya ve toplu halde bir mesajda toplarsanız ve o sayfanın numarasını başlığa eklendiği zaman ürünleriniz kolay bir şekilde bulunabilir..

Mesela ''Kalan tüm ürünler 25. sayfada'' vs....

eklenen ürünler biraz özenle seçilmeli çöpe atılacak düzeyde olanlar bile satışta
kesinlikle genelleme yapmıyorum ama bir insana bu tarz ürünleri göndermek bana göre ayıp!..

Back
X