• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bit yardım

Mucize gibi bir çözüm onereyim size. Sac düzleştirici ile saçlarınızı düzleştirici. Sirkeler yüksek ısıya dayanamıyor. Saçınızı ince ince alıp uzun uzun düzleştirin. Gerçekten en etkili yöntem bu bence bunu birkaç gün tekrarlayın bu arada ince bir taraklada sürekli tarayın inaniyorumki hemen kurtulacaksiniz
Teşekkür ederim hemen uygulayacağım.

ay aklima bi anim geldi 7 8 yaslarinda bir kere bitlenmisdim annem taragi camisir suyuna batirip batirip sacimi taragin ince yeriyle taramisdi ne cahillik :) sonrada kaynar suyla yikamisdi bi güzel :) bi keresinde de 11 yaslarindaydim belkide daha buyuk saclarimi ayna karsisinda tararken o sirkeleri gormusdum boyle sacinizi tinarklarniz arasindan tutup cekersenizde gorursunuz sirkeyi gelir elinize :) ben o zaman cekdikce daha cok gelmeye basladi sira arkdasimdan gecmisdi korkudan anneme diyemedim girdim banyoya kaynar suyla su dokdum taradim su dokdum taradim hic unutmam iki tane yuruyen cikmisdi ayy kasindim ya :) :) :) kiz kardesimle ayni yatakda yatardik ona asla gecmezdi ama bana hemen gecerdi :) ay kusura bakmayin kendi anilarimdan girdim olaya , ama bencede duzlesdirmek cok iyi gele bilir ölur hepsi hem
Bende küçükken bitlenmistim ama öyle travmatik bir olay olarak kalmadı aklımda:KK48:sanirim şuan hamileyim tedavi seçenekleri kısıtlı diye çok korkuyorum ve aşırı strese girdim.

Kendinizi bitten temizlemek kolay olmuyor ama LOTUS, eskiler sık dişli tarakla tararken aynı zamanda tırnaklarıyla sıkıştırıp öldürüyorlardı, sirke saça çok fena yapışıyor temizlemesi kolay olmuyor.

MephisTo MephisTo geçmiş olsun, hamile olduğunuz için lütfen doktorunuza danışın, normalde saç boyası çok işe yarıyor, ne bit bırakıyor ne sirke ama hamilesiniz kimyasal maddeler bebeğinize zararlı olabilir.
Beyaz sirke de saçtan biti temizlemek için kullanılıyormuş ama ne kadar işe yarıyor bilmiyorum.

Bu arada bit evden de temizlenmesi gereken bir zararlı, yastık kılıfınızı, çarşaf ve nevresiminizi yıkayın, oturduğunuz koltukları da önce güzelce süpürüp sonra silmeniz lazım, yastık ve yorganı kurutucunuz varsa kurutucuyu yüksek sıcaklıkta 30-40 dakika kadar çalıştırarak dezenfekte edebilirsiniz daha sonra havalandırır kullanırsınız, kurutucu yoksa ağzını sıkıca kapatabileceğiniz plastik bir poşete koyun 1 hafta kadar bekletin sonra havalandırır tekrar kullanmaya başlarsınız, yastığınızın da mitilini değiştirin, kullandığınız saç aksesuarlarınız varsa onları da bir kabın içinde kaynatın.
Kullandığınız atkı, bere ve mont varsa onları da mutlaka yıkayın, bu zararlı böcekler maalesef sürekli kullandığımız eşyaların üzerinde görülmeseler de dikiş aralarına saklanma özelliğine sahipler.
Teşekkür ederim.Umarim altından kalkabilirim:KK42:

Merhaba arkadaşlar
Yegenimden sanırım bana bulaştı.saclarimi tararken sadece bir tane gördüm ama saçımdan mi düştü bilmiyrum:KK43:
Saçlarımı kontrol ettirecek kimse de yok şuan.
1 tane olsa bile gerisi var mıdır sizce?
Ne yapmam lazım pskilojim berbat şuan. sirkeli suyla yıkanmalısın

Eczanede metal sık dişli bit tarakları oluyor, ıslak saçınızı onunla güzelce tarayın günde 2 kere, dikkat edin ama kaliteli olsun bazıları metal ama çok sık dişli olmayınca ise yaramıyor .

Back
X