- 11 Mart 2021
- 282
- 131
- 23
- 31
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
3 aylık bebekle mutfak dolaplarını silebilmeyi, balkonları halletmeyi, çamaşırları katlayıp ütüleyebilmeyi düşünüyorsan çok iyimsersinİyi akşamlar arkadaşlar. 3 aylık bebeğim var. Emziriyorum ve çok halsiz düşüyorum akşama doğru pilim bitiyor bebişim zor bi bebek değil ama bütün gün ilgilen yorucu oluyor tabiki.. Ama asıl sıkıntım ev.. Bıktım ev işlerinden. Mutfağı temizliyorum dolaplar silinecek, balkon duruyor.. Banyo wc var.. Çamaşırlar dağ gibi.. Sürekli yerlerde saç tellerim dökülme olduğu için sinirlem bozuldu neden herşey hemen kirleniyor.. Eşim nerdeyse hergün işe gidiyor ondan da çok yardım alamıyorum.. Eve yardımcı alsam önce evi temizlemem gerekir o derece. Ne yapmalıyım stres yapıyorum bu durumu çook herkeste mi böylr millete bakıyorum misafir bile ağırlıyor
Bebekle ilgileniyor o arada ev işi yapmak içimden gelmiyorEşiniz akşam gelince yardım etsin bir zahmet. Tamam siz dışarıda çalışmıyorsunuz ama evde de yan gelip yatmıyorsunuz.
Ay ne bilim millete bakıyorum misafir de alıyor herşeyi yapıyor ben normal hayata bile tam adapte olamadım bitkin haldeyim3 aylık bebekle mutfak dolaplarını silebilmeyi, balkonları halletmeyi, çamaşırları katlayıp ütüleyebilmeyi düşünüyorsan çok iyimsersin
Sen bebeğine bak, 1 kap yemek yap, mutfağı topla, çamaşır at-as senin için çok bile bunlar. Bebekli kadının bütün bunları yapması çok zor. Şimdi “biz bebek de baktık, evimize de baktık.” diyen süper anneler olabilir ben onlardan değilim.
15 günde bir kadın al. Dolap düzeni ve ütü için de fiyat anlaşması yap. Bunun dışında evde bebek varken düzenin sağlanması biraz zor.
Evet ya çocuğa bakmıcam ya ev işi.. Çocuğumu ihmal edemem şuan bana en çok ihtiyacı olan dönem.Ben çözümü haftada bir yarım gün yardımcı almakla buldum. Yoksa altindan kalkamazdim. Her gün yemek çamaşır bulaşık ev topla süpür banyosu tuvaleti... çocuk zaten başlı başına mesai istiyor
Yapmayın zaten dinlenin. Ev işi dediğimiz şey bitmez. Sallayın biraz. Eşiniz rahatsız oluyorsa kendisi akşamları yapsın biraz. Tuvaleti banyoyu yıkayabilir mesela.Bebekle ilgileniyor o arada ev işi yapmak içimden gelmiyor
Ayy ne bilim zor bi bebekte değil ama neden böyleÇocuklu olan bütün evler böyle.Sizinki daha çok küçük tabi ama bir de büyüyünce görün sürekli arkasını oyuncaklarını kırıntılarını toplamaktan bir hâl oluyorsunuz.
Valla bebde takıyorum biri evime çat kapı gelmek istese buyur diyemem ev kötü halde.. Bir yerden başlayım diyorum bebiş uyanıyor kalıyor :)Benim durumum da aynı bebeğim 6.5 aylık ve hep zor bi bebekti. İlginç şekilde eskiden ev işlerini hiç dert etmezken şuan kafama takar oldum. Yapamadıkça moralim iyice bozuluyor
Evet yapamıyorum ama hep kafams takıyorum saç tellerini gördükçe sinirlerim bozuluyorYapmayın zaten dinlenin. Ev işi dediğimiz şey bitmez. Sallayın biraz. Eşiniz rahatsız oluyorsa kendisi akşamları yapsın biraz. Tuvaleti banyoyu yıkayabilir mesela.
Benimki zaten doğru düzgün gündüz uyumaz, gece de en geç 9buçuk gibi uyuyor o uyuduktan sonra yapabilirim ama bu sefer de benim enerjim bitiyor. Mesela mutfak dolapları leş gibi eşim bi kadın çağıralım silsin dedi. Ama ben hayır tek çocukla dolapları silemeyecek miyim diye kendimi çok kötü hissettim kabul etmedim ama kendim de yapamıyorum akskdlgşhi böye psikopat bi ruh haliValla bebde takıyorum biri evime çat kapı gelmek istese buyur diyemem ev kötü halde.. Bir yerden başlayım diyorum bebiş uyanıyor kalıyor :)
Eşim nerdeyse hergün çalışıyot akşam gelince bebiş azıcık üstümden alsa o bile yetiyor yapıyor o da şükür.. Sinirlerim bozuluyor çünkü yıkanscsl katlanacak bu işler bitmiyor yerde saç gördükçe çıldırasım geliyorEşimiz akşam gelince pazar günü evde olunca yapıyoruz ben öyle büyüttüm biraz büyüyünce de oda oda yanımda gezdirirdim camlar kapalı tehlikeli bir şey yok kapıyı kapatır suyu dışarı koyardım cam gibi zor şeyleri eşim evdeyken yapardim düzen kurarsın merak etme bu günleri bu stresle ziyan etme sana verilen ödülün tadını çıkar bugünler öyle çabuk gecerki şaşar kalırsın bunlarimi dert etmişim dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?