Tmm bu örnekte sıkıntı yok çok çaba da gerektiren bişey değil zaten olması gereken bu. Peki onun yaptığı bişeyi örnek verebilir misin? Onu yoran şeylerin ne olduğunu merak ettim?
Mesela ben aile büyüğünün yanında su içerken önce onlara içer misiniz dememişim
İçmek isterlerse söylerler heralde canım saçmalama dedim
Mesela ailesinden yakın birileriyle denize gitmiştik kız kıza altınlar için kasa hizmeti varmış ama bana söylememişlerdi çıkarken de tekrar hatırlattım yetkili birine keşke böyle bir hizmet olsa diye
Sonra dediler ki var ben ısrarla bana yok dediler dedim buna birlikte gittiğimiz kızlar da şahitti ve şahitlik yapmaları için çağırmıştık ısrarla ama gelmediler böyle insanlarla görüşmeye devam edebilir misiniz? En azından sınırlı görüşürsünüz
Benim görüşmeyi istememem ve bu sebepten samimiyetin azalmasını saçma bulması benim yüzümden ilişkisinin bozulmasını istememesi bir örnek.
Mesela evlendiğimiz gün arkadaşının emaneti olan arabayı ailesinin kapıdan alıp gitmesi arabamız nerede diye sormam büyük saygısızlıkmış onların ihtiyacı varmış
Ya bizim ilk gecemiz bizim ihtiyacmız daha çok olabilir demem
Benim korkusuzca fikirlerimi ailesinin yanında ifade etmem belki de. Vs vs
Memlekete tayin olma imkanı varken benim yaşadığımız eski sorunları yaşayacağımızı bilmem ve ya ben ya memleketin diyip rest çekmem ve onun kalması bu ona en ağır gelenmiş
ay içim bunaldı bu adamla bir ömür geçmez. Böyleleri evlenmesin mümkünse ya. Evlenip de başkasının başını da yakmasın anasına babasına evlatlık ypsın bence.
Bu adam bu saatten sonra değişmez huylar çok çok çok zor değişir. boşan demiyorum ama zor bir insan... Anasından babasından kopamamış bir insan. Hep böyle devam eder hayatınız. Bunlar hayat mebat meselesi değil ki senden uzak dursun bu da ayrı bir konu. Başka birinin olma olasılığı yok mu?
Annemin cümlelerini okuyor gibiyim
Evet işte tam olarak bekarlık zamanları gibi
Kimseden sorumlu olmadığı ama yardımcı olduğu
Bu duygu galiba onu besleyen
Ben de genelde kendi ayakları üstünde duran bir insan oldum yani kendim yapmam gereken şeyleri kendim yaptım kendisine ihtiyaç olmadığını mı düşündürdüm acaba dedim ama mesela bu da hastalıklı bir fikir gibi geliyor insan eşini güçlü görmekten mutlu olmaz mı ki?
Başka biri olma olasılığı şöyle yok yani iş çevresini biliyorum tanıyorum yeni birisi yok çalışmaya başlayan ama tabi emin de olamam ki eskiden olsa kesin eminim derdim de şimdi diyemem ama varsa da gitsin illa ki zoruma gider ama bu ilişkiyi kanser etmenin bir manası da yok ki