Bitirdin beni ankesiyete

Darknesslady2109

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2018
142
73
13
38
Herşey kötü olacak asla bir iş bulamiycam eşim hep işsiz kalacak ömür boyu kaynanamla dip dibe yasiycam abim bipolar tekrardan atak yasiycak eşi onu bosayacak annemin evi çok eski o evde başına birşey gelecek elektrik çarpacak yada deprem olucak ölecek eşim benden sıkılıp bosayacak yada birgün mutlaka bosanicaz vs vs vs sabah uyandıktan gece uyuyana kadar sürekli bir felaket beklentisi içinde yaşamak çok zor elim kolum zor kalkıyor çalışacak iş yapacak mecal bile bulamıyorum bazen nasıl geçer bu illet emdr terapisi alıyorum 2 haftadır bazen dayanmak yaşamak ağır geliyor

Sanırım sizde de benim sorunumdan var.Ben de hep kötü bir şey olacak diye düşünüyorum sürekli bu günlük yaşantımı da etkiliyor.Uzmana gittiniz mi?

Tedavinize ek olarak Yoga yapabilirsiniz iç huzuru dengelemek bilinçaltınızı ve zihninizi boşaltmak için profesyonel bi yere gidin

Herşey kötü olacak asla bir iş bulamiycam eşim hep işsiz kalacak ömür boyu kaynanamla dip dibe yasiycam abim bipolar tekrardan atak yasiycak eşi onu bosayacak annemin evi çok eski o evde başına birşey gelecek elektrik çarpacak yada deprem olucak ölecek eşim benden sıkılıp bosayacak yada birgün mutlaka bosanicaz vs vs vs sabah uyandıktan gece uyuyana kadar sürekli bir felaket beklentisi içinde yaşamak çok zor elim kolum zor kalkıyor çalışacak iş yapacak mecal bile bulamıyorum bazen nasıl geçer bu illet emdr terapisi alıyorum 2 haftadır bazen dayanmak yaşamak ağır geliyor
bu pskolojik belirtilerin dışında fiziksel de şikayet yaşıyor musunuz

yillardir sürekli kafamda kurdum anksiyeteden dolayi sürekli ailemden birine bisey oluca şöyle olucak boyle olucak diye düşündüm.. annemin kötü bi hastaliga yakalandi 7 ay önce. o kadar yıkıldim ki.. aylarca kendimi suçladım hep kötüyü çağırdım düşündüm düşündüm sonunda bi hastalik buldu ailemi diye. o kadar kötü bi hastalik ki anksiyete ceken bilir gerçekten.

Tedavine yeni başlamıssın bir süre sonra faydasını görmeye başlarsın inşallah. Fayda görmezsen başka doktor dene canım .

Bilirim. Babam kefil oldu iş yerimizi kaybettik. İntihar etti. Tabi aralarında 4-5 sene var. Sonra halamı kaybettim. Tedavi gördüm ama çok işe yaramadı bende. Mesela arabayla giderken biri önümüze atlıcak kaza yapacaz diye düşünüyorum. Tırların ve kamyonların yanından geçerken nefesim kesiliyo sanki. Bu aralarda kızımı anneme bıraksam ya eline bişey verirde kızım boğulur mu bu tarz düşüncelerim oluyo. Sanırım baharın etkiside var. Bi dönem sürekli kötü haberler aldığım için kötüye şartlıyorum kendimi. Ama mecalsizde yatmıyorum. Kızımı alıp dışarı çıkıyorum.

Bilirim. Babam kefil oldu iş yerimizi kaybettik. İntihar etti. Tabi aralarında 4-5 sene var. Sonra halamı kaybettim. Tedavi gördüm ama çok işe yaramadı bende. Mesela arabayla giderken biri önümüze atlıcak kaza yapacaz diye düşünüyorum. Tırların ve kamyonların yanından geçerken nefesim kesiliyo sanki. Bu aralarda kızımı anneme bıraksam ya eline bişey verirde kızım boğulur mu bu tarz düşüncelerim oluyo. Sanırım baharın etkiside var. Bi dönem sürekli kötü haberler aldığım için kötüye şartlıyorum kendimi. Ama mecalsizde yatmıyorum. Kızımı alıp dışarı çıkıyorum.
Baharın nasıl etkisi olur ki

kızlar anksiyeteyi yoğun yaşayan biri olarak ilaç tedavisi harici bulduğum çözümler şunlar;
beni yoran üzen sıkıntı veren kim olursa mesafe koydum
maneviyatımı güçlü tutmaya çalışıyorum
açık havada yürüyüş gerçekten iyi geliyor

Merhabalar . Benim bir ara kalp ataklarım çok oluyordu. Allahın izni ile yendim ama yenmemde ki en büyük yardımcım inşirah suresi oldu. Demekte fayda var diye düşünüyorum. Bunu elimi kalbime koyup , ovalayarak okuyordum. Rabbim şifa versin .

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Elem neşrah leke sadrek
2- Ve vada'na 'anke vizreke
3- Elleziy enkada zahreke
4- Ve refa'na leke zikreke
5- Feinne me'al'usri yüsren
6- İnne me'al'usri yüsren
7- Feiza ferağte fensab
8- Ve ila rabbike ferğab

Anksiyeteyi ihmal etmeyin ilaclarinizi birakmayin yetmiyosa tekrar doktorunuzla gorusun daha gecen hafta uc gun suren panik atak ve anksiyete krizi yasadim 3 defa hastaneye gittim ilaclara basladim gurbetteyim arkadasim baska.sehirden gelip bana.cocuklarima bakti inanin 5 yil yaslandim sanki o bir haftada daha onceden de tedavi olmustum ilaclarimi doktor biraktirmisti simdi huzurluyum ve hayata dondum ayrica tetikleyen anormal bi durum olmadi gelesi tutmus allah kimseye vermesin bas etmesi cok zor gecmis olsun sizede

Daha dün buna benzer bir konu açmıştım canım bende de evime gelecek misafir korkusu var haftalar öncesinden kendimi pskolojk hazırlamam gerekiyor buna ne biliyim bi korku sarıyor anlam veremediğim.. birde herşeyi haftalar aylar öncesinden düşünmek var tabi en kötü yanlarını düşünüyorum kesin şu olcak kesin bu olcak o gün gelene kadar kendime gecemi gündüzümü zehir ediyorum.. gece 2-3 farketmez her uyandığımda düşünmeye devam ediyorum. bir anım bir anımı tutmuyor öyle an oluyor ki eve sığamıyorum neler neler geçiyo aklımdan ağlıyorum sonra birden rahatlıyorum önceki yaşadığıma anlam veremiyorum sonrasında.. doktora da gittim hem okb hem anksiyete aslında okb ama oda anksiyeteyi tetikliyor hastalık hastalık getiriyor anlıyacağın. eşim bu hayata mutsuz olmak için geldiğimi söylüyor bana bir sürpriz bile yapsa en fazla yarım saat sürüyor mutluluğum.ahhh çok bunaldım senide çok iyi anlıyorum :KK43:

İlaçsız zor. Mevsim geçişlerinde atak yapıyor. Arkadaşın biri söylemiş. Anksiyetenin tam zamanı. Telkin ise yarıyor. Ben telkinle atlatiyorum şu dönemde. Yani arkadaslarim,annem sürekli beni ikna ediyorlar kötü birşey olmiycak diye :) hamileyim ilaç içemiyorum. Tedavi olmuyor diyorlar.ben altı ay oldum geri geldi. Takmamaya çalışıyorum ama zor bir hastalık. Allah hepimizin yardımcısı olsun

yaşayanın bileceği anlayacğı cinsten bir hastalık ne yazık ki. sürekli kötü birşey olacak duyacakmış hiissiyatı ve beyninde kötü olayların senaryosunu yazıp oynamak ve o anı gerçek gibi yaşamakla bağlantılı.ortada olmayan bir konuyu var gibi güne taşımak ve yasatacağı acıyı mutsuzluğu kendine yaşatmak. sevdiklerini kaybetme korkusuyla büyüyen bir hastalık.ailesi tarafından çok korumacı şekilde yetiştirilen bireylerin yakalandığı bir hastalıkmış ne yazıkkı...başkalarının yada kendinin yaptıgı telkine inanmayan bir ruh yapısı oluşturuyor. grip olan babanın,üsüten annenin kötü birşeyi var kötü hastalık bu,belirtiler benziyor diye kendini inandırıp günde 25 kere aramak,sonra tlf a yüklenen görüşme kayıtlarıyla o ses kayıtlarını tekrar dinleyip ses analizinden iyi geçiyorsa uykuya dalabilmek.velhasıl çok zor birşey...hayat kaliteni düşüren çok fena bir hastalık.dua okumak ilaç dışındaki en güzel yöntem.

Back
X