- Konu Sahibi _butterfly
-
canım bu süreçten bende geçtim erkek arkadaşım evliliği istediğini ama hazır olmadığını söylemişti bende en sonunda hazırlı kursuna git o zaman bunca zamandır neden beraberiz ailenle neden tanıştım yahuu dedim bunaltıyorsun ama artık dedi haaa dedim öyle mi aramızda taktığımız yüzük vardı. uzunca bi mektup yazıp yüzüğüde içine koydum buna verdim okuyunca anlarsın dedim koşa koşa geldi yanıma bitmesin istemiyorum bende istiyorum evliliği falan demeye başladı ya arkadaş bırak kolumu artık ben istemiyorum zorla mı dedim.
sonuç 1,5 aylık evliyiz meğersem doğum günümde evlilik teklifi yapcakmış sivrizekalım
yanii kendini bence çek ondan biraz eskisi gibi davranma sürtülsün biraz o burnu
karşındaki henüz evlenmeye hazır değil bence .ikna etmeye çalışma .kendini biraz çek tavrını al .eğer seni seviyorsa seni kaybetmemek için yola gelicektir .yok gelmiyorsa bırak gitsin zaten .sen haklısın insan önünü görmek ister .
24 ve 25.tam bu karari alma zamani bana gore,hem o kadar yil beraber oldugumuz icin hem de artik evlenicez deyip,ona gore davranmamiz icin.zaten bu karar alinsa bile 1-2 yil hazirliklarla gececek.offf..hala olursa diye dusunuyorum.inanamiyorum kendime ya...
yaşlarınız çok kçük değimiş .canım bence bir şekilde olayı netleştir .yani karar vermesi lazım artık .çünkü senin zamanını alıyor .bekle derdim 20 yaşında olsaydın ama şu an diyemiyorum .
İnsan yaşadığı ilişkinin nereye gideceğini bilmek ister evet ama bi bayanında bi erkeğe ikide birde evlenelim demesini hoş karşılamıyorum.
Kadının bi ağırlığı olmalı. İkide birde ne zaman evlenicez hadi evlenelim evlenmek istiyorum ben vs gibi kelimelerle nereye varabilirsiniz ki kendinizden daha çok uzaklaştırırsınız.
Evet her kadın evlenmek ister pembe düşler kurur vs ama erkekler için durum daha farklıdır pembe düşlerden çok gerçekleri düşünürler.Üstlenecekleri sorumluluk onları korkutur.
Hazır olan erkek zaten bi şekilde evliliğe adım atar.
seni şu an benden iyi kimse anlayamaz vallahi inan.
24 yaşındayım erkek arkadaşım 25 yaşında ve aynı durumdayız. konuyu açınca kendimi o kadar küçük düşmüş hissediyorum ki anlatamam. hemen yarın evlenelim demiyorum ama yağmasan da gürle arkadaş yok. her insanın huyu farklı olurmuş falan fişman işte sonuç ben ondan soğuduğumla kaldım. seni babamla tanıştırayım bu yaz dedim öyle bi evet dedi ki çıkıp gitse bu kadar incitemezdi. bende bilmiyorum bu durumda ne yapmak gerektiğini ama duygularım eskisi gibi değil bunu biliyorum elimde değil..
Evet,o yuzden cok ustune gittim son zamanlarda.ama olumsuz olursa kararı,naparım,nasıl unuturum,atlatırım bilmiyorum..
dur bakalım hemen kötü düşünme .belkide seni kaybetmemek için hemen evlenicek .belli olmaz .ikna etmek değil seninki sadece önünü görmek istemek sonuna kadar haklısın .belli bir yaştasın sonuçta birşeyler beklemen doğal .bunun ağırlıkla ilgisi yok .ben mesela eşime dedim baştan ben çıkamam bu saatten sonra evlenmek istiyorsan ciddiysen görüşelim dedim .hiçde küçülmedim aksine kız ciddi diye düşündü .
Konunuzu kendimi sizin yerinize koyarak okuyamadım malesef ama beyefendinin yerine koymakta güçlük çekmedim.
Benim ilişkimde ters konumdayız çünkü.
Öncelikle size kendi açımdan anlatayım bu durumu; ben hayatım boyunca evliliğe inanmarak büyüdüm ve hiçbir zaman bunu hayal etmedim.
Ama dediğiniz gibi bunları düşünmeyeceğimiz yaşta bir ilişkiye başladım.
Son 3 yılımız artık ne zaman olacak, istemiyor musun, beni oyalıyor musun sorularıyla geçiyor ve bunları duydukça daha da bunalıyor, bu olaydan soğuyorum.
Kimse bana sormuyor hayattan beklentin nedir, kariyer hedefin nedir, hayatında ne zaman bunu düşünebilirsin, hazır mısın, acaba nasıl olur, benimle bir evde yapabilir misin vs vs diye.
Bunca yıldır beraberiz diye sanki mecburum, sırası gelmiş, bunun devamı evlilikmiş gibi bir baskı var üzerimde.
Sanki parmaklıklarla bir yere kapatılıyor gibi hissediyorum, ruhum daralıyor resmen......
Yaşlarımız aynı, yani kesinlikle evlilik için geç bir yaş değil bana kalırsa çok bile erken.
Bir kere ne zaman oalcak diye sormanız hata olmuş, karşı tarafa 'zaten olacak kaçısın yok' gibi bir imaj vermişsiniz bu soruyla ister istemez.
Kendi adıma şunu söyleyebilirim, elbette evlenebilirim ama bu istediğim için değil o adamla bir ömür olmak için olur.
Bence zamana bırakın, bu soruları ve baskıları kafanızdan atın.
Her şeyin hayırlısı, o da kendini hazır hissettiğinde zaten bu süreçler gelişecektir.
O zaman kadar bunları düşünürseniz kendi kendinizi üzersiniz ancak.
Dediğiniz gibi bunları düşünerek çıkmadınız yola, mutlu olmak adına çıktınız ve her şeyi bir kenara bırakıp mutlu olmaya çabalayın.
Mutluluğunuzu taçlandırma zamanı gelince bir bakmışsınız 1-2 yıl gibi süreçler birkaç ayda hallolmuş, her şey rayına oturmuş.
Kim bilir...
İnşallah dedigin gibi olur.ben pek umutlu degilim ama..gidişat onu gösteriyor çünkü..
Çok iyi anladım demeye çalıştıgınızı.ama inanın o bu kadar açıklayıcı konuşsa belki biraz daha bekliyeyim diyebilirdim.
Ancak katılamadıgim noktalar var.
ben bunu istiyorum evet,ben ne kadar ona saygı duyacaksam o da bana o kadar saygı duymalı bu konuda.sonuçta ben de başkası ile degil onunla olsun diye evlilik hayali kuruyor ve istiyorum.dolayısıyla onun da bu konuda çaba göstermesi gerekiyor.yani kariyer,hedefler vs. istekleri varsa,benim de onunla beraber daha çok şey paylaşma istegim var.ayrica evlilik bunlari gerceklestirmeye engel degil.
Ben de aynı erkek arkadasiniz gibi dusunuyorum,beni oyaladigini ve istemedigini dusunuyorum.
Benim bu kadar istedigimi biliyor,ama hic bir sey yapmiyor.desin ki ben yapamicam,evlilik bana gore degil sen de boyle mutlu degilsin,yollarimizi ayiralim.boyle de mutlu olmayacagim biliyorum.simdiden kotu hissediyorum ama boyle belirsizlik de bitiriyor.
Beklemek cözüm degil gibi geliyor.cunku ben istedikce hep tartisicaz bu konuyu,birbirimizi yipraticaz.
Bir konu daha var ki,o farkli bir durum.ailem biliyor iliskimi bayadir,onlar da soyluyorlar yeri geldiginde evlilik ne zaman olcak diye,agzimi acip da bir sey diyemiyorum.ben de zor durumda kaliyorum.ama erkek arkadasim benim bu halimi hic onemsemiyor,onemsemis olsa caba gosterirdi diye dusunuyorum.
Şimdi farkettim, oldukça eksik anlatmışım aslında.
Söylemek istediklerimin sadece olumsuz taraflarını dile getirmişim farkında olmadan, kusura bakmayın.
Özetle demek istediğim, hayatımdaki insan bana saygı duymalı, benim de ona duyduğum gibi.
Demişsiniz ki açıklayıcı değil.
Bunları siz sorun sevgilinize, ama içine kendinizi katmadan.
Örneğin çalışıyorsa oradamı devam edeceksin, ilk beş yıl içindeki planların neler, bu arada kendin için neler yapmayı planlıyorsun, hiç uzakdoğu seyahatine gitmek ister misin, nasıl bir hayatın olmasını istiyorsun vs vs...
Bence bunlar çok önemli ve değerli sorular.
En başta onun kafasının içindekileri öğrenin, sonra siz içine beyefendiyi katmadan hayallerinizi, yaşamak istediğiniz hayatı anlatın.
Bunları paylaştıkça insanın aklında zaten belirli bir profil oluşuyor, içerisinde siz kendinizi görebilirsiniz bu hayallerin belkide.
Mesela bana sevgilim sorduğunda istemsiz şöyle bir cevap vermişim; ' çok güzel yemekler öğrenip misafir ağırlamak istiyorum, haftasonları tüm ailelerimizi toplayalım, saatlerce yemekler yiyip muhabbet edelim, babalarımız tavla oynasın, biz hanımlar kahve falı bakalım'...
İnanın farkında olmadan kurdum bu cümleyi ki belirttim size bu konuda nasıl düşündüğümü.
Bu erkek arkadaşım için çok önemli bir ipucu olmuştu, bakış açıma dair.
Siz de bunu yapın bence, direk gerçekle yüzleşmek insanı korkutuyor ama bilincimizin bir yerinde elbet bu düşünce mevcut.
Önemli olan onu ortaya çıkarabilecek sinyalleri almak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?