Bitirmeli miyim?

Sakasi bile gecmedi mi aranizda?
Aileler tanisiyor mu, o sizin ailenizle tanisiyor mu?
Yani balayina suraya gidilir bile demediniz mi bugune kadar, bana ilginc geldi biraz
Ailelerin haberi var.ben onun ailesiyle,o benim ailemle tanışıyor.ailelerin beklentisi de evlilik yönünde.ama adam dediğim dedik biri.çok sert bir mizacı var.otorite onda.daha çok ben karakter olarak ödün veren yapıdayım.gidersem pişman olmaktan korkuyorum.ama böyle de hem çok yorucu hem de onur kırıcı.aileme karşı da mahçubum.kendi eksikliğimi belirtmem gerekirse 4 yıldır meme ca hastasıyım.ara ara tedavilerim oluyor.(ama bakımsız biri asla değilim.görüntümde sıkıntı yok.)bunu duygu sömürüsü yapan biri de değilim.arkamda duran bir ailem,iyi bir mesleğim(şu an ev hanımıyım), maddiyatım vs.var.ona hiç muhtaç değilim.ama karakterimde bir zayıflık var demek ki

Ben 33, o 36 yaşında.bir buçuk yıldır birlikteyiz..bir yıldır aynı evi paylaşıyoruz.görüntümüz dışarıya karşı evli çift gibi. Ben daha önce evlenmedim.çocuğum da yok
Peki ayrılmaktan neden korkuyorsunuz ?
Yalnızlık , maddiyat , bi daha aşık olamamak ?
Merak ettim korkunuzun sebebini .

Peki ayrılmaktan neden korkuyorsunuz ?
Yalnızlık , maddiyat , bi daha aşık olamamak ?
Merak ettim korkunuzun sebebini .
Kimseyi ondan daha mükemmel görmemek..kimseyi onu sevdiğimden fazla sevebileceğime inanmamak..hani iki elin kanda olsa yine koşar gidersin ya sevdiğine..öyle oldu işte

Şimdi herkezin hayat tarzı veya görüşü farklı ben kendime adıma konusayım bir defa aynı evi paylaşmazdım hadi paylaştım diyelim sizde daha fazla fedakarlık gördüm ben çocuğu kabullenme falan olsun.

Belki bir iki ima ederdim baktım tık yok adamdan oylede geçiremem valla hayatımı..

Adamın evlilik bağına inancı var mı? Boşandığı için istemiyor olabilir. Sizinle de beraber yaşıyormuş, çocukları da almış. Sizin dert etmediğinizi de düşünüyor olabilir. Konuşup fikrinizi beyan edin. Belli ki yetişkin insanlarsınız kaçınmayın içinizi dökmeye. Gerek yok.

Enterasan çocukların oldugu ortamda nikahsız beraberlik olması da rahatsız etmiyor demek ki adamı çocuklara nasıl açıklıyor durumu? Ben çok sevdiğini düşünmüyorum,benzerini amcam yaptı (üzülerek anlatıyorum) yıllarca amcam,amcamın oğlu ve bir de babasına baktırdı genç bir kadıncağıza sonra kadın evlilik için ısrar edince ayrıldı,bu arada çocugu büyümüş babası da ölmüştü,bi beş yıl böyle geçti. Hep üzülerek hatırlarım o hanımı,konunuzu okuyunca onu hatırladım. Amcam sevmiyordu hayatını kolaylaştırdığı için devam ediyordu.

Bence ayrılın gidin iliskiniz devam etse bile sonuc yok o yuzden bi sonuca ulasmak istiyorsaniz bitirin ya bitecektir yada akli basina gelip teklif edecektir

Kimseyi ondan daha mükemmel görmemek..kimseyi onu sevdiğimden fazla sevebileceğime inanmamak..hani iki elin kanda olsa yine koşar gidersin ya sevdiğine..öyle oldu işte
Ben dışarıdan baktığımda daha 33 yaşında ,
ki bu evlilik , annelik için ideal bir yaş ,
kendisini başkasına adamış bi insan görüyorum.
Karşınızdaki adam için siz sıradan birisiniz.
Sizin için ise o vazgeçilmez.
Ona vazgeçilebilir olduğunu hissettirin.
Konuşun , hislerinizi anlatın.
İki çocuklu bi aile olmanın sorumluluğuna hazır mısınız ? Nikah demek bu demek.

Ailelerin haberi var.ben onun ailesiyle,o benim ailemle tanışıyor.ailelerin beklentisi de evlilik yönünde.ama adam dediğim dedik biri.çok sert bir mizacı var.otorite onda.daha çok ben karakter olarak ödün veren yapıdayım.gidersem pişman olmaktan korkuyorum.ama böyle de hem çok yorucu hem de onur kırıcı.aileme karşı da mahçubum.kendi eksikliğimi belirtmem gerekirse 4 yıldır meme ca hastasıyım.ara ara tedavilerim oluyor.(ama bakımsız biri asla değilim.görüntümde sıkıntı yok.)bunu duygu sömürüsü yapan biri de değilim.arkamda duran bir ailem,iyi bir mesleğim(şu an ev hanımıyım), maddiyatım vs.var.ona hiç muhtaç değilim.ama karakterimde bir zayıflık var demek ki
Oncelikle cok gecmiş olsun. Sakin hastaliginizi eksiklik olarak nitelendirmeyin olur mu oyle şey
Evlilik konusu henuz acilmadigi icin mi konuşulmuyor yoksa açilacak olmasina ragmen konusmak istemedigi icin, evlenmek istemedigi icin ustunu orttugunden mi konuşulmuyor bunun ayrimini yapabildiniz mi?

Siz bekaraınız, evlenmiş boşanmkş üstelik çocuklara annelik yapacaksınız ? Bunu ömrünüzce kaldırabiliceğinizi düşünüyorsanız ,öncelikle buna karar verip sonrasında sevgilinizle açık açık konuşup durumu netleştirin. Bu şartlarda bile size hala yokuş yapıyorsa koşarak uzaklaşın ve arkanıza bile bakmayın.Hakkınızda hayırlısı..

Direk sevmiyor diyemem.
Belki boşanma onda olumsuz izler bıraktı.
Evlilikten korkuyor.
Sonuçta nikah öncesi sonrasi diye bir şey var.
Açık açığa konuşmak lazım.
Ben olsam bir ömür boyu böyle mi yaşayacağız diye sorardım.

Merhabalar cok gecmis olsun arkadasim kendini yalnız ve mutsuz hissetme bizler varız:)
Yaşadıklarında kendimi buldum birebir olmasa da uyan tarafları cok..
Maddiyat sıkıntısı olmadığını belirtmissin genelde erkeklerin bir cogu bunu sorun yaparak evlilikten sogurlar. Ama sizin oyle bir sorununuz yok.. yahut cok detaycı hiçbirşey beğenmeyen memnun olmayan kadınlardan şikayetçi olurlar. Sizin anlatımınıza göre gayet fedakar herşeyi üstlenen, yetmezmiş gibi iki cocugunu da kabul etmişsiniz. Üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız..
Adamın emek vereceği birşey kalmamış, hazır sofraya kurulur gibi kurulmuş.. bazı erkekler zoru severler.. uğraştığını kendini naza cekeni ozlettireni.. bilemiyorum bende sizin gibi severken gözüm kararır ama tek taraflı mucadele bir yere kadar, gun gelecek cok yorulacaksiniz..
Diger arkadaşlar konuşmanız gerektigini belirtmiş ama adam zaten durumun farkında evlilige dair bir egilimi olsa farkederdiniz mutlaka konusunu açardı.. eger ayrılırsak cok pisman olurum diyorsaniz hemen ayrılmayın ama kendinizi ozlettirin .. ailenizde veya arkadasiniz da kalın bir süre. Sizi merak etsin yolunuzu gozlesin.. eger umursamiyormus gibi yaparsa evlatlariyla başbaşa yaşamak istiyordur belki de...

Oncelikle cok gecmiş olsun. Sakin hastaliginizi eksiklik olarak nitelendirmeyin olur mu oyle şey
Evlilik konusu henuz acilmadigi icin mi konuşulmuyor yoksa açilacak olmasina ragmen konusmak istemedigi icin, evlenmek istemedigi icin ustunu orttugunden mi konuşulmuyor bunun ayrimini yapabildiniz mi?
Konuşmak ve evlenmek istemediği için üstünü örttüğünü düşünüyorum.anneleri evlendiği için babalarının da çok geçmeden evlenmesi çocukları olumsuz etkiler diye düşünüyor(10 ve 13 yaşları).bahane olduğunu düşünüyorum.çünkü çocuklarla ilgili sorun yaşamasam da erkek arkadaşımı memnun etmeyi pek başaramıyorum.yine de ilişkiye devam etmek istediğini söylüyor.mücadele edelim diyor.ama ben somut bir adım görmüyorum

Bence konuşmalısınız. Sevgililikten de öte aile olmuş gibisiniz zaten, olgun insanlarsınız, çocuklarına ablalık ediyorsun. Konuşup tavrına göre hareket etmelisiniz.

Okurken gözlerim doldu resmen. Durumunuzu o kadar iyi anlıyorum ki...
Zaten arkadaşlar da yazmışlar bunu konuşmanız gerekiyor, burada bize anlattığınız gibi sskince düzgünce hislerinizden bahsetmeniz gerekiyor.
Konunun illa nikahsız yasamak gibi toplumumuz algısınca tü k*ka olan bi durum olmasına da gerek yok. İlişkiniz içinde sizi rahatsız eden ve karşınızdakiyle paylaşamadığınız herhangi küçük bir sorun bile açıkca konuşulup paylaşılmalı.
Ki eğer bu sizi bir psikologla görüştürecek duruma geldiyse. Kendinize borçlusunuz bu konuşmayı yapmayı hdm daha fazla bastırmak sağlıklı da olmayacaktırlar ki şimdiden diyorsunuz bana olan sevgisinden şüphe ediyorum artık diye.
Ayrıca ilişkinizden ne beklediğinizi karşı tarafa açmak bunları yetişkin olarak konuşmak sizin bir şey teklif etmiş olduğunuz anlamına gelmez. Bu ülkede evlilik teklifleri gilmşerddki gibi olmuyor ki aileler tanışmış hatta kız istenmiş oluyor bir çoğunda. Kimse o tektaşları karşındakinin cevabından emin olmadan almıyor genelde nişan alışverişinin bir parçası oluyorlar.
Lütfen hayatınızdaki böylesi önemli bir konuyu bu kadar basit bir önyargı yüzünden ertelemeyin. İnanın bu evilik konusu olmasa da bir yerden patlar siz içinize attıkça

Ayrıca çok çok geçmiş olsun bir an önce sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum. Bakın kariyeriniz iyi bir aileniz var çevreniz var, eğitimlisiniz bakımlısınız, yaşınızı bilmiyorum ama hayat çok kısa. Böylesine büyük bir hastalığınz da bar. Doya doya yaşayın derim ben

Oncelikle geçmiş olsun kolay değil.

Çocuklara takıldı aklım. Onlar da size alışmış sanırım.

Sevdiğiniz bende de şüphe uyandırdı. Ortak ev ve çocukları da ilişkiye dahil etme ciddi adimlar iken nikah da zor olmamalı.

Sevgilinizle açık ve net konuşun. Evlilik hakkında fikri ney , nereye kadar böyle sürecek? Çocuk konusu da olabilir ( 3. çocuk dusunuyorsaniz )

Baktınız dusuncelerinizde haklı çıktınız hayatınıza sevgiliniz olmadan devam edin.

Belki O da istiyordur evlenirsiniz. Hayırlısı olsun hakkinizda.

Psikolog karariniz da güzel olmuş.

Back
X