Bitki Çayları

Limonlu_Cheescake

Ulan İstanbul!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.214
864
178
İstanbul
Hem stres azaltması için hem de kas gevşetici amaçlı bitki çayı içmek istiyorum. bu aralar çok stresliyim. bu da kaslarımı kasmama neden oluyor. özellikle dişlerimi çok sıkıyorum ve çene kaslarım ağrıyor. ne zaman doktora gitsem kas gevşetici, ağrı kesici, antidepresan falan veriyorlar. antidepresan zaten içmek istemiyorum. bu sorunu doğal yollarla çözmek istiyorum. araştırdığım kadarıyla papatya çayı, melisa çayı falan bu konuda yararlıymış.:cool:

sizin bu konuda kullanıp yarar gördüğünüz bir bitki var mı? hem bunu soruyorum hem de bu bitki çaylarının yan etkileri oluyormuş. 2 hafta boyunca günde bir fincan içsem yan etki olma olasılığı olur mu? bir de son sorum böyle hazır poşet çaylar var ya onların bir yararı yoktur di mi bitkinin kendisini almam lazım.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.:KK3::KK65:

karamsar olucam ama hiçbir işe yaramıyorlar
yani en azından benim gibi yoğun stres altındaysan

bana passiflora önermişlerdi bitkisel şurup hadi onu deniyim dedim
bi kaşık aldım uyku yok iki kaşık yine yok üç, dört, beş derken şişeyi dikip içtim sinirlenip hala uyuyamamıştım :KK70:

regli öncesi melisa anason papatya karıştırıp içiyorum ( bikaç bişi dahaa var ama onlar regli düzeni için)
hiç uğraşamam diyorsan milupa yada humananın bebekler için olan uyku çayını alabilirsin
ben kızıma almıştım içti uyumadı bir bardak daha yaptım içmedi onu ben içtim bide sabah kaltığımı hatırlıyorum

Hem stres azaltması için hem de kas gevşetici amaçlı bitki çayı içmek istiyorum. bu aralar çok stresliyim. bu da kaslarımı kasmama neden oluyor. özellikle dişlerimi çok sıkıyorum ve çene kaslarım ağrıyor. ne zaman doktora gitsem kas gevşetici, ağrı kesici, antidepresan falan veriyorlar. antidepresan zaten içmek istemiyorum. bu sorunu doğal yollarla çözmek istiyorum. araştırdığım kadarıyla papatya çayı, melisa çayı falan bu konuda yararlıymış.:cool:

sizin bu konuda kullanıp yarar gördüğünüz bir bitki var mı? hem bunu soruyorum hem de bu bitki çaylarının yan etkileri oluyormuş. 2 hafta boyunca günde bir fincan içsem yan etki olma olasılığı olur mu? bir de son sorum böyle hazır poşet çaylar var ya onların bir yararı yoktur di mi bitkinin kendisini almam lazım.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.:KK3::KK65:
Yeşil çay her gün içiyorum ben,bitkinin ne kadar zararı olabilir ki?:KK50:

karamsar olucam ama hiçbir işe yaramıyorlar
yani en azından benim gibi yoğun stres altındaysan

bana passiflora önermişlerdi bitkisel şurup hadi onu deniyim dedim
bi kaşık aldım uyku yok iki kaşık yine yok üç, dört, beş derken şişeyi dikip içtim sinirlenip hala uyuyamamıştım :KK70:

ama yeşil çay biraz iyi geliyordu bak

ben de kimyasal ilaçları içmeyi istemiyorum. ondan dolayı böyle bir çözüm yolu aradım. belki işe yarayacağına inanırsam bile işe yarayabilir diye düşünüyorum. placebo hesabı.:KK49:

ben de kimyasal ilaçları içmeyi istemiyorum. ondan dolayı böyle bir çözüm yolu aradım. belki işe yarayacağına inanırsam bile işe yarayabilir diye düşünüyorum. placebo hesabı.:KK49:

aynen o şekilde işe yarayabilir
ben placebosunu düşünmeden yeşil çay rahatlatıyordu onu dene istersen :27:

Yeşil çay her gün içiyorum ben,bitkinin ne kadar zararı olabilir ki?:KK50:

ne biliyim internette böyle yan etkileri diye yazmışlar. ben de acaba bir şey olur mu dedim? sanırım aşırı tüketmedikten sonra sıkıntı olmaz. ben zaten kuşburnu harici diğerlerinin tadını sevmiyorum. istesem de çok içemem zaten.:cool:

ne biliyim internette böyle yan etkileri diye yazmışlar. ben de acaba bir şey olur mu dedim? sanırım aşırı tüketmedikten sonra sıkıntı olmaz. ben zaten kuşburnu harici diğerlerinin tadını sevmiyorum. istesem de çok içemem zaten.:cool:
Onlar yedikleri cipslere içtikleri kolaya baksın,yeşilçay candır.:KK76:

Onlar yedikleri cipslere içtikleri kolaya baksın,yeşilçay candır.:KK76:

sen de haklısın tabi.:KK39:

bitki çayları kesinlikle sağlıklı ama bazı ilaçlarla beraber kullanıldığında ya da bazı sağlık sorunları olanlarda yan etkiler yapıyorlar sanırım. neyse ki benim kullandığım bir ilaç yok.:KK49:

sen de haklısın tabi.:KK39:

bitki çayları kesinlikle sağlıklı ama bazı ilaçlarla beraber kullanıldığında ya da bazı sağlık sorunları olanlarda yan etkiler yapıyorlar sanırım. neyse ki benim kullandığım bir ilaç yok.:KK49:
ilaç oldu mu olabilir bilmiyorum,ben hap düşmanı biriyim..:KK45:

stresinin cok yuksek duzeyde degilse papatya hakikaten iyi geliyor.
onu bazen rezene bazen melisa ile karistiriyorum.

yesilcay denmis ama uyumak istiyorsaniz bende hic o eskiyi yapmiyor. rahatlatarak zihnimi aciyor diyeyim.

bir de sut urunleri tuketmeyi severmisiniz bilmiyorum ama yogurt sut mayistiriyor beni :))

yesilcay cok faydali ama icinde yuksek kafein orani var yani rahatlatmayabilir..

Kahve cay cok tuketiyorsan olari azalt biraz, benim onerim papatya cayi ve bulabilirsen lavanta cayi :)

Yesil cay aksine zihni acar diye biliyorum kafein var çünkü. Papatya ve melisa sedatif etki yaratan çaylar. Kesinlikle rahatlatir bi dene derim. Bu arada cook guzel tadi olan bi cay yazcam sana. Hangi arkadaşıma ikram etsem uykum geldi diyo nedense. Icine tane zencefil tane karanfil cubuk tarcin dilimlenmis elma ve biraz ihlamur ya da papatya koyuyorum. kisin yapardım soguktan korunmak için ama mişillama çayı oldu cikti kerata.

Melisa ve papatya karıştırıp demle canım. Hani güzel şirin porselen demlikler var onda ikisini karıştırıp demliyorum ben.5-6 çay bardağı çıkıyor biraz uyku basıyor ve rahatlatıyor.sallama çay alma bence pek etkili olduğunu düşünmüyorum onların. aktaran al direkt kendin karistir

Back
X