Cilt Bakımı Ürünleri Bitkisel peeling

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

Loiseauxrouge

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
3.522
890
GREEN PEEL NEDİR?

Green peel, klinik olarak geliştirilmiş, dünya çapında denenmiş, bitkisel bazlı bir cilt yenileme metodu. Hiçbir kimyasal madde ve sentetik aşındırıcı içermeyen Green Peel uygulanan alanda kan dolaşımını hızlandırıp ve üst deride mikrogranüllerin etkisiyle soyucu bir etki yapıyor. Bu etkiyi yaratan karışım, 22 çeşit bitkinin kurutulup ince pudra şekline getirilmiş yaprakları, filizleri, çiçekleri ve köklerinden oluşur. Bu bitkiler, atkuyruğu, altıncık, papatya, sinirotu, hercai, menekşe, sarı sabır, ıhlamur, meyan kökü, ökse otu ve yosun olarak sıralanabilir.

Ayrıca yüksek etkili doğal maddeler (buğday tohumu özü ve yağı, ipek proteinleri, maya), vitaminler (A, E, C, BI, B6, F), elementler (silisyum, v.b.) ve çeşitli mineraller de (kalsiyum ve magnezyum) içeriyor. Göze kaçtığı takdirde bile yanmaya sebep olmuyor. Bu karışım, özel olarak hazırlanmış konsantre bir losyonla karıştırılarak kullanıma hazırlanıyor ve green peel eğitimi almış, diplomalı uzmanlar tarafından özel bir masajla uygulanıyor. 5 gün sonunda soyulan üst derinin altından taptaze, bebek gibi bir cilt çıkıyor..

Bahsedilen bu 5 günlük soyulma sürecinde, bir yandan da, cilt altında kan dolaşımını düzenlenip, beslenme artıyor, aynı zamanda toksinler ve diğer birikimler ciltten uzaklaşıp, cilde daha çok oksijen ulaşıyor. Üst derideki keratin tabaka çözülüp, ölü hücreler uzaklaşıyor. Bazal tabakada yeni hücre oluşumu uyarılıyor. Cilt yapısı, rengi ve kalitesinde iyileşme sağlanıyor. Cilt gerginleşip, ince çizgilenmeler yok olurken kırışıklıklarda da gözle görülür azalma oluyor.

HANGi DURUMLARDA UYGULANIR?

"Kırışıklıklarda, erken kırışmaya meyilli ciltler ve sarkmış yüz hatlarında, "Sivilce, kaza, yanık sonucu oluşan izlerin yok edilmesinde, "Problemli, sivilceye ve siyah nokta oluşumuna meyilli ciltlerde, "Yağlı, kan dolaşımı kötü, soluk, geniş gözenekli ciltlerde, "Güneşten hasar görmüş ciltlerde, "Cilt kuruluğunun giderilmesinde, "Ellerdeki yaşlılık belirtilerinde (gevşeme, kırışıklık, yaşlılık lekeleri gibi), "Selülit ve çatlaklarda, "Sarkmış ve gevşemiş karın derisi, üst kol içi ve üst bacak içlerinde, "Ciltte renk değişikliklerinin homojen hale getirilmesinde, "Genel olarak cildin gençleşmesi, canlanması ve yenilenmesinde. Uygulanmasında yaş sınırı olmayan bu sistem, 17 yaşında bir gencin cildine sivilce izlerinin giderilmesi için uygulanabilirken, 70 yaşında bir kişinin cildine kırışıklık ya da lekelerinin giderilmesi için uygulanabilir.

İçinde kimyasal ve sentetik madde bulunmadığı için, bazı peeling türlerinde ortaya çıkan lekelenmeler bu peeling yönteminde hiç oluşmaz. Orta derinlikte bir soyulma oluşturan bu peeling, diğer orta peeling türlerine göre daha çabuk iyileşerek, uygulanan kişilerin iş ve zaman kaybına neden olmaz. Problemsiz ciltlere 5-6 ay aralarla ya da senede 1 kez uygulanır.
 
Çok teşekkürler bilgiler için...Benim cildimde derin sayılabilecek çukurluklar var,bitkisel peeling ne kadar etkili olur merak ediyorum.Yaptırmayı düşünüyorum.ücretlendirmesi hakkında bir bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.Çok pahalı oldugunu duymuştum da:KK43:
 
Bitkisel Peeling uygulamasında kullanılan ürünler ve özellikleri nelerdir?

Bitkisel Peeling Herbal Mask ve Bitkisel Peeling Concentrate karışımı kullanılarak yapılmaktadır.

Bitkisel Peeling Herbal Mask; İçerdiği bitkisel maddelerin etkisi ile ciltten ölü hücreleri uzaklaştıran, cilde tazelik ve canlılık kazandıran bir maskedir. Bu bitkisel karışım Proteinler, Karbonhidratlar, Vitaminler, Schleim (Visköz madde) ve Sıkılaştırıcılar, Fitohormonlar, Enzimler, Mineral tuzlar ve İzelemetler içerir.

Bitkisel Peeling Concentrate; Yüksek etkili maddeler içeren özel bakım ürünüdür. İçerdiği bitkisel maddeler sayesinde cilt nemini dengeler, kızarıklık ve tahrişi engeller.

Bitkisel Peeling in cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

1. Kan dolaşımını hızlandırır: Kan dolaşımını uyarır, metabolizma hızlanır, ciltte kanlanma düzenlenir. Beslenme bu yolla artar, aynı zamanda toksinler ve diğer birikimler ciltten uzaklaşır.

2. Mikro sirkülasyonu düzenleme etkisi: Kapiler sistemde kan dolaşımının hızlanması sonucunda cilde daha çok oksijen ve besleyici maddeler ulaşır.

3. Epidermabrazyon etkisi: Üst derideki keratin tabaka çözülür, ölü hücreler uzaklaşır. Bazal tabakada yeni hücre oluşumu uyarılır. Epidermis ve Dermis'in üst tabakalarında rejenerasyon hızlanır.
4. Kollagen oluşumunu uyarıcı, elastik doku dejenerasyonunu azaltıcı etki: Cilt yapısında, renginde ve kalitesinde iyileşmeyi sağlar. Cilt daha gergin bir hal alarak ince çizgilenmeler yok olurken kırışıklıklarda da gözle görülür bir azalma olur.

5. Komedolitik etki: Akneli ve pürüzlü ciltlerde, yağ salgısının azaltılması ile ciltteki keratinleşme azalır. Kapalı komedonlar açılarak açık komedona dönüşür. Rahat sekresyon sonucu yeni komedon oluşması önlenir, mevcut komedonların ciltten uzaklaştırılması sağlanır. Kan dolaşımının hızlanması sonucu papül ve püstüllerin iyileşmesi hızlanır. İltihaba neden olan kistik yapı ve diğer birikimlerin cilt tarafından absorbe edilerek iyileşmesi sağlanır. Ciltteki pürüzler azalır, renk berraklaşır, gözenekler sıkılaşır, ince çizgilenmeler kaybolur. Atrofik skarlar yüzeyelleşir.

Bitkisel Peeling hangi durumlarda kullanılır?

1. Seboreik (yağlı), kan dolaşımı kötü, soluk, geniş gözenekli ciltler
2. Problemli, akneye meyilli, komedon, millia, yağ kistleri yapmaya meyilli ciltler
3. Akne vulgaris ve diğer akne formları
4. Yara İzleri (akne, kaza, yanık sonucu oluşan)
5. Folliküler hiperkeratozlar, kabalaşmış ciltler
6. Yağlı, kalın cilt zeminindeki telenjektazili ciltler
7. Yaşlı, elastozun ve atrofinin geliştiği, güneş hasarlı ciltler
8. Erken kırışmaya meyilli ciltler, gevşemiş yüz hatlarında
9. Ellerdeki yaşlılık belirtilerinde, (gevşeme, kırışıklık, yaşlılık lekeleri gibi)
10. Hiperpigmente(koyu renkli) cilt lekelerinde
11. Sellülit ve olgunlaşmamış strialarda(yeni gelişmiş kırmızı-bordo çatlaklarda)
12. Sarkmış ve gevşemiş karın derisi, üst kol içi ve üst bacak içlerinde

Bitkisel Peelingin seans aralıkları nedir?

Bitkisel Peeling uygulaması tekrar yapılacağı zaman en az 1 ay geçmesi gerekir.

Ancak ciltte tazelik ve gençlik etkisi oluşturmak için uygulanıyorsa 6 ayda bir kez uygulanır.

Bitkisel Peeling uygulaması öncesi nelere dikkat edilmesi gerekir?

1. Epidermisi etkileyen peelinglerden(AHA, AFA vb.) 4 hafta önce veya 6-8 hafta sonra, dermisi etkileyen peelinglerden(TCA, Fenol vb.) 4-6 ay sonra uygulanabilir.
2. Estetik ameliyatlardan 1 hafta önce uygulanabilir.
3. Mezoterapi, botox işlemleri öncesi ve sonrasında uygulanabilir.
4. Aktif aknesi olan kişilerde tıbbi tedavi ile birlikte ve komedonlar temizlendikten sonra uygulanmalıdır.
5. Aspirin, heparin gibi ilaç kullananlarda ilaç bırakıldıktan birkaç gün sonra yapmak gereklidir.
6. Bitkilere karşı allerjisi olduğu bilinen kişilerde uygulama öncesi küçük bir alanda test uygulanması gerekir.

Bitkisel Peeling uygulaması sonrasında nelere dikkat edilmelidir?


1. Mikrokristaller,mikrogranüller ciltte kalarak soyulma işlevini desteklediği için uygulama yapılan bölgeye göre , 5-7 gün boyunca o bölgeye su değdirilmez.
2. Vücut Uygulamalarından 7 gün, Yüz uygulamalarından 5 gün sonra klinikte cilt bakımı yapılır Soyulmanın henüz tamamlanmadığı bölgeler zarar verilmeden ciltten uzaklaştırılır. İkinci bakım ücretsiz olup mutlaka yapılması gerekmektedir.
3. Green Pell sonrası 3 hafta boyunca sıcak banyo, keselenme, güneşlenme ve solaryuma girilmemesi gerekir. Özellikle Doğum kontrol hapı kullananlar green peel uygulaması sonrası güneşten çok iyi korunmaları gerekir.
4. Soyulma sırasında ve 2. bakımdan sonra her hastanın cildine özel kullanması gereken ürünler vardır.

Bitkisel Peeling uygulamasının yapmadığımız durumlar nelerdir?

1. Bakteriel veya viral tüm enfeksiyonlu cilt hastalıkları (herpes, impetigo, ekzema, psoriazis…)
2. Aktinik keratozlar
3. Allerjik, hassas, ince ve kuru (Telenjiektazik) ciltler
4. Rosaceanın bazı formları ve rosaceaya benzeyen bazı cilt hastalıkları
5. Gebelik ve emzirme dönemi
6. Roaccutane bırakılmasından 6 aya geçene kadar
7. Oral kortizon bırakılmasından 3 aya geçene kadar
8. Birden çok maddeye karşı alerjisi olanlar
9. Hangi tip olursa olsun deride yeni başlayan şüpheli oluşumlar

Op. Dr. Muharrem DEMİROĞULLARI
 
X