• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen Adet

arkadaşlar selamlar hepinize.
başlıktanda anlaşıldığı gibi derdim adetimin bitmemesi.
10 gündür adetim devam ediyor.(normal mi)
zaten vaktli vaktinde adet gören birisi değilim.küçüklüğümden beri pkoluyum.en son adetimi ağustos ayında gördüm.birde ekimde.(hala devam ediyor)
bitmesi için ne yapabilirim ben ablalarım arkadaşlarım?
böyle bir vaziyette işe gidip gelmekte zor oluyor ki zaten bugün berbat gün yaşadım.o yüzden bu konuyu açıyorum.affedersiniz rezil bir duruma düştüm.hemen izin aldım eve geldim çeki duzen verdim kendime sonra tekrar işe geri döndüm.
korkum şu ki doktora gitmediğim sürece bu kanama devam mı edecek.yoksa 10 gün normal bir zaman mı.
bugüne kadar 3 gün en fazla 4gün oldum ve bitirdim.şimdi 10 gün ve ilk gün ki gibi gelmesi beni korkutuyor açıkaçası.bu zamana kadar yani yaklaşık 8 yıldır doğum kontrol haplarıyla adet görüyordum ama nisan ayından bıraktım.bu zaman diliminde nisan ayından bu yana bir ağustos birde şimdi adet görüyorum.
doğal yöntemler var mı adetin kesmesi için?
doktora gitmek,ilaçlara başlamak istemiyorum.hayıt tohumu içtim ve onu içtikten sonra adet görüyorum.eğer doktora gidersem kesin bana güçlü ilaçlar hatta tekrar doğum kontrol haplarını almamı isteyecekler.adetimin düzeleceği varsa da doktorlara giderek tekrar eski günleri yaşamak istemiyorum.yurtdışında yaşıyorum ve burda ki kadın doktorlarına zerre güvenim kalmadı artık.:KK43:
Hassas dönemlerde bazen ufak tefek kist oluşur ve o dönem bittikten sonra kist patlayabilir bunun için doğum kontrol hapı verilmez zaten onun tedavisi için farklı bir ilaç vardır. Ayrıca illaki kist oluşacak diye de bir şey yok yaşadığınız stresle ya da üzüntü ile de bu süre uzayabilir. Kanama normalden zayıf sanırım

Dr'a doğum kontrol hapı kullanmak istemediğini söyle adet sökütürücü versin ya da progesteron içerikli ilaç versin.
Progesteron içerikli ilaçlar genellikle düzene sokuyor adeti.

Çok olmasının nedeni de bence uzun süre olmayıp şimdi olması.

O kadar doktora gittim henüz yiyeniyle karşılaşmadım. Doktora neden gitmek istemediğinizi anlamadım doğrusu. Sağlık şakaya gelmez arkadaşım

aa bilmiyordum.doktorlar ne söylediyse onu uyguladım.testesteron için ilaç falan yazmadılar bana hatta bende aşırı insulin sorunu var.dününün yani onun için bile ilaç yazılmadı.tabi o zamanlar pko hakkında birşeyler bilmiyorduk.şimdi yavaş yavaş herşeyi öğreniyoruz.internetten pko yorumlarını takip ediyorum.insulinde adet düzensizliğine pcoya neden oluyormuş.
şimdi birşeyden de şübhelenir oldum ben.birkaç ay önce bir doktora gittim.insulin tahlili yaptırdılar bana ve aşırı çıktı.onun için ilaç yazıldı onu içiyordum.acaba o ilaçtan mı bu kanamalar?.
gerçi doktor bu insulinin normala inerse adetimi normal olacağımı falan söylemişti.ilaç kanama vermiş olabilir.kafam çok karışık inanın.offf.

Canım pko şekeri arttırıyo testesteronuda
Ilerimi dönemlerde kalp hastası dahi yapabiliyo

Pko da şeker yüksekse önce şeker düşürülür sonra testesteronla dkp

Kilon fazla mı ? Fazlaysa önce kilo vermen lazım

Glifor yada glikofaj kullanıyosun sanırım

Özel hastaneye iyi bi doktora git ben yıllarca devlet hastanesine gittim söktürücü verip yolladılar

Özelde öğrendim sorunu

Ihmal etme lütfen

Ben bu sene 8. Sınıfa geçtim adet olmaya başladım ama karnim agirmiyor ve bazen çok bazende az oluyorum doktora gidicem ama yaşın küçük diye göndericekler sizden yardım istiyorum . :(

Back
X