• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen Adet

yaşadığın ülkede doktorlar nasıl bilmiyorum. keşke buradaki doktorlara muayene olabilsen. izin zamanlarında yinede gel güzel bir hastanede kontrollerini yaptır... çok saygın doktorlarımız var....

her neyse şimdi yapman gereken doktora gitmek. bir şeyler öneririz ama ya Allah korusun size bir şey olursa... kim vebal almak ister ki...

benim gecen yaz oyle olmutsu devamli geliyordu ama benim cok degil az geliyordu sonra doktora gittim ilac verdi kan durdu ama obur ayda bi geldi tam bitiyordu en fazla 2 gun temiz duruyordum sonra yine geliyordu doktor hicbirseyin yok diyordu surekli mevsimsel diyordu ama mecburen ilac ictim yani cnm yoksa kist yapar Allah korusun

Siz doktora gitmek istemediğinizi belirtmişsiniz. Bunu anladık ama burdan sorarak cevap almanız yanlış.
Doktora gitmeniz şart biz de onu söyledik..
Neden olduğu önemli.
Durup dururken olmaz ya..
Nedenini bilmeden nasıl kendi kendinize kesersiniz?
Bunu anlatmak istedik.
Asıl kabalık eden sizsiniz...

tamam canım.yorum yaptığınız için teşekkürler.böyle devam ederse gidicem.

Yazıyı görünce ben de bir şüphe ettim. Arkadaşlar benim adetim de 10 gün sürüyor. 3-4 gün yoğun şekilde sonrasında çamaşırımı lekeliyor. 10 gün bitince tertemiz oluyorum.Ve her ay şaşmadan gününde adet olurum. Daha önce başka bir şikayet için doktora gitmiştim kist filan bir şey çıkmamıştı ama adet süresinin uzunluğunu sormak aklıma gelmedi.Sizce anormal mi benim durumum?

doktora gitmek istemediğimi belirttim ben yukarıda.gitsem zaten giderdim bu zamana kadar.(ne yaptıysa bana doktorlar yaptı zaten.onlar yüzünden bu durumlardayım).
doğal yöntem biliyorsanız onları söylemenizi rica ettim üstüme gelmeyinizi değil.zaten kadınlar bu günlerde stresli oluyorlar birde benim gibi sorunlu bir şekilde adet görenler için lütfen biraz kaba yorumlar yapmayın.
eğer birşeyler biliyorsanız yazın.mesela limon duymuştum ben.o adet kesiyor deniliyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Bak yasadigin durum normal degil yumurtaliklarinda anormal bir durum var ki daha once bu sekilde durum basina gelmemis annem senin gibi olmustu doktora gitti yumurtaliklarini aldilar Allah korusun burdan bir sonuc elde edemezsin yapacagin kulaktan dolma bir kur hayatini riske sokabilir lutfen doktora git sana onlar yardimci olacaklardir

Pkolu musun diyecektim öyleymişsin
Bende pkoluyum dkh kullanana kadar yılda 2-3 kez adet oluyodum 30-40 sürüyodu loğusa gibi

Dkh niye bıraktın ? Doktorunla görüş ilacını değiştirsin muayne ol

Kist devam ettiği sürece adet düzene girmez

Ne kadar garip yorumlar yapıyorsunuz.
Kocakarı ilacı tavsiyesi mi istiyorsunuz?
Bu tarz sorunlar rahim ağzı kanserinin bile habercisi olabilir (Allah korusun), tavsiye edilen limonla bilmem neyle geçirin geçirebilirseniz.
Çağımızın hastalığı kanser gibi bir risk varken hala doktora gitmeye üşenen, utanan,kızanları anlamıyorum.
Emin olun burada verilecek tavsiyelerden daha iyilerdir.

utanmak değil canım.ben küçücük yaşlarımda doğum yapan kadınların sandalyelerine bile uzandım.neler yapmadılar ki bana.şimdi öğreniyorum ki meğerse küçücük çocukların o sandalyeye çıkması yasakmış.küçükken adetim kesilmediği için doktora gittim artık ne ilaç verdiyse bana o bozulan bozuldu adetim artık adet göremez oldum ben.utanmaktan değil korkumdan gitmiyorum ben doktora kısacası.
yorumunuz için sağolun.

Yazıyı görünce ben de bir şüphe ettim. Arkadaşlar benim adetim de 10 gün sürüyor. 3-4 gün yoğun şekilde sonrasında çamaşırımı lekeliyor. 10 gün bitince tertemiz oluyorum.Ve her ay şaşmadan gününde adet olurum. Daha önce başka bir şikayet için doktora gitmiştim kist filan bir şey çıkmamıştı ama adet süresinin uzunluğunu sormak aklıma gelmedi.Sizce anormal mi benim durumum?
Genetik sanirim kardesim ve teyzem 10 gun regli oluyor ben annem ve kuzenim 7 gun cok sancili regli oluyoruz

yaşadığın ülkede doktorlar nasıl bilmiyorum. keşke buradaki doktorlara muayene olabilsen. izin zamanlarında yinede gel güzel bir hastanede kontrollerini yaptır... çok saygın doktorlarımız var....

her neyse şimdi yapman gereken doktora gitmek. bir şeyler öneririz ama ya Allah korusun size bir şey olursa... kim vebal almak ister ki...

keşke.yaşadığım yerde jinekologlar nerdeyse sıfır durumda.
canım çoksağol yorumun için ama yinede gidicem.

arkadaşlar selamlar hepinize.
başlıktanda anlaşıldığı gibi derdim adetimin bitmemesi.
10 gündür adetim devam ediyor.(normal mi)
zaten vaktli vaktinde adet gören birisi değilim.küçüklüğümden beri pkoluyum.en son adetimi ağustos ayında gördüm.birde ekimde.(hala devam ediyor)
bitmesi için ne yapabilirim ben ablalarım arkadaşlarım?
böyle bir vaziyette işe gidip gelmekte zor oluyor ki zaten bugün berbat gün yaşadım.o yüzden bu konuyu açıyorum.affedersiniz rezil bir duruma düştüm.hemen izin aldım eve geldim çeki duzen verdim kendime sonra tekrar işe geri döndüm.
korkum şu ki doktora gitmediğim sürece bu kanama devam mı edecek.yoksa 10 gün normal bir zaman mı.
bugüne kadar 3 gün en fazla 4gün oldum ve bitirdim.şimdi 10 gün ve ilk gün ki gibi gelmesi beni korkutuyor açıkaçası.bu zamana kadar yani yaklaşık 8 yıldır doğum kontrol haplarıyla adet görüyordum ama nisan ayından bıraktım.bu zaman diliminde nisan ayından bu yana bir ağustos birde şimdi adet görüyorum.
doğal yöntemler var mı adetin kesmesi için?
doktora gitmek,ilaçlara başlamak istemiyorum.hayıt tohumu içtim ve onu içtikten sonra adet görüyorum.eğer doktora gidersem kesin bana güçlü ilaçlar hatta tekrar doğum kontrol haplarını almamı isteyecekler.adetimin düzeleceği varsa da doktorlara giderek tekrar eski günleri yaşamak istemiyorum.yurtdışında yaşıyorum ve burda ki kadın doktorlarına zerre güvenim kalmadı artık.:KK43:
Eğer evliysen düşük yapıyor olma ihtimalinde var canım. Ben düşük yaparken 15gün falan adet olmuştum. Bi doktora görünmen en sağlıklısı

benim gecen yaz oyle olmutsu devamli geliyordu ama benim cok degil az geliyordu sonra doktora gittim ilac verdi kan durdu ama obur ayda bi geldi tam bitiyordu en fazla 2 gun temiz duruyordum sonra yine geliyordu doktor hicbirseyin yok diyordu surekli mevsimsel diyordu ama mecburen ilac ictim yani cnm yoksa kist yapar Allah korusun

hmm yani yine ilaç içmek lazım.bakalım artık.
teşekkür ederim.

utanmak değil canım.ben küçücük yaşlarımda doğum yapan kadınların sandalyelerine bile uzandım.neler yapmadılar ki bana.şimdi öğreniyorum ki meğerse küçücük çocukların o sandalyeye çıkması yasakmış.küçükken adetim kesilmediği için doktora gittim artık ne ilaç verdiyse bana o bozulan bozuldu adetim artık adet göremez oldum ben.utanmaktan değil korkumdan gitmiyorum ben doktora kısacası.
yorumunuz için sağolun.

litotomi masası onun adı da, kızların ona çıkması yasak filan değil, nerden çıktı o?

benim bildiğim normal adet süresi 6 gün.hatta internette araştırma yaptığımda 7 günü aşarsa adet süresi anormal deniliyor ama yinede ne kadar doğru bilemiyorum.

Ben bi kere tam 19 gün olmuştum. Ama gecikmişti. Bu geçen ay sekteledi yine doktora gittim ama normal bişey olmaz dedi. Daha sonra düzene giriyo. En azindan bende girdi ama bi doktora görün derim. :)

Dinimizde 3-10 gün arasi normal sayiliyor zaten.

Bak yasadigin durum normal degil yumurtaliklarinda anormal bir durum var ki daha once bu sekilde durum basina gelmemis annem senin gibi olmustu doktora gitti yumurtaliklarini aldilar Allah korusun burdan bir sonuc elde edemezsin yapacagin kulaktan dolma bir kur hayatini riske sokabilir lutfen doktora git sana onlar yardimci olacaklardir

çok geçmiş olsun annenize.
şimdi korktum ben söylediklerinizden.mutlaka gidicem.:(

Back
X