• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen Adet

benim bildiğim normal adet süresi 6 gün.hatta internette araştırma yaptığımda 7 günü aşarsa adet süresi anormal deniliyor ama yinede ne kadar doğru bilemiyorum.
3-4 gün yoğun şekilde geliyor dediğim gibi diğer günler sadece leke oluyor tamamen bitmesi 10 gün. Ben de bir doktora mı gitsem napsam. Günüm şaşmadan oluyorum kistim de yok ama puff.

Pkolu musun diyecektim öyleymişsin
Bende pkoluyum dkh kullanana kadar yılda 2-3 kez adet oluyodum 30-40 sürüyodu loğusa gibi

Dkh niye bıraktın ? Doktorunla görüş ilacını değiştirsin muayne ol

Kist devam ettiği sürece adet düzene girmez

doğum kontrol haplarını bıraktım çünkü aralıksız kaç yıldır içiyordum.onun da zararlar var denildi.kanser riski falan.hem artık o ilaçla bile adet olmadığımı görünce,tüylenmelerim devam edince bıraktım.

Seni çok iyi anlıyorum canım ben de pko luyum 13 yaşından beri...bu yaşıma geldim günü gününe adet nedir bilmedim.benim de iki ay kanamalı olan adetlerim oldu ya da senede bir üç günlük adet dönemi..
Açıkcası doğal yöntemlere pek inancım kalmadı yani bir yere kadar onlar da..zor ama mutlaka doktora git daha fazla sorun çıkmasın sana..geçmiş olsun...

doktora gitmek istemediğimi belirttim ben yukarıda.gitsem zaten giderdim bu zamana kadar.(ne yaptıysa bana doktorlar yaptı zaten.onlar yüzünden bu durumlardayım).
doğal yöntem biliyorsanız onları söylemenizi rica ettim üstüme gelmeyinizi değil.zaten kadınlar bu günlerde stresli oluyorlar birde benim gibi sorunlu bir şekilde adet görenler için lütfen biraz kaba yorumlar yapmayın.
eğer birşeyler biliyorsanız yazın.mesela limon duymuştum ben.o adet kesiyor deniliyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Az önceki bir konuda da yazdım
Ben o bitmeyen adetlerle 20 yıldır savaşıyorum
Hiç bir bitki kesmez o kanamaları
Lütfen alternatif yöntemleri deneme bile
Çocuk sahibi olamıyorum bu yüzden
Yıllardır onlarca tedavi gördüm
Yapmayın daha kötü bir duruma düşmeyin
Hangi şehirdesiniz belki doktor önerisinde bulunabilirim
Bitkilerin bilemediğiniz bir sürü yan etkisi var
İlacı bıraktıktan sonra tekrar düzeniniz bozulduysa müdahale gerekiyor demektir hele de bir pko geçmişi varsa

Aynısı bana oldu 3 ay önce ve 2 hafta boyunca sürdü.. Yoğun değildi, hatta damla damla oluyordu ama çok sıkıntı veriyordu.
Yalnız benim hormonlarda sorun var, belki sizde de olabilir. Sizin de tiroid yetmezliğiniz varsa normal..
Bazen 2-3 ayda bir olurum çok az olur, bazen de çok yoğun, çok ağrılı.. değişiyor sürekli..

doğum kontrol haplarını bıraktım çünkü aralıksız kaç yıldır içiyordum.onun da zararlar var denildi.kanser riski falan.hem artık o ilaçla bile adet olmadığımı görünce,tüylenmelerim devam edince bıraktım.

Tüylenme dkp ile azalmaz / durmaz
Testesteron düşüren ilaç kullanman lazım

Pko türleri var bazısı tedavi edilmez yada alınmaz ise yumurtalık kanserine sebep oluyo
Yani ilacın kanser yapma riskinden çok daha büyük risk

Doktorunu değiştir iyi bi dra git ilacı değiştirsin ben diane35 ve testesteron için androcur kullanıyorum
8,5 cm di 3 sene sonunda 5,5a indi

Ben bi kere tam 19 gün olmuştum. Ama gecikmişti. Bu geçen ay sekteledi yine doktora gittim ama normal bişey olmaz dedi. Daha sonra düzene giriyo. En azindan bende girdi ama bi doktora görün derim. :)

Dinimizde 3-10 gün arasi normal sayiliyor zaten.

19 gün mü?
bakalım.biraz daha bekliycem.eğer hala devam ederse gitmem şart olucak.kanamayla gezecek halim yok.bugün ki gibi rezil olmayada.:(
teşekkürler cevabın için canım.

Normal mi yani? Benim ilk gün agrı olur sadece diğer günler normal hayatıma devam.
Normal canim bunyeye gore degisim gosteriyor dedim ya kardesim ve teyzem senin gibi 10 gun ilk 3 gunleri yogun kanama ve sancili benim annemin 7 gun ama ben dk hapi kullaniyorum 4 gun suruyor oda lekelenme seklinde ama tebrik ederim bilincli bir sekilde doktora gitmissin malesef kulak ardi ediyoruz hastaliklarimizi sonra caresini ariyoruz ama is isten gecmis oluyor

Annemin durumu böyleydi.Spiral yan etki yapmış ve kist oluşturmuştu.Sonrası malum rahim ameliyatı oldu 38 yaşında rahmi alındı.
Doktora gitmeniz gerekli.

19 gün mü?
bakalım.biraz daha bekliycem.eğer hala devam ederse gitmem şart olucak.kanamayla gezecek halim yok.bugün ki gibi rezil olmayada.:KK43:
teşekkürler cevabın için canım.

Evet. Icin rahatlasin diye dedim doktora mutlaka git

Seni çok iyi anlıyorum canım ben de pko luyum 13 yaşından beri...bu yaşıma geldim günü gününe adet nedir bilmedim.benim de iki ay kanamalı olan adetlerim oldu ya da senede bir üç günlük adet dönemi..
Açıkcası doğal yöntemlere pek inancım kalmadı yani bir yere kadar onlar da..zor ama mutlaka doktora git daha fazla sorun çıkmasın sana..geçmiş olsun...

canım beni anladığın için çook teşekkür ederim.pko olmak zaten başlı başına bir problem.adet göremiyorsun tüylenme sivilce falan filan.adet görünce seviniyorsun ama bitmediğini görünce endişeleniyorum sonuçta.
karşısını almak istemiyorum aslında.belki 2 ay gelmediği için gecikmelerin kanamasıdır diyorum ama buda mantıksız.ne düşüneceğimi şaşırdım inan.
en iyisi buranın en iyi kadın doktorunu araştırmak.bugüne kadar nerdeyse kapı kapı gezdim doktorları ama çare bulan olmadı.inşallah karışma işini en iyi şekilde yapan bir doktor çıkar.
çok teşekkürler birkez daha.

Mutlaka git bitmesini bekleme bazi durumlarda doktorlar regli iken gelmeni isteyebilir sende bir kac ay olmuyorum diyorsun tedavi surecin uzar erken tani hayat kurtarir daha cok gencsin bekarsin yumurtalik bu sakaya gelmez bence yarin randevu al ve gorun

Az önceki bir konuda da yazdım
Ben o bitmeyen adetlerle 20 yıldır savaşıyorum
Hiç bir bitki kesmez o kanamaları
Lütfen alternatif yöntemleri deneme bile
Çocuk sahibi olamıyorum bu yüzden
Yıllardır onlarca tedavi gördüm
Yapmayın daha kötü bir duruma düşmeyin
Hangi şehirdesiniz belki doktor önerisinde bulunabilirim
Bitkilerin bilemediğiniz bir sürü yan etkisi var
İlacı bıraktıktan sonra tekrar düzeniniz bozulduysa müdahale gerekiyor demektir hele de bir pko geçmişi varsa

sizede çok geçmiş olsun.
peki neler yapıyorsunuz bu konuda? ilaç falan mı?
malesef canım yurtdışında yaşıyorum.

sizede çok geçmiş olsun.
peki neler yapıyorsunuz bu konuda? ilaç falan mı?
malesef canım yurtdışında yaşıyorum.

Artık hiç bir çözümü yok, disfonksiyonel uterin kanama
Mirena ile baskılamaya çalışıyorlar ama pek faydalı olmadı
Annelik şansım hiç kalmadı...

Aynısı bana oldu 3 ay önce ve 2 hafta boyunca sürdü.. Yoğun değildi, hatta damla damla oluyordu ama çok sıkıntı veriyordu.
Yalnız benim hormonlarda sorun var, belki sizde de olabilir. Sizin de tiroid yetmezliğiniz varsa normal..
Bazen 2-3 ayda bir olurum çok az olur, bazen de çok yoğun, çok ağrılı.. değişiyor sürekli..

evet evet tiroid yetmezliğide var bende.söylemeyi unutmuştum.belkide ondan kaynaklıdır.

Tüylenme dkp ile azalmaz / durmaz
Testesteron düşüren ilaç kullanman lazım

Pko türleri var bazısı tedavi edilmez yada alınmaz ise yumurtalık kanserine sebep oluyo
Yani ilacın kanser yapma riskinden çok daha büyük risk

Doktorunu değiştir iyi bi dra git ilacı değiştirsin ben diane35 ve testesteron için androcur kullanıyorum
8,5 cm di 3 sene sonunda 5,5a indi

aa bilmiyordum.doktorlar ne söylediyse onu uyguladım.testesteron için ilaç falan yazmadılar bana hatta bende aşırı insulin sorunu var.dününün yani onun için bile ilaç yazılmadı.tabi o zamanlar pko hakkında birşeyler bilmiyorduk.şimdi yavaş yavaş herşeyi öğreniyoruz.internetten pko yorumlarını takip ediyorum.insulinde adet düzensizliğine pcoya neden oluyormuş.
şimdi birşeyden de şübhelenir oldum ben.birkaç ay önce bir doktora gittim.insulin tahlili yaptırdılar bana ve aşırı çıktı.onun için ilaç yazıldı onu içiyordum.acaba o ilaçtan mı bu kanamalar?.
gerçi doktor bu insulinin normala inerse adetimi normal olacağımı falan söylemişti.ilaç kanama vermiş olabilir.kafam çok karışık inanın.offf.

Artık hiç bir çözümü yok, disfonksiyonel uterin kanama
Mirena ile baskılamaya çalışıyorlar ama pek faydalı olmadı
Annelik şansım hiç kalmadı...

canım ne söyleyeceğimi bilemedim gerçekten ama allahtan ümit kesilmez.mucizelere inan derim.bir bakmışsın anne oluyorsun..üzme kendini çok fazla.

Ne keser bilmiyorum ama benim arkadaşım da bir dönem 15 gün süreli adet görmeye başlamıştı.
Ve aynen dediğin gibi yoğun yoğun.
Korkup dr a gittiğinde stresten demişti dr. O dönem annesi rahatsızdı ciddi ameliyat falan olması gerekiyordu.

Her hastalığın başı stres malum. Stresli bir dönemdeysen eğer ondan olmuştur.

Bir de araştırdım bunu buldum. Oku istersen.

Aşırı Adet Kanamasını Önlemek

Bitkisel Tedavi Yöntemleri 1

Şifalı bitki çayları

Şifalı bitki çaylarınınaşırı adet kanamalarına karşı kullanımıyüzyıllardır süregelmektedir. Çobançantası, atkuyruğuve sarı Kantaron kanamaları azaltıcı etkileresahiptirler; Civanperçemi ise etkili bir kramp çözücüdür. Beyaz veyasarı ballıbaba çiçeği, frenk kimyonu ve nane, adetağrılarını yatıştırabilir; arslanpençesi isemukozayısıkıştırıcı/sağlamlaştırıcıetkiye sahiptir.

Reçete: Seçtiğinizbitkiyi veya harman yapmak istediğiniz bitkileri ince kıyarak,kaşık ölçüsüyle kullanmalısınız. Eğer birdenfazla bitki seçtiyseniz, onları eşit oranda harmanlayıp, koyurenkli bir kavanozda saklamalısınız.

Yarım veya bir tatlıkaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dolusukaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve 8-10 dakika sonrasüzülür. Günde 1-3 bardak taze demlenmiş çay, aç karnına veya öğünaralarında, tatlandırılmadan ve soğutulmadan içilir.

Beklenen adet görme tarihinden 3-4 günöncesinden başlanan bu çay kürü, adet kanamaları sona erene kadarsürdürülür. Bir sonraki adet döneminden 3-4 gün önce yeni bir kürebaşlanır ve bu çay kürleri, sıkıntılar son bulanakadar sürdürülür.

Hayıt tohumu çayı
Hormon tablosunu genel anlamdadengeleyici/düzenleyici etkilere sahip olan ender bir bitkidir ve bu etkisayesinde adet görme çevrimini de düzenleyebilir ve aksaklıklardanarındırır.

Reçete: Havandahafifçe ezilmiş yarım tatlı kaşığı tohum,orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suylahaşlanır ve üstü kapalı olarak 6-8 dakika demlendikten sonra,kapağın altında yoğunlaşan sıvı bardağageri dökülür ve süzülür. Günde 1-2 bardak taze demlenmiş çay,soğutulmadan ve tatlandırılmadan, öğün aralarındaiçilir.

Bitkininstandartlaştırılmış preparatları Almaneczanelerinden satın alınabilir: Agnolyt(damla ve kapsül),Agnucaston(tablet ve damla), Strotan(kapsül ve damla).

İbuprofen

Bu etken madde, prostaglandin üretiminiyavaşlattığı için, adet dönemi ağrılarınakarşı etkilidir.

İbufen şurubu veya optalidontabletleri yardımcı olabilir.
Bitkisel Tedavi Yöntemleri 2

Aşın âdet kanamalarını önlemek için:

«10 gr. Günlük, kuru üzümle yenir»1.

«Bir tutam kereviz, bir tutam maydanoz, yeteri kadar su ile bir kapta kaynatılır. Bir gece soğukta dinlendirilir. Üç sabah aç karına birer su bardağı içilir»2.

«Birer bardak semiz otu usaresi içilir»6.

«Nar çiçeği bal ile macun yapılarak birer kaşık yutulur»7.

«Mestekı toz yapılır, 10 ar gr. bir bardak su ile yutulur»8.

«Harnup - Keçi boynuzu toz haline getirilerek birer kaşık yutulur»4.

«Ayva usaresinden birer bardak içilir»

Back
X