• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitmek bilmeyen adetim.

ne kadar doğru bilmiyorum ama benimde ilk adet olduğum dönemlerde uzun olmuştu annemde 10 günden sonra gusül alınır demişti
gusül olunca da oruç olur ama ne kadar doğru bilmeme

Evet. 10 güne kadar tutamıyorsunuz. 10. günden sonra devam etse bile özür sayılıyor.
Bence kan testi yaptırın.
Demir eksikliği de uzamasına sebep oluyor.

aynı dertten bende müzdaribim başlamadan 2-3 gün önce başlıyor kan bitiyor hala kahverengi açık kahverengi vs devam ediyor neyapacagımı sasırıyorum namaz kılsam mı kılmasam mı abdest alsammı hatta eşimle birlikte olabilirmiyim ay cok zor bu :14:

Canim ben d.kontrol hapi kullandigim icin lekelenme adetimden iki hafta sonra bile oluyodu ben de namaz kiliyorum sordum onu adetinin ilk gunu dahil 10gun icerisinde kahve leke bile gelse gusul gerek ama 11.gun artik ozur oluyomus kesinliklie gusullu sayiliyosun

ne kadar doğru bilmiyorum ama benimde ilk adet olduğum dönemlerde uzun olmuştu annemde 10 günden sonra gusül alınır demişti
gusül olunca da oruç olur ama ne kadar doğru bilmeme

bende aynen böyle biliyorum 10 günü aşarsa o adet kanaması olmuyor ozur kanaması oluyor, oruç tutulabiliniyor

aynı dertten bende müzdaribim başlamadan 2-3 gün önce başlıyor kan bitiyor hala kahverengi açık kahverengi vs devam ediyor neyapacagımı sasırıyorum namaz kılsam mı kılmasam mı abdest alsammı hatta eşimle birlikte olabilirmiyim ay cok zor bu :14:

evet ya benmde öyle. ilk gün hep kahverengi lekeler geldi. kanama bitti şimdide bi kaç damla çok az yani gelen lekelenme.

yani niyetlendiğim orucum bozulur mu ki? akşama kadar devam edeyim mi orucuma bilemedim

kızlar yalnız benim 10 gün olmadı henüz. en fazla 7 gün olmuştur.

bu durumda şimdi niyetliyim ya onu merak ediyorum. orucum ne olur diye?

Normalde adetinizin seyri nasıl?

Diyelim ki her ay 6 gün sürüyordu, sadece bu ay uzun sürdüyse 6 günün üstü özür sayılır.

Her zaman 11 gün sürüyorsa o bir gün her ay özür sayılır.

Normal adet günümüzü kesin olarak bilmemiz gerekiyor.

Kardeşim bahsettiğiniz konu istihaze ile ilgilidir
Hanefi mezhebinde Adet dönemi en az 3 gün en fazla 10 gündür
Şafii de ise adet dönemi en az 1 gün 1 gece en fazla 15 gündür
bu süreleri aşan kanamalar istihaze yani özüre girer Hanefi
fıkhına göre amel eden bir bayan 10 günden sonra devam eden
kanamalarda gusül abdestini alıp ibadetlerine devam etmelidir Şafii
fıkhına göre amel edenler ise belirtilen süreden sonra yani 15 günü
aşan kanamalarda gusul alıp ibadetlerine devam edilmelidir.
çünkü bu sınırlamadan sonraki durumlar hastalık olarak
kabul edilmiştir Mezheplerin hükmü böyledir.Hayırlara ( alıntı)

Son düzenleme:
herkes on gun demıs ama ben sekız gun dıye bılıyorum yanı sekız gunden sonra leke seklınde olsa oruc tutulur hıc bır sorun olmaz

Normalde adetinizin seyri nasıl?

Diyelim ki her ay 6 gün sürüyordu, sadece bu ay uzun sürdüyse 6 günün üstü özür sayılır.

Her zaman 11 gün sürüyorsa o bir gün her ay özür sayılır.

Normal adet günümüzü kesin olarak bilmemiz gerekiyor.

çok güzel bir soru ama adet düzensizliği var desem.

hiç bi düzeni yoktur adetimin gün ve ay olarak bazen ayda bazen 3 ayda gelir.

kimi zaman 1 gün kimi zaman 1 hafta sürer ..hiç belli olmaz yani

bide adetinin ilk gününü hesaplamakda bende cok zor oluyo kanla başlamıyoki akıntının koyulaşmasıyla başlıyo :S

Madem niyet etmişsiniz bana kalırsa devam edin. Allaha dua edin. Gönlünüzdeki niyet önemli. Bugünün sonunda da takip edin gerçekten geçtiyse tekrar niyetlenin. Tekrar abdestinizi alın. Ben aslında regl bittikten sonra birkaç damla lekenin sorun olmayacağını ve namaz oruç ibadetleri yapılabileceğini duymuştum ama şu 10 gün olayı var tabi, ancak 10 gün mazeretli sayılabiliyoruz, 10'dan sonra devam etsede özür kabul edilmiyor.

Madem niyet etmişsiniz bana kalırsa devam edin. Allaha dua edin. Gönlünüzdeki niyet önemli. Bugünün sonunda da takip edin gerçekten geçtiyse tekrar niyetlenin. Tekrar abdestinizi alın. Ben aslında regl bittikten sonra birkaç damla lekenin sorun olmayacağını ve namaz oruç ibadetleri yapılabileceğini duymuştum ama şu 10 gün olayı var tabi, ancak 10 gün mazeretli sayılabiliyoruz, 10'dan sonra devam etsede özür kabul edilmiyor.

TEŞEKKÜR EDERİM cevaplarınız için.

orucu bozup bozmamakta kararsızdım.

yazdığınız bu mesaja göre devam edicem. Allah verir mükafatını diye düşünüyoreum.

Hepinize teşekkür ederim kızlar. vakit ayırıp cevap yazdığınız için.

bu güzel günde Alllah herkesin gönlüne göre versin inş.

kızlar yalnız benim 10 gün olmadı henüz. en fazla 7 gün olmuştur.

bu durumda şimdi niyetliyim ya onu merak ediyorum. orucum ne olur diye?

Yok canım oruçlu olmuyorsun beyaz akınti gelene kadar adet sayılıyorsun tabi 10 günü geçmezse 11 gün tam adet de olsan özür oluyo yani oruç tutabiliyorsun

Back
X