Bitmek bilmeyen misafirlik!!!

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.592
10.167
773
Ankara
Arkadaşlar yatili misafire karşı tavrınız tutumunuz nasıldır?sabır sizce nereye kadar? Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama çok daraldım. Teyzemin evi tadilattan geçti yaklaşık 25 gündür biz de tamam başlarda evi yaşanacak gibi değildi ama ev artık bitti temizlik yapılıp oturulacak durumda. sadece mutfakta bi kaç eksik var ama teyzemin hiç gitmeye niyeti yok süreyi kısaltma imkanı varken ağırdan alıyor annem bile bunaldı biz kardeşimle ise gidiyoruz gündüz bi bağımız olmuyor ama akşam beraberiz evde tek tv var birşey izlemek bile sorun dip dibe sıkıldım ayni evin ıçinde zaten cok yildizim barışmazdı onun da etkisi var bisey söylenmez biliyorum ama ne yapabilirim bu rahatlığı beni benden alıyor halen evini temizletmek için birini bulmuyor kendine yatacak kadar yer açmıyor d a r a l d ı m.....bir de hafta sonu ablamlar gelecek 4 kişiler sıkış tepiş kalacaz evin ıçinde ama umursamıyor

Misafirden daha çok antipatim olan şey yatılı misafir :) Gerçekten hiç sevmiyorum. Elzem durumlarda ya da ev sahibi bıktırılmadan bir süre idare edilir ama 25 gün çok uzun bir süre. Sizi geçtim, teyzenizin yerinde olsam topuklarım popoma değe değe evime koşmuştum. Kolaylıklar diliyorum hepinize.

Tesisat döşendi mi? Doğalgaz bağlandı mı?

Sanki yeni evli çift tribi var,

Sizinki tadilat olsa sokakta mı yatardınız?
Yoksa onlar ağırlar mıydı?

Off hadi genç çifleri yeni evlileri anlıyorum da

Evde 2 yetişkin çocuğu olan ana baba şikayet etmiyor, işe giden yetişkin çocuklar şikayet ediyor.

Ne abartıldı misafirlik bu forumda ya

Tek yazlığı olan bizdik, yıllarca kimler kaldı

Ne annem ne babam mesele etti

İstemediklerine bahane bulup yol vermeyi de bildiler

Misafir evin bereketidir derdi rahmetli babam. Sülalemiz tüm Türkiyeye dağılmış durumda olduğu için çok misafir ağırlarız, çok misafirliğe gideriz yatılı olarak. Çocukluktan beri böyle gördüğüm için hiç zor gelmez bana misafir ağırlamak, misafirlikte de gayet rahatım.

Evin içinde yaşanırken, eşya varken tadilat yapmak dünyanın en zor ve yorucu işi. Kadıncağız tek başına anladığım kadarıyla. Ne kadar büyük bir rahatsızlık verebilir ki size?

Misafirden daha çok antipatim olan şey yatılı misafir :) Gerçekten hiç sevmiyorum. Elzem durumlarda ya da ev sahibi bıktırılmadan bir süre idare edilir ama 25 gün çok uzun bir süre. Sizi geçtim, teyzenizin yerinde olsam topuklarım popoma değe değe evime koşmuştum. Kolaylıklar diliyorum hepinize.
gün Gelecek, bir sokak köpeği kedisi bile sığınmak için size seçmeyecek, o zaman anlayacaksınız.
Yalnızlığı seviyoruz, ama sosyal canlılarız

Başkasının evinde kalmayı da, başkasının evimde kalmasını da sevmiyorum. Kendi düzensizliğim içinde belirli bir düzenim vardır. Ve üçüncü bir kişi maalesef o görünmez düzenimi bozuyor gibi hissediyorum.

Zorunluluk hallerinde bir hafta, on gün ağırlamak neyse ama 25 gün uzun bir süre, daralmakta haklısınız. Ama az kalmış gibi görünüyor, sabredin kırmayın kadını.

Yatılı misafir almayida kendim kalmayida hiç sevmem, kesinlikle otel ayarlarız kendimize en yakın akraba arkadasimizada gitsek

Teyzenizin eşi çoluğu çocuğu yok mu?
Yok herhalde ki sizde kalıyor.
Evet 25 gün uzun bir süre.
Ama annenizin kardeşi.
Bu kadar isyan etmemek lazım belki de.
Ha çok rahat sorumsuz ve gevşek tavırları varsa sinir bozucu olur ama bilemedim şimdi.
Acizse insanlık etmek lazım.

Evde 2 yetişkin çocuğu olan ana baba şikayet etmiyor, işe giden yetişkin çocuklar şikayet ediyor.

Tesisat doğalgaz değil ki yapılan boya badana mutfak banyo onlarda bitti.ayrica zamanında bizimde yazligimiz vardı hatta bu teyzem o zamanda bizi yazlıktan soğutmuştu bizden çok kalırdı hem de sıfır masrafla.

Teyzenizin eşi çoluğu çocuğu yok mu?
Yok herhalde ki sizde kalıyor.
Evet 25 gün uzun bir süre.
Ama annenizin kardeşi.
Bu kadar isyan etmemek lazım belki de.
Ha çok rahat sorumsuz ve gevşek tavırları varsa sinir bozucu olur ama bilemedim şimdi.
Acizse insanlık etmek lazım.
Kızı şehir dışında eşinden de ayrı.

Kimsede yatılı kalmayı sevmem. Misafir gelse aslında severim. Ama annem hep çok stres yapardı temizlik ve yemek konusunda (hala öyle), ve onun etkisi bende hala sürüyor. Simdi kendi kendime daha rahatım bu konuda. Sorunuza gelince: siz kardeşleriniz anneniz ve teyzeniz evi gelecek haftasonu neden beraber temizleyip yerleştirmiyorsunuz? Yoksa daha yapılacak yeri çok mu?

Arkadaşlar yatili misafire karşı tavrınız tutumunuz nasıldır?sabır sizce nereye kadar? Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama çok daraldım. Teyzemin evi tadilattan geçti yaklaşık 25 gündür biz de tamam başlarda evi yaşanacak gibi değildi ama ev artık bitti temizlik yapılıp oturulacak durumda. sadece mutfakta bi kaç eksik var ama teyzemin hiç gitmeye niyeti yok süreyi kısaltma imkanı varken ağırdan alıyor annem bile bunaldı biz kardeşimle ise gidiyoruz gündüz bi bağımız olmuyor ama akşam beraberiz evde tek tv var birşey izlemek bile sorun dip dibe sıkıldım ayni evin ıçinde zaten cok yildizim barışmazdı onun da etkisi var bisey söylenmez biliyorum ama ne yapabilirim bu rahatlığı beni benden alıyor halen evini temizletmek için birini bulmuyor kendine yatacak kadar yer açmıyor d a r a l d ı m.....bir de hafta sonu ablamlar gelecek 4 kişiler sıkış tepiş kalacaz evin ıçinde ama umursamıyor
Baban yokmu biraz annenle numaradan tartissin duyacagi sekilde

Eleştiren arkadaslarin fikirlerine de saygi duyuyorum ama bu 1 hafta degil 2 hafta degil 1 ay kadar bi süre. Valla en son teyzemin evinde kaldik 3 4 gun rahat ettim etmesine ama tum evi komple supurup sildim mutfaga da sokmadim kimseyi. Herkesin kendine göre düzeni var, konu sahibi mecburi durumu varsa agirlamaktan sikayetci degil, tadilati bitmis temizligi kalmis temizligi hemencecik yapip evine donmeyi neden bu kadar agirdan aliyor ? Kaldi ki daha yatili misafir gelecek onun ustune haftasonu da gitmez kalmaya devam ederse pes derim. Valla çalışan insana misafir agirlamasi daha zor isten gelince kafayi koyup yatacak bi yer ariyor insan.

Ablanız geldiğinde teyzeyi baya darlayın rahatı bozulsun yani o zaman gider heralde :olamaz: ya da ramazan geliyo büyük temizliğe kalkışıcaz deyin 25 gün de baya uzunmuş ya.. hiç rahat edemem başkasının evinde ramazan

Tesisat doğalgaz değil ki yapılan boya badana mutfak banyo onlarda bitti.ayrica zamanında bizimde yazligimiz vardı hatta bu teyzem o zamanda bizi yazlıktan soğutmuştu bizden çok kalırdı hem de sıfır masrafla.
O zaman
Şunu yap.
Maaşını koy cebine,
Çık ayrı eve.
Anan baban rahatsız mı? Değil mi?
Rahatsızsa katlanmak zorunda değiller, 2 bayram küsülür sonra barışılır.

Anlıyorum, belki ışığınızın uymadığı insanlar
Fakat demokrasi, çoğunşuluğun istediğidir

O sizin anne babanız. Herkes aynı değil. 25 gün misafirlik mi olur? Kiraya çıksa iyiymiş. İkinci kirayı vermemek için yol alırdı teyze.

Evde sular akmaz , doğalgaz elektrik kesik olur vs anlarımda ; tüm tadilat bittiği halde 25 günün sonunda hala neden gitmiyor evini özlemez mi insan ? Zorunluluk durumu ortadan kalktığı halde hala kalmaya devam etmesi garip . 2 gün uzaklaşsam evimi özlüyorum şahsen :)
Yalnız yaşadığı için , kalabalıkta insan içinde olmak iyi gelmiştir belki ?

Back
X