• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmek bilmeyen streslerim

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
783
1.185
113
31
Merhaba herkese
Ben hiç sevmediğim bir işte çalışıyorum ve çıkmak için can atıyorum. Başvurularım oluyor geri dönüş beklediğim yerler oluyor.
Ama mesela biri şu gün döneceğiz dedi ya bana o gün afakanlar basıyor, stresleniyorum. Defalarca mailimi yeniliyorum.
Yani buradaki mutsuzluğum memnuniyetsizliğim beni manyak etti diyebilirim. Mesela bugün dönmesini beklediğim bir firma vardı olumlu/olumsuz. Stres oldum. Sanki olmaz ise dünyam başıma yıkılacak gibi hissediyorum. Büyük beklenti içerisine girdim. Eşim bu kadar yıpratma kendini diyor ama inanın şuan beklediğim dönüşler kaçış gibi geliyor bana. Burdan daha kötü yerlere başvurmuyorum ama orda da herşey mükemmel olmayacak farkındayım.
Artık psikolojimi sağlam tutamıyorum.
Sadece bu anlamda değil başka şeyleri beklerken de böyleyim. Eşimle evlenmeden önce tartışıp konuşmadığımız zamanda benzer kaygıları hissederdim.
Tabiki teşhis değil ama kaygı bozukluğum olabilirmiş gibi hissediyorum ve mutsuz bir çalışma ortamı bunu tetikliyor.
Ayrılın demeyin lütfen şuanki maddi koşullarım buna tamamen engel olmuş durumda. Psikolojik destek almakta şuan mümkün gözükmüyor.
Sizler bu kaygılarla nasıl başa çıkıyorsunuz ? Telkinlerle kendimi nasıl rahatlatabilirim ?

İş başvurularıyla ilgili olumsuz dönüşler yapmıyorlar genelde malesef.
Nefes egzersizleri yapın. İşiniz ya da kaygılarınızla ilgili pozitif bir şeyler aramayı görmeyi deneyin. Bir nevi pollyannacılık oynamaya çalışın. “Bugünüme şükür, en azından sağlıklıyım vs” gibi telkinlerde bulunabilirsiniz kendinize.
İşten çıkamam şuan demişsiniz ve şuan çalışabiliyor olmanız bile şükür sebebi olsun sizin için. Umarım yaptığınız başvurulardan olumlu bir geri dönüş alırsınız. Hakkınızda hayırlısı olan olsun.

İş başvurularıyla ilgili olumsuz dönüşler yapmıyorlar genelde malesef.
Nefes egzersizleri yapın. İşiniz ya da kaygılarınızla ilgili pozitif bir şeyler aramayı görmeyi deneyin. Bir nevi pollyannacılık oynamaya çalışın. “Bugünüme şükür, en azından sağlıklıyım vs” gibi telkinlerde bulunabilirsiniz kendinize.
İşten çıkamam şuan demişsiniz ve şuan çalışabiliyor olmanız bile şükür sebebi olsun sizin için. Umarım yaptığınız başvurulardan olumlu bir geri dönüş alırsınız. Hakkınızda hayırlısı olan olsun.
Kesinlikle haklısınız yarım gün öyle kendimi avutuyorum ama sonra neden dönmediler neden olmadı diye kendimi yiyorum. Psikolojik olarak çok zorlanıyorum. Aşamıyorum.
Evet çok şükür iyi bir evliliğim var sağlıklıyım.
Ama her gün ait olmadığım bir yerde 9 saat vakit geçirmek eziyet gibi geliyor. Eşimden çok bu insanları görüyorum bu insanlarla muhattap oluyorum. Tahammül sınırımı çoktan aştı bu durum. Tek çözüm ayrılmak onu da iş bulmadan yapamıyorum

Çalışan biri değilim . Bu konuda siz pozitif olun negatiflige yer vermeyin . Bi şeylerin ne zaman olupta gerçekleşeceği belli olmaz. Allah bilir sadece içini zi ferah tutun . Ummadığınız bi an telefon çalabilir yeni bi iş haberi gelebilir .

Çalışan biri değilim . Bu konuda siz pozitif olun negatiflige yer vermeyin . Bi şeylerin ne zaman olupta gerçekleşeceği belli olmaz. Allah bilir sadece içini zi ferah tutun . Ummadığınız bi an telefon çalabilir yeni bi iş haberi gelebilir .
Teşekkür ederim. İnanın elimde değil. Kendime zehir ediyorum bu süreci. Nefret ediyorum. İşimden çalışma ortamımdan nefret ediyorum.

Merhaba herkese
Ben hiç sevmediğim bir işte çalışıyorum ve çıkmak için can atıyorum. Başvurularım oluyor geri dönüş beklediğim yerler oluyor.
Ama mesela biri şu gün döneceğiz dedi ya bana o gün afakanlar basıyor, stresleniyorum. Defalarca mailimi yeniliyorum.
Yani buradaki mutsuzluğum memnuniyetsizliğim beni manyak etti diyebilirim. Mesela bugün dönmesini beklediğim bir firma vardı olumlu/olumsuz. Stres oldum. Sanki olmaz ise dünyam başıma yıkılacak gibi hissediyorum. Büyük beklenti içerisine girdim. Eşim bu kadar yıpratma kendini diyor ama inanın şuan beklediğim dönüşler kaçış gibi geliyor bana. Burdan daha kötü yerlere başvurmuyorum ama orda da herşey mükemmel olmayacak farkındayım.
Artık psikolojimi sağlam tutamıyorum.
Sadece bu anlamda değil başka şeyleri beklerken de böyleyim. Eşimle evlenmeden önce tartışıp konuşmadığımız zamanda benzer kaygıları hissederdim.
Tabiki teşhis değil ama kaygı bozukluğum olabilirmiş gibi hissediyorum ve mutsuz bir çalışma ortamı bunu tetikliyor.
Ayrılın demeyin lütfen şuanki maddi koşullarım buna tamamen engel olmuş durumda. Psikolojik destek almakta şuan mümkün gözükmüyor.
Sizler bu kaygılarla nasıl başa çıkıyorsunuz ? Telkinlerle kendimi nasıl rahatlatabilirim ?
Yıllar yılı aynıysanız ilaç desteği alabilirsiniz.hafif ilaçlar var uyku falan yapmayan.baya faydası oluyor.

Bana iş stresi bastığında "amaan babamın işi mi" diyorum rahatlıyorum 😄 Şaka bir yana her günün sonunda akşam oluyor ve o PC'yi kapatıyorsunuz.Mesai bitiminize asla stresinizi taşımayın, nasıl olsa yarınki işi yarın düşüneceğim diyin geçin. Biliyorum söylemesi kolay ama bir ara ben de bu durumdaydım. Mailimde 1 yeni mail gördüğüm an sinirlerim bozuluyodu. Ama geçiyor zamanla işi hayatınızın önüne koymamayı anlıyorsunuz. 1 tane hayatımız var ve değerli. Kimseye daha fazla para kazandıracağız diye hayatımızı değersizleştirmemeliyiz.

Bir de kaç senedir aynı işi yapıyorsunuz ve ne iş yapıyorsunuz?

Anlattığınıza göre tez canlı birisiniz. Sadece iş konusunda değil, günlük hayatta da bir şeyler çabuk sonuçlansın istiyorsunuz.
Siz zaten başvurunuzu yapmış ve iletişim bilgilerinizi bırakmışsınız, dönüş sağlarlarsa ekranınıza bildirim düşer. Dolayısıyla iş artık sizden çıkmış. Geri dönüş yapmazlarsa da çok üzülmeyin, belki daha sonra daha iyi fırsatlar çıkar. Maalesef bu süreç bazen çok uzayabiliyor, ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşadım.
İş hayatı zaten yorucu, bir de sevmediğiniz bir işte çalışmak insanı iki kat yoruyor. Ama bunu değiştirmek için elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten, stres olmayın. Umarım yeni işiniz gönlünüzce olur.

Back
X