• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeye mahkum artik bu evlilik

Pembekalem

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
34
0
16
Diğer
Iyi aksamlar.
Kendimden bahsedeyim konuya girmeden evvel. 21 yasindayim ve 1.5 yillik evliyim. Maalesef cok erken yasta evlenmisim fakat bunu anca evlendikten sonra anlayabildim.
Coook uzun bi flört döneminin ardindan cok zorluklar cekerek evlendik ve ben esimi yurtdisina getirdim. Cok fazla detay vermek istemiyorum taninmamak adina fakat akliniza takilan bisey olursa sorabilirsiniz.

Derdimi paylasmak istiyorum ama nereden baslayacagimi bilemiyorum.
Hergün bosanma planlari yapiyorum kendi kendime. Ama öylesine hayatima devam ediyorum hic bisey yapmadan.
Sorun su ki esimle cok cabuk tükettik herseyi. Cok güzel vakit geciriyoruz mesela ama ben arabanin kapisini hizli carpmam bile bana hakaret etme sebebi oluyor
Yani bi iyiysekk iki kötüyüz.
Ve söyle bisey var. Ailemi istemiyor. Türkiyeden yanima gelen annemin bir ayini burnundan getiriyor. Cok saygisizz. Yüzü hep asik ve kavga icin hep sebeb ariyor.
Yazdikca aklima geliyor...
Durup duruken kafama vuruyor cocuksu hareketler yapiyor. Ama bir degil iki degil sürekli böyle. Tartistigimizda gece ben uyurken yastigimi ceker yada sacimi ceker uyutmaz beni
Bana eziyet etme cabasi var sürekli

Mutsuzum.
Bosanmak cözüm biliyorum ve biliyorumki daha huzurlu ve mutlu bi hayatim olacak ama cesaret edemiyoru galiba.
Belkide yanliz kalmaktan korkuyorum.

Lütfen bana akil verin.
Dertlesmeye ihtiyacim var galiba.

Not: Telefondan yaziyorum ve türkcem fazla iyi degil. Hatali yazdiydam özü diliyorum...

daha yasınız çok küçük,evlenmişsiniz olmuş bi kere ancak evliliğin oturması için bbi süre geçmesi lazım bunun içinde henüz yeni evli sayılırsınız,eğerki aleni şiddet,aldatma,alkol yoksa bi süre daha mutlu olmaya çalışmalısınız bence. ayrıca su noktayı anlamadım siz küsünce eşiniz nedne sacınızı cekıyor yastıgınızı cekıyor çocuk mu bu adam. çok komik geldi doğrusu.

inan durumuna çok üzüldüm eğer içinde eşine karşı hiç birşey hissetmiyorsan kurtarılacak birşey kalmadı diyorsan boşan derim. ama öncelikle konuşmayı dene sana bu şekilde davranmamasını söyle bunları belirtmene rağmen düzelmezse yapacak birşey yok mutsuz olman daha kötü bu şekilde

Öyle hop evlendim-hop boşanayım olmaz.
Daha çok gençsin,herhalde eşin de öyle.
Biraz zaman geçirin,birbirinizi anlamaya çalışın,evliliğin anlamını kavrayın.
Baktınız olmuyor,ayrılırsınız.
Şu an ayrılmanızla seneye ayrılmanız arasında farketmeyecek.
Ama şimdi hemen ayrılırsan pişman olabilirsin.
Rahatsız olduğun konuları,sabrının taşmasını beklemeden,bağırıp çağırmadan,tatlılıkla anlat.
Kısacası,biraz karşılıklı anlayış ve zamana ihtiyacınız var.
Evliliğiniz oturana kadar doğum kontrolüne ekstra dikkat etmeni öneririm.

eşinizin yaşı kaç? gerçekten bazı hareketleri çocuk gibi ama bence hemen boşanmayı düşünmeyin yinede . sizi nelerin mutsuz ettiğini, bazı tavır ve hareketlerinden hoşlanmadığınızı sakin bir dille anlatmaya çalışın. Belki zamanla sizin hissetiklerinizi anlar.

ayrılmak biraz ani verilmiş bir karar olur, öncelikle sorunları çözmek için iki medeni insan olarak konuşun:10:
konuşarak çözülür bi çok sorun, öyle içinde biriktirmekle olmaz:31:

erkekler bazen tam bir çocuk olabiliyorlar canım
hele tartışma esnasında seni kaale almayıp şarkı türkü söyleyülarsa daha bi sinir bozucu oluyo
Eşine kendini ifade etmeye çalış . ikimizde yabancı bi ülkedeyiz birbirimizden başka kimimiz var ki de
günlük hayatınızda paylaşımlarınızı çoğalt yeri geldiğinde nazlı bir kız ol gönlüne gir
onun olumlu özelliklerini öv olumsuz yönlerinin seni ne kadar üzdüğünden bahset

düzelemeyecek bi durum yok sanki ya çok karamsar olmamak lazım huy bu değişmese bile tamamen esnetilebilir.
boşanmayı düşünmek yerine kurtarmak için kafa patlatsan çok daha iyi olur gibi evlilik bu nihayetinde

çok büyük meseleler değil aslında
zamanında sıkıntı çekmenizden kaynaklanıyor bence hepsi daha oturmayan şeyler var
ama gene de eşinin yardıma ihtiyacı var halinden tavrından bu çıkıyo ortaya
ha bide çocuk yok bu artı bişey kesinlikle
umarım zamanla oturur evliliğiniz canım ya da yönünü bulur diyelim

Hepimiz birer bireyiz ve her birey bu hayatı kendi için yaşar.Evlilik çocuk oyuncağı değil evet ama eğer doğru gitmeyen birşeyler varsa seni rahatsız eden en başta ailene saygısızlığı varsa önce büyükleri araya sokup eşine biraz akıl vermelerini sağla derim.Susarak,tepki vermeyerek hiçbirşeyi çözemezsin.Şayet yine hiçbir değişim yoksa hamile kalmadan ayrıl derim.Bu konular çok hassas konular ayrıl yada devam et demekte aslında çok kolay yani tamamen senin kararın olmalı kimseden etkilenmeden.Çünkü her iki seçeneğinde zorlukları var.Eğer devam ederse eşin bu şekilde ömrün boyunca kendini mutsuz hissedeceksin yada birsüre sonra umursamayıp hayatına o şekilde yaptıklarını görmezden gelerek devam edeceksin.Eğer ayrılırsan yaşın çok genç bu yaşta ayrılmanın sorumluluğu inan ki daha büyük.Çevre direk böyle durumlarda kadını suçlar bu kız ne yaptıda eşini tutamadı vs.. gibi saçma sapan yorumlar gelecek kulağına acaba onları kaldırabilir misin?Dediğim gibi çok iyi düşünüp kendinin karar vermesi gerekiyor.

erkekler bazen tam bir çocuk olabiliyorlar canım
hele tartışma esnasında seni kaale almayıp şarkı türkü söyleyülarsa daha bi sinir bozucu oluyo
Eşine kendini ifade etmeye çalış . ikimizde yabancı bi ülkedeyiz birbirimizden başka kimimiz var ki de
günlük hayatınızda paylaşımlarınızı çoğalt yeri geldiğinde nazlı bir kız ol gönlüne gir
onun olumlu özelliklerini öv olumsuz yönlerinin seni ne kadar üzdüğünden bahset

aynen öyle sarki türkü söyler beni sirf rahatsiz etmek icin
aramiz iyi oldugunda süper vakit geciriyoruz o sorun degil ama iki dakika icinde unutabiliyoruz o güzel gecen vakti ve düsman oluyoruz sanki

Hepimiz birer bireyiz ve her birey bu hayatı kendi için yaşar.Evlilik çocuk oyuncağı değil evet ama eğer doğru gitmeyen birşeyler varsa seni rahatsız eden en başta ailene saygısızlığı varsa önce büyükleri araya sokup eşine biraz akıl vermelerini sağla derim.Susarak,tepki vermeyerek hiçbirşeyi çözemezsin.Şayet yine hiçbir değişim yoksa hamile kalmadan ayrıl derim.Bu konular çok hassas konular ayrıl yada devam et demekte aslında çok kolay yani tamamen senin kararın olmalı kimseden etkilenmeden.Çünkü her iki seçeneğinde zorlukları var.Eğer devam ederse eşin bu şekilde ömrün boyunca kendini mutsuz hissedeceksin yada birsüre sonra umursamayıp hayatına o şekilde yaptıklarını görmezden gelerek devam edeceksin.Eğer ayrılırsan yaşın çok genç bu yaşta ayrılmanın sorumluluğu inan ki daha büyük.Çevre direk böyle durumlarda kadını suçlar bu kız ne yaptıda eşini tutamadı vs.. gibi saçma sapan yorumlar gelecek kulağına acaba onları kaldırabilir misin?Dediğim gibi çok iyi düşünüp kendinin karar vermesi gerekiyor.

yorumunuz rahatlatti beni
birsinin beni anlamasi nekadar güzel:)
esimin huyunun degisecegini sanmiyorum.. artik görmezden geliyorum bile ama insan belli bi noktadan sonra tikaniyor patlama asamasina geliyor..
cevre faktörü sorun degil benim icin.. allaha sükür ayaklarimin üzerinde duruyorum ve ailemde arkamda olur ilk basta büyük tepki verirler ama yapacak bisey yok

23 yıllık evlilikten sonra boşandım aslında evliliğimin ilk 6 yılında belliydi bu süreç ama hep çabalayarak devam ettirmeye uğraştım .yanlışmış meğer keşkelerimle o yıllarda yapmış olsaydım ama korkularım vardı şimdide keşkelerim bu saatten sonra hayattan hiç bir bneklentim kalmadı .
Sizin yaşınız çok genç iyice düşünün ve öyle karar verin derim .

23 yıllık evlilikten sonra boşandım aslında evliliğimin ilk 6 yılında belliydi bu süreç ama hep çabalayarak devam ettirmeye uğraştım .yanlışmış meğer keşkelerimle o yıllarda yapmış olsaydım ama korkularım vardı şimdide keşkelerim bu saatten sonra hayattan hiç bir bneklentim kalmadı .
Sizin yaşınız çok genç iyice düşünün ve öyle karar verin derim .

ben evliligimizin ilk haftalarinda farkettim ama bu zaman kadar getirdim
Ilerde sizin gibi pismanlik duymamak adina bu konuyu actim ben zaten

bir de evliliğinin güzel günlerini düşün belki işe yarar

Herkes bir dönem mutlaka neden evlendim bunca çabaya değer mi ardından nasıl boşanırım ve boşanmalımımım sorusunu sorar.

Aynen katılıyorum. Gönül ister ki herkes filmlerdeki gibi bir aşk ve evlilik yaşasın ama olmuyor maalesef. Erkekler tuhaf yaratıklar ya. Kızlar ben sorunların tek taraflı konuşarak çözülebileceğine inanmıyorum, erkekler bazı hatalarını farketmedikten sonra yapılan her konuşma kadını dırdırcı yapıyor maalesef.

Bence yapılması gereken erkeğin kendine dönüpte bir bakmasını sağlamak. Adam ne oluyor ya? Neden böyle eşim bişiler yolunda değil sanki demesi lazım. Buda ancak susarak olur bana kalırsa.

Sevgili konu sahibesi sana nacizane tavsiyem şudur ki;

Sessiz ol ve bu durumunu muhafaza et. Eşin şaşırsın bir, dumura uğrasın. Bu zaman ve sabır gerektiriyor. Seni seviyorsa bu sessizliğe dayanamayarak önü sonu yanına gelecek ve konuşmaya çalışacaktır. İşte o zaman konuşacaksın. Yoksa istediğin kadar konuş anca kendin pişir kendi ye olur cnm. Kendimden biliyorum da :)

Şiddet, aldatma yoksa sorumluluğunu biliyorsa denemek lazım. Keşke böyle olmasa, ama hayat böyle işte. Mutlu olmak için evleniyorsun koca adam çocuk oluyor sende onu büyütmeye çalışıyorsun. Ne biliyim ya hayat kadınlar için zor...

Back
X