- 8 Haziran 2021
- 21
- 8
- 6
- Konu Sahibi umudukalmadi
8 ay süren evliliğimi bitirme kararı almamla birlikte başlayan boşanma süreci 1,5 senedir bitmedi. Hayatıma yön vermeye çalışıyorum. Bu süreçte eski eşim için bıraktığım kariyere devam etmek için yeniden üNiversiteye kayıt olcam bu hafta. Yinede çok mutsuz ve ümitsiz hissediyorum kendimi. Özellikle herkesden duyduğum bana yakıştırılan "harcandı" sözü çok zoruma gitmeye başladı. Evet boşanmak hoş bir şey değil toplumumuzda da maalesef hala ayıp olarak, bir kusur olarak karşılanıyor, yinede sürekli duyunca insan kendini sorguluyor. Gerçekten harcandım mı? Harcanmak ne demek? Bundan sonra hayal ettiğim gibi bir hayat sürdüremeyecek miyim? Beni mutlu edecek birisiyle tanışamayacak mıyım? Gibi bir çok soru var aklımda. Bu süreci atlatmak için psikolojik destekde aldım ama bir ilerleme kaydedemedim. Her ne kadar önümede baksam bu süreç beni çok yıpratıyor ve hayatıma istediğim şekilde devam edemiyormuş gibi geliyor. En basit haliyle yeni birisiyle tanışmak istiyorum ama elim kolum bağlı gibi. Aynı hisseden veya aynı süreçlerden geçen arkadaşlar var mı? Bu süreci nasıl atlattınız?