Bitmeyen dertlerim

LeylaKaya

Hayaller dualara emanet...
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
2.444
1.405
133
35
Kızlar merhaba. 2.5 aylık kızım var yaklaşık 1 aydın bir göğsümü sağıp diğerini emzirerek besliyorum kendi ememediği. İçin kilo alamadı ben de böyle bir çözüme başvurdum. Yaklaşık 4 gündür göğsümü alıyor emiyor 5 yada 7 dk sonra kendini yay gibi geri arıyor ağlıyor bazen ağlamadan emiyor güzel. Sizce sorunu ne olabilir tecrübeli anneler? Biberona mı alıştı? Öyle olsa memeyi hiç almazdı ama dimi? Kafam çok katılık ve yorulmuş hissediyorum..

Daha önce de yazdım size. Gazından dolayı ememiyor olabilir. O aylarda aynı durumu ben de yaşadım. Sagip veriyordum mecburen. Üzülmeyin gececektir.

Daha önce de yazdım size. Gazından dolayı ememiyor olabilir. O aylarda aynı durumu ben de yaşadım. Sagip veriyordum mecburen. Üzülmeyin gececektir.
Geçecek mi dersin :( çok takıyorum kafaya sağıp biberon ile vermeye devam edeyim mi? Sizinki be kadar sürede geçti

Gazdan dolayı yapıyodur. Geçici bi süre meraklanma annesi.. Sen rahat ol ki bebeğin huzur bulsun göğsünde..

Geçecek mi dersin :KK43: çok takıyorum kafaya sağıp biberon ile vermeye devam edeyim mi? Sizinki be kadar sürede geçti
Benim oğlum kolikti. Emmesi dört aya yaklaşınca sanırım düzene girdi tam hatırlamıyorum. O kadar çok sorunla bogustuk ki ama geçiyor zamanla. Sonra ek gıdaya geçince feci ishal oldu. Süt alerjisi olabilir dediler onun diyet yaptık ama değilmiş. Bir iki ay sonra tekrar süt ürünleri tüketmeye başladık şükür kakasi duzeldi. Sonra altıncı ayında dis çıkarmaya başladı onun huysuzlugu vardi. Şimdi dokuz ayı bitti daha yeni yeni gündüzleri kendi başına biraz olsun oyalanıyor. Çok yorucu seni anlıyorum. Ama bazı bebekler diğerlerine nazaran daha zor. Yani düzene girmek pek mümkün değil. Bizim hala gece uykularimiz problemli. Defalarca uyanır. Sabaha kadar uğraşırım. Umarım senin bebeğin daha kolay atlatır daha az yorar seni ama büyüyene kadar böyle. Her dönem başka sorunlar çıkıyor. Öyle böyle buyuyorlar. Üzme kendini. Sen ne yaparsan yap bebek ne isterse o oluyor nihayetinde. Emmiyorsa sağarak ver. Gazi geçince emer nasılsa.

Çok sağolun :KK200: biberondan dolayındeğildir dimi öyle olsa hiç almaz mu anlayamıyorum ki gazı olan bir bebek
biberona alışsa memenizi almazdı, biberonla alakalı değil. Yalnızca bundan sonra kaşık kullanmanızı tavsiye ederim. Gaz için çok güzel masajlar var masajını yapın.. Bi zaman sonra gaz sıkıntısı olmadan keyifli keyifli uzun uzun emicektir. Ben de oğlumda yaşadım o sıkıntıları tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Anne ne kadar rahat ve huzurluysa bebeği de o kadar huzurlu oluyor.. En fazla 1 ay daha devam eder bu hali belki de 2 haftaya geçer..

Benim oğlum kolikti. Emmesi dört aya yaklaşınca sanırım düzene girdi tam hatırlamıyorum. O kadar çok sorunla bogustuk ki ama geçiyor zamanla. Sonra ek gıdaya geçince feci ishal oldu. Süt alerjisi olabilir dediler onun diyet yaptık ama değilmiş. Bir iki ay sonra tekrar süt ürünleri tüketmeye başladık şükür kakasi duzeldi. Sonra altıncı ayında dis çıkarmaya başladı onun huysuzlugu vardi. Şimdi dokuz ayı bitti daha yeni yeni gündüzleri kendi başına biraz olsun oyalanıyor. Çok yorucu seni anlıyorum. Ama bazı bebekler diğerlerine nazaran daha zor. Yani düzene girmek pek mümkün değil. Bizim hala gece uykularimiz problemli. Defalarca uyanır. Sabaha kadar uğraşırım. Umarım senin bebeğin daha kolay atlatır daha az yorar seni ama büyüyene kadar böyle. Her dönem başka sorunlar çıkıyor. Öyle böyle buyuyorlar. Üzme kendini. Sen ne yaparsan yap bebek ne isterse o oluyor nihayetinde. Emmiyorsa sağarak ver. Gazi geçince emer nasılsa.
Çok teşekkür ederim canım inşallah emer bazen emiyor iştahlı bazen emmitor üzülüyorum ben de rahat rahat emzirenlerümgörünce :( inşallah en moda sürede geçer İnan ki o kadar yoruldum ki... Ahh

biberona alışsa memenizi almazdı, biberonla alakalı değil. Yalnızca bundan sonra kaşık kullanmanızı tavsiye ederim. Gaz için çok güzel masajlar var masajını yapın.. Bi zaman sonra gaz sıkıntısı olmadan keyifli keyifli uzun uzun emicektir. Ben de oğlumda yaşadım o sıkıntıları tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Anne ne kadar rahat ve huzurluysa bebeği de o kadar huzurlu oluyor.. En fazla 1 ay daha devam eder bu hali belki de 2 haftaya geçer..
Çay kaşığı denedim ama hep akıttı ağzından bir süre sonra ağladı sevmedi öyle içmeyi. İnan yarısı ziyan oluyor.. bir de bazen 90 bazen 120cc içiyor onu kaşıklamvermek imkansız oluyor böyle yapınca. Biberonum lansinoh momma yavaş akışlı ucu bilmiyorum vallahş kafam çok yoruldu

Çok teşekkür ederim canım inşallah emer bazen emiyor iştahlı bazen emmitor üzülüyorum ben de rahat rahat emzirenlerümgörünce :KK43: inşallah en moda sürede geçer İnan ki o kadar yoruldum ki... Ahh
Seni çok çok iyi anlıyorum. Bebek ağlar ben ağlama krizlerine girerdim. Kolik bebek ne zormuş. Ben de çok ozenirim böyle annesinin omzunda uyuyakalan bebek görünce. Koyarsin sütünü içerken uyuyakalir falan. Ya da verirsin oyuncaklarını kendi kendine oynar. Bizde bunlar mümkün değil. Uyku eğitimi vermeye çalıştım ama sakinlestiremedim ağlamaktan öksürük krizine girdi. Mecbur yine salladım ayağımda. Bir gece olsun şöyle gece onda yatsam sabah yediye kadar hiç uyanmasam nasıl ihtiyacım var anlatamam. Yalnız değilsin ;)

Genelde gaz olunca oyle davranir bebekler. Karnina parlaklarınızla masaj yapin saat yonunde

Seni çok çok iyi anlıyorum. Bebek ağlar ben ağlama krizlerine girerdim. Kolik bebek ne zormuş. Ben de çok ozenirim böyle annesinin omzunda uyuyakalan bebek görünce. Koyarsin sütünü içerken uyuyakalir falan. Ya da verirsin oyuncaklarını kendi kendine oynar. Bizde bunlar mümkün değil. Uyku eğitimi vermeye çalıştım ama sakinlestiremedim ağlamaktan öksürük krizine girdi. Mecbur yine salladım ayağımda. Bir gece olsun şöyle gece onda yatsam sabah yediye kadar hiç uyanmasam nasıl ihtiyacım var anlatamam. Yalnız değilsin :KK66:
Dimi aynı bende öyleyim sabaha kadar inliyor elleri hep yüzünde kuzumun bazen bunalıp ağlıyor o da .. çok zor bi dönem .. keşke yarın uyandığımda her şey düzelmiş olsa...

Genelde gaz olunca oyle davranir bebekler. Karnina parlaklarınızla masaj yapin saat yonunde
Yapıyorum ama sürekli gazı oluyor yediklerime dikkat diyorum gazlı bırakmıyorum besledikten sonra ne yapsam bilemedim..

Yapıyorum ama sürekli gazı oluyor yediklerime dikkat diyorum gazlı bırakmıyorum besledikten sonra ne yapsam bilemedim..
Kendi yemeklerinizi pisirirkennicine bir cay kasigi kimyon atin yemekteki gazi aliyor sutunuzle bebeginize gecer onu da rahatlatir

Dimi aynı bende öyleyim sabaha kadar inliyor elleri hep yüzünde kuzumun bazen bunalıp ağlıyor o da .. çok zor bi dönem .. keşke yarın uyandığımda her şey düzelmiş olsa...
Yarın değil de birazcık daha sabret :) ama en zoru gaz problemi. Şu an otursam bir kitap yazarım. Neler denemedik neler o gazı çıksın diye. Öyle gaz damlası gaz masajı kimyon rezene bilmem ne. Hiç biri fayda etmedi. Zamanla geçti sadece. Sabret sen de. Ben hep nasılsa bu günleri hatırlamayacak diye avutuyordum kendimi. İnsan küçücük bebeğinin öyle acı çektiğini gördükçe kahroluyor ama bu da büyümenin bir parçası ve kaçınılmaz bir durum. Sağlığı yerinde olsun da az kilo almış az içmiş diye üzme kendini. Zamanla tamamlar. Sen stres yapma ona da geçmesin

Yarın değil de birazcık daha sabret :) ama en zoru gaz problemi. Şu an otursam bir kitap yazarım. Neler denemedik neler o gazı çıksın diye. Öyle gaz damlası gaz masajı kimyon rezene bilmem ne. Hiç biri fayda etmedi. Zamanla geçti sadece. Sabret sen de. Ben hep nasılsa bu günleri hatırlamayacak diye avutuyordum kendimi. İnsan küçücük bebeğinin öyle acı çektiğini gördükçe kahroluyor ama bu da büyümenin bir parçası ve kaçınılmaz bir durum. Sağlığı yerinde olsun da az kilo almış az içmiş diye üzme kendini. Zamanla tamamlar. Sen stres yapma ona da geçmesin
Vallahş aynı bende deşiklerini hep denedim YoK bizde de işe yaramadı :KK43: ahh canım benim inşallah allah büyüktür neler atlattık bunu da atlatırız inşallah .. bir gün sana burdan bitti yazacağım günler de gelir inşallah...

Back
X