Bitmeyen diyet döngüsü

nil17

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2025
39
-11
1
36
Merhabalar hicbir zaman cok zayif bir insan olmadim 36 yasinda 160 boyunda suan 84 kiloyum daha once 20 30 kilo verdim defalarca ve hepsinde geri aldim kendime iradesizligime cok kiziyorum bu sekilde kendimi cok mutsuz hissediyorum simdi yine dikkat etmeye çalışıyorum tartiya cikiyorum pek bir degisim yok gidip tekrar kendimi yemek yerken buluyorum sonra moralim bozuluyor daha cok yiyorum kan degerlerimde bir sorun yoktu en son tahlil yaptirdigimda mide ameliyatı düşünüyorum ama sartlari nelerdir ozele ayiracak butcem yok devlet yapar mi siz boyle durumlarla nasil bas ediyorsunuz

Merhabalar hicbir zaman cok zayif bir insan olmadim 36 yasinda 160 boyunda suan 84 kiloyum daha once 20 30 kilo verdim defalarca ve hepsinde geri aldim kendime iradesizligime cok kiziyorum bu sekilde kendimi cok mutsuz hissediyorum simdi yine dikkat etmeye çalışıyorum tartiya cikiyorum pek bir degisim yok gidip tekrar kendimi yemek yerken buluyorum sonra moralim bozuluyor daha cok yiyorum kan degerlerimde bir sorun yoktu en son tahlil yaptirdigimda mide ameliyatı düşünüyorum ama sartlari nelerdir ozele ayiracak butcem yok devlet yapar mi siz boyle durumlarla nasil bas ediyorsunuz
84 kiloya mide ameliyatı yapacaklar mı?

Ben de aynı döngüdeyim ama hiç sizin kadar kilo veremedim. Daha önce onca kiloyu verebilmişsiniz kendi kendinize. Bu da demek oluyor ki maalesef mide ameliyatı da olsanız geri alırsınız 😔

Ben de aynı döngüdeyim ama hiç sizin kadar kilo veremedim. Daha önce onca kiloyu verebilmişsiniz kendi kendinize. Bu da demek oluyor ki maalesef mide ameliyatı da olsanız geri alırsınız 😔
Evet ameliyat olup birkac sene sonra tekrar kilo alan arkadasim da var mide buyuyebilen bir organ cok çaresiz hissediyorum kendimi

Mide ameliyatı olarak zayıflayanların vücutları pelte gibi oluyor. Kas diye bir şey kalmıyor.

Yaparlar ama özelde
Doktorum diyen bu kiloya yapmaz ama maaelsef özeller yapıyor bunun çok basit bir ameliyat olduğunu saniyorular ama değil ben 120 kiloyla oldum o bile sınıra yakindı

Konu sahibi şunu söylim diyelim bozdun diyetini sorun şu aman bozuldu deyip devam etmemen bozduysan bozdun kaldığïn yerden devam et ;)

Bende sürekli diyete girip bozuyorum ama artık kararlıyım spora başladım . Hemen kilo vericez diye bişey yok . Vücuduna zaman tanı . Ne kadar istikrarlı olursan o kadar çabuk verirsin. Ayrıca bi gün bozduysan ertesi gün devam et diyete tamamen bırakırsan daha çok kilo alırsın

Birkac kere diyetisyen esliginde de denedim evet
O zaman sorun psikolojik.hayattan yeterince keyif almadığınız için o boşluğu yemekle kapatmaya çalışıyor olabilirsiniz.geçmişte yaşanan travmalar da etkili olabiliyor.yemek yerine başka alışkanlıklar bulmalısıniz. Boş vakit oldukça insan birşeyler yiyip içmek istiyor.ne kadar az boş vakit o kadar az yemek.bu her insanda böyledir.gece eve geç gelin zaten yeme hevesi kaçıyor insanın.o yorgunlukla direkt yatmak istiyorsun.uğraşasın gelmiyor.en çok kilo verdiren şey akşam yememek zaten.haa bir de alışverişi toplu yapmayın.şimdi ne yesem ne yesem diyorum ben bazen.bakiyorum hiçbir şey yok gidip yatıyorum.

Bende doğumdan sonra birden kilo almaya başladım.172 boyum 65 kiloyu gördüm aslında normal bı kilo ama kendimi biliyorum durduramazsam belki 80 bile görürdüm.emzirirken diyete başladım çok sert değildi ama 10 kilo verdim.hastaliginiz yoksa kilo vermemeniz içinde bı sebep yok.mecbur yemeyi birakacaksiniz.su içsem yarıyor lafına inanmıyorum hastalığı olmayan biri mutlaka kilo verir.ayrica mide ameliyatı hem çok tehlikeli hemde siz o kadar kilolu değilsiniz.

Bende doğumdan sonra birden kilo almaya başladım.172 boyum 65 kiloyu gördüm aslında normal bı kilo ama kendimi biliyorum durduramazsam belki 80 bile görürdüm.emzirirken diyete başladım çok sert değildi ama 10 kilo verdim.hastaliginiz yoksa kilo vermemeniz içinde bı sebep yok.mecbur yemeyi birakacaksiniz.su içsem yarıyor lafına inanmıyorum hastalığı olmayan biri mutlaka kilo verir.ayrica mide ameliyatı hem çok tehlikeli hemde siz o kadar kilolu değilsiniz.
Sporsuz mu 10 kilo verdiniz ve kaç ayda verdiniz acaba ?

Sıkı diyetler ve hep diyeti bozmak / yeniden başlamak yemeklerle olan ilişkinizi bozar ve vücut algınız zarar görür.
Diyet en ufak bozulduğunda yemeye devam etme sebebiniz- bir daha kısıtlanana kadar yiyebildiğim kadarını yiyim- düşüncesi
Yemekleri ceza, ödül iyi kötü olarak algılamayın
Her tatlı veya hamur işi yediğinizde kendinizi kötü hissetmeyin. Canınız çektiğinde ve açlığınız kadar yemek yiyin.
Sezgisel yeme diye yeni bir yaklaşım var araştırabilirsiniz

Benim boyum 1.68.ben de bir anda 63 e kadar çıktım.çok fazla değil ama sizin dediğiniz gibi bana fazla geliyordu.biraz kilo vermek istedim.4 kilo da verdim ama nasıl? Hiçbir şey yemedim günlerce.sağliksiz olduğunu biliyorum ama daha önce az yedim olmadı, hem az yedim, hem günlerce koşuşturdum olmadı.en sonunda kafam kızdı hiçbir şey yemiyorum ulennn dedim en son öyle azıcık kilo verebildim.hormonlarım hep normal pcos hormonu ya da tiroit hormonları falan hep normal ama bilmiyorum yani metebolizmam aşırı yavaş çalışıyor artık demek ki.ben o yüzden bu tarz söylemlere inanıyorum artık.25 yaşın altındayken ben de bambaşka düşünüyordum ama 30 u geçtim geçeli durum bu maalesef.bir an uyandığımda kendimi o kiloda bulsam ben de veremeyeceğim demek ki.belki sizin yaşınız daha gençtir.bir iki senede resmen metabolizma duruyor.şu an hissediyorum ki koca gün hiçbir şey yemesem bana misin demeyeceğim.karnim bile acikmiyor.bir iki lokma atsam tamam.ben de anlamadım.

Bende cocuklugumdan beri hiç zayıf olmadım, 1.58 boyum, lisede 80leri gördüm 49 kiloya düştüm , sonra üniversiteye kadar 60larda idare ettim, pandemide tekrar 75 oldum, 2023te diyet yaptım aslında diyet değildi, herşeyden eşit yiyordım dengeli beslenme diyelim, yine 49ları gördüm. Şimdi iki yıldır 55-60 arasıyım ama bu bile fazla duruyor bence boy kısa oldugu ıcın, geçen tartıldım 62 olmusum mesela canım sıkıldı. Hiç ekmek vs yemem ama yedigim yarıyor demekki, yani tek siz değilsiniz herkes dönem dönem alıyor veriyor saldıgı dönemlerde oluyor azmettigi dönemlerde, bence ameliyata gerek yok. Biraz dikkat azim ve zamanla verirsiniz. Buarada bende diyetteyim:) 5 kg hedefim var, göbeğimden alıp verdigim icim hiçbir zaman zayıf görünmüyorum maalesef.

Back
X