Bitmeyen ev isleri

Rengarenk kelebekler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2017
608
283
23
34
Çok küçük bi evde yaşıyoruz..cok sukur..5 kişilik bi aileyiz. Ve ben de en büyük kizim.
Ev işlerinden nefret ediyorum
Ev küçük olduğu için çok karisik..o kadar fazla eşya var ki gereksiz neyi nereye koyacağına karar veremiyirum.anneme de bu konuda siz geciremiyorum..bana kalsa fazlalıkları ilk fırsatta yok ederim.her sabah strese giriyorum .yataktan kalkmak istemiyorum.annemin ben varken işle güçle pek alakası olmaz.tamam sorun değil de acayip nefret ediyorum öyle böyle degil.aslinda sorun değil iş yapmak ama ertesi gün aynı şeyleri yine yapmak zorundayım cunki kimse sorumluluğunu bilmiyor.herkes daginik..
Ben kalıcı değilim ama iyle düşünüp de uzak duramam.gelmisken çeki düzen vereyim istiyorum.

Başka eve taşınalım diyorum surekli..sonra bana kızıyor annem..vicdanimi rahatsız edecek şeyler söylüyorlar..
Ev 70 80 metrekare.ve 5 kişi yaşıyoruz şu an.
Zaten depresifim bu aralar.isler daha com gözünde buyuyi..ni insan hiç mi sevmez hiç ama hiç sevmiyorum.

Of ben okurken içim daraldı. Benim annemde hiç attırmazdı birşeyi. Evli misiniz kalıcı değilim demişsiniz ama anlamadım? Evliyseniz karışmayın annenizin düzenine değilseniz bi şekilde ikna etmeye çalışın fazlalıkları atın ya da verin birilerine. O kdar küçük eve başka çare görünmüyor

Ben de sevmem ev isi yapmayı pek yapmam da.Anneniz neden sizden bekliyor ve neden herkesin dağınıklığını siz topluyosunuz?Toplamayın herkes kendi toplasın arkasını

Evli değilim çalışıyorum ama onları da bu halde girmeye gönlüm razı degil.ay inan ki bir şey diyemiyorum.annemle babam kira vermedikleri için birakmiyorlar.is yeri lojmanı. Tamam kabul de o zaman bir şeyler yapalım evi kullanışlı hale getirelim diyorum.bizim değil diye de onu da yapmiyorlar.15 seneden beri biyleyiz.bir şey söyleyince Allah ın gucune gider deyil susturuyorlar. Ben de gencim..istiyorum ki geldiğim de rahat ,ferah bir evde oturalim.anlatamiyorum.buyyk evimiz de var üstelik..ber seferin de vicdan yaptırıp susturulutorum

Acımayın atın tek çözüm..

Benim annemde aman lazım olur diye herşeyi eve doldurma huyu vardır mesela ..

Bir gün cinnet geldi sen karışmayacaksın hiçbir şeye dedim gereksiz ne varsa attım iki çuval atmışımdır..

Oda pesimde geziyor ay o lazımdı bunu kullanırdım diye dinlemedim attım hepsini..

Ve sonuç huzur..

Şimdi kendide diyor ay iyi ki atmışsın o neydi öyle diye ..

Yani atmaktan korkmayın , hiçbirşey sonradan lazım olmuyor merak etmeyin.

Ben de sevmem ev isi yapmayı pek yapmam da.Anneniz neden sizden bekliyor ve neden herkesin dağınıklığını siz topluyosunuz?Toplamayın herkes kendi toplasın arkasını
Napim ki..benden beklesin ya da beklemesin ben de onun yaptığı işi beğenmiyorum. Bu seger anladamiyoruz

Keşke iki çuvalla bitse.bi de sürekli almaya devam eder.

Dolap yaptiramiyorsaniz atacaksiniz.annenizi ikna edin düzensizlik içinde düzen huzur olmuyor.kucucuk evi olup ne duzenli olanlar var biraz da insanin ilgisi ile alakali bir durum
Tartisiyoruz cok kotu..zaten psikolojim nor.al değil.daginikliga hiç gelemiyorum.atiyorum ama bu sefer başka şeyler geliyo.anlamiyorum ki..calistigi yerde artık ne varsa buluyo..yillar oncemaddi olarak çok yokluk gördük. Simdi iyiyiz ama annem onlsrin etksiindr kalmis olmali ki hiç bir şeyi atmiyo,attirmiyo ve iş yerinde kullanılmayan ne varsa getiriyor..off aklıma geldikçe kafayı yicem. Bir şey desem bir gün Allah alır bunların hepsini.sukretmeyi bilmiyorsun...geldigun yeri unutma deyip susturuyor beni.sonra içim den bir şey kopuyor .söylediğime beni pişman ediyor..

Annemin çeyizlik yemek takımları sorrna teni yemek takımları en az 30 tane borcam.depoda bi miktar tabak çanak daha var..kullanmakta olduğumuz bir sürü tencere var.. Ve bir yigin giysisi var..ve onları koyacak dolap yok.tikiyor hepsini..aldigi kıyafetler de mağazalardaki kir mızı etiketli urunler.ucuzlugs hiç dayanamaz..
Kardeşlerimin kini saymiyorum.odays girerken oranı nurani bi yerlere çarparak giriyorum.
Evi ne zaman temizlesem bi ise yaramiyor..ayakkabliga atmyakkabilsr sigmiyor..

Canım ev küçüklüğünden değil o emin olabilirsin,Sadece gereksiz eşya ve ıvız zıvırdan öyle karmasık ve toplaması yorucu oluyor. Benim annemde küçükken ıvır zıvırları atmazdı anneleri bilirsin işte lazım olur bir köşe de dursun vs. derken gıcık olurdum . Büyüdükçe at anne şunu anne bak bunu atıyorum falan derken çok şükür yüzde 5o li de olsa fazlalıklar gitti. Şimdi evi temizlemesi daha kolay oluyor. Sende anneni bu şekilde ikna etmeye çalış diyeceğim ama ikna olmuyorlar bir vakte kadar birde erkekler varsa evde daha sıkıntı çünkü onlar hiç düzen bilmiyorlar ne varsa ortaya saçılıyor . Şöyle birşey yapabilrisin ıvız zıvırları bir kutuya toplayabilirsin yada eşyaları döküp tek bir düzen haline getirebilirsin ev küçük de olsa en azından neyin nerde oldugu belli olur ve daha düzenli durur

İşin zor o zaman elinden geldigince duzeltip istifleyeceksinn o zaman .başka çağren yok gibi.yapi marketlere yada a101 tarzi yerlere ucuz dolaplar geliyor fazla buyuk olmuyorlar al onlardan ne düzenlesen kâr

valla ben evıme ıvır zıvır anlamında bı çöp dahi almam
ınsanları görüyorum mutfak ıcın olsun süs olsun dolduruyorda dolduruyorlar evlerını
esım emlakçıların sayfasını begenmıs fb. da ordan görüyorum
aman allahım o Nasıl evler nefes almaya yer yok duvarlar ,köşeler masa ustlerı sehpa ustlerı her yer eşya
zevk meselesı ama temızlıge gerçekten engel
temızlıkgı rahat yapmak gerek evde eşya cok oldumu ınsan degıl temızlık yapmak yerınden bıle kalkmak ıstemez
sadelık tercıhım benım

Anne babanıza söyleyin lojmanda oturmanın da bi adabı var
Her gelen yıllarca oturup bir çivi çakmazsa nolur o evlerin hali
İllaki ucundan kıyısından tutulur evin
Yaptırın bi dolap kırık dökük neresi varsa ucuz yollusundan
Gidene kadar kullanın peşiniZden gelen de dua eder
Öbür türlüsü de Allah ın gücüne gider onu da bilsinler bi zahmet

Herkes aldığını yerine koysun, koymuyorsanız bir daha bulamazsınız atacağım de. Sonra gerçekten atmaya başla. Ev toplamayı öğretmenin en kolay yolu bu. Ya da yerinde olmayan şeyi hırpala boz atılacak duruma getir.
Ya da kendi evine çık insanlar da sen de huzursuz olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…