- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi Rengarenk kelebekler
-
Parasina bakmam tasinirim ben hic dayanamam oyle tikis tikis kalabaliga.Annemin çeyizlik yemek takımları sorrna teni yemek takımları en az 30 tane borcam.depoda bi miktar tabak çanak daha var..kullanmakta olduğumuz bir sürü tencere var.. Ve bir yigin giysisi var..ve onları koyacak dolap yok.tikiyor hepsini..aldigi kıyafetler de mağazalardaki kir mızı etiketli urunler.ucuzlugs hiç dayanamaz..
Kardeşlerimin kini saymiyorum.odays girerken oranı nurani bi yerlere çarparak giriyorum.
Evi ne zaman temizlesem bi ise yaramiyor..ayakkabliga atmyakkabilsr sigmiyor..
Bu isin tek çözümü kimseye bir sey sormadan eline geceni atmakÇok küçük bi evde yaşıyoruz..cok sukur..5 kişilik bi aileyiz. Ve ben de en büyük kizim.
Ev işlerinden nefret ediyorum
Ev küçük olduğu için çok karisik..o kadar fazla eşya var ki gereksiz neyi nereye koyacağına karar veremiyirum.anneme de bu konuda siz geciremiyorum..bana kalsa fazlalıkları ilk fırsatta yok ederim.her sabah strese giriyorum .yataktan kalkmak istemiyorum.annemin ben varken işle güçle pek alakası olmaz.tamam sorun değil de acayip nefret ediyorum öyle böyle degil.aslinda sorun değil iş yapmak ama ertesi gün aynı şeyleri yine yapmak zorundayım cunki kimse sorumluluğunu bilmiyor.herkes daginik..
Ben kalıcı değilim ama iyle düşünüp de uzak duramam.gelmisken çeki düzen vereyim istiyorum.
Başka eve taşınalım diyorum surekli..sonra bana kızıyor annem..vicdanimi rahatsız edecek şeyler söylüyorlar..
Ev 70 80 metrekare.ve 5 kişi yaşıyoruz şu an.
Zaten depresifim bu aralar.isler daha com gözünde buyuyi..ni insan hiç mi sevmez hiç ama hiç sevmiyorum.
Canım trt belgesel de bu program vardı İngiltere'de ki istifciler le OKB hastalarının belgeseli.Programın adı temizlik hastalariydi.asiri temizlik takıntısı olanla,eve eşya herşey dolduran evi resmen çöplüğe cevirenlerin karşılaştığı bir belgeseldi.simdi konunu okuyunca o geldi aklıma.annenin durumu bence basit bir durum değil gerçekten.hastalik belliki.ayrica sukursuzluklede alakası yok sen yaşanılır temiz düzenli bir ev istiyorsun.sukretmek istiyorsa olduğu ile yetinsin evi dolduran kendisi..sukretmemekmidir bunun adı bilmiyorum ama esas annenin durumu biraz öyle olmuyormuAnnemin çeyizlik yemek takımları sorrna teni yemek takımları en az 30 tane borcam.depoda bi miktar tabak çanak daha var..kullanmakta olduğumuz bir sürü tencere var.. Ve bir yigin giysisi var..ve onları koyacak dolap yok.tikiyor hepsini..aldigi kıyafetler de mağazalardaki kir mızı etiketli urunler.ucuzlugs hiç dayanamaz..
Kardeşlerimin kini saymiyorum.odays girerken oranı nurani bi yerlere çarparak giriyorum.
Evi ne zaman temizlesem bi ise yaramiyor..ayakkabliga atmyakkabilsr sigmiyor..
Evi olanlara lojman verilmiyor diye biliyorum ama bilemedim.Evli değilim çalışıyorum ama onları da bu halde girmeye gönlüm razı degil.ay inan ki bir şey diyemiyorum.annemle babam kira vermedikleri için birakmiyorlar.is yeri lojmanı. Tamam kabul de o zaman bir şeyler yapalım evi kullanışlı hale getirelim diyorum.bizim değil diye de onu da yapmiyorlar.15 seneden beri biyleyiz.bir şey söyleyince Allah ın gucune gider deyil susturuyorlar. Ben de gencim..istiyorum ki geldiğim de rahat ,ferah bir evde oturalim.anlatamiyorum.buyyk evimiz de var üstelik..ber seferin de vicdan yaptırıp susturulutorum
Lojman mı ? Biz 23senedir lojmanda oturduk ama herşeyi güzel yaptırdık mutfak dolabı bile hatta taşınmadan iki sene önce yaptırdık mutfak dolabını babam o dolapları oraya bırakmadı çıkınca çoktuk o dolapları köydeki eve taktırdık yeni eve yeni dolap herşey başta güzel oldu fazlalıklari köye götürdük eski eşyaları köye verdik sizde öyle yapın bizim değil diye olmaz oturacak olan sizsiniz eviniz tabi yenilenecekEvli değilim çalışıyorum ama onları da bu halde girmeye gönlüm razı degil.ay inan ki bir şey diyemiyorum.annemle babam kira vermedikleri için birakmiyorlar.is yeri lojmanı. Tamam kabul de o zaman bir şeyler yapalım evi kullanışlı hale getirelim diyorum.bizim değil diye de onu da yapmiyorlar.15 seneden beri biyleyiz.bir şey söyleyince Allah ın gucune gider deyil susturuyorlar. Ben de gencim..istiyorum ki geldiğim de rahat ,ferah bir evde oturalim.anlatamiyorum.buyyk evimiz de var üstelik..ber seferin de vicdan yaptırıp susturulutorum
Dolaplar devletin değildi biz kendimiz yaptırdık ama lojman tadilata girdi tüm lojmanları yenileniyordu hatta komşumuzda dolabı yeni yaptırmıştı çıkmadan ustalar o dolabı mahvetmisti yeniden yapılacak diyo ki çıkmadan o dolabı Cokun kendiniz yaptıysa dedi bizde öyle yaptıkLojman mı ? Biz 23senedir lojmanda oturduk ama herşeyi güzel yaptırdık mutfak dolabı bile hatta taşınmadan iki sene önce yaptırdık mutfak dolabını babam o dolapları oraya bırakmadı çıkınca çoktuk o dolapları köydeki eve taktırdık yeni eve yeni dolap herşey başta güzel oldu fazlalıklari köye götürdük eski eşyaları köye verdik sizde öyle yapın bizim değil diye olmaz oturacak olan sizsiniz eviniz tabi yenilenecek
Uyanmak istemiyorum ben.aksam da erkende yatmak istitorym.canim hiç bir şey yapmak istemiyor.Yeni ev değiştirdim. Şu an yaşadığım ev o kadar sade ki ruh halimi dinginleştirdi resmen. Sabah 11'den önce kalkamayan ben 9.30'a kadar zor yatıyorum en fazla. Ev önemli, sadelik önemli.
Odam yok.kardeslerimim odası var.zar zor yerlestim.igne atsan dusmez.Bu isin tek çözümü kimseye bir sey sormadan eline geceni atmak
Bir de odan var mi bilmiyorum odani kendine ayir bir tane esya koymalarina izin verme
Ben değil ailem kaliyor.aileme özel sonradan yapılmış ir lojman.Evi olanlara lojman verilmiyor diye biliyorum ama bilemedim.
Bilmiyorum ki canim..ben düzensizliği hiç sevmem.duzensiz bir ortamda duramam.ama bizim ev böyle olunca içim içimi yer..simir olurum.birakcam ben de en sonunda o olacak.az önce konistum.dinlemedi bile annem beni.kendimi geçtim ben kendilerini dusunuyorum.benim kendime ait bi düzenim var.kendi halimde çok da huzurluyum. Ama aklım hep burda.anlatamiyorum.sen gelince hep sorun çıkarıyosin diyorlar..dinlemiyorlar bile beni.Canım trt belgesel de bu program vardı İngiltere'de ki istifciler le OKB hastalarının belgeseli.Programın adı temizlik hastalariydi.asiri temizlik takıntısı olanla,eve eşya herşey dolduran evi resmen çöplüğe cevirenlerin karşılaştığı bir belgeseldi.simdi konunu okuyunca o geldi aklıma.annenin durumu bence basit bir durum değil gerçekten.hastalik belliki.ayrica sukursuzluklede alakası yok sen yaşanılır temiz düzenli bir ev istiyorsun.sukretmek istiyorsa olduğu ile yetinsin evi dolduran kendisi..sukretmemekmidir bunun adı bilmiyorum ama esas annenin durumu biraz öyle olmuyormu
Mümkün degil.Lojman mı ? Biz 23senedir lojmanda oturduk ama herşeyi güzel yaptırdık mutfak dolabı bile hatta taşınmadan iki sene önce yaptırdık mutfak dolabını babam o dolapları oraya bırakmadı çıkınca çoktuk o dolapları köydeki eve taktırdık yeni eve yeni dolap herşey başta güzel oldu fazlalıklari köye götürdük eski eşyaları köye verdik sizde öyle yapın bizim değil diye olmaz oturacak olan sizsiniz eviniz tabi yenilenecek
Annemi götürdüm zar zor..bi faydası var mı bilmiyorum.annem de bırakmış kendisini artik.bedaba yasayayım .para gelsin hiç harcmayayım diyor..tabi böyle düşünmesinin altında yatan sebepler bar ama olmuyor iste.annem çok sorumsuz bir insan..sadece kazanır para gelir.bizim ru sağlığımızı hiç disunmez.cocuklugimdan beri temizlik iş güç yaparim.her şeyi bizden bekler..annemin sabah erkenden kalktığını hatirlamam.12 den erken kalkmaz.uyumaktan başka hiç bir şey yapmaz..ben dr başkalarına izlenir dururum..soyledigim de okuttum,geçirdim,icirdim der susturur beni.Aldıkları yeni eşyayı da mahvediyorlar o eskilerin arasinda kayboluyorlar
Yanınıza 3 koli alın giyecekleri birine verilecek olanlar ve toz bezi olacak olanlar şeklinde ayirsinlar kıyafetleri
İhtiyacı olan insanlara giyilebilecek kiyafetleri mutfak eşyaları ıvır ziviri verin
İkinci el sitelerine eski ütü mutfak eşyası vs ne varsa satın
Mümkünse annenizi bir psikologa götürün istifcilik almış başını gitmiş
Kardeslerinizle anlaşma yapin
Ayrıca hic değilse ikeadan a101 den ucuz yollu alınan dolaplardan alsinlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?