• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen izin sıkıntıdan patlamak

ve ayrica ev hanımlarının da büyük tebrik ediyorum evde kalmaya nasil dayanabiliyorsunuz
Ev hanımlarını çok küçümsediniz ama:) çocuktu, çamaşırdı, bulaşıktı, temizlikti, yemekti, ütüydü oydu buydu derken sizin gibi oturup sıkılmaya vakitleri olmuyordur eminim 😃

Ev hanımlarını çok küçümsediniz ama:) çocuktu, çamaşırdı, bulaşıktı, temizlikti, yemekti, ütüydü oydu buydu derken sizin gibi oturup sıkılmaya vakitleri olmuyordur eminim 😃
Ben ev kadınlarını kucumsemiyorum gercekten zor bir iş kadin calisan da olsa evde de olsa yine isi zor

Ev hanimi olunca bir de herseyi mükemmel bekleyen bir kısım var isin ne ki iki yemek koyuyorsun onume diye tiksindirici
Aynen öyleleri çok tabi, ök.z kaynıyo ortalık😄 öyle diyenlere bi denetmek lazım kolay mıymış bi görsünler😃

Amigurumi yapın nette videoları var. 2.el uygulamalarda dolabinizda kullanmadiklarinizi satın hem dolap detoxu yapmış olursunuz hem geri dönüşüme katkınız olur hem para kazanırsınız:) ben o uygulamanin birine acayip sardım bu ara.

o zaman online eğitimlere katılsanız.
mesela udemy'de çok uygun fiyatlı eğitimler oluyor. üye olup takip edebilirsiniz.
veya harvard'da, oxford'da ücretsiz online eğitimler olabiliyor, onlara da bakabilirsiniz.
benim ilgi alanlarımla ilgili daha fazla alabileceğim eğitim kalmadığı için şu an çarem kitap ve dizi.
MERHABA,harvard'da, oxford'da ücretsiz online eğitimler nasıl yapılıyor? yardımcı olabilir misiniz?

ve ayrica ev hanımlarının da büyük tebrik ediyorum evde kalmaya nasil dayanabiliyorsunuz
bende mecbur olmadığı halde çalışan kadınları anlayamıyorum. çalışmak zorunda kalmadığım sürece kesinlikle çalışmam. kırsal sayılabilecek bir ilçede, bahçeli ve ucuz sayılabilecek bir evde yaşıyorum. kendimi büyük şehirlerde ve lüx konutlarda yaşayan, kendince kariyer sahibi insanlardan çok daha mutlu görüyorum.

neyse amacım sizi dahada üzmek değil. bu forumu takip edenlerin bir nebze de olsa ufkunu açmak. 'ev kadınlığı' kesinlikle zannedildiği yada gösterilmeye çalışıldığı gibi kötü bir şey değil.

mesela kendince kariyer sahibi komşu veya arkadaşlarım, çocuklarıyla beni ziyarete geldiklerinde, çocukları hemen gitmek istemiyorlar. çocuklarımla burada kalmak istiyorlar.

bu durum aileleri ve o çocuklar adına beni üzse de, kendi adıma ve çocuklarım adına beni sevindiriyor. ve gerçek kariyer sahibinin kim olduğunu gösteriyor. ilçenin kaymakamı ben olsam, yinede bu duyguyu bana yaşatamazdı sanırım.

beni bu fikrimden dolayı ezmek isteyenlere bir koz daha vereyim. ortaokul mezunuyum.

bende mecbur olmadığı halde çalışan kadınları anlayamıyorum. çalışmak zorunda kalmadığım sürece kesinlikle çalışmam. kırsal sayılabilecek bir ilçede, bahçeli ve ucuz sayılabilecek bir evde yaşıyorum. kendimi büyük şehirlerde ve lüx konutlarda yaşayan, kendince kariyer sahibi insanlardan çok daha mutlu görüyorum.

neyse amacım sizi dahada üzmek değil. bu forumu takip edenlerin bir nebze de olsa ufkunu açmak. 'ev kadınlığı' kesinlikle zannedildiği yada gösterilmeye çalışıldığı gibi kötü bir şey değil.

mesela kendince kariyer sahibi komşu veya arkadaşlarım, çocuklarıyla beni ziyarete geldiklerinde, çocukları hemen gitmek istemiyorlar. çocuklarımla burada kalmak istiyorlar.

bu durum aileleri ve o çocuklar adına beni üzse de, kendi adıma ve çocuklarım adına beni sevindiriyor. ve gerçek kariyer sahibinin kim olduğunu gösteriyor. ilçenin kaymakamı ben olsam, yinede bu duyguyu bana yaşatamazdı sanırım.

beni bu fikrimden dolayı ezmek isteyenlere bir koz daha vereyim. ortaokul mezunuyum.
Çalıśmamak nasıl bir tercihse çalışmakta bir tercihtir. Herkesin hayattan beklentileri farklıdır siz pembe panjurlu evde oturnayı sevebilirsiniz. Kimisi üretmeyi sever. Calışan kadınların maddi özgürlüğü vardır. Para her şeyin anahtarı.

çalışmak da başka insanların tercihi olabilir. hayat her kadın için sadece evi ve çocukları demek değildir.
benim annem de çalışıyordu, üretiyordu, açıkçası hiçbir zaman da çalışan annem var diye kendimi kötü hissetmedim. çünkü çalıştığı için her zaman hayatın içindeydi. hatta küçüklüğümden beri iş hayatıyla ilgili konuşurduk, yaşadıklarını paylaşırdı.
bu sayede gerçekten ufkum genişledi ve bende çalışırken yaşadığım pek çok zorlukla onun örneklerini kullandım.

bir kadının ev hanımlığı ve çocuklarına bakması üzerinden "gerçek kariyer sahibi kimmiş" gibi bir cümle kurmasını ise sonuna kadar kınıyorum.
çalışanın amacı "bak benim kariyerim var" demek değil. üretmek, ülkeye ve insanlara faydalı olmak da hayatın gerçekleri arasında.

ortaokul mezunu olmanız önemli değil, çünkü yargılanacak olan bu değil.

ilkokul mezunu olduğu halde vizyonu geniş, çalışmak ve üretemek nedir bilen, bunları ev işi yapmak ve çocuğuna bakmaktan ayıran binlerce kadınımız var ve asıl onların örnek alınması gerekiyor.

biraz araştırıp o kadınları incelersiniz, çalışan kadın olmanın sandığınız kadar kötü olmadığını görürsünüz.

Ortaokul mezunu olmanız önemli değil ben çalışmak zorunda değilim ama isimi deli gibi seviyorum özgürüm kimseye ihtiyacım yok kocam bir gün bana ben gidiyorum dese kapıyı gösteririm kimseye minnet etmeden kendime ve çocuklarıma bakabilirim isimde sevdigim isi yaptığım için her güne mutlulukla kalkil ise koşarak gidiyorum ben ev hanimlarini ya dq calisan insani kimseyi birbiriyle kiyaslamiyorum

Back
X