• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitmeyen okul meselesi

Elsaysa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2020
845
2.225
43
Sabahtan beri sinirden ,ve ağlamaktan bir hal oldum . 28 yaşımdayım nerdeyse 29 olacağım . Ve hala okulum bitmedi .bu sene tamam dedim mezun oluyorum . Ama bugün öğrendim ki okulumun yönetmeliği değişmiş ve benim koşulu olarak geçmem gereken derslerden kalmışım . Bir dönem daha uzadı . Neden bitiremedin diye soracak olursanız, çok fazla sebep var o sebeple bir türlü dersleri vermedim . Allah aşkına ben ne yapayım , yaşım geçiyor ,adam akıllı bir mesleğim , elimde bir diploma yok . İçimi rahatlatmıyorum. Her konuda pozitif düşünen ben bu konuda çok negatifim . Benim olumlu bir teselliye ihtiyacım var mı ?

Sabahtan beri sinirden ,ve ağlamaktan bir hal oldum . 28 yaşımdayım nerdeyse 29 olacağım . Ve hala okulum bitmedi .bu sene tamam dedim mezun oluyorum . Ama bugün öğrendim ki okulumun yönetmeliği değişmiş ve benim koşulu olarak geçmem gereken derslerden kalmışım . Bir dönem daha uzadı . Neden bitiremedin diye soracak olursanız, çok fazla sebep var o sebeple bir türlü dersleri vermedim . Allah aşkına ben ne yapayım , yaşım geçiyor ,adam akıllı bir mesleğim , elimde bir diploma yok . İçimi rahatlatmıyorum. Her konuda pozitif düşünen ben bu konuda çok negatifim . Benim olumlu bir teselliye ihtiyacım var mı ?
Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Okulu siz okuyorsunuz nasıl uzadı bu zamana kadar? Geç başladıysanız bir şey diyemem ama 20 yaşında başlayıp bu yasa kadar bitirmediyseniz biraz suçu kendinizde arayın

Yaşınız geç değil. 29 demişsiniz, okula ellisinde başlayan insanlar var. Halledersiniz. Motive olun.

Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Okulu siz okuyorsunuz nasıl uzadı bu zamana kadar? Geç başladıysanız bir şey diyemem ama 20 yaşında başlayıp bu yasa kadar bitirmediyseniz biraz suçu kendinizde arayın
Neden uzadığına dair sebeplerim var demiştim zaten . Farkında olduğum şeyleri tekrar belirtmenize gerek yok .kendi içimde muhasebemi yaptığım için sabahtan beri gerginim zaten .buraya rahatlayabilmek amacıyla yazdım .daha fazla gerilmek için değil .

Bu sene bütün enerjinizi okula ve derslere verin ki bundan sonraki seneleriniz size kalsın. Unutmayın ki okul bitmeyen her sene, önünüzdeki diğer seneler için bir engel.

Olumlu insanlar keşke hep hayatımız da olsa .teşekkürler .
Kafanıza taktiginiza değmez. Hayat bu. Genç yaşta okuyup senelerce işsiz kalan da var, okumayip kendi işiyle zengin olan da. Okul her şey değil, hiçbir şey de sizin ruh sağlığınızdan kıymetli değil.🎈

Obamanın 50 yaşında emekli olduğu yere Trump 70 yaşında geldi. Böyle bakmak lazım. Bir dönem bir şey değil ama artık kendinizce sebeplerinizi öne sürmeden okulunuzu bitirseniz bir yerlerden başlarsınız. Bölümünüz nedir?

Neden uzadığına dair sebeplerim var demiştim zaten . Farkında olduğum şeyleri tekrar belirtmenize gerek yok .kendi içimde muhasebemi yaptığım için sabahtan beri gerginim zaten .buraya rahatlayabilmek amacıyla yazdım .daha fazla gerilmek için değil .
Önemli olan o sebeplerin geçerli olup olmadığıdır. Farkındaysanız yeni farkına varmadiniz herhalde bunca senedir düşünmüş olmanız lazım gerilmeyin o zaman ne diyelim. Pohpohlamak gerekiyor herhalde

Obamanın 50 yaşında emekli olduğu yere Trump 70 yaşında geldi. Böyle bakmak lazım. Bir dönem bir şey değil ama artık kendinizce sebeplerinizi öne sürmeden okulunuzu bitirseniz bir yerlerden başlarsınız. Bölümünüz nedir?
Hemşirelik. Zamanında Okulu bırakmak zorunda kalıp tekrar devam ettim.sebepleri artık öne sürmüyorum ama sanki bir şey olmuyorsa olmuyor moduna girdim .

Hemşirelik. Zamanında Okulu bırakmak zorunda kalıp tekrar devam ettim.sebepleri artık öne sürmüyorum ama sanki bir şey olmuyorsa olmuyor moduna girdim .
Ben de hemşirelik, doktorluk filansa yaş hiç önemli değil diyecektim. Gerçekten hiç sıkıntı değil. Olabilir, insanız, hayatta herşey başımıza geliyor. Hiçbir sebebiniz olmayadabilir, hayatta herkes aynı yaşta aynı farkındalıkta olmuyor. Önemli olan bir yerden başlayıp, tutunmak. Bunda bir hayır vardır. Ben gel böyle diyorum, istediğim bir şey olmadığında “bu benim için hayırlı değilmiş.” demek ki diyorum.

Hangi bolum hangi okul dersem ayip etmis olur muyum?? Akademisyen oldugum icin merak ettim degisen yonetmeligi, bu sene pandemi dolayisi ile epey kolaylastirildi ama dedigim gibi ilgimi cekti...

Hangi bolum hangi okul dersem ayip etmis olur muyum?? Akademisyen oldugum icin merak ettim degisen yonetmeligi, bu sene pandemi dolayisi ile epey kolaylastirildi ama dedigim gibi ilgimi cekti...
Koü. Bu sene yönetmelik değişmiş .ve hiç bir hocamız bize bunu söylememişti. Kendilerinin bile haberi yoktu.yeni öğrendim .

40 50 den sonra mezun olup meslek sahibi olanlar var. Daha çok gencsiniz. Az kalmış , sonuna gelmişsiniz. Biraz daha sabır edin , sakin vazgecmeyin.

Hemşirelik zaten bu yaşlarda daha rahat oluyor.

Back
X