Bitmeyen psikiyatrik sıkıntılarım

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.045
2.382
133
30
İyi geceler hanımlar. Ben kadınlar kulübünü severek takip ediyordum. Konu açmak ve sıkıntımı anlatmak için üye oldum, fake değilim yanlış anlaşılmasın. Burada kimse kimseyi tanımıyor ve daha tarafsız yorum yapıyor. En önemlisi kimliğimiz ortada değil. Bu yüzden rahatlıkla sıkıntımı anlatabilirim. Sıkıntımın net anlaşılabilmesi için en başından ve kısa bir şekilde yazmaya çalışacağım.
27 yaşındayım, İstanbulda oturuyorum. Lise zamanımda psikiyatrik bir rahatsızlığım oldu. İyi bir doktora ailem götürdü. Yıllarca ilaç kullandım. Sonra doktor kontrolünde ilacı ve doktoru bıraktık. Teşhis olarak ergenlik depresyonu dendi, bipolara yatkınlığı var dendi.Ancak benim psikiyatrik rahatsızlığım geçmemiş, hala bende sıkıntılar varmış sonradan farkettim.
Bir işte uzun çalışamamalar, devamlı işten çıkartılmalar yaşıyorum. Arkadaşlıklarım uzun ömürlü değil, hiç arkadaşım yok. Bundan 2 yıl önce başka bir şehirde yaşayan evli birini internetten gördüm. EVLİ olduğunu bilmiyordum sonradan kendisi söyleyip engelledi beni. Karı koca öğretmenlik işini yapıyorlarmış. Adamı baştan çıkarmak veya beraberlik kurmak istemedim ama tuhaf bir şekilde takmıştım kendisine. İnstagram kullanmayan ben hesabı açtım, onu bir süre takip ettim. Sonra sıkılıp bıraktım.
Alakasız bir şehirde intihar eden bir adamın haberini okumuştum. (facebookta) Adam bazı siyasi olaylara karışmıştı ve kimse onun intihar ettiğine inanmıyordu. Çok seveni varmış, insanlar vefatına çok üzülmüşlerdi. Ölen adamı tanıyor gibi yapıp arkadaşlarıyla facebooktan konuşmuşluğum var. Sonra bu yaptığımın ne kadar kötü olduğunu farkettim. Başıma bela alabilirdim. Bir şekilde bıraktım o işi.
Arkadaşlar ben düzelmek istiyorum, bu saçma sapan işler yapmak istemiyorum. Doktora gitmek istiyorum ancak özeller çok pahalı, devlette de 15 dakika dinliyorlar. 15 dakikada ne anlatılır? Lütfen bana yol gösterin. Teşekkürler <3

Merhaba, geçmiş olsun. Maalesef ki doktorsuz ve psikologsuz bizim yorumlarımızla düzelmeniz mümkün değil. Sorunu fark etmek ve düzelmeyi istemek çok büyük bir adım. Nasıl ki kanser olsak varımızı yoğumuzu tedaviye yatırırız, ruhsal hastalıkları da böyle görmek gerekir. Çok kötü bir maddi durumda değilseniz bir süre gezme, alışveriş vs durumlardan fedakarlık edip terapilere devam etmeye çalışın. Bu mümkün değilse ilk aşamada devlet hastanelerine giderek başlayın tedaviye. Özel kliniklere geçene kadar da mümkünse full time ya da part time işe girebilir, para biriktirebilirsiniz.

Yaptığınız şeylerin yanlış olduğunu bilmeniz bile büyük artı. Ciddi bir problem varsa üzgünum ama burada yazilanlarla olacak şey değil.
Para biriktirmeye çalışıp mutlaka uzman yardımı alın.
Kendinizi bir hobiye bir işe adayın bu süreçte. Sürekli onlarla ilgilenin odaklanmaya çalışın.

Teşekkurler
İsten cikarilmaniza ve arkadaslarinizla aranizin bozulmasina bir örnek verir misiniz ?
Performans düşüklüğü diyip deneme surecinde işten çıkariyorlar. Bir kere olsa neyse devamlı olunca kendimden biliyorum. Bir sıkıntım var söyleyemiyorlar

Siz evli bir insanı başka hesaptan alalade bir konuyu bahane edip konuştugunuz için psikolojik rahatsızlığıniz olduğunu düşünüyorsunuz; çünkü bu hareket normal değil farkındasınız.siz sagliklisiniz.emin olun etrafınizda binlerce psikolojik rahatsızlığın Hasini yaşayan kadın ve erkek var, üstelik evli çocuklu demeden ilişkiyi rahat rahat sürdürüyorlar.siz sagliklisiniz emin olun

Sgk ile anlaşmalı özel hastanelere mi baksanız acaba? Belki devletten daha iyidir. Fiyat olarak da daha makuldur tamamen özellere göre

Bacım iyi bişey mi dedin kötü bişey mi dedin anlamadım. Ama evli olup beni engelleyen bir adamı taciz etmek anormallik. Gerçekten onurlu bir adammış ki konuşmadı benimle. Instagramdan 5-6 tane hesap açmıştim. Takip etmek için. Şimdi bakıyorum da tuhafmışım.

@Secil23 siz misiniz? o da hemen hemen aynı sorunlardan bahsediyordu…

Değilseniz bile, bence birbirinizi anlayabilirsiniz. Belki ikiniz dertleşip, rahatlayabilirsiniz

Mahmut abi biraz zorlama olmamış mı? Senin hanım bunu yerse bilemem ama yakalandiysan fazla direnme bence

Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama gerçekten tedavi olmayı istiyorsanız bence işe girin butcenizi de ayarlayıp guzel bir psikolog-psikiyaristtem yardım alın. ortalama fiyatlar 250 tl civarı zaten ertelemeye değmez..

Abi çok dikkat cekiyosun, az mütevazi ol da yesinler

Bu kadar saçma bi hareket yapıp, bu kadar olgunca bunun hata olduğunu anlaman da bi garip…

Bipolara yatkınlık varsa bir psikiyatrist değerlendirmesi almanızda fayda var.

Çok geçmiş olsun devlet hastanelerinde psikologlar var nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum "şehir hastanesi" vardır mutlaka. Ben de iki hafta önce psikiyatriste gittim ve işimin ilaçla çözülemeyeceğini belirttim. Beni psikoloğa yönlendirdi. Polikliniğin hemen yanında hatta psikoloğum. Psikiyatriste dile getirirseniz hastanede mevcutsa sizi yönlendirir. Ayrıca seanslarım kısa sürmüyor, bir saat kadar seans gerçekleştiriyoruz.

yalnız psikiyatrist eşliğinde farmakolojik süreçle birlikte bilişsel davranışçı tedavi alırsanız sadece psikiyatriste gittiğiniz oranından daha yüksek iyileşmeler olacaktır. ne yapın edin iyi bir psikiyatri bulun.

türkiye’de durum nasıl ancak sosyal kurumların ücretsiz psikoloğu olabilir onlarla görüşebilirsiniz

Harika bir durumdasınız çünkü durumunuzun farkındasınız ve kabul etmişsiniz. Eminim tedavi sürenizi zaten kısalmışsınız. Psikolojik sorunlarda genelde doktorlar seanslarca hastayı durumunu kabul ettirmeye çalışır. Bir psikologa gidecekseniz online seans yapabilirsiniz. Fiyatları da gayet makul oluyor. Bir yerden başlamak isterseniz deneyin bence. Umarım her şey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…