Bitsede kurtulsam

Tesekkür ederim. Iste o basliklari olusturmak zor geldi biraz; mesela 1.1. yapiyorsan 1.2. yapan gerekiyor. 1.1. icin bir baslik buluyorum ama onunla baglantili 1.2. icin bir konu bulamiyorum
Rica ederim. Hepsini aynı anda oluşturmak yerine ilk başta aklınıza gelenlerden başlasanız çünkü tez uzun soluklu bir iş ya bir yerden başlamadan hep gözünde büyüyor insanın

En fazla ana kitaptan yani birincil kaynaktan faydalancam onla birlikte 8 oluyor iste, kaynak sayisini fakülte belirliyor zaten. Ben tez dedim aslinda "termpaper" yaziyorum, Türkcesi aklima gelmedi. Konu cok zevkli aslinda, ana konum feminizm ve emperyalizm.

tez danışmanı "iyi evet çalış" diyip gönderemez. fikri onunla geliştirmeniz, size yol göstermesi gerek, onun işi bu. çok ististnai bir eser seçmediyseniz muhakkak üzerine daha önce akademik metinler yazılmıştır, önce onları okuyarak konunuzu spesifikleştirmelisiniz.

Hangi alandasiniz? Sosyal bilimler mi? Anket mi yapacaksiniz? 7 kaynakla tez yazilmaz. Konunuza en yakin tezleri YOK ten bulup inceleyin once bence. Once kaynak taramasi yapip konuya hakim olmaniz gerekirdi.

Rica ederim. Hepsini aynı anda oluşturmak yerine ilk başta aklınıza gelenlerden başlasanız çünkü tez uzun soluklu bir iş ya bir yerden başlamadan hep gözünde büyüyor insanın
Ben tez yazdim ama düzelteyim simdi onu termpaper yaziyorum, Türkiyede yaziliyor mu bilmiyorum. Her dönemin dersinde bir konuda 10-15 sayfalik bilimsel arastirma yazisi yazirliyoruz.

Çok güzel işte

O kaynağa ek olarak farklı kitaplar da okur atıfta bulunursunuz

Başlayın arkası gelir

Son sinifta mezuniyet projesi vermediniz mi? Oradan tecrubeli olmaniz lazim.

Arkadaslar düzeltme nasil yapiliyor bilmiyorum tez degil dönem ödevi yaziyorum, Türkce karsiliginin tez oldugunu düsünmüstüm. 10-15 sayfa en az yedi kaynaktan arastirma yapilcak.

Makale bu

Benim yukarıda ödev dediğim

O yazılır hiç sıkmayın canınızı okuyun kaynakları yazarsınız
Türkce karsiligi dönem ödeviymis, bir baslasam gerisi gelcekte insallah. Yazmak zor bir sürec, hatta bunla ilgili ertelemeyi asmak icin yardim bölümü var üniversitenin ama koronadan dolayi aktif degiller malesef.

Son sinifta mezuniyet projesi vermediniz mi? Oradan tecrubeli olmaniz lazim.
Ben lisansimla masterim arasinda 7 sene kadar bir ara verdim evlendigim icin.O yüzden su an her seyi bastan yapiyormusum gibi zorlaniyorum yas faktörü de var. Yirmili yaslarda degilim artik.

Hangi alandasiniz? Sosyal bilimler mi? Anket mi yapacaksiniz? 7 kaynakla tez yazilmaz. Konunuza en yakin tezleri YOK ten bulup inceleyin once bence. Once kaynak taramasi yapip konuya hakim olmaniz gerekirdi.
Düzeltme yaptim tez degil dönem ödevi yaziyorum 10-15 sayfa bir sey kaynak yeterli onda sorun yok. Yazcagim konuyla ilgili cok fazla tez yazilmis ama o tezlerden cok etkilenmek istemiyorum kendim yeni bir fikir olusturabilmek adina. Bu arada Türkiyede yapmiyorum yurtdisinda. Yinede YOKten yararlanabilirim belki.

Oncelikle zor degil bunu kabullen. Sonra kaynaklarini oku anla onemli paragraflarini world ozetle. 7 kaynak icin bunu yap.
Sonra tezinin yazimina basla. Okumak konuyu kavraticak. Ozetlemek seni tez yazmaya hazirlicak.

Tesekkür ederim yarin erken kalkip baslicam insallah:) Bitirip kurtulmak istiyorum, Hasan Gülpinari duydum sanirim bir bakayim tekrar.

Oncelikle zor degil bunu kabullen. Sonra kaynaklarini oku anla onemli paragraflarini world ozetle. 7 kaynak icin bunu yap.
Sonra tezinin yazimina basla. Okumak konuyu kavraticak. Ozetlemek seni tez yazmaya hazirlicak.
Ya sorun aslinda su kaynaklar o kadar kalin ve dili agir ki(Ingilizce) beni caydiriyor resmen.

Ben lisansimla masterim arasinda 7 sene kadar bir ara verdim evlendigim icin.O yüzden su an her seyi bastan yapiyormusum gibi zorlaniyorum yas faktörü de var. Yirmili yaslarda degilim artik.
Ben son sinif ogrencilerine mezuniyet dersi veriyorum da buradan simdi uzun uzun sana nasil anlatalim ki. Ne kaynak taramissin, ne bir ön calisman var. Termpaper konunu veren hocan daha iyi yardimci olur.

Kizlar sorunlarimi daha acik yazayim anlasilmak icin;

1. Dönem ödevim Türkce degil Ingilizce
2. Buldugum kaynaklar kalin ve dili agir
3. Profesör konumu begendi ama ben icerik olusturamiyorum bir sekilde, sanirim konuya tam hakim degilim