Bitsede kurtulsam

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Hepinize iyi aksamlar, aranizda master tezi ya da tez yazmis olaniniz var mi? Konularimdan bildiginiz gibi yurtdisinda yasiyorum tez yazmam gerekiyor ama yarim senedir erteliyorum. Tezimin konusu ve cikis sorum hazir ama bir türlü daha ileriye gidemiyorum. Bir kac kaynak buldum ama en az 7 kaynak kullanmam gerekiyor ve onlari nasil hizli ve etkili sekilde okuyacagimi bilmiyorum. Hadi onlari okudum diyelim, fikirlerimi yaziya dökemiyorum kendi cümlelerimi olusturamiyorum. Bu asamadan gecen var mi? yoksa bile bunu ertelemekten nasil kurtulabilirim acaba? Hergün yarin baslarim diyorum ertesi gün oluyor baslamiyorum, kendimi baska seylerle oyaliyorum. Altinda yatan sebep kafamda tez yazmayi büyütmem, cok zor oldugunu düsünmem bu yüzden de sürekli erteliyorum iste. Yardimci olursaniz sevinirim, benim de en büyük sorunlarimdan biri su an bu malesef:(

İnsanın kendi cümlelerini oluşturamıyorken master yapması ne üzücü.

Önce kaynakları tamamlayın okuyun. Okumanız bitince zaten her şey kafanızda şekillenmiş olur.

Ayrıca çok daha fazla kaynak okumanız ve aralarından kaynak göstermeye değer bulmadıklarınızı elemeniz gerekmiyor mu?

Hepinize iyi aksamlar, aranizda master tezi ya da tez yazmis olaniniz var mi? Konularimdan bildiginiz gibi yurtdisinda yasiyorum tez yazmam gerekiyor ama yarim senedir erteliyorum. Tezimin konusu ve cikis sorum hazir ama bir türlü daha ileriye gidemiyorum. Bir kac kaynak buldum ama en az 7 kaynak kullanmam gerekiyor ve onlari nasil hizli ve etkili sekilde okuyacagimi bilmiyorum. Hadi onlari okudum diyelim, fikirlerimi yaziya dökemiyorum kendi cümlelerimi olusturamiyorum. Bu asamadan gecen var mi? yoksa bile bunu ertelemekten nasil kurtulabilirim acaba? Hergün yarin baslarim diyorum ertesi gün oluyor baslamiyorum, kendimi baska seylerle oyaliyorum. Altinda yatan sebep kafamda tez yazmayi büyütmem, cok zor oldugunu düsünmem bu yüzden de sürekli erteliyorum iste. Yardimci olursaniz sevinirim, benim de en büyük sorunlarimdan biri su an bu malesef:KK43:
Bence ilk önce kaynakları toplamaktan başla sonrasında konu hakkında başlıkları oluştur nelerin altını doldurman gerektiğini bildiğinde daha kolay olur bunun için benzer konudaki araştırmalara ya da tezlere bakabilirsin zaten bunları yaptığında ertesi gün otomatik yazmak isteceksin çünkü kafanda iskelet hazırken doldurmak için bir sürü fikrin olacak şimdiden kolay gelsin 🙂🙂

Hepinize iyi aksamlar, aranizda master tezi ya da tez yazmis olaniniz var mi? Konularimdan bildiginiz gibi yurtdisinda yasiyorum tez yazmam gerekiyor ama yarim senedir erteliyorum. Tezimin konusu ve cikis sorum hazir ama bir türlü daha ileriye gidemiyorum. Bir kac kaynak buldum ama en az 7 kaynak kullanmam gerekiyor ve onlari nasil hizli ve etkili sekilde okuyacagimi bilmiyorum. Hadi onlari okudum diyelim, fikirlerimi yaziya dökemiyorum kendi cümlelerimi olusturamiyorum. Bu asamadan gecen var mi? yoksa bile bunu ertelemekten nasil kurtulabilirim acaba? Hergün yarin baslarim diyorum ertesi gün oluyor baslamiyorum, kendimi baska seylerle oyaliyorum. Altinda yatan sebep kafamda tez yazmayi büyütmem, cok zor oldugunu düsünmem bu yüzden de sürekli erteliyorum iste. Yardimci olursaniz sevinirim, benim de en büyük sorunlarimdan biri su an bu malesef:KK43:
Yüksek Lisans sürecimde hocam alındı bir yıl içinde üç hoca ve üç ayrı konu çalışmam gerekti saçma sapan bir dolu teferruat ile boğuştum. Sırf başladım bitsin diye diye yorgun gözlerle çok gece sabahladım. Sizde başlamışsınız bitirmeye odaklanın en büyük tavsiyem aynı anda başka işlerle uğraşmak mümkün olmuyor önceliğiniz teziniz olsun. Şu an twitterda Hasan Gülpınar diye bir kullanıcı tez yazımı kaynak tarama ve bir çok bu konu da kolaylık sağlayan uygulamalardan bahsediyor. Onları takip edip işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Ben önce içerik tablosu ile başladım. Girişte nelerden bahsedeceğim, literatür taraması kısmındaki başlıklarım neler olmalı gibi gibi.
Sonra her başlık için detaylı literatür taraması yaptım. 7 kaynak çok az. Benim 70 kaynağım vardı sanırım :D
Sonra özellijle özet kısımları okuyup konumla alakalı olanlardan tablo yaptım. Sonrası onları birleştirmek ve konuna entegre etmek

Selam melankolik.
Bölüm ne bilmiyorum ama genel olarak tezler bizde üc bölüme ayirilir (Almanyadayim):
1.Giris
2. Ana bölüm
3. Son bölüm
Bizim burda fakulteler böyle yazilarin nasil yazilacaga hakkinda bilgi paylasiyor. Sizin fakultede yok mu? Her tez büyük olur ama önce kisa bir summary yazip kendin icin icindekiler listesi yazsan daha saglam ilerlersin. Icindekiler listesini profesörle veya asistanla konus, tezin yalnis ilerlemesin. Zaten bir kac yerde muhakkak degistirirsin yazarken. 7 kaynagin yeterli olacagini zannetmiyorum. Kaynaklarinin kalitesi olmasina dikkat et. Yalnis kaynaklar notu asaya ceker.

Bence ilk önce kaynakları toplamaktan başla sonrasında konu hakkında başlıkları oluştur nelerin altını doldurman gerektiğini bildiğinde daha kolay olur bunun için benzer konudaki araştırmalara ya da tezlere bakabilirsin zaten bunları yaptığında ertesi gün otomatik yazmak isteceksin çünkü kafanda iskelet hazırken doldurmak için bir sürü fikrin olacak şimdiden kolay gelsin 🙂🙂
Tesekkür ederim. Iste o basliklari olusturmak zor geldi biraz; mesela 1.1. yapiyorsan 1.2. yapan gerekiyor. 1.1. icin bir baslik buluyorum ama onunla baglantili 1.2. icin bir konu bulamiyorum

Konu hakkinda Youtube da videolar var onlara bakin. Su anda gözünüze cok büyük geliyor sadece. Bachelor/Master sisteminde maalesef tezden önce cogu zaman pek yazi yazma deneyimi olmuyor cogu zaman. Ama üstesinden gelirsiniz

Akademisyen değilim ama bir tez yazmam için 7 kaynak çok yetersiz değil mi. Amatör bir insan hobi için konu araştırsa daha fazla yere bakar. Akademisyenseniz alanınıza karşı bu kadar tutkusuz olmanız ne kadar üzücü

Selam melankolik.
Bölüm ne bilmiyorum ama genel olarak tezler bizde üc bölüme ayirilir (Almanyadayim):
1.Giris
2. Ana bölüm
3. Son bölüm
Bizim burda fakulteler böyle yazilarin nasil yazilacaga hakkinda bilgi paylasiyor. Sizin fakultede yok mu? Her tez büyük olur ama önce kisa bir summary yazip kendin icin icindekiler listesi yazsan daha saglam ilerlersin. Icindekiler listesini profesörle veya asistanla konus, tezin yalnis ilerlemesin. Zaten bir kac yerde muhakkak degistirirsin yazarken. 7 kaynagin yeterli olacagini zannetmiyorum. Kaynaklarinin kalitesi olmasina dikkat et. Yalnis kaynaklar notu asaya ceker.
Ingiliz edebiyat; bir klasikle ilgili tez yaziyorum. Ana fikri, cikis sorusunu profesörle konustum; iyi evet üzerinde calisabilirsiniz dedi. Icerik kismi icin henüz bir taslak olusturamadim sizce kaynaklari biraz taradiktan sonra mi olusur kafamda bir seyler ?

7 kaynak mı

Çok az değil mi o

Yani konuyu temellendirirken dahi daha fazla kaynak lazım olur

Size kadar ileri sürülen görüşler genel kabul görenler sadece bir kişide olanlar eklenir ve yapılan çıkarım ifade edilir

Alanınızı ve konunuzu bilmiyoruz ama eğer özgün bir de fikriniz varsa yazmak daha zevkli olur

Oku tüm kaynakları önemli yerleri not al hatta

giriş gelişme sonuç şeklinde kaba planı yap ve sana en hitap eden yerinden başla sonra oturtursun

Ödev vs yapmışsındır zaten onun daha genişi

Kolay gelsin

Akademisyen değilim ama bir tez yazmam için 7 kaynak çok yetersiz değil mi. Amatör bir insan hobi için konu araştırsa daha fazla yere bakar. Akademisyenseniz alanınıza karşı bu kadar tutkusuz olmanız ne kadar üzücü
En az dedim yani 7 iyi kaynak göstersem yetiyor aslinda, üzülcek bir durum yok.

Ingiliz edebiyat; bir klasikle ilgili tez yaziyorum. Ana fikri, cikis sorusunu profesörle konustum; iyi evet üzerinde calisabilirsiniz dedi. Icerik kismi icin henüz bir taslak olusturamadim sizce kaynaklari biraz taradiktan sonra mi olusur kafamda bir seyler ?

Aynen. 7 kaynak fikir edinmek icin cok az. Google scholar dan kaynak aratin. Okudugunuz iyi kaynaklarin kaynaklarina da bakin. Bu hep iyi bir ip ucudur. Bire bir kopyalamayin sakın, ama.o kisi de ön arama yapmis ve iyi kaynaklari ayirmistir. Ordan aramaya devam edin.

alanınız nedir? 7 kaynaklı master tezi hangi alanda yazılır bilemedim. 7 sayfa kaynakla ben 85 sayfalık tez yazabildim, psikolojide.

Back
X