Bitti....

çok net,çok emin konuşmuşsun.nedeni , nasılı konuşmayı gerektirmeyecek kadar....
sende bu yürek varken yoluna çıkan bütün engelleri aşar kendi yolunu açarsın canım...allah sağlık versin..gerisi dert değil...

bende bu yürek varken...:gitme:
keşke bu yüreği görebilseydi dört yıl aynı yastıkta uyuduğum...
keşke o yüreğe sahip çıksaydı yarışmak yerine...
korkmasaydı bu kadar sevmekten bu cesur yüreği...
Allah adaletsizliği sevmez...
bizi de bu şekilde dengeye getirdi işte...
ve verdiğim karar...
üzüntü verse de içimi huzurla dolduruyorsa doğrudur diye düşünüyorum...
yolumda yürüyorum...

Hayırlısı olsun sizin için.. Tabiki bu kararı vermenizdeki nedeni bilmediğim için 1 kez daha düşünün diyemiyorum size.. inşallah aldığınız karar en doğru karardır..

deliveren hanım;
size böyle bir şey söylemek haddim değil belki ama, sanırım siz bu kararı yen verdiniz ve oldukçada zor verdiğiniz bir karar. yazdıklarınızı okudum, sanki patlama noktasına gelmişsiniz ve eşinizin bir tavrıyla böyle bir karar vermiş gibisiniz.. Bence öncelikle sakinleşebilmek için zaman verin kendinize, daha sağlıklı karar verebilirsiniz böylece.. kararınız değişmese bile bunu yapmalısınız. Eğer aranızda affedilmeyecek hatalar yoksa, son bir kez konuşup şans verirsiniz belki de.. şimdi direk kesip atarsanız anlık bir sinirle, gururunuz geri dönmeye elvermeyebilir ve pişman olursunuz.. herşeyi düşünmek lazım değilmi?

deliveren hanım;
size böyle bir şey söylemek haddim değil belki ama, sanırım siz bu kararı yen verdiniz ve oldukçada zor verdiğiniz bir karar. yazdıklarınızı okudum, sanki patlama noktasına gelmişsiniz ve eşinizin bir tavrıyla böyle bir karar vermiş gibisiniz.. Bence öncelikle sakinleşebilmek için zaman verin kendinize, daha sağlıklı karar verebilirsiniz böylece.. kararınız değişmese bile bunu yapmalısınız. Eğer aranızda affedilmeyecek hatalar yoksa, son bir kez konuşup şans verirsiniz belki de.. şimdi direk kesip atarsanız anlık bir sinirle, gururunuz geri dönmeye elvermeyebilir ve pişman olursunuz.. herşeyi düşünmek lazım değilmi?

sinirli değilim sakinim...
şimdilik...
hatalar...
evlilikteki hataları değer yargıları belirliyor...kişilerin hayata bakış acısı belirliyor...
artık düşünmek istemiyorum...
on senedir ne ileri ne geri giden bir ilişki...
dört yılı evlilik...
bana kazandırdığı hiç bir şey yok...
sürekli kendimden yiyordum...
gel-gitler...
aslında kötü bir adam değil hatta belki iyi diye başlayan itirazlar...
ama yüreğimden değil zihnimden gelen...
ve bugün yüzüme doğru bağırarak söylediği küfür...
ağzıma alamıyorum...
yakıştıramıyorum çünkü...
eşim söyledi...
eşim...
aynı yatakta uyuduğum, defalarca seviştiğim adam...
canım yanmadı...
artık yabancıydı benim için...
herşey anlamını yitirdi...
herşey...
evlilikte küfür olur mu?
vereceğiniz yanıt değişir...
belki de kabul edilebilir...
ama bu sevgi midir?
bu muhasebeye girmiyorum bile...
neyi kendinize yakıştırırsanı onu yaşarsınız...
bitti...

evet.. kişiden kişiye değişir değer yargıları.. Kimi aldatılmaya göz yumarken, kimisi sinirle söylenmiş hakareti kaldıramaz. Bu bakış açısına göre değişir.
Bence de eşlerin birbirine verdiği değer, kıymet azalmışsa, arada saygı kalmamışsa ve gitgide yabancılaşma başlamışsa en iyisi o evliliği bitirmek olacaktır.
Umarım verdiğiniz / vereceğiniz karar sizler için en doğru karar olur, pişmanlık yaşamazsınız.

evet.. kişiden kişiye değişir değer yargıları.. Kimi aldatılmaya göz yumarken, kimisi sinirle söylenmiş hakareti kaldıramaz. Bu bakış açısına göre değişir.
Bence de eşlerin birbirine verdiği değer, kıymet azalmışsa, arada saygı kalmamışsa ve gitgide yabancılaşma başlamışsa en iyisi o evliliği bitirmek olacaktır.
Umarım verdiğiniz / vereceğiniz karar sizler için en doğru karar olur, pişmanlık yaşamazsınız.

belki pişmanlık yaşarım bilmiyorum...
ama her sabah aynı sorunla aynı eksik duyguyla uyanmaktan iyidir...
hazmediyorum sadece...
ve daha çok yeni....
yalnızlık hissediyorum...
kör topal bir varlığı vardı...
on yıl...
bilmiyorum...
geçecek herhalde...

bir şey sormak istiyorum...
eşimle oturduğumuz ev onun üzerine ve evlenmeden önce alınmış...
ben şimdi ailemleyim ama evimi terketmiycem...
evime gidip orada verecem mücadelemi...
acaba boşanma davası açarken eşimi evden uzaklaştırma isteyebilir miyim hakimden...
boşanma davası bitene kadar kurduğumuz düzende yaşamak istiyorum....
pek sağlıklı düşünemiyorum belki şuan ama...
bu ev benim demesini hazmedemiyorum...
o ev hep ailemin yardımlarıyla alındı...
bunları düşünmekte istemiyorum...
ama nasıl diyeyim...
çok küçümsedi beni...
ona birşeyleri kanıtlamak istiyorum...

Bence biraz içinize yönelin ve kendinizi dinleyin..
Tıpkı Elif Şafak gibi biraz iç seslerinize kulak verin..
ıçinde bulunduğunuz durumu iyice analiz edin artılarıyla eksileriyle.
Sizin deyiminizle kör topal eşinizin aksaklıklarını azaltmak için vereceğiniz mücadele mi sizi daha çok yoracak yoksa kör topal eşinizi bırakıp gitmek mi?
Size karşı terbiyesizlik etmiş, terk edilmeyi hak edecek kadar mı?
Aşık olduğunuz besbelli, buna rağmen kalbinizi köşeye koyupta tamamen aklınızla hareket etmek mutlu edecek mi sizi?
bunun gibii bir çok şey var aslındaa zihninizi meşgul eden. öncelikle bunlara cevap verirseniz daha sağlıklı kararlar alırsınız. eğer hala bir şeyleri değiştirebilmek düzeltebilmek adına umudunuz varsa..

dedimya ne ileri ne geri on yıl...
aynı sorunlar...
sadece tarih değişiyor...
kötü bir adam değil kesinlikle...
ama o güveni veremedi bana...
ben kendime bu kadar yettikten sonra bir erkeğe ihtiyacım yok ki...
ben sevilmek o sevgiyi hissetmek istiyorum...
bu kadar terbiyesizleşebileceğini hiç düşünmemiştim...
hiç...
böyle değildi...

kesin ve kararlı duruşunuza hayran kaldım...
Allah yolunuzu açık etsin...

hayırlısı olsun 10 yıl olmuş diosun tanımadınzmı karşınızdakini...
acele karar vermeyin derim..
eşinizin bu duurmdan haberi yok galiba nasıl bi tepki vericek szce...
siz kararlısınız belli...ve seviosunuz ama eşinizin 10 yıl boyunca hiç sevmedigini düşünüosunuz...
ne kadar eminsizini bunları bi düşşünün...

Hakkinda hayirlisi olsun, kararinizi zaten vermissiniz, bize bu yolda size yalnizca huzur ve mutluluk dilemek düsüyor :enbuyukkk:

Back
X