ya ilahi krizantem,konularına baktım şöyle geçmişe.Ben bile dayanamam böyle davranışlara,
Adam polis,stresli bir işi var,sen evde de huzur vermiyorsun.
Çalışıyor musun?
ondna kafaya herşeyi takıyorsun belki çalışmıyorsan..yani rahat batıyıor
Çalışsan emin ol,bir de iş sorunların olacaktı..
Belki adama takmaya fırsat bulamayacaktın.
İş sorunu da zordur ha,öyle küçümseme.Nazın geçmez kimseye.Hadi insan kocasına naz eder.
Bak beni de eşim terketti..Ama ben böyle sudan sebeplerle germemiştim hiç.
Ailesinin baskısı çok fazalydı.
Ben ailesine ksuur etmezdim.
Sadece arada buyüzden bazen de hiçbir ricamı yapmamasından tartışırdık.
Bir sorunu konuşmak istesem konuşmazdı hiç,içine kapanıktı ama erkeğim havalarında.
Duyarsız bir adamdı,hiçbir sorunu çözmek isteemzdi.
Ne mektuplar yazdım.
Duyarsız davrandığında sabrım taşıp sinirlenirdim.Bu sefer döverdi.
Ama ben hiç çekip gitmedim,kimseye birşey çaktırmadım.
Özel anlar dışında sarılmazdı,arkasını dönüp yatardı,sevgi ihitiyacımı pek karşılamazdı..
Ki bu tartışmalar 2 yılda 10 kez falan olmuştur.
Trtışmalar derken bazı sorunlar oluyor,konuşmak istiyorum,konuşmuyor,bana yardımcı olmuyor,tek kelime etmiyor ben de sinirleniyorum.Sonra o beni dövüyor..sinsi bir adamdı..
Neyse babam hasta oldu,3 ay ikibuçuk saat uzaklıktaki ailemin bulunduğu hastanede bazen de evde babamın hemşiresi olarak kaldım..Bana sözü vardı zaten.
Kendisinin de erkek kardeşi bizde kalıyor ,liseye gidiyordu..Bazen de aynı yerdeki ablasına gidiyordu..Onu çok güzel ağırladım,incitmedim.
O sırada birkez benim zorumla geldi,ben gidemedim,çünkü sebepler vardı..İlgilenmedi benle..
Döndüğümde babamın riskli ameliyatı için ona''sen de gel ''dedim çok yoruldum,izin al''Dedim..Herşeye ben koşturuyordum zaten.Ailemizde erkek falan da yok.Gelmem''diye diretti.
Neden kötü günümd eyanımda olmuyor diye aramızda tartışma çıktı.Ben de zor bir hastayla çok bunlamıştım.Bu sefer koyverdim,kendimi tutmadım.Beni dövdü.Sonra çekti gitti..Terketti..Gidiş o gidiş..
Yani sen çok şanslıısn,aptallık etme..Benim eşim hem senin kadar iyi değildi hem de terketti,hem d ezor günümde..
Buna rağmen bazı şeyleri yapmamk daha da kötüye götürmemek isterdim,Zamanı döndürmek elimde olsaydı keşke..O da hatalarını anlamıştır sanıyorum..Ama bunu haketmemiştim..Boşanırken anladım ,meğer adam sinsiymiş,içinde bana söylemedikleri varmış..Halbuki ben çok konuşmaya çalışırdım.İletişimde beceriksziliğinin ceazısını ben çektim..Keşke ozamanlar kk olsaymış...Ben de tecrübesizdim.yardım edecek biri yoktu bana..
Ve 6-7 yıl oldu..Çok acı çektim,yeni ilişkiler denedim,yine terkedildim.Yada eski eşim kadarını bile bulamadım.Evlenmek belki nasib olmayacak belki ,çocuğum olmayacak ,yaşım ilerledi..
O ise 2-3 yıl önce evlendi.Bilmem mutlu mudur..
Şimdi evlensem var ya..
Hiçbirşeyi takmayacam gibi..
Çok zorlandığım birşey olmadığı müddetçe..
Eve gidecem gelecem,yine kendimle olacam hep..
İnşallah ben de mutlu olurum..