Biyografi Filmleri İzlemeyi Sevenler

Kesinlikle sanırım ortak noktamız bu ki benim için de filmin ya da kitabın başında 'Gerçek bir hayat hikayesidir -ya da -bu filmde olanlar gerçek bir hikayeden alınmıştır' denmesi belirleyici faktörlerden bir tanesidir :) Bence de kurgudan daha etkileyici çünkü izlerken yok canımmmm yok daha neler deme şansı bırakmıyor sana...
Dilerim The First Grader'i en kısa zamanda izlersin, ben çok beğendim.

Eylemlerini bekliyorum :)

'The First Grader'i izeyebildim sonunda .Çok beğendim hikayesini. İçısıtan filmlerden.Ve filmin son 15 dakikasında sızıntı yaptım ben de :43:

İntihar eğilimli biridir .Akıl hastanesinden çıktıktan sonra doktor olmaya karar verir ve çok sıra dışı bir doktor olur.Mizahın tedavide çok önemli olduğunu düşünmektedir.Karşılaştığı engellere rağmen bildiği yoldan yürümeye kararlıdır.Bu film 1.sınıf tıp öğrencilerine gösteriliyormuş fakülteye yeni başladıklarında.Sevmiştim bu filmi.

$Patch-Adams.webp

Aynen The First Grader'in müzikleri de ayrı güzeldi film biterken başından ayrılamadım.

Bu arada ben Hotel Rwanda'yı izlememiştim, ama güzel bir film olduğunu biliyordum, sen de hatta güçlü sinirler gerek diye yazmıştın. İZLEDİM.

Çok aşırı etkilendim ya, ağlamaktan bitap düştüm desem yeridir. Gece yatmadan izlemiştim zaten, yatağa girdim hüngür hüngür ağlıyorum...Başım ağrıdı ağlamaktan. İnsanın insana eziyeti beni zaten hep çok etkileyen bir konu, ama kendime işkence etmekten de geri durmuyorum böyle şeyleri izleyip.

Bence herkesin izlemesi gereken bir film. İnsan olmayı öğrenmek için. Irkçılığın boyutları çok ürkütücü.

En çok etkilendiğim sahnelerden biri , BM görevlisi o kadın şey diyor ya:
İşte Hutular bir sürü çocuğu dışarı çıkarmış öldürecek, kadını bunu izlemeye zorluyorlar, küçük bir çocuk lütfen yardım edin ben ölmek istemiyorum, söz veriyorum bir daha HUTU olmayacağım, demiş. Sonra bütün hepsini öldürmüşler...

Düşününce hala filmin etkisinden çıkamıyorum.

Aynen The First Grader'in müzikleri de ayrı güzeldi film biterken başından ayrılamadım.

Bu arada ben Hotel Rwanda'yı izlememiştim, ama güzel bir film olduğunu biliyordum, sen de hatta güçlü sinirler gerek diye yazmıştın. İZLEDİM.

Çok aşırı etkilendim ya, ağlamaktan bitap düştüm desem yeridir. Gece yatmadan izlemiştim zaten, yatağa girdim hüngür hüngür ağlıyorum...Başım ağrıdı ağlamaktan. İnsanın insana eziyeti beni zaten hep çok etkileyen bir konu, ama kendime işkence etmekten de geri durmuyorum böyle şeyleri izleyip.

Bence herkesin izlemesi gereken bir film. İnsan olmayı öğrenmek için. Irkçılığın boyutları çok ürkütücü.

En çok etkilendiğim sahnelerden biri , BM görevlisi o kadın şey diyor ya:
İşte Hutular bir sürü çocuğu dışarı çıkarmış öldürecek, kadını bunu izlemeye zorluyorlar, küçük bir çocuk lütfen yardım edin ben ölmek istemiyorum, söz veriyorum bir daha HUTU olmayacağım, demiş. Sonra bütün hepsini öldürmüşler...

Düşününce hala filmin etkisinden çıkamıyorum.

Evet ,farkındalık yaratan bir film .Seyretmesi kolay değil ama seyredilmeli.'' Söz veriyorum ,bir daha Hutu olmayacağım'' filmin en can alıcı yerlerinden biri :((

Bir gerçek hikaye daha.Erin, 3 çocuklu, bekar,işsiz bir anne .Avukatına olan borcunu ödeyemediği için ,avukatının ona ofiste yardım etmesi için yaptığı teklifi kabul eder.Dosyaları düzenlerken ,bir dosyadaki dava dikkatini çeker .Ve yüksek eğitim ya da hukuk eğitimi almamasına rağmen dosyayı kendi başına inceledikçe ,bir takım ilginç bilgilere ulaşır.

$e.b.webp

Son düzenleme:
IMDB Puanı: 6.5/10
Tür: Biyografi, Dram
Yönetmen: Anne Fontaine
Senaryo: Edmonde Charles-Roux
Oyuncular: Audrey Tautou,
Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola
Müzik: Scott Joplin
Süre: 1 saat 45dakika

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat

'All the President's Men ' filmi 1970 'lerde Amerikan Başkanı Richard Nixon 'ın watergate skandalının ortaya dökülmesi ile ilgili.The Washington Post gazetesinin 2 gazetecisi bu olayı ortaya çıkartmayı başarır.Bu gazetecileri de Robert Redford ve Dustin Hoffmann oynuyor.Çok doğal ve inandırıcılar.Film 8 dalda oscara aday gösterilmiş ,4 ünü kazanmış.

$apm1.webp $apm2.webp

IMDB Puanı: 6.5/10
Tür: Biyografi, Dram
Yönetmen: Anne Fontaine
Senaryo: Edmonde Charles-Roux
Oyuncular: Audrey Tautou,
Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola
Müzik: Scott Joplin
Süre: 1 saat 45dakika

Yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olma yolunda ilerleyen, masal gibi bir hayat

filmin adı coco chanel ....sitede yeni olduğum için acemilik işte filmin adı eklenmemiş:(

'Seven Years in Tibet' 2.dünya savaşı sırasında Tibet'e kaçan Avusturyalı bir askerin ,Tibet' te çocuk Dalai Lama ile tanışması kendi iç yolculuğuna başlaması ile ilgili .Aradaki yaş farkına rağmen birbirlerinden çok şey öğrenirler.Biraz mistik konulara da değinen bir film.Bu filmden sonra Brad Pitt'in güya Çin'e girmesi yasaklanmış .Çünkü filmde bol bol çin hükümetine eleştiri var.Yıllar önce seyrettiğim bir film.Ayrıntıları çok hatırlamıyorum ama müzikler ,dağ görüntüleri iyiyidi.Biraz da Tibet kültürüyle ilgili fikir sahibi oluyorsunuz.

$st1.webp $st2.webp

'Cry in the Dark' geçen gün cnbcde oynadı.Avusturalya 'da geçen gerçek bir hikaye.Bir çiftin tatilde bebekleri kayboluyor.Anne çelişkili ifadeler veriyor .Kamuoyu ikiye bölünüyor.Film dava sürecini anlatıyor.Oscar oburu Merly Streep bu filmde de yapacağını yapıyor.

$cd1.webp

Son düzenleme:
"The Diary of Anne Frank" nazi işgalindeki (1940 başları) Hollanda'da ailesiyle yaşayan 14 yaşındaki genç bir kızın günlüklerine dayanılarak çekilmiş bir film.Kitabını defalarca okudum ama filmini telezvizyonda bir kere yarısında yakaladım.Çok filme çekilmiş ,çok sahnelenmiş sarsıcı ,gerçek bir hikaye.1959 yapımı olan versiyonu imdbde yüksek bir puan almış.
$af-.webp

ve gerçek Anne Frank $AF1.webp $AF2.webp $AF3.webp $AF4.webp $AF5.webp $AF6.webp $A7.webp

Son düzenleme:
Ünlü bir boksörün 1930'larda Amerika'da büyük ekonomik krizden geçerken ailesi ile verdiği yaşam mücadelesi diyebiliriz genel olarak.Güzel bir film.
$cm.webp

Frida

$frida-movie-poster.webp

Frida, Meksikalı sürrealist ünlü ressam Frida Kahlo'nun sanat ve yaşam hikâyesini konu alan 2002 yılında çevrilmiş biyografik film.
Film 6 dalda oskara aday olmuş ve makyaj ve özgün müzik dalında 2 oskar kazanmıştır. Salme Hayek'in oskara aday olan performansı unutulmazlar arasına girmiştir. (Frida (film) - Vikipedi )

Film'de ressamın resimlerini de görüyoruz.Çok çalkantılı bir hayat geçirmiş,aldatılmalar,aldatmalar ve sonunda hayata hazin bir sonla veda etmiş Frida Kahlo'yu anlatan film gerçekten izlenmeye değer.

Son düzenleme:
Takma adı kaldırım serçesi olan Fransız şarkıcı Edith Piaf'ın gerçekten de romanlara ,filmlere konu olacak (ki zaten olmuş =) hayat hikayesi.

$lvr.webp

daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama Benjamin Button' ın Tuhaf Hikayesi bu alanda güzel bir filmdir.

Dahiler delilerdir demenin farklı bir yolu olmuş. steve oynayan çocuuun adamcağızın kendisine has olan yürüme stilinden tiskindirmesine rağmen ben çok pek bi hoşlaştım

jOBS (2013) - Sinemalar.com

Back
X