• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biyolojik babam öldü ve üzülmedim. Ailem bu yüzden psikolojimin bozuk olduğunu düşünüyor

Umutumut82

Bşlgç 91 kg 31ekim hedefi 85kg 😇
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
14.422
28.677
548
Mrb. K.K güzel bayanları eski konularımi bilen arkadaşlar vardır. Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok. Annemle çok zor günlerimiz oldu. Beni annemin 2.evliliğindeki babam büyüttü ,okuttu ,evlendirdi. Bundan bir süre önce baban hasta helalleş diye beni aradılar . Gitmedim telefonlarıni engelledim. Geçenlerde esimin numarasını bulup aramıslar babasi öldü diye. Benim riskli bir hamileliğim var oyüzden eşim 2 gün kıvranmış söylesemmi söylemesemmi diye. Neyse annem söyledi ve hiç etkilenmedim.
Konuya gelirsek o günden beri hıçkırsam babası öldü içine atıyor muamelesi görüyorum. Etkilenmediğimi üzülmediğimi söylüyorum ama inanmıyorlar. geçenlerde arka bacaklari olmayan bir köpeğin protez bacakla yürüdüğünü izledik ,ben duygulandim ağladım. eşimde istersen babanın mezarina götüreyim demeye başladı. Ama gerçekten içimde hiçbir duygu yokkkk. Pandemi var ve hamileyim ve en önemlisi o adam benim kendimi ve bebeğimi riske atacak kadar değerli değil niye 6 saat yol gideyim.
Kimse üzülmediğimi kabullenmiyor. Yok içinde barış içinde affet. Yok kan çekermiş yok bilmem ne. Ya mecburmuyum affetmeye. kendi kendimden şüphelenmeye başladım. Sizce bu hissettiklerim daha doğrusu hissetmediklerim normal mi ?

Ben sizi anliyorum.
Benim bir dayim vardi. Rahmetli oldu. Hayatdayken ne dayiligini gördük ne o bizim yegenligimizi gördü ortayi karsitiranlar yüzünden. Halbuki cok yakin oturuyorduk. Öldügünde keskelerim vardi, ama üzülemedim, aglamadim da. Size tamamen yabancilasmis birine üzülemiyorsunuz iste. Allah yattiklari yerde rahat ettirsin. Mekanlari cennet olsun insallah

Mrb. K.K güzel bayanları eski konularımi bilen arkadaşlar vardır. Ben biyolojik babami görmeden büyüdüm .üstümde zerre emeği yok. Annemle çok zor günlerimiz oldu. Beni annemin 2.evliliğindeki babam büyüttü ,okuttu ,evlendirdi. Bundan bir süre önce baban hasta helalleş diye beni aradılar . Gitmedim telefonlarıni engelledim. Geçenlerde esimin numarasını bulup aramıslar babasi öldü diye. Benim riskli bir hamileliğim var oyüzden eşim 2 gün kıvranmış söylesemmi söylemesemmi diye. Neyse annem söyledi ve hiç etkilenmedim.
Konuya gelirsek o günden beri hıçkırsam babası öldü içine atıyor muamelesi görüyorum. Etkilenmediğimi üzülmediğimi söylüyorum ama inanmıyorlar. geçenlerde arka bacaklari olmayan bir köpeğin protez bacakla yürüdüğünü izledik ,ben duygulandim ağladım. eşimde istersen babanın mezarina götüreyim demeye başladı. Ama gerçekten içimde hiçbir duygu yokkkk. Pandemi var ve hamileyim ve en önemlisi o adam benim kendimi ve bebeğimi riske atacak kadar değerli değil niye 6 saat yol gideyim.
Kimse üzülmediğimi kabullenmiyor. Yok içinde barış içinde affet. Yok kan çekermiş yok bilmem ne. Ya mecburmuyum affetmeye. kendi kendimden şüphelenmeye başladım. Sizce bu hissettiklerim daha doğrusu hissetmediklerim normal mi ?
Bende normal o konunuza da yazmıştım aynı durumdayım biyolojik babam öldü deseler komşudan cenaze çıkınca ne kadar üzülürsem o kadar işte hatta komşuya daha fazla üzülürüm çünkü görmedim hiç bir duygu bağım yok psikolojim de sapasağlam kanıtlı raporlu( çocukluk ve ergenlik dönemim tedavilerle geçti şu an sıfır tedavi iyiyim mutluyum) takmayın insanları kan çekermiş bilmem ne kan bağına da inanmam ben sizde öyle yapın kan bağım olmayan iki pırlanta gibi insan olanlardan çok daha iyi baktı bana tırnakları zarar görse koşarak giderim öyle söyleyeyim

Sizin duygularınız normal bence anormal olan karşınızdakiler. Pekala üzülmemiş olabilirsin neden gerçeği kabul etmek istemiyorlar ki .

Üzülsen bu sefer de neden bu kadar üzüldü görmediği adama derlerdi emin ol.

Bende anlamıyorum cevremdekileri. Evet sevdiklerinden düsünduklerinden yapıyorlar ama bu beni daha fazla yıpratıyor. Dün aksam mesela bir türk sineması açtık izledik. Duygusal sahnelerde kendimi kilitledim. Ağlasam yine baba mevzusu çıkacak. Sabaha kadar başım ağrıdı kendimi sıktığımdan.

Bence normal olan siz garip olan çevrenizdekiler.
bazı insanlar laftan sözden anlamıyor. Sorsan senin iyiliğini istiyorlar ama ısrarları yok yok öyle değil böyledir takıntıları insanı tüketiyor ya.

Hayır sizin yaptığınız normal. Biz gereksiz derece de duygusal bir milletiz genel olarak. Hayatınızda bir yeri yokmuş. Yani sırf biyolojik baba niye sevilsin ki ? Mantıksız bir kere.

Normal.
Nasıl ki tanımadığımız biri öldüğünde, Allah rahmet eylesin, deyip geçiyoruz siz de öyle yapmışsınız.
Zaten tanımıyorsunuz.
Çevreniz güçlü görünmek için öyle yaptığınızı düşünebilir cünkü sizinle birebir aynı sorunu yaşamadılar.

Ayni duruma bende maruz kaldim, cidden can sıkıcı bi durum.
Sanki üzülmek zorundayız, kan cekermis et mis tirnakmis.
Bir tek biz cocuklarin mi eti tirnagi oluyor babalarin eti tirnagi degilmiydik biz.
Ben en son cok agir bir dille bunu ima edenede hakaret boyutuna varacak sekilde konusunca inandilar uzulmedigime 🙂

Biri ile kan bağımız var diye onu sevmek veya onun için üzülmek zorunda değiliz bence.
Hissettiğiniz duygular gayet yerinde. Boş verin kimin ne söylediğini. Evladınız ve kendi mutluluğunuza bakın.
Vicdan azabı çekmeniz veya üstünüze yük olacak bir durum yok. Çünkü onlar sizi dünyaya getirdi, siz onları değil.

Bende normal o konunuza da yazmıştım aynı durumdayım biyolojik babam öldü deseler komşudan cenaze çıkınca ne kadar üzülürsem o kadar işte hatta komşuya daha fazla üzülürüm çünkü görmedim hiç bir duygu bağım yok psikolojim de sapasağlam kanıtlı raporlu( çocukluk ve ergenlik dönemim tedavilerle geçti şu an sıfır tedavi iyiyim mutluyum) takmayın insanları kan çekermiş bilmem ne kan bağına da inanmam ben sizde öyle yapın kan bağım olmayan iki pırlanta gibi insan olanlardan çok daha iyi baktı bana tırnakları zarar görse koşarak giderim öyle söyleyeyim

Benimde icim bombos. Dün esimin teyzesi bahcemize geldi başınsağolsun dedi. Sağol demek bile gelmedi içimden. Cünku benimsedigim bir cenaze yok ki. Esime korona sonrası babasina götür böyle olmaz dedi. Sanki ben patates çuvalıyım istesem kendim gidemiyeceğim. Eşimde istemiyor eğer isterse götürürüm dedi. Kadın başladı kan çekermiş vs. Neyse çok bunaldım ağlamaya başladım. Kadın hala eşime bırak bırak ağlasın içini boşaltsın diyor.

Bizde anne baba kardeşler için kalıplaşmış bir düşünce var, hiç anneliğini babalığını görmediğiniz, ebeveynliği biyolojik bir bağdan ibaret olan insanlar için dahi ne olursa olsun babadır, et tırnaktan ayrılmaz, evlatlar affetmelidir vs denir.
Affetmek zorunda değilsiniz, üzülmek zorunda da değilsiniz, çevrenizdekiler eşiniz de dahil bu kalıplaşmış düşünce yüzünden üzüldüğünüzü düşünüyordur, aslında bizde dünyaya getiren mi büyüten mi diye bir soru kalıbı da vardır, büyüten elbette.

Back
X