Biyolojik babam ölüyormuş. Onu ilk ve son kez görsem babama (üvey) ihanet etmiş olurmuyum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin yerinde olsam geçmişi hiç kurcalamazdim.O kardeşleri de hayatıma almazdim.Bak Allah yine yüzüne gülmüş öyle bir üvey babaya denk gelmişsin.
Ben senin kadar şanslı değildim bilmiyorum belkide bu yüzden senden daha çok kırgınlık ,öfke ,kızgınlık sende bilirsin adını koyamadığın bir çok duygu.
Mezarına 27 yaşında gittim,içimdekileri dökmek için bir kere .Çok ta zengin biri idi.Ama önceki evliliğinden olan çocukları yüzünden tek kuruşunu görmedim.Onlardan biri geçen senelerde idi galiba öldü aradılar gitmedim gitmem onlar varlık içinde sefada iken ben annemle ne mücadeleler verdim küçücük yaşımdan beri.
Şimdi dava acsam yine hakkımı alabilirim ama tenezzül etmiyorum neden biliyor musun hicbirsey benim cocuklugumu,gozyaslarimi,acılarımı ,hayatımı , kanserden ölen annemi geri getirecek , yaşadıklarımı yok saydiracak güçte değil.
Allah bildigi gibi yapsın.

Rabbim yardimcin olsun. Unutulmuyor sanirimda hic unutulmayacak.

Babanız, yani size gercekten babalık yapan adam, kararınız ne olursa olsun sizi anlayacaktır. Çünkü "iyi" insan olmak böyle bi sey. Hepi topu 3 harf ama altına dünyaları sıgdırıyo iste. Adalet duygusu da onun icinde, ahlak da, vicdan da, merhamet de, bol bol sevgi de, kana ya da cinsiyete degil de cana deger vermek de.

Sadece kararınızı verirken gizliniz saklınız olmasın , ne karar verirseniz verin önce onunla (ve tabi annenizle) paylaşın ki size sevgisini koşulsuz veren bu iyi insanın, babanızın kalbini kırmayın. Sizi büyüten adam o zaten; endiselerinizi, korkularınızı, nedenlerinizi sizden iyi anlar.

Diğer adama gelince... Bu çok kişisel bi karar. Yerinizde ben olsam gitmezdim. Öyle kincilikten falan da degil. Sadece düsünürdüm bu tecrübe kime ne kazandıracak diye.

O adamın sizi görmek istemesi normal; zira her insan gibi yaptığı bütün hataların affedildiğine ve unutulduğuna inanmak, huzurlu ölmek istiyor.

Peki siz ne kazanacaksınız bu tecrübeden; aklınızda bi ton soru işaretiyle, söylenememiş bi sürü söz boğazınıza takılmış halde çok içinizde olması gerekirken çok yabancınız bi insanın ölümünü izleyince ne olacak... kafa karışıklığı, ölüm döşeğinde bi adama bu sorulmaz/bu söylenmez diye içinizde bastırdıgınız duygu ve düsünceler, hak etmediğiniz bi suçluluk duygusu, ölüme tanık olmanın başlı başına getirdiği travma ve trajedi... size bunlar kalacak işte.

O hafifledikçe siz ağırlaşacaksınız. Gerek var mı, bence yok.

Olması gereken zamanda, olması gereken yerde olmayan, sizi görmesi gerekirken yok sayan bi adamın son anında hak ettiği şey de bu, yok sayılmak. O yıllarca hayatına böyle devam edebildi cünkü, siz ve anneniz hic olmamıs gibi davranarak kendini sevebildi, 4 kız büyütebildi, gece yastıga basını koyunca uyuyabildi. Bencilliği sayesinde bi hayatı oldu ve görüyorsunuz ki ölürken bile bencil. O yüzden şimdi siz de aynı seyi yapın. Yok sayın. Ölmüs mü kalmıs mı umursamayın. Ne iyiligini ne kötülügünü dilemeyin. Sahip olduklarınıza sarılın, olmadıklarınızı unutun. Hic varolmamıslar gibi.

Zaten en büyük korkumda bu yani daha kötü olmak kendimi daha kötü hissetmekten korkuyorum sanirim.

Aslinda koronadan önce cagırdilar ne hikmetse ölememis. Can kolay cıkmiyor. Kalp krizi dediler. Belkide yalan söylüyorlar

Siz nasıl huzurlu hissedecekseniz öyle yapın yine; ancak aynı durumu yaşasam ben ne yapardım diyorum, telefonda "Ölürken mi geldi aklına, çekiş daha çekiş o canını anca dökersin günahını, hakkım da haram olsun" filan derdim ya, gaddarım evet.

Ölüm haline gelince tutuşuyorlar böyle kimi, "Hakkını helal et" konuşması yapıyorlar, yine kendi totolarını kurtarmak için.

Siz nasıl huzurlu hissedecekseniz öyle yapın yine; ancak aynı durumu yaşasam ben ne yapardım diyorum, telefonda "Ölürken mi geldi aklına, çekiş daha çekiş o canını anca dökersin günahını, hakkım da haram olsun" filan derdim ya, gaddarım evet.

Ölüm haline gelince tutuşuyorlar böyle kimi, "Hakkını helal et" konuşması yapıyorlar, yine kendi totolarını kurtarmak için.
Bi de sadece kızından helallik istiyor he. Çıplak ayak elinde 2 yaşında bebe ile kapı dışarı ettiği kadının hakkını soran yok.

Kızina zaten aynilarıni soyledim 2 dünyadada tek gözyaşim çocukluğum helal değil dedim. Esimle kayinvalidemde öyle konusma sonradan pisman olma. Zaten hayrı olmamis sen çok duygusalsın adamın zararini bari cekme diyorlar

Rabbim yardimcin olsun. Unutulmuyor sanirimda hic unutulmayacak.
Amin sağolasın,bilmiyorum ben başaramadım sanırım zaman zaman üstü kapansada hayat işte bir yerden çıkartıyor.
Bu benim ve yazdiklarimda kendi tecrubelerimin yorumu.
Sen kendini bilirsin ,sende kendine göre ver artık kararını.
Allah her zaman seninle olsun ayağına taş değmesin insallah ❤️

İyi akşamlar forumun güzel bayanları. bana yardımcı olursanız sevinirim.

Benim annem kaynana şiddetinden ,koca basiretsizliğinden dolayı ben 2 yaşındayken ayakları çıplak baba evine kaçmış. zaten kız oldum diye annemle beni hastaneden bile almak istememişler. Annem ben 10 yaşına kadarda evlenmedi. Şuanda 37 yaşındayım ve o zamanlarda babasız olmak ayıptı p.ç diyen olurdu.. Dıslanırdim ezilirdim yani babasızlığı iliklerime kadar yaşadım. .babamin suratini hic görmeden büyüdüm. birkere bile arayip sormadi.Ben 10 yasindayken annem benimde rızamı alıp baska biriyle evlendi ve ortak bir çocuklari oldu. (Şükür)
Babam (üvey)'ın annesi ailesi beni hic istemedi.elalemin çocuğuna baktigin yetmiyor okutuyorsun dendi. Ama babam onlara ezdirmedi. Babamin ailesinde tek saçi açık ve okuyan kız ben olduğumdan istemezlerdi beni..babam üniversiteyide okuttu ,evlendirdi, layığıyla gelin etti ,düğünümde karsilikli oynadik .çocuğum oldu onuda çok seviyor.sürekli hediyeler alır.koskoca adam at olur oglumu sırtında gezdirir.benim her dogum günümde bana çicek gönderir.2 sene önce 1 ay hastanede yattim.annemle evde oğluma bakti hergün hastaneye yanima geldi, ameliyata girerken ağladı .geçen sene kendi üzerine olan ev ve arabayi ayrica köyde kendi ailesinden kalan evide annemin üzerine yapmişki bende eşit hak alabiliyim. Yani iyi biri.

Biyolojik babamda evlenmis 4 kızı daha olmuş. Kızları beni aradi babamiz hasta son kez seninde helalleşmek istiyor diye. ben reddettim ama ogünden beri huzurum kaçtı. Geceleri uyuyamiyorum. 10 yasina kadar yaşadiklarim film şeridi gibi gözümün önünden geciyor.hamileyim ve cok duygusalım .icimde cok büyük bir nefret var ama sonradan pişman olma korkumda var. Babam 700km ötede uzakta ,eşim istersen hemen götürürüm diyor. Ama beni büyüten emek veren babam duyarsa cok üzülür ve hicbirsey eskisi gibi olmaz. sanki ona ihanet etmiş gibi hissederim. Siz olsanız ne yapardiniz

Uzun oldu kusura bakmayin 😍😍😍
Üvey babanın üzüleceğini düşünüyorsan onunla konuş eminim ki seni anlar ve git gör yoksa ömür boyu içinde kalır niye gitmedim gidemedim diye

Bi de sadece kızından helallik istiyor he. Çıplak ayak elinde 2 yaşında bebe ile kapı dışarı ettiği kadının hakkını soran yok.

Haklı görüyordur kendini, anasıyla kovalamışlar ya "Anama neler etti hain gelin" diye aklamıştır kendini de 2 yaş bebesi önünde aklayamadığından gider ayak kurtarayım diye çağırıyor, yoksa düşünen mi var konu sahibi hamileymiş üzülür mü, korona coşmuş gelirken hastalanır mı, ben ölüp gideceğim kendimi hatırlatıp da onun huzuru kaçar mı ne yani? Adam ölüyor 3-5 odun eksilteyim derdinde işte.

Sizin küçücük yaşta çektiklerinizi düşünmemiş şimdi de sırf kendisi için sizi çağırıyor hangi yüzle ya. Ben gitmezdim üvey babam için değil kendim için. Artı Hamilesiniz salgın zamanı kendinizi çocuğunuzu riske atmaya değer mi?

Amin sağolasın,bilmiyorum ben başaramadım sanırım zaman zaman üstü kapansada hayat işte bir yerden çıkartıyor.
Bu benim ve yazdiklarimda kendi tecrubelerimin yorumu.
Sen kendini bilirsin ,sende kendine göre ver artık kararını.
Allah her zaman seninle olsun ayağına taş değmesin insallah ❤️

Sagol canim. Rabbim senide iyi insanlarla karsilastirsin. 😍

Haklı görüyordur kendini, anasıyla kovalamışlar ya "Anama neler etti hain gelin" diye aklamıştır kendini de 2 yaş bebesi önünde aklayamadığından gider ayak kurtarayım diye çağırıyor, yoksa düşünen mi var konu sahibi hamileymiş üzülür mü, korona coşmuş gelirken hastalanır mı, ben ölüp gideceğim kendimi hatırlatıp da onun huzuru kaçar mı ne yani? Adam ölüyor 3-5 odun eksilteyim derdinde işte.
Hain gelinin de ettiği tek şey bi pipili çıkartamamak karnından töbe töbe. Ben kız kardeşlere şaştım asıl, onlara da hayrı olmamış ama baba diye ağlaşıyorlar başında. Karnı burnunda kadını çağırıyorlar korona vakti. Bi iş var bunda.

Ya, üzücü bir hikaye ama kalp emojisi atasim geldi. Yeni baban nasıl harika bir insan ki her şeyini annenin üzerine yapıyor. Ben olsam sümüğümü atmazdim biyolojik atiğa.
Ölüm varsa herkes için var. Gençliğinde aklına gelmemis mi öleceği, bu dünyanın bir de öte tarafı olacağı? 30 senedir aklı neredeymis??? Anca helallik almaya çağırmış işte, helal edecek misin ki hakkını? Şükürler olsun ki iyi bir baba gelmiş başına, ama annen kötü bir evlilik de yapabilirdi, üvey babandan şiddet, hakaret hatta taciz vs de gorebilirdin. Bunlar biyolojik atığın hiç umrunda olmamış. Annen bir başına, 90lerin Türkiyesinde ayakta kalmaya çalışmış, Allah bilir ne zorluklar yaşamış. Ama bunlar da biyolojik atığın aklını bir gün olsun kurcalamamis.
Ama ölüm doseginde ne hikmetse aklına gelmiş... Bence onun değil, onu seven çocuklarının isteğidir 'son bir helallik alsın' kısmı.
Eğer hakkın helalse , telefonda bildir geç, hakkın haramsa bunu onlara bildir, bir daha aramamalarını söyle.
Ha, eğer ki gitmek istiyorsan ve tek çekincen babansa, annene söyle, ağzını arasın. Bakalım ne diyor. Bu kadar iyi birisi belki de gidip ,yuzlesip psikolojik olarak rahatlamanı isteyecektir

Hain gelinin de ettiği tek şey bi pipili çıkartamamak karnından töbe töbe. Ben kız kardeşlere şaştım asıl, onlara da hayrı olmamış ama baba diye ağlaşıyorlar başında. Karnı burnunda kadını çağırıyorlar korona vakti. Bi iş var bunda.

Hamile oldugumu bilmiyorlar. Onlar bizim suçumuz yok biz ablamizla görüsmek istiyoruz diyorlar ama ben onlari hayatima almaktan korkarim

Zaten en büyük korkumda bu yani daha kötü olmak kendimi daha kötü hissetmekten korkuyorum sanirim.
Korkmakta haklısınız cünkü olacak olan bu yüksek ihtimalle. O yüzden dedim ya, dozunda bencillik iyidir. Siz azize degilsiniz, sizi inciten bi insanın son anlarını iyi gecirmesi sizin sorumlulugunuzda degil. Bunun icin kendiniz de dahil kimsenin size kızmaya, küsmeye, vicdan azabı cektirmeye hakkı yok.

Baba - kız ilişkisi tesis edecek taraf kız degildir zira, babadır. Madem böyle birbirinin acılarını görmezden gelen, herkesin önce kendi keyfini, kendi mutluluk ve huzurunu düsündügü bencil bi iliski bicimi secmis beyefendi, bırakın onun istedigi gibi olsun.

Ben giderdim açıkçası. Sadece helal edip gelirdim rabbim doğacak çocuğuma sağlık sıhhat e versin beni üzmesin diye de. Bence bu böyle iyilik yapın iyilik bulun ayrıca üvey babanız ne diye üzülsün.... Ama üvey babanıza helal olsun iyiki anneniz evlenmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X