- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
Ya, üzücü bir hikaye ama kalp emojisi atasim geldi. Yeni baban nasıl harika bir insan ki her şeyini annenin üzerine yapıyor. Ben olsam sümüğümü atmazdim biyolojik atiğa.
Ölüm varsa herkes için var. Gençliğinde aklına gelmemis mi öleceği, bu dünyanın bir de öte tarafı olacağı? 30 senedir aklı neredeymis??? Anca helallik almaya çağırmış işte, helal edecek misin ki hakkını? Şükürler olsun ki iyi bir baba gelmiş başına, ama annen kötü bir evlilik de yapabilirdi, üvey babandan şiddet, hakaret hatta taciz vs de gorebilirdin. Bunlar biyolojik atığın hiç umrunda olmamış. Annen bir başına, 90lerin Türkiyesinde ayakta kalmaya çalışmış, Allah bilir ne zorluklar yaşamış. Ama bunlar da biyolojik atığın aklını bir gün olsun kurcalamamis.
Ama ölüm doseginde ne hikmetse aklına gelmiş... Bence onun değil, onu seven çocuklarının isteğidir 'son bir helallik alsın' kısmı.
Eğer hakkın helalse , telefonda bildir geç, hakkın haramsa bunu onlara bildir, bir daha aramamalarını söyle.
Ha, eğer ki gitmek istiyorsan ve tek çekincen babansa, annene söyle, ağzını arasın. Bakalım ne diyor. Bu kadar iyi birisi belki de gidip ,yuzlesip psikolojik olarak rahatlamanı isteyecektir
Hem ne zorluklar ne zorluklar ben 82 dogumluyum o yillarda kucaginda cocuguyla bosanmis bir kadın düşün. Ananem arkasinda durmus annemin. Dedem istememiş hiç. Müstakil bir evleri vardi. Eve 2.bir kapı açmis ananem dedemle karsilasmayalim diye. Annemle ben diger kapidan eve girip çıkardik.
Annem hergün işe giderken sakın ağlama yaramazlık yapma deden bizi kovar diye tembih ederdi. Dedemle karsılasinca zangır zangır titrerdim.