- 26 Şubat 2019
- 4.653
- 6.771
- 158
- Konu Sahibi Umutumut82
Sanıyorum ki babanız hastalığından dolayı son zamanlarını geçirdigıni düşünüyor, diğer tarafta azap çekmemek ve diğer tarafa ferah bir ruhla gidebilmek adına sizden helallik istemek icin sizi yanina cagiriyor. Yani sanki sizi dünya gözuyle son son görmek için degil de özgür bir ruh olabilmek adına; size daha doğrusu sizden gelecek olan helalliğe ihtiyaci oldugu icin sizi yanina cagiriyor gibi. Yaşadıklarınız, onun size ve annenize yaşattıkları içinize sindirebileceginiz şeylerse, gerçekten o kadar yüce gönüllü olabilecekseniz gidin tabi. Gittiginizde içinde bulunacaginiz durumun sizin psikolojinizde birakacagi etkiyi de göze alın tabi. Oraya gidip babanızla yüşlestiginizde sırf onu özgür kılabilmek adına "hakkımı sana helal ediyorum" ya da "seni affediyorum" demekle bunu gerceklestirmis olmazsiniz bunu hissederek ve cani gonulden isteyerek yapmanız sart.Bende ayni seyleri düsünüyorum. 37 yaşındayım hala 10 yaşıma kadar yaşadıklarımı üstümden atamadim. Ozamanlar arkadaslarima yalan söylerdim babam geldi beni sevdi poşet poşet çikolata getirdi diye.
Ikinci bir olasılık olarak onunla yüzlestiginizde icinizde ona karşı birikmis olan öfkenizi de kusma ihtimaliniz çok yüksek. Böyle bir olayın babanız uzerinde yaratacagi olası adrenalinin babanızın durumu üzerinde yaratacağı etkiyi de hesaba katmanız şart gibi. Hasta demişsiniz, bu tarz benzeri bir olay onun durumunun daha da ağırlaşmasına ve babanizin beklenenden daha erken bir zamanda (hatta o esnada) ölmesine sebep bile olabilir. Öyle olmasa bile sırf ölüm zamanı onu göremeye gittiginiz zamana yakın oldugu icin bile kendinizi suçlayabilirsiniz. Valla çok zor bir karar ve bu kararı verecek olan sizsiniz. Şahsen ben kendi adıma size gidin veya gitmeyin diyemem böyle bir konuda. Neticede bu çok zor ve hassas bir konu. Bu kararı en iyi tartacak olan sizsiniz. Beni ilgilendiren şey; babanızın ruhundan ziyade sizin ruhunuz. Ruhunuz kendini daha iyi nasıl hissedecekse öyle davranın. gitmek istiyorsanız; kendinizi bu seçeneğe daha yakın hissediyorsanız üvey babayı, öz anneyi, ayşeyi fatmayı kafanıza takmayın. Sizi büyütmüş, babalık yapmış Allah razı olsun ama o ayrı bu ayrı. Bu sizin hayatınız. Daha da fazla bir şey diyemiyorum bu konuyla ilgili. Gerçekten yaşadıklarınıza çok üzüldüm, umarım "kendiniz için" en doğru kararı verirsiniz.
Son düzenleme: