Biyolojik babam ölüyormuş. Onu ilk ve son kez görsem babama (üvey) ihanet etmiş olurmuyum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende ayni seyleri düsünüyorum. 37 yaşındayım hala 10 yaşıma kadar yaşadıklarımı üstümden atamadim. Ozamanlar arkadaslarima yalan söylerdim babam geldi beni sevdi poşet poşet çikolata getirdi diye.
Sanıyorum ki babanız hastalığından dolayı son zamanlarını geçirdigıni düşünüyor, diğer tarafta azap çekmemek ve diğer tarafa ferah bir ruhla gidebilmek adına sizden helallik istemek icin sizi yanina cagiriyor. Yani sanki sizi dünya gözuyle son son görmek için degil de özgür bir ruh olabilmek adına; size daha doğrusu sizden gelecek olan helalliğe ihtiyaci oldugu icin sizi yanina cagiriyor gibi. Yaşadıklarınız, onun size ve annenize yaşattıkları içinize sindirebileceginiz şeylerse, gerçekten o kadar yüce gönüllü olabilecekseniz gidin tabi. Gittiginizde içinde bulunacaginiz durumun sizin psikolojinizde birakacagi etkiyi de göze alın tabi. Oraya gidip babanızla yüşlestiginizde sırf onu özgür kılabilmek adına "hakkımı sana helal ediyorum" ya da "seni affediyorum" demekle bunu gerceklestirmis olmazsiniz bunu hissederek ve cani gonulden isteyerek yapmanız sart.
Ikinci bir olasılık olarak onunla yüzlestiginizde icinizde ona karşı birikmis olan öfkenizi de kusma ihtimaliniz çok yüksek. Böyle bir olayın babanız uzerinde yaratacagi olası adrenalinin babanızın durumu üzerinde yaratacağı etkiyi de hesaba katmanız şart gibi. Hasta demişsiniz, bu tarz benzeri bir olay onun durumunun daha da ağırlaşmasına ve babanizin beklenenden daha erken bir zamanda (hatta o esnada) ölmesine sebep bile olabilir. Öyle olmasa bile sırf ölüm zamanı onu göremeye gittiginiz zamana yakın oldugu icin bile kendinizi suçlayabilirsiniz. Valla çok zor bir karar ve bu kararı verecek olan sizsiniz. Şahsen ben kendi adıma size gidin veya gitmeyin diyemem böyle bir konuda. Neticede bu çok zor ve hassas bir konu. Bu kararı en iyi tartacak olan sizsiniz. Beni ilgilendiren şey; babanızın ruhundan ziyade sizin ruhunuz. Ruhunuz kendini daha iyi nasıl hissedecekse öyle davranın. gitmek istiyorsanız; kendinizi bu seçeneğe daha yakın hissediyorsanız üvey babayı, öz anneyi, ayşeyi fatmayı kafanıza takmayın. Sizi büyütmüş, babalık yapmış Allah razı olsun ama o ayrı bu ayrı. Bu sizin hayatınız. Daha da fazla bir şey diyemiyorum bu konuyla ilgili. Gerçekten yaşadıklarınıza çok üzüldüm, umarım "kendiniz için" en doğru kararı verirsiniz.

Son düzenleme:
Ben olsam.gitmezdim yani gerek duymazdim.Yasadiklarimi vicdan yapıp bir kenara koydum diyelim ama o yol bile gozumde büyürdü.Yani gitmek icin bir tane sebep bulamazdim sanırım.Yani yokki senelerdir hayatimda mantiken gidilmez bence veya degmez haketmiyor diyeyim. Belki ölüme cok yakin oldugu icin yada öbür tarafta karsilasmayalim diye hakkimiz helal edilebilir ama onu da telefondan kizlarina söylerdim sanirim iletsinler diye..

Ayni babadan bende de var.ben de 36 yaşındayım.bazen aklıma geliyor gelse arasa ne yaparım diye.zor bir karar.çok duygusal biriyim.merakta ediyorum onu.hic görmedim.Annem aldatilinca boşanmış.adam gururuna yedirememis bir de kız oldum iye ne ilgi ne alaka.annem anneannem ve dedemle büyüdüm.Anneannem ölmeden vasiyet etti ararsa gelirse dönüpte bakarsan hakkım haram olsun dedi.inan senin yerine kendimi koydum ağladım.Allah yardımcı olsun.Baba olmak bu değil.içinde hep bi eksiklik burukluk.hep bi kanadın kirik.Evladını düşünmeyeni bizde düşünmeyelim boşver.iyi gününde kiminleyse kötü olunca da onlarla olsunlar

Bir filmde görmüştüm bir şeyi yapıpta pişman olmak kolay olan ama yapmadığınız için pişman olmanın geri dönüşü yok o yüzden sonunda pişman olsanız bile gidin.

Bunca zamandır arayıp sormuyor neden ölüm döşeğinde iken kızından helallik almak istiyor ne ilginç değil mi sağlığında iken sorsaydın ya diyeceğim de çekindi belki de ama 4 tane daha yavrusu olmuş sizi de araması gerekirdi zor çok zor durumlar üvey babanıza anlatın durumu ne diyecek ne kadar kötü biri de olsa eski babanız hele ölüm döşeğinde ise sanki son isteği yerine getirilir kader yaşanmış diyorum ben böyle durumlarda üvey babanız öyle sahip çıkmış sevmiş ki kan bağı olmadan da babalık yapılabileceğini güzel bir şekilde göstermiş teyzemin kayınpederi de 2 tane çocuğa babalık yapmış en güzel şekilde Allah sonra ona da 1 erkek evlat nasip etmiş böyle güzel yürekli insanları duyunca öyle mutlu oluyorum ki gidecekseniz birlikte karar verin rızasını alın ona danışmanız bile onu çok mutlu eder nihai kararı vermek size kalır tabii ki

Normalde git derdim ama hamilesin gitme, gidince üzüleceksin yaşadıkların aklına gelecek muhtemelen yüzüne tüküreceksin (çünkü hakettiği bu sen de farkındasın),
Babanın seni üzdüğü yetmemiş karnındaki bebeği de üzmeye çalışıyor bence amacı bu sorumsuz oksijen israfı

hamilesiniz, salgın hastalık var, aylarca annelerimizi görmüyoruz, kapıdan dışarı çıkmaya korkuyoruz, görüntülü konuşun, kızlarına söyleyin arasınlar görüntülü konuşun, söylesin ne söyleyecekse, sizin de içinizde kalmamış olur

annenizi dövdüğünü, ağlattığını, sizi hiçe saydığını ve yıllarca sizi aramadığını da göz önüne alın, ölüm döşeğinde muhtemelen duygusal bir konuşma yapacak, bir dinleyin bakalım ne diyecek

sürecin tamamından babanızı haberdar edin yani gerçek babanızı, sizi büyüten kişiyi

35 senedir seni aramayan sormayan gidip başka kadından çocuk yapıp onlara babalık yapıp.. Ya benimde bir tane daha kızm vardı ölüm var kalım var bir gdip göreyim demeyen baaba ölüm döşeğinde Rabbime ne diyeceğim orada vicdan azabı çekmeyeyim diyemi aramış bunca zaman neredeymiş.. Hasta olduğunda, agladığında, sevindiğinde, evlenirken yanında olmayan biri kusura bakmasın da benden helallik almasın iyi bunca sene aklına gelme şimdi düşün geçti boru pazarını demişler

Yasadiklarinizi veya benzerini hiç tecrube etmedim. Belki sizi anlayamam duygusal olarak ama yillarca bana babalik yapmamiş bir insan için, sirf vicdanini rahatlatacak diye hamile halimle 700km gidip bir de korona riskine giremezdim ben.

Ohh canima degsin o 1 kizina yuz cevirmis ama rabbim 4kiz daha vermis .nefret ediyorum cinsiyet ayrimi yapan cahillerden... olum hakk gebesiniz cocuk yasta cektiginiz onca uzuntu zor zaman siz bilirsiniz yasadiginizi buraya ne kdari yazilabilir sonucta... gebelikte hassas donem ve yolda cok uzun ve pandemi ve babanizin (uvey) uzulecegini dusunuyorsunuz ben olsam acikca babama sorardim gitsem uzulurmusun diye cunku zaten gitmemek icin yeterince sevep var ama iste "keske"dememekte onemli... umarim icinizi rahat ettirecek dogru karari verirsiniz ...

İleride pişman olacağına dair bir his var ise git.
Yok pişman olmam benim için önemsiz diyorsan gitme. Çünkü orada duygu karmaşası ve tonla duygusal arbede yaşayacaksın. Beyfendi ölürken ajitasyona girmiş,allah işte vijdanı rahat bırakmadı,yoksa bir kızı olduğu koskoca ömrü boyunca neden önem taşımadı? Onca zamanı varken neden görmedi seni? Tamamen kendi isteğin ve hislerini sorgula,sırf o istedi diye gitme. Sana son kez kötülük yapmasına müsade etmiş olursun. Hiç gerek yok.

Mrb. Arkadaşlar. Ben geceden beri düşündüm gitmeyi_ gitmemeyi ,aramayi _aramamayı yada helalleşip -helalleşmemeyi. Anladımki bunun beni yetistiren babamla veya annemle alakasi yok. Ben eğer gidersen, ararsam veya hakkımı helal edersem kendime ,çocukluğuma ,yaşadıklarıma saygısızlık yapmış olacağım. Yani daha mutlu veya huzurlu olmayacağım tam tersi içimde kendime karşı suçluluk duygusu oluşacak. oyüzden bu konuyu kapatmaya karar verdim . Herkes yaptıklarının kefaretini yaşasın. Hepinize çok teşekkür ederim.Allah razı olsun. Mune Mune abla konumu kapatabilirsin. Arkadaşlarin yardimiyla kararimi verdim.

Anneniz karnında ölmüş bir bebekle, üstelik 38 kiloya kadar düşen ve dayak yediği için evden yalınayak kaçarken sözde babanız olan adamın vicdani sizlamadiysa,

Sizin ki niye sizlasin. Size yapılanları geçtim annenize yapılanlar için helallik verme işini asla yapmazdım.

Ben olsaydım gitmezdim. Hakkımı da helal edermiydim emin değilim. Beni bunca yıl hiç aramamış biri, vijdana mı geldi ölüm döşeğinde..

İyi akşamlar forumun güzel bayanları. bana yardımcı olursanız sevinirim.

Benim annem kaynana şiddetinden ,koca basiretsizliğinden dolayı ben 2 yaşındayken ayakları çıplak baba evine kaçmış. zaten kız oldum diye annemle beni hastaneden bile almak istememişler. Annem ben 10 yaşına kadarda evlenmedi. Şuanda 37 yaşındayım ve o zamanlarda babasız olmak ayıptı p.ç diyen olurdu.. Dıslanırdim ezilirdim yani babasızlığı iliklerime kadar yaşadım. .babamin suratini hic görmeden büyüdüm. birkere bile arayip sormadi.Ben 10 yasindayken annem benimde rızamı alıp baska biriyle evlendi ve ortak bir çocuklari oldu. (Şükür)
Babam (üvey)'ın annesi ailesi beni hic istemedi.elalemin çocuğuna baktigin yetmiyor okutuyorsun dendi. Ama babam onlara ezdirmedi. Babamin ailesinde tek saçi açık ve okuyan kız ben olduğumdan istemezlerdi beni..babam üniversiteyide okuttu ,evlendirdi, layığıyla gelin etti ,düğünümde karsilikli oynadik .çocuğum oldu onuda çok seviyor.sürekli hediyeler alır.koskoca adam at olur oglumu sırtında gezdirir.benim her dogum günümde bana çicek gönderir.2 sene önce 1 ay hastanede yattim.annemle evde oğluma bakti hergün hastaneye yanima geldi, ameliyata girerken ağladı .geçen sene kendi üzerine olan ev ve arabayi ayrica köyde kendi ailesinden kalan evide annemin üzerine yapmişki bende eşit hak alabiliyim. Yani iyi biri.

Biyolojik babamda evlenmis 4 kızı daha olmuş. Kızları beni aradi babamiz hasta son kez seninde helalleşmek istiyor diye. ben reddettim ama ogünden beri huzurum kaçtı. Geceleri uyuyamiyorum. 10 yasina kadar yaşadiklarim film şeridi gibi gözümün önünden geciyor.hamileyim ve cok duygusalım .icimde cok büyük bir nefret var ama sonradan pişman olma korkumda var. Babam 700km ötede uzakta ,eşim istersen hemen götürürüm diyor. Ama beni büyüten emek veren babam duyarsa cok üzülür ve hicbirsey eskisi gibi olmaz. sanki ona ihanet etmiş gibi hissederim. Siz olsanız ne yapardiniz

Uzun oldu kusura bakmayin 😍😍😍
ben olsam giderdim ve hakkım haram olsun öleme sürün derdim (akrep burcuyum)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X