Biz evlenirken neyi gozden kaciriyoruz?

Evlenince dünyamız değişecek sanan kadınlar ve annemin evindeki rahatı gene bulucam sanan erkekler.

Bir tarafta da hayatın yükünü beraber göğüsleyen çiftler. İşte bu ikinci maddedekilerle yaşanılabilir oluyor hayat.

Bilmiyorum ama evlenmeden önce yan yana çok zaman geçirdik. Yanında da kaldım. . ''İşte bu adam!'' dedim. Onu kendim gibi bildim. Kendim kadar tanıdım. Evlendik, değişmezse hala aynı adamla evliyim. Ama yıllar neyi gösterir bilemem. .
Aranizdaki sevgiyi saygiyi korumaya calismanizi oneririm. Her evde tartismalar olur, tartismalarinizda birbirinizi kiracak sozler sarf etmeyin saygi cok onemli bir bag. Koparmamaya calisin derim.
Allah daim etsin mutlulugunuzu :)

Aaaaa !! O olmazsa nasıl sevişcez ayol bu adamlarla. . En şehvetli halim bile, ''bana dokunmasa haftada bir'' :KK70: Keşke daha çok olsa da adamın aklını başından alabilsem. . . Bi de günahmış. Hıhh.
Arkadaşın kafa karışmış biraz aklına vurmuş demekki :110: hem çok inançlı hemde evlenmeyin diyor onun yerine oruç tutun sevap kazanın hiç bilmiyorsunuz bu işleri ya :KK12::63:

bence evlendiğin kişinin ailesi çok önemli. anlayışlı ve karşısındakine değer veren insan azaldı. aileler genellikle geline oğlumuzu bizden koparacak gözüyle bakıyor. bir de maddi durum ve kariyer önemli. bu konularda sıkıntı yoksa evlilik yürüyor. bir de en önemli neden erkeklerdeki değişim. artım erkekler evlenmek istemiyor, bu yüzden evlenseler bile eşlerine bağlı değiller. aldatma olayları vs de etkili oluyor evliliğin kötü gitmesinde

Lutfen geyikci arkadaslar gidin kendinize yeni bir geyik konusu acin orda istediginiz geyigi yapin.
Biraz saygi lutfen diyorum 3. kez.
Net olamadim mi???

23 yaşındayım evli değilim bırakın evli olmayı erkek arkadaşım bile olmadı bu yaşıma kadar. İnanç gereği falan değil sadece kafama uygun birisini bulamadığım için bir de kariyer yapma sevdası ile kimseyle yakınlaşmadım. Evlilik benim için çok uzak bir kavram hiç bir zaman düşünmedim, ileri de düşüneceğimi de sanmıyorum. Çok ama çok zor bir şey evlilik benim gözümde, ama evlenen arkadaşlarım oldu, onlara baktığım zaman evlenmeden önce hayal aleminde yaşama durumu olduğunu her şeyi gözü kapalı kabul ettiklerini veya evlenince düzelir mantığıyla baktıklarını gördüm. Yaşanabilecek sorunları kimse göz önüne almıyor evlenmeden önce. Her şeyi evlendikten sonrasına erteleme durumu oluyor, yani evlenmeden önce benim beklentilerim şu senden de şunları bekliyorum diye bir konuşma olmuyor.( beklentiden kastım; davranışlar, aile hayatı, ebebeynler gibi konular) Maalesef bunlar yapılmadığı için bir anda kabusun ortasında kalıyor insanlar:(

23 yaşındayım evli değilim bırakın evli olmayı erkek arkadaşım bile olmadı bu yaşıma kadar. İnanç gereği falan değil sadece kafama uygun birisini bulamadığım için bir de kariyer yapma sevdası ile kimseyle yakınlaşmadım. Evlilik benim için çok uzak bir kavram hiç bir zaman düşünmedim, ileri de düşüneceğimi de sanmıyorum. Çok ama çok zor bir şey evlilik benim gözümde, ama evlenen arkadaşlarım oldu, onlara baktığım zaman evlenmeden önce hayal aleminde yaşama durumu olduğunu her şeyi gözü kapalı kabul ettiklerini veya evlenince düzelir mantığıyla baktıklarını gördüm. Yaşanabilecek sorunları kimse göz önüne almıyor evlenmeden önce. Her şeyi evlendikten sonrasına erteleme durumu oluyor, yani evlenmeden önce benim beklentilerim şu senden de şunları bekliyorum diye bir konuşma olmuyor.( beklentiden kastım; davranışlar, aile hayatı, ebebeynler gibi konular) Maalesef bunlar yapılmadığı için bir anda kabusun ortasında kalıyor insanlar:KK43:
Ask da gerekli ama bir hayati birlikte paylasacaginiz kisiyle istekler ve beklentiler dogrultusunda mantikli bir konusma yapmak da tabiiki cok cok onemli.
Bence yasin kac olursa olsun dogru kisiyi dogru zamanda bulursun sen. Once evlilikten ne istedigini bilmeli insan. Dusunce yapin guzel :)

Ya ATTRAENTE, mantıklı, olgun bir bayansın, severek takip ediyorum mesajlarını.
2 dir bu bağlamda yazdıklarını okuyunca harbi çekinir oluyor insan. 30 lu yaşlarda kendi düzeninizi kurduysanız, bir adamın kahrına çekmeye değmez mi diyorsun hakkaten?

Değmeyeceğini yaşayarak öğreniyorum
Hayat arkadaşı, hayatı paylaşmak, aşk vs... bunlar güzel şeyler
Ama evli olan herkes bilir ki; sürekli güzel günler olmuyor
Bir güzel gün için on gün stres yaşıyorsan bence değmez
30 lu yaşlarda insanın karakteri oturmuş oluyor, değişmeyecek huylara, görüşlere sahip oluyorsun, karşındaki de aynı senin gibi bir birey, ikisinin uyumunu sağlamak çok zor bir iş.
Bir de tabi 30 lu yaşlardan sonra evlenen insanların hayat tecrubeleri, yaşanmışlıkları var, belki evlenip boşanmışlıkları var, belki çocukları var, o yaşa gelip hayatından kimse geçmemiş birinin ilk aşkı olmuyorsunuz yani, kötü tecrubeler tedbire sevk ediyor insanı, karşılıklı kırgınlıklar yaşanıyor. Sabır, tahammül daha az oluyor, iyi niyetlerini rafa kaldırtacak kurnazlıklar görüyorsun. Ayaklarının üzerine basan bir kadınsan, ekonomik özgürlüğün varsa, karşındaki insanın ve beraberindekilerin beklentileri oluyor. Sürekli düşünüyorsun ; bu kadar emeğe değer mi ? sevgi bunları yüklenmeye yeter mi ? bu kullanılmak değil mi ? Evli olmak ne işe yarar ? Yazsam çok uzun Samsonn, konuyu dağıtırız. Eşim kötü bir insan mı asla değil ama benim yaşamak istediğim hayat bu muydu onu tartışıyor kalbimle ruhum =))) Aşk bütün bu yorgunluğa değer mi ???

30 lu yaşlarda insanın karakteri oturmuş oluyor, değişmeyecek huylara, görüşlere sahip oluyorsun, karşındaki de aynı senin gibi bir birey, ikisinin uyumunu sağlamak çok zor bir iş.
Bir de tabi 30 lu yaşlardan sonra evlenen insanların hayat tecrubeleri, yaşanmışlıkları var, belki evlenip boşanmışlıkları var, belki çocukları var, o yaşa gelip hayatından kimse geçmemiş birinin ilk aşkı olmuyorsunuz yani, kötü tecrubeler tedbire sevk ediyor insanı, karşılıklı kırgınlıklar yaşanıyor. Sabır, tahammül daha az oluyor, iyi niyetlerini rafa kaldırtacak kurnazlıklar görüyorsun. Ayaklarının üzerine basan bir kadınsan, ekonomik özgürlüğün varsa, karşındaki insanın ve beraberindekilerin beklentileri oluyor. Sürekli düşünüyorsun ; bu kadar emeğe değer mi ? sevgi bunları yüklenmeye yeter mi ? bu kullanılmak değil mi ? Evli olmak ne işe yarar ? Yazsam çok uzun Samsonn, konuyu dağıtırız. Eşim kötü bir insan mı asla değil ama benim yaşamak istediğim hayat bu muydu onu tartışıyor kalbimle ruhum =))) Aşk bütün bu yorgunluğa değer mi ???
Bence yorgun yurek en cok mutlu olmayi hak eder. Ask da yeterince mutluluk vermiyorsa belli ki eksik olan seyler cok.

Dostluk kızlar dostluk... Aşktan önce dostluk arayın karşınızdakinde... Bir dost diğerini asla sırtından bıçaklamaz çünkü... Sırf aşk diye tutturursanız, o heyecan bittiğinde mutsuzluk kaçınılmaz oluyor böyle.

Ya canım kim seni nasıl üzüyor tam bilmiyorum ama fırsat verme. Herşeye yetişme. Sen nasıl onun hayatını kolaylaştırıyorsan, o da aynı derece de senin hayatını güzelleştirmeli.
Çevresine gelince gelin kızımızdan ekonomik bir yardım beklemelerini asla anlamam. Tamam gerçekten ihtiyaç sahibi olur zaten vicdanen yardım edersin de, kimsenin hayatını daha lüks bir hala getirme zorunluluğumuz yok.
Bilmiyorum bir gün evlenir miyim, ama 2 ev fikrine çok sıcak bakmaya başladım ben :KK48: Arada o gelecek gidecek, arada sen gidip kalacaksın, tatillere falan beraber çıkacaksın, ama herkes kendi işini görecek, kimse kimsenin akrabasıyla falan fazla içli dışlı olmayacak. Çok mu ütopik?

Herkese merhaba
Son zamanlarda giderek ilgimi ceken "mutsuzluk" konulari kafami kurcalamaya basladi.
Ben de evlenmis ama mutsuz olan biriyim.
Ama benim evliligim zaten mutsuz baslamisti. Bir cogunuz (ben dahil bazilari haric) severek hatta bazilariniz hoplayarak ziplayarak evleniyorsunuz. Sonradan ne oluyorsa turlu turlu olaylar hadiseler aldatilma siddet bu liste uzar gider... ortaya cikiyor. Nikah kiyilirken sevincle evet dediginiz adam bir gun oluyor dusman.
Kizlar severek evlenenleriniz ozellikle, evet demeden once neyi gozden kaciriyor yada goz ardi ediyorsunuz hic dusundunuz mu?
Şu an boşanma aşamasındaym. 16 aralığa gün aldık. Sevginin herseyi çözeceğini sanıyoruz heralde, herşeye yeteceğini. Şu an duygularımı, cahilliğimi herşeyimi bi kenara koyup baktığım zaman yanlış olduğu en başından belliymis ama ben salaklığıma doymayıp ısrarla götürmüşüm. Kör oluyoruz galiba. Bi de sanırım evlenince değişir, değişiriz düşüncesi oluyo. Ama unutuyoruz iste biz sanatçı değiliz, ne kadar yontsakda bir kütükten sanat eseri cikaramiyoruz. Kütük yine kütük kalıyo :)

Ya canım kim seni nasıl üzüyor tam bilmiyorum ama fırsat verme. Herşeye yetişme. Sen nasıl onun hayatını kolaylaştırıyorsan, o da aynı derece de senin hayatını güzelleştirmeli.
Çevresine gelince gelin kızımızdan ekonomik bir yardım beklemelerini asla anlamam. Tamam gerçekten ihtiyaç sahibi olur zaten vicdanen yardım edersin de, kimsenin hayatını daha lüks bir hala getirme zorunluluğumuz yok.
Bilmiyorum bir gün evlenir miyim, ama 2 ev fikrine çok sıcak bakmaya başladım ben :KK48: Arada o gelecek gidecek, arada sen gidip kalacaksın, tatillere falan beraber çıkacaksın, ama herkes kendi işini görecek, kimse kimsenin akrabasıyla falan fazla içli dışlı olmayacak. Çok mu ütopik?

Öyleyken çok mutluyduk, gerçekten evlerimiz ayrıyken bir sorun yoktu
Ne zaman ki kurala kaideye uyalım, ailemizde bizden küçükler var mahçup olmayalım, kocaman bir aile olalım, kardeşlerimiz gelip gitsin dedik dedik büyü bozuldu
Ekonomik olarak benden yardım isteyen yok ama kazancım, birikimim, evim her şey sürekli konuşuluyor, direk olarak bana aksetmiş bir mevzu yok ve maddi yükleri eşimle pek de paylaşamıyorum ben
Eşime bakarsan düzgün bir adam, yalanı dolanı yok, çapkınlığı , alemi yok, bakınca her şey normal ama benim içimde her şey normal değil diyen bir his var. Bir de tabi ilk evliliğinden gelen sorunları var, sürekli bir gerginlik, insanları da soğutmak istemiyorum ama sanırım ben yaptım hatayı, her evlilik böyle hissettirir diye bir kural yok tabi

Öyleyken çok mutluyduk, gerçekten evlerimiz ayrıyken bir sorun yoktu
Ne zaman ki kurala kaideye uyalım, ailemizde bizden küçükler var mahçup olmayalım, kocaman bir aile olalım, kardeşlerimiz gelip gitsin dedik dedik büyü bozuldu
Ekonomik olarak benden yardım isteyen yok ama kazancım, birikimim, evim her şey sürekli konuşuluyor, direk olarak bana aksetmiş bir mevzu yok ve maddi yükleri eşimle pek de paylaşamıyorum ben
Eşime bakarsan düzgün bir adam, yalanı dolanı yok, çapkınlığı , alemi yok, bakınca her şey normal ama benim içimde her şey normal değil diyen bir his var. Bir de tabi ilk evliliğinden gelen sorunları var, sürekli bir gerginlik, insanları da soğutmak istemiyorum ama sanırım ben yaptım hatayı, her evlilik böyle hissettirir diye bir kural yok tabi
Ya bence zamanla oturacak sizin ki de, iyi olacak inşallah. Tüm kalbimle yuvanızın sevgi, huzur dolmasını diliyorum. Rabbim eşinizin kalp gözünü açsın, sizin kıymetinizi bilsin, size hissettirsin inşallah.
Kimseye de kulak asmayın. Ağzı olan konuşuyor, yıllarını vermiş elde ettikleri için demiyorlar.

Size sonuna kadar katiliyorum.

Cinsellik icin evleniyor insanlar baska aciklamasi yok. 24,yasindayim ve bakireyim. Erkek eli tutmadim hic. İnancim geregi. Ve inanin bu yasima kadar 2 kere masturubasyon yaptim. Sacma geliyor bana. Millet esini aldacak kadar aziyor hayret ediyorum.

Kizlar evlenmeyin. Sehveti olanlar oruc tutsun.

Ya bence zamanla oturacak sizin ki de, iyi olacak inşallah. Tüm kalbimle yuvanızın sevgi, huzur dolmasını diliyorum. Rabbim eşinizin kalp gözünü açsın, sizin kıymetinizi bilsin, size hissettirsin inşallah.
Kimseye de kulak asmayın. Ağzı olan konuşuyor, yıllarını vermiş elde ettikleri için demiyorlar.

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için
Rabbim herkesin yuvasına huzur versin, iç ferahlığı versin

Erkekleri fazla büyütüyoruz, onlar bizim kadar ince ve naif yaratılmamışlardır duygusal açıdan. Sadece evlenmeden önce heyecana kapılıyoruz, tek fark bizimkisi bir süre daha devam ediyor onlarınki ise elde edince tamamlanmış gibi kabul edip duraklama dönemine giriyor. Bu da bizi şaşırtıyor, kırıp incitiyor... Tabii ki kendini aşan çok erkek ve kadın var bu konularda, ama ülkemizdeki "yetiştirme"sistemi bu....

Aslında evet demeden dediğiniz gibi bir çok şey gözden kaçırılıyor.Düğün öncesindeki gerginlikler aileler vs ...Sanki evlenince herşey toz pembe olucakmış gibi bir çok insan koca bir evetttt e başlıyor bir olmaya.İnsanların doyumsuzluğu bir üst tabakadaki insanlarla kendi kıyaslaması gibi nedenler bitiriyor evlilikleri...

2. kisim bizim kulturumuzde abes kacmasa inan bana bir cok evlilik daha kalici olurdu. Cunku iki kisi bir evde yasamaya baslayinca %100 demiyorum ama omur boyu birlikte olalim demeden once bir cok huylarini tanir gorur ve anlama sansina sahip olurdu.
Bu arada allah bozmasin canim. Nazar degmez korkma siz cizginizi bozmayin yeter.
Cok sagol Giovannetta.
Keske birlikte yasamak abes kacmasa. Abes kacmasinin sebebi de yine onyargilar. Halbuki kulturlu ahlakli bireyler zaten bunu saglikli bir sekilde yasayip gorebilirler. Bizde cinsellik tabu goruldugu surece de bu onyargilar kacinilmaz...
Bu arada bugun okudum biraz yazdiklarinizi.. Yazmak istedim.. Benim annem de babamdan 41 yasinda bosandi (15 yillik evlilik ve 14 ve 5 yaslarinda iki kiziyla). Baslarda psikolojik olarak cok etkilendi zorlandi ama simdi cok mutlu huzurlu. O yuzden sen de kararlarini verirken seni ne mutlu huzurlu edecekse onu yap. Cunku cocuklarin huzurlu ve mutlu bir anneye ihtiyaci var ;)

Back
X