Biz kadınlar mı çok ince düşünüyoruz yoksa erkekler mi düşüncesiz?

panikatakhastasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2022
122
83
13
28
Eşim hasta oldu birkaç gündür. Kafama o kadar takmışım ki gece uyanınca bile elim alnına gidiyor ateşi var mı diye. Ardından sırtına bakıyorum terlemişse üstünü değişiyorum soğumadan falan. Şükür kısa sürede de atlattı gribini ilerlemeden. Atlattı ama bu sefer de bana bulaştı. Bugün iyice hasta oldum. Uykumdan onun çarpmaları sayesinde uyandım, çünkü evlendiğimizden beri yanındaki uyuyo mu rahatsız olur mu düşünmeden pat küt diye döner ya da ayaklarını kaldırıp yatağa vurur üstüme vurur bi şekilde çarpıp rahatsızlık verir. Tabii kaç defa uyardım ama uykulu oluyorum kendimi nasıl kontrol edebilirim bilincim yerinde değilken diye bahaneler dizdi.
Gelelim asıl konuya, zaten zor uyuyorum onun yüzünden uyanınca da öksürük tutuyor. Üst üste öksürünce baktım ki eşim yastıkla kulağını kapadı. Bir an benden mi rahatsız oldu emin olamadım ama üzüldüm açıkçası. Gıcık tutması devam edince de oflayıp pufladı ve anladım ki kendisi benden rahatsız oluyor. Bilmiyorum aşırı gücüme gitti bu hareketleri. Belki mesele edilmemesi gereken bir konu, belki de gerçekten kırıcı bilemiyorum mantığım şuan işlemiyor bunun mukayesesini bile yapamaz oldum. Kalktım diğer odada yatıyorum şuan ama içim ağlamaklı. Bir yanım diyor ki seven insan böyle mi yapar ben olsam uykum kaçar en azından bi iyi misin diye sorarım..., bir yanım da diyor ki uyku sersemi kendinin farkında değildir yine... Siz ne diyorsunuz...

Maalesef biz olaylara çok duygusal ve ayrıntılı olarak bakıyoruz. Ama bu erkeklerde tam tersi. O kadar dümdüz düşünüyorlar ki. Yani ince düşünceli erkek sayısının çok az olduğunu düşünüyorum. Ama yine de bu kadar kötü hissetmekte haklısınız bence. Tavsiyem siz hastayken nası davraniliyorsa sizde karşınızdakine öyle davranın. Fazla pohpohlanmış. Ama kendi rahatından da ödün vermiyor eşiniz

100 kişiye sorduk 99 ayni cevabi verdi 1 kisi düşünceli çıktı .. erkkler siz hastayken düşünceli olani o 1 kişidir oda .diger 99 dan biri sizin eşiniz

Erkekler nankördür. Eşinizi bebek gibi bakarsanız göreceğiniz en iyi muamele bu olur. Onlar fedakarliktan anlamaz. Gün sonunda azıcık zorlayın, size diyeceği ilk şey "yapmasaydın" olur.

Erkekler bencildir. Düşündükleri şey sizin durumunuzdan tamamen bağımsız olarak daima kendileridir
Siz hasta olabilirsiniz. O an bakıma da muhtaç olabilirsiniz. Ama onlar önce kendi konfor alanlarını garantiye almak isterler.

Sesten rahatsız olabilir. Bu noktaya realist olarak bakarsak darılacak bir şey yok.

Ama kulağını kapatmak, oflayip puflamak nahoş hareketler. En azından ilgileniyor gibi yapabilirdi. Hani ilgilenmiş gibi hayatim iyi misin diye sorsa yetecekti.

Sizin de kocamam adamı bebek gibi bakmanız anormal
Üstünü filan değiştirmeniz cidden çok fazla.

Benim eşim de hastaydı birkaç gündür. Hiç gece kalkıp ateşini ölçmedim. Üstünü değiştirmek zaten aklıma gelmezdi de...

Ben hasta olsam o da en fazla kontrol eder. O daha hassastır bu konularda. Ama terlemişsem en iyi ihtimal kalk üstünü değiştir der. Bebek gibi sırtıma havlu koymaz.

Eşinize bebek gibi davranmayı birakın. Feda ettiğiniz her şeyim birgün vefasızlık olarak karşınıza çıkacağını unutmayın.

Bu gece de size ders olsun. Eşiniz hastaysa hastadir. Bebek gibi onu kundaklamanız gerekmez. Gerekseydi o sizi kundaklardı.

O kendi konforundan taviz veremiyorsa siz de vermeyin. Verirseniz, sizi pişman eder
Bu gece olduğu gibi.

Geçmiş olsun. Allah sağlıktan ayırmasın.

Eşiniz sizin aynanız degil sizden gördüğü ilgi,sevgi gibi duyguları size yansıtmaz olan bu siz böyle bir adamla evlisiniz.

Ya onun gibi davranıp onun karakterine bürünün,yada gece üstünü değiştirin, ateşini ölçün.
Eşim hasta oldugu zaman yemeğini yapar,rahatsız etmeden dinlenmesini sağlarım,bir ricası varsa kendi yapamayacak kadar bitkinse karşılarım sizde öflemesine, kulak tıkamasına aldırış etmeyin dinlenmeye bakın şimdiden geçmiş olsun.

Erkeklerin çoğu annelerinden de böyle ilgi gördüğü için sizin yaptığınızı fedakarlık değil de görev gibi görüyorlar. Ama sizin için en azından kalkıp bir bardak su getirebilirdi, beklentinizde haklısınız.

Size tecrübe olsun hastalandığında ona çocuk gibi bakmayın iyi misin diye sorun geçin. Yoksa hiç minnet eylemeden her şeyi size yaptırmaya devam eder.

Erkekler nankördür. Eşinizi bebek gibi bakarsanız göreceğiniz en iyi muamele bu olur. Onlar fedakarliktan anlamaz. Gün sonunda azıcık zorlayın, size diyeceği ilk şey "yapmasaydın" olur.

Erkekler bencildir. Düşündükleri şey sizin durumunuzdan tamamen bağımsız olarak daima kendileridir
Siz hasta olabilirsiniz. O an bakıma da muhtaç olabilirsiniz. Ama onlar önce kendi konfor alanlarını garantiye almak isterler.

Sesten rahatsız olabilir. Bu noktaya realist olarak bakarsak darılacak bir şey yok.

Ama kulağını kapatmak, oflayip puflamak nahoş hareketler. En azından ilgileniyor gibi yapabilirdi. Hani ilgilenmiş gibi hayatim iyi misin diye sorsa yetecekti.

Sizin de kocamam adamı bebek gibi bakmanız anormal
Üstünü filan değiştirmeniz cidden çok fazla.

Benim eşim de hastaydı birkaç gündür. Hiç gece kalkıp ateşini ölçmedim. Üstünü değiştirmek zaten aklıma gelmezdi de...

Ben hasta olsam o da en fazla kontrol eder. O daha hassastır bu konularda. Ama terlemişsem en iyi ihtimal kalk üstünü değiştir der. Bebek gibi sırtıma havlu koymaz.

Eşinize bebek gibi davranmayı birakın. Feda ettiğiniz her şeyim birgün vefasızlık olarak karşınıza çıkacağını unutmayın.

Bu gece de size ders olsun. Eşiniz hastaysa hastadir. Bebek gibi onu kundaklamanız gerekmez. Gerekseydi o sizi kundaklardı.

O kendi konforundan taviz veremiyorsa siz de vermeyin. Verirseniz, sizi pişman eder
Bu gece olduğu gibi.

Geçmiş olsun. Allah sağlıktan ayırmasın.
Yapmasaydın lafı hepsinde var sanırım, çıldırtıyor insanı bu laf 😖

Bu bana biraz merhemetsizlik gibi geliyor. En azından kalkıp bi iyi misin diyip su getirebilirdi, başka bir şeye gerek yoktu. Kulağını yastıkla kapamak falan.. Bende olsam bende kırılırım. Bunu bile yapmayacaksa neden hastalıkta ve sağlıkta diye imza atıyor insanlar evlenirken?
Bu sayfa yüzünden evliliğe, erkeklere hiç güvenim kalmadı. Korkmaya başladım evlilikten.

Erkeklerin geneli böyle denmiş de bana normal gelmedi, bence eşiniz çok bencil. Benim sevgilim de çok hareketli uyur, öyle ki ilk zamanlar resmen dayak yemiş kadar olurdum uykuda, bir de üstüne yüksek sesle konuşur yerimden sıçratırdı. Zamanla birlikte uyumaya alıştı hatta nadiren de olsa çarparsa hemen özür niyetine öper o uyku hâlinde. Hastalıkta da bulaşma riskine rağmen her zaman daha fazla ilgi gösterir, sarılıp kontrol eder, çorbamı yapar, ilaçlarımı takip eder. Karakteri gereği merhametli bir insandır, ben de ona daha aşağı davranmam zaten.

Ama ben hastayken öksürüğümden rahatsız olup oflasa puflasa ya da kulağını tıkasa bir yudum su vermem o adama. Yerimden de kalkmam, çok rahatsız olduysa kendi gidebilir. Bence bu duruma kırıldığınızı açık açık söyleyin ve tavrınızı koyun. O bir daha hasta olduğunda da üstüne bu kadar düşmeyin.

Kısa sürede anlatılmış grip çok ağır değildir.
Bu kadar takip edip, çamaşırını değiştirmeye gerek yok bence. Başka türlü bir hastalık olur ayri da. Çocuk gibi takip etme kısmı bana fazla geliyor eşler arasında.

Eşiniz de sesten rahatsız olabilir ama bunu size belli etmesine gerek yokmuş. En azından sizin ona yaklaşımınıza karşı biraz daha anlayışlı olabilirdi.

Bu demek oluyor ki, bir daha böyle eliniz esinizin başında hasta takibi yapmanıza gerek yok.

Bende erkeklerin bebek gibi bakılmasına karşıyım.Üstünü değiştirmek,havlu koymak ya da ne bileyim sürekli yemek yedin mi vs.

Koskocaman adam. Hastaysa doktora gidip ilacını alır. Eve gelir dinlenir uyur. Sizden bu söylediklerinizi talep etmemiş ki? Her şeyi geçtim beklenti içine girerek yaptığınız şeylerin karşılığını alamadığınızda daha çok üzülürsünüz. Siz onu içinizden geldiği için yaptınız ve bitti bu kadar.

Bu arada çalışıyorsa sesten rahatsız olabilir. Biriyle evlendiğimiz zaman sonsuza kadar rahatsız olmayacağız diye bir şey yok. Uyku haliyle ne yaptığını da bilmiyor olabilir. Bunlar o kadar küçük şeyler ki sorun etmenize bile değmez.

Eşinizin fazla üstüne düşmeyin. Erkeklerin geneli bence düşünceli değil.
Biz de eşim daha endişeli. Hastalıkta ilgilenir. Çok yatak döşek degilse, ben ilgilenmem. .ama mesela öksürse, üzülürüm . Kalkıp su veririm yani.

niye annelik yapıyorsunuz eşinize?
terleyince kendi üstünü değiştirmesi gerektiğini aklı kesmiyor mu?
uykuda nasıl oraya buraya dönmeyeyim karımı rahatsız etmeyeyim diye düşünsün adam.
oflayıp puflamasında haklısınız.

İlginiz fazla olmuş. Evet yemeğini iyi hissettirecek bişey yapmak, bir bitki çayı yapmak, içebileceği ilacı vermek falan yapılır normal bi hastalıkta. İleri seviye bir durum olsa tuvalete gitmesine bile yardımcı olunur. Ama siz hasta oluncada böyle tepki vermesi normal değil o an güzel bir tepki verseydiniz iyi olurdu böyle içinize atıp kenara çekilmeyle anlamazlar çatır çatır yüzüne o an söyliceksiniz sıcağı sıcağına.

Annesi olmadığınız birine annelik ediyorsunuz.
Yalnız ;
Annelik bir yerde : fedakarlık, beklenti olmadan bakmak sevmek...

Madem tavrıniz anne gibi , sonucu da anne gibi olsun. Beklenti içine girmeyin .
Yapın geçin.
🤷🏻‍♀️
Olmuyor di mi? Çünkü gerçekten annesi değilsiniz ve
Beklentiniz oluşuyor.

Geçmiş olsun 🌿💐
Allah biran evvel şifanızı versin, evin kadını hasta olunca hayat çok karışık hal alıyor 🤗

Back
X