Biz kaynana olsak ?

Yaşım 51. Kaynana olmaya İnşallah yakınım.
Gençken kaynana olursam, hiç işlerine karışmam, onlar mutlu olsun ben uzakta da olurum falan filan derdim.
Ama yaş ilerledikçe görüşlerim değişti.
Öncelikle aldığım kararlar var. (Tabi burasının etkisi de çok büyük.)
1- İki çocuğum var her ikisinde de (inşallah) evlenirlerken aynı tutarda bir miktar para verip "benim gücüm buna yetiyor. Gerisini siz tamamlayın" diyeceğim. Tabi o güne kadar durumum iyi olursa. Fazlasını kendileri tamamlasınlar.
2- Çocuklarıma babamdan kalma 2 daireyi birer birer verecektim. Vazgeçtim. Daha yeni gelinlerin ve damatların tapu derdine düşdüğünü gördükten sonra fikrim değişti. Ben ölünce alırlar.
3- Torun morun bakmam (inşallah) herkes doğurduğuna baksın. Sonra yok kaynanam yoğurdunu yedirme di, yok severken yanağından öptü mikrobunu bulaştırdı vs. vs. çekemem.

Amaaaaa asla evlatlarımdan vazgeçmem. ÖPERİİİİMMMM deeee, SEVERİİMMMM deeeeee.

Buna ne gelin ne de damat karışamaz. Karışırsa tavrımı da koyarım.
Şimdilik bu kadar.
İyi bi kayınvalide olursunuz inş.. Allah gönlünüze göre versin ve uzun ömür versin.. bu devirde ev araba da verseniz iyi olunmuyor maalesef..

bence okumuşlukla çok alakalı bilmiyorum aranizda kaynanasi universite mezunu olan var mi? varsa bize anlatabilir. bence biz gelecegin kaynanalari olarak cogumuz okumus insanlariz kendi kaynanalarimiz gibi olmayiz. en azindan ben kesin olmayacam.yani kendi kizim gibi gorecegim ve ne yapmak istiyorlarsa oyle yapacaklar. özgür bireyler olarak yasayacaklar.

bence okumuşlukla çok alakalı bilmiyorum aranizda kaynanasi universite mezunu olan var mi? varsa bize anlatabilir. bence biz gelecegin kaynanalari olarak cogumuz okumus insanlariz kendi kaynanalarimiz gibi olmayiz. en azindan ben kesin olmayacam.yani kendi kizim gibi gorecegim ve ne yapmak istiyorlarsa oyle yapacaklar. özgür bireyler olarak yasayacaklar.
Bence kisilik.yetisme tarzi ve görgü.cunku universtede huyu 5 para etmez bir suru insan tanidim.

Benim kv kendi kvsinden çok çekmiş
Kendisi asla kvsi gibi olmak istemedi onda gördüğü hataları yapmadı fakat
bende asla kv gibi olmak istemem çok talihsiz olaylar yaşattı
şimdilerde çok şükür diyorum herşey sütliman doğruyu buldu herkes sanırım
Ben kv değilde yaşlanınca şöyle düşünüyorum
Ummaki küsmeyesin diye bir söz var
Hiçbir şekilde beklenti içine girmem girersem üzülürüm çocukların yeni bir hayatı olacak herkes işinde gücünde olacak bide benimlemi uğraşsınlar yaşlansam bile emekli moduna geçmek istemiyorum Allah güç kuvvet sağlık versin ki her yaşımda bir meşgalem olsun mutlaka sosyal bir çevrem olsunda çocuk gelsin gelin dibimde olsun torun gelsin diye yollarını gözlemeyi kendime meşgale etmeyim

Ben kayınvalideli konulara düşüncemi yazınca kızıyorlar :)) ama yazmadan duramayacağım :)
Anne babalar aranıp sorulsun, yeri geldiğinde ilgilenilsin o kısma birşey demiyorum veya gelin ya da damat kayınvalideye gitmek istemiyorsa gitsin diye zorlanmasın lakin öte yandan annesine gidene de yasaklar konmasın.
Bu kısma kadar düşüncem herkesle aynı ama bundan sonrasında ayrışıyoruz:)) ben ne kendi ailemle ne de eşimin ailesiyle öyle her dakika içli dışlı olmaktan hoşlanmıyorum, sıkılıyorum, sabah kahvaltıda birlikte ol, öğlen yoklamaya git, akşam ayrı git, bu birde vazife gibi her dakika yapılınca boğulurum, çok yaşlı olur, hasta bakıma muhtaç olur o başka ama sapasağlam kadının başında sürekli duramam, benim başıma da vazife eda eder gibi gelmesin kızım veya oğlum, gönlü istediği zaman gelsin, içinden geldiği zaman gelsin, tatlı tatlı gelsin, ailen dahi olsa ziyaret vazifeye emrivakiye dönünce insanın ne güleryüzü kalır, ne 2 çift tatlı söz söylemek gelir içinden, bu insanın kendi annesi içinde böyledir kayınvalidesi içinde, en azından benim için öyle diyeyim.

50 yaş genç bir yaş bence, kronik hastalık yoksa, sağlıklıysa 50 yaşındaki bir kadının kızı veya oğlundan başka uğraşları da olmalıdır, sanırım bizler kayınvalide olunca değişime uğruyoruz, kayınvalide olmanın ağırlığı mı çöküyor nedir, her an aranıp sorulma moduna geçiyoruz, ben seni bugünler için büyüttüm diyoruz, ben istedim ben doğurdum tamam ama ömür boyu başımda dursun, benden başka hayatı olmasın demek de bana fazla bencilce geliyor, turlara katıl, kurslara yazıl, arkadaş grubu edinip faaliyetlere, hayır işlerine odaklan, belli bir yaşa gelip kayınvalide olmak unu eledim eleği astım, artık gelsin gelinler damatlar, etrafımda dönsünler demek değildir bence, aksine ben olsam ki olursam yapacağım, oh derim kızımı helal süt emmiş dürüst biriyle evlendirdim, evinde mutlu olsun, gelmek istediğinde gelsin, anne gel derse gideyim ama geri kalan zamanlarda bir orada bir burada gezeyim, hayatımın tadını çıkartayım, bunca sene büyüt, okut, yerini yurdunu yap diye didinmişim, artık gün benim günüm der ahir ömrümü dilediğim gibi yaşarım.

idolsün mune :KK200::nazar:

Oğlum olursa ben öyle olmayacağım.
Büyük ihtimal bana da "kayınvalidem mesafeli ühühü" diye ağlayan gelin gelir :KK48:

Her türlü bu iş sıkıntılı.
Kız çocuğunu hesaba katmadım çünkü erkekler kızın ailesi için, "niye vıcık vıcık değiliz" diyecek kafada değil. :)

sen bdv de az takılır olmuşsun :KK70: var var elimizde o tipten de var, sana denk gelmesin :dua:

Benim kv kendi kvsinden çok çekmiş
Kendisi asla kvsi gibi olmak istemedi onda gördüğü hataları yapmadı fakat
bende asla kv gibi olmak istemem çok talihsiz olaylar yaşattı
şimdilerde çok şükür diyorum herşey sütliman doğruyu buldu herkes sanırım
Ben kv değilde yaşlanınca şöyle düşünüyorum
Ummaki küsmeyesin diye bir söz var
Hiçbir şekilde beklenti içine girmem girersem üzülürüm çocukların yeni bir hayatı olacak herkes işinde gücünde olacak bide benimlemi uğraşsınlar yaşlansam bile emekli moduna geçmek istemiyorum Allah güç kuvvet sağlık versin ki her yaşımda bir meşgalem olsun mutlaka sosyal bir çevrem olsunda çocuk gelsin gelin dibimde olsun torun gelsin diye yollarını gözlemeyi kendime meşgale etmeyim
Benim kv de kendi kvsinden çoook çekmiş ama vay ben çok çektim gelinlerime çektirmem demiyor. Onun kafası şöyle çalışıyor; efenim ben çok çektim, ben de gelinime çektirmeliyim ki ödeşmiş olalım.
Biz 3 eltiyiz. 2 de görümcem var. Hepimiz çalışıyoruz. Yani açıkçası kızları da yorulmuş durumda bu vaziyetten. Bir görümcem, annem beni değil ben annemi büyüttüm der hep.
Kp de "şu beklentilerinden vazgeç. Kızlar da gelinler de çalışıyor. Gönlünden geçen evlat ta gelin de bu değildi ama bekar çocuğumuz kalmadı kendini boşuna harap ediyorsun" dedi bir kez hep birlikte oturduğumuz esnada. Omzunu silkti. Onuru (kaynımın 16 yaşındaki oğlu) ben evlendirecem ben gelin bulacam dedi.
Hala umudu var yani :)))))

Benim kv de kendi kvsinden çoook çekmiş ama vay ben çok çektim gelinlerime çektirmem demiyor. Onun kafası şöyle çalışıyor; efenim ben çok çektim, ben de gelinime çektirmeliyim ki ödeşmiş olalım.
Biz 3 eltiyiz. 2 de görümcem var. Hepimiz çalışıyoruz. Yani açıkçası kızları da yorulmuş durumda bu vaziyetten. Bir görümcem, annem beni değil ben annemi büyüttüm der hep.
Kp de "şu beklentilerinden vazgeç. Kızlar da gelinler de çalışıyor. Gönlünden geçen evlat ta gelin de bu değildi ama bekar çocuğumuz kalmadı kendini boşuna harap ediyorsun" dedi bir kez hep birlikte oturduğumuz esnada. Omzunu silkti. Onuru (kaynımın 16 yaşındaki oğlu) ben evlendirecem ben gelin bulacam dedi.
Hala umudu var yani :)))))
Allah yardım etsin size kendi evlatları bile bıkmış durumdaysa işiniz zor cidden

Bi kere eşimle yemeğe gttik die bi hafta küstü kaynana. Onu çağırmamışız.

Ben o an düşündüm oğlum büyüse gelinmle gtse mutlu olurum yalnız kalsınlar die gtmem hediye al sürprizler yap karına derim şu film çıkmış birlikte gidin derim yani onun mutluluğu Benim mutluluğum olur.
Evlilikte mutluluğn anahtarı kadının mutlu olması. O mutluysa kocasıda çocuğuda mutlu eder ztn..

Allah yardımcısı olsun ve şimdiden geçmiş olsun o zaman geline :KK47:

Gelin öyle evlendik artık aileni silecen edalarinda olursa kabul etmem edemem..ayni sey eş içinde geçerli..abimin esini kendi ablamdan cok severim sayarım..her şey karsilikli bir mesafe candır tutturmuş gidiyor gelinler..ilk basta gercek manada kabul edin aileniz olarak oyle davranin eger yine kotulerse gorusmessin ama en bastan ben gorusmem demek akil işi degil..

Muhtemelen dominant olurum ben :) ama onlar gelsin ben gideyim ister miyim bilmiyorum. Yavrum gelsin 5 dakika bi goreyim opeyim gelin gelmese de olur derim heralde :)
Aman herkes kendi evinde kalsin kaynanalar da kendilerini genc sanip oglu ve geliniyle 'takilmaya' kalkmasin. Gencler gezmeye gidiyorsa ve sırf ayip olmasin diye gelir misin dediklerinde kaynana "ne isim var benim siz gidin gezin" diyebilsin Allah aşkına.

Bi kere eşimle yemeğe gttik die bi hafta küstü kaynana. Onu çağırmamışız.

Ben o an düşündüm oğlum büyüse gelinmle gtse mutlu olurum yalnız kalsınlar die gtmem hediye al sürprizler yap karına derim şu film çıkmış birlikte gidin derim yani onun mutluluğu Benim mutluluğum olur.
Evlilikte mutluluğn anahtarı kadının mutlu olması. O mutluysa kocasıda çocuğuda mutlu eder ztn..
Ya sizler yazdıkça kaynanamdan birşeyler görüyorum. Bizim yemeğe gittiğimizi duysun hemen küser. Bazen 2-3 günlük yakın şehirlere kaçamaklar yaparız küser.
Veeee evetttr arabamızın ön koltuğu kesinlikle ve kesinlikle onun :))))
Valla konu açsam yeriymiş. Ne dertliyim beeee

muzurtilki muzurtilki sen nasıl kayınvalide olursun anlat bakalım :)

valla inşallah kendi kayınvalidem gibi bir kayınvalide olurum
gelinini, damadını öz çocuklarından ayırmayan, neşeli, güleç, sevgi dolu, fitne fesat düşünmeyen vs vs vs

ama acaba diyorum yaşlılık insanı değiştiriyor mu, şimdi böyle mantıklı düşünüyoruz da, ileride ne oluruz?
Allah çocuklarımızı mutsuz etmemize izin vermez inşallah

Back
X