• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz mi O mu ?

elifcik_45

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
563
5
16
Manisa
merhaba arkaaşlar.o kadar kötüyüm ki nerden başlıcam bilmiyorum.Ailem beni çok zor verdi nişanlma.7 yıllık birlikteliğimiz var. 7 aydırda nişanlıyız.istemiyolar sebebide tip. beni yakıştırmıyolar görünüş olarak hoş değilmişiz.Annem bugün çığrından çıktı ben istemiyorum bikmem ne. ya niye neyini gördünüz diyorum babam çocuk iyi kötü huyu yok saygılı ama görünüş olarak yakımıyosunuz.Sebep bu işte.Annem artık en son olarak Ya biz ya o seçim senin dedi.artık o an elim ayağım durdu ne diceğim bilemedim nasıl ya ne biçim seçim bu dedim.Babamda tamam annen hatalı öyle diyerek ama sende hatalısın inat ediyosun ayrılmayarak diyo.iyide baba ben bi yanlışını görmedim 7 yldır beni hiç üzmedi mutsuz etmedi durduk yerde hele ki sebep olarak tip görünüş böyle ayrılık sebebi mi olur.diyelim ayrıldım size anne baba mı dicem odamdan çımam yüzünüze bakmam mutlu mu olucaksınız gözünüzün önünde eriyerek dedim.Neymiş hemen unuturmuşum nolcakmış ki.Bukadar basit bakıyolar.kv sevmediler bende sevmiyorum nişanlımda o zaten davranışlarını be nişanlım gerekirse ailemi reddederim bile dedi babama.En son anneme dedim ben ayrılmam aklına yaz dedim ozaman sende düğününü kendin yaparsın evine gelmem dedi. sen bilirsin anne tercih senin ama bi müslümana bu dediklerin yakışmıyo.sebep heleki tek görünüşse günah dedim.neymiş kv bizle otururmuş. nişanlım defalaca dedi asla oturmıcak bende istemiyorum zaten annemle oturmak dedi anlamıyolar. anne ozaman kaçayım dedm bunu mu istiyosun dedim ozaman bizi sil dedi. Anne evlenirsem de sil diyosun öylede dedim.Babamda beklicez bakalım diyo.kıyıcam canıma kurtulun dedin babam bir kızdı elin oğlu için değer mi diye.bende sizin baskınızdan kurtulmak için kıyıcam dedim.onlar için sevgi aşk eşittir büyü. büyü varmış bende.Ne yapıcam kızlar aklımı yitircem yada canıma kıycam inanın bıktım. :43::43::43:

şaka gibi. çok saçma. :ssz: böyle saçmasapan ve çok hatalı bir sebepten insan çocuğunu sevdiğinden ayırmak ister mi. :53: ben nişanlın diyorum. ailen saçmalıyor. akılları başlarına gelir sen hiç yılma. :34:

şaka gibi. çok saçma. :ssz: böyle saçmasapan ve çok hatalı bir sebepten insan çocuğunu sevdiğinden ayırmak ister mi. :53: ben nişanlın diyorum. ailen saçmalıyor. akılları başlarına gelir sen hiç yılma. :34:
bide aile farkıda var ama asıl sebep görünüş.aileler pek uyumlu değl zaten babam baştan dedi resmiyet olsun diye. bende zaten resmiyetten yanayım. kv hemşirelikten emekli yaşlı biraz ama maşallah süslüdür bide açık. bense tesettürlüyüm.ailem onada takılı neymiş kv oturaklı değilmiş. bende dedim onunla evlenmicem dedim. ama asıl sebep yakıştırmamaları.napıcam bilmiyorum insan Allah'a hastalık ver diye dua eder mi ben ediyorum.Allahım bana dertli hastalık verde anlasınlar söylene söylene ne hale getirdiniz diye.Tamam benim iyiliğimi istiyolardır ama görünüşle iyiylik olmaz ki

Son düzenleme:
Bu ailelere ne oluyor anlamadım, yediklerinden mi, içtiklerinden mi
Önemli olan çocukların mutluluğu değil mi?
Sevgi, dürüstlük, insanlık değil mi?
Bu kadar kolay mı sevgini sil at demek, ya biz ,ya o demek.
Vazgeçme sevginden, inatlaşma ama dik ve kararlı dur.
Mecbur kabullenecekler,umarım evlendikten sonra huzur verirler.

Bu ailelere ne oluyor anlamadım, yediklerinden mi, içtiklerinden mi
Önemli olan çocukların mutluluğu değil mi?
Sevgi, dürüstlük, insanlık değil mi?
Bu kadar kolay mı sevgini sil at demek, ya biz ,ya o demek.
Vazgeçme sevginden, inatlaşma ama dik ve kararlı dur.
Mecbur kabullenecekler,umarım evlendikten sonra huzur verirler.
aa canım unuttun mu onlar ermiş.herşeyi görürler.inanaın nişanlımı görseniz sevsinler diye
elinden geleni yapıyo hatta bu akşamda bana bayramlık aldı ama genede yaranamıyo.inanın ölümü bile düşünüyorum.kahroluyorum çünkü :43:

Son düzenleme:
kirpi yavrusunu pamuğum dıye severmiş nişanlınız ailesıde oğullarını sizden üstün görüyorlardır sebep gerçekten çok saçma böyle bı sebebpten ayrılmanızı istıyorlarsa ALLAHIN gucune gıder

kirpi yavrusunu pamuğum dıye severmiş nişanlınız ailesıde oğullarını sizden üstün görüyorlardır sebep gerçekten çok saçma böyle bı sebebpten ayrılmanızı istıyorlarsa ALLAHIN gucune gıder
aynen canım inan insanın zoruna gidiyo.millet onu demiş millet bunu demiş.o millet kimse bi bulsam zaten.düşman sevindiriyomuşum böyle yaparak.kaçmayı bile düşünüyorum ya.başları eğilir diye katlanıyorum hep.

Öyle ölümü falan düşünme , hastalık dert isteme , bunalmışsın ama yapma böyle.
Ailen saçmalıyor, öyle biri gelir ki karşılarına, bin pişman eder onları, mumla ararlar nişanlını,
bu arada olan sana olur tabii.
Açık diye kv ye laf ediyorlar ama Allah ın yarattığına mana buluyorlar.
Böyle değil bu işler.
Günaha giriyorlar, yokmu bir aile büyüğü konuşsun.
Yazık üzüldüm sizin adınıza da , nişanlınızın adına da.
Umarım her şey yoluna girer.

Öyle ölümü falan düşünme , hastalık dert isteme , bunalmışsın ama yapma böyle.
Ailen saçmalıyor, öyle biri gelir ki karşılarına, bin pişman eder onları, mumla ararlar nişanlını,
bu arada olan sana olur tabii.
Açık diye kv ye laf ediyorlar ama Allah ın yarattığına mana buluyorlar.
Böyle değil bu işler.
Günaha giriyorlar, yokmu bir aile büyüğü konuşsun.
Yazık üzüldüm sizin adınıza da , nişanlınızın adına da.
Umarım her şey yoluna girer.
babaannemde istemiyo sırf bu sebepten. ilk sebep ev yok diyedi nişanlmda evlenmeden alıcam evimi dedi.sadece tip görünüş böyle bişi var mı.bıktım inan ki.bunalmak kelime bile değil bunların yanında.büyümüş benimkisi hocaya götürceklermiş.kocammış gibi konuşuyomuşum.sevgi dedikleri de bir sızlar iki sızlar sonra unuturmuşum.

Bide şu var babaannem iki yıl önce şeker rahatsızlığı çıktı ama dikat etmedi hiç yemesine filan e benim böyle durumlarım olunca şekeri ükselmiş neler ettiler bana ama hastanede 7 gece yattı hep başında bendim.Neymiş babaannem benim yüzümden olmuş. ama iki yıl öncede çıktı şekeri ama işte şeker hastalığı sebebide benmişim.Annem bende hastaneye gidicem senin yüzünden hastalanıcam heryerim uyuşuyo diyo.hastalıkları üzüntüdenmiş ya benim üzüntüm nolcak dedim.Bendede ileri derecede reflü var ağrısız günüm geçmez eskiden 44 beden bile dar gelirken şuan 40 beden giyiyorum iştah hiç yok. hep gözyaşı.geçenlerdede demirim 9 geldi.60-180 arası olması gerekiyomuş.ama hep onlar hasta olur hep onların düşünceleri vardır.napıcam ben ya :43::43:

Dindar bir ailede misiniz bilmiyorum hani siz belli ki inaçlısınız, farkındasınız ama aileniz iki seveni huyundan suyundan değil de Allah vergisi olan tip yüzünden ayırmaya kalktıkları için dindarlıkları samimi gelmedi açıkçası.

Acaba diyorum yinede bir denemek açısından bu konuyla ilgili hadislere baksanız ve onlardan örnek verseniz? Peygamber Efendimizin evlilikle ilgili yapılacak seçimlerle alakalı çok hadisi var çünkü ve elbet size de hitap edecek bir kaç tane bulursunuz. Kim bilir belki işe yarar bir umut.

Dindar bir ailede misiniz bilmiyorum hani siz belli ki inaçlısınız, farkındasınız ama aileniz iki seveni huyundan suyundan değil de Allah vergisi olan tip yüzünden ayırmaya kalktıkları için dindarlıkları samimi gelmedi açıkçası.

Acaba diyorum yinede bir denemek açısından bu konuyla ilgili hadislere baksanız ve onlardan örnek verseniz? Peygamber Efendimizin evlilikle ilgili yapılacak seçimlerle alakalı çok hadisi var çünkü ve elbet size de hitap edecek bir kaç tane bulursunuz. Kim bilir belki işe yarar bir umut.
aşırı dindar değiliz yani elhamdülillah elimizden geldiğince yaparız ama öyle aşırı derece değil.YA canım dedim htta Peygamber efendimiz damadının ailesi olmadığı halde Fatıma anamızı vermiş Hz Aliye kendi babası gibi davanmış bile dedim ya.Banamısın demiyolar.Babamın tek dediği beklicez.Annem ise sende büyü var.Aşkın adı büyü olmuş.Ya kaçıcam,YA ölücem YAda ne bileyim ya uff :43::43:

Biraz önce nişanlıma anlattım durumu kaç gel dedi.nereye kadar gidicek askerlik olunca ayırcaklar dedi. evimizi alır otururuz mutlu oluruz dedi.askerlik içnde kredi çeker gitmem dedi.şurda katlanacağımız 4-5 ay sonra Allahın izni ile rahat edicez dedi.yoksa ayırcaklar görmüyo musun 7 yıllık güzel günlerimiz gidicek dedi.haksızda sayılmaz sadece bir tip ve görünüş için ailem böyle yapıyo :43: napıcam bilmiyorum.ayrılıramda annemle babamın yüzüne bile bakmak isemiyorum ne onlarsız nede onsuz olamıyorum napıcam ben (askerliğide 5 yıllık tecilli.ama eğer problem yapmasalardı kasımda gidicekti askere.şimdi oda tedirgin gidemem bu durumda bu şekilde askere diyo.) kendince oda haklı.askerde bi telefon gelir ayrıldık diye kahrolurum naparım diyo kenince oda haklı kızlar nişanlım beni 7 yıldır hiç üzmedi şahsi hiç tartışmadık hep yüzümü güldürdü.

ailemin asla hayatımdaki insanla kıyaslaması olamaz, hayatımdaki insan ise ailemle.
sonuçta tercih ettirilen kişi benım hayatımda yeri başka olan biri.
tercih sadece aşk, meşk ilişkilerinde yaptırıldıgı zaman yerinde olur.

ailem böyle bişi asla istemez benden
ne demek tipi kötü? iyi olsa ne olacak? aldatmayacak mı, sorun çıkarmayacak mı, başka özellikleri mi var bu tiplerin?
dinleme aileni, ileride bu ilişkikötü bir seçim olmuş olsa bile
en azından bu ailenin değil, senin hatan olur. :34:
kendi hataların, 3.şahışların hatalarından iyidir en azından bu sana tecrübe kazandırır.

sen beğenmişsin ki, nişanlanmışınız
sana kötü görünseydi zaten hoşlanmazdın ve gerisi aşkla sonlanmazdı.

napmalıyım sizce.diğeri ailem ama çok ağır konuştular sırf kendileri için millet ne der diye istemiyolar.nişanlımda sadece 4-5 ay katlanıcaz sonra rahat edicez diyo.( o süreçte ev alma kurma evlilik düğün tarzı) aklım karışık.çünkü teli duvaklı gelin bile çıksam annem evine düğününe gelmem diyo.:43::43::43:

napmalıyım sizce.diğeri ailem ama çok ağır konuştular sırf kendileri için millet ne der diye istemiyolar.nişanlımda sadece 4-5 ay katlanıcaz sonra rahat edicez diyo.( o süreçte ev alma kurma evlilik düğün tarzı) aklım karışık.çünkü teli duvaklı gelin bile çıksam annem evine düğününe gelmem diyo.:43::43::43:

millet tipine mi ne der?:26:

millet tipine mi ne der?:26:
aynen canım millet ne dermiş.yakışmıyomuşuz benim gibi güzeli bulmuş ondan bana iyi davranıyomuş nişanlım.salakmışım bende iki güzel lafa kanıyomuşum. hadi bir iki öyle yaptı ya 7 sene dile kolay ya hiç mi belli etmez huyunu.nişanlımda diyo ya ayırcaklar yada kaçıcaksın diyo kararsız kaldım ben çok

ooof of...seni çok zor durumda bırakmışlar yaaa...insan evladının mutlu olmasını ister ki...allah bir çıkış yolu gösterir umarım...

ooof of...seni çok zor durumda bırakmışlar yaaa...insan evladının mutlu olmasını ister ki...allah bir çıkış yolu gösterir umarım...
hemde nasıl bir zor durum daha hiç uyumadım hiç bişi yemeden niyetlendim oruca.ama inanaın çok kötüyüm hayatımın dönüm noktasındayım.

Back
X