• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz neden erkeklere hakketiklerinden fazla değer veriyoruz?

Karşımızdakinide kendimiz gibi güvenilir sanıyoruz çünkü ama genelde de öyle olmuyo.Ben öğrendim değer vermemeyi artık sende zamanla öğrenirsin cnm.

Galiba bugün doğru bişey yaptım geceden telimi kapatmıştım, az önce açtım mesaj üstüne mesaj, aramaya çalışmış :52: Sonra yine arayınca çıktım tele gayet soğuk bir şekilde konuştum, o aşkım hayatım takıldı ben ağzıma bile almadım kırıldığımı anlasın diye! Hoşuma gitti meraklanması :27:

Bir erkek çıkar karşınıza; öyle herkes giremez hayatınıza elini kolunu sallaya sallaya... olacaksa ömürlük olsun dersiniz o yüzden hep ürkek davranırsınız..
Aslında doğal olan sizin yaptığınızdır; güven duyabilmek,ait olabilmek için zamana ihtiyacınız vardır,erkek ise kaçan kovalanır(kaçtığınızı zanneder) misali üstünüze düşer,arar,sorar,ilgilenir,eve bırakır,kıskanır,çiçek alır,derdini dinler,küfür etmez kibardır,biryere gidilecekse o gelir bırakır,gezilecekse o gezdirir,tatile gidilecekse o götürür,ihtiyacınız olur ben erkeğim ben yaparım der,kısacası prensesler gibi davranır...

Zaman geçer hayatınız o olur...çünkü hergün ince ince işleyerek hayatınıza zerk olur..
Sonraları buluşma günlerinde işi çıkmaya başlar,arkadaşlarıyla maç izleme,tavla turnuvaları,iş seyahatleri,erkek toplantıları...ama sizin bu gibi durumlarda yapmanız gereken eve gitmekdir,tamam dersiniz ses etmeden,sizde kız arkadaşlarınızla buluşmak istersiniz trip yapılır,azarlamalar başlar,erken kalk geç kalma...biraz sesinizi çıkarınca ama aklım sende kalıyor diye vicdan yaparlar...önceden giydiğiniz kıyafetlerde rahatsız olduğunda tatlı dille istemediğini belirtir ama sonra kişiliğinize üstü kapalı hakaretler başlar..işten eve kıyafet değiştirmeye bile gidersiniz sırf üzülesin diye... aklınız almaz ne oluyo dersiniz ona göre olan birşey yoktur normali budur sen abartıyor olursun....ama eskiden böyle değildi???

Sonra dostlara sorar dertleşirsiniz.. can dostlarınız uyarır sizi..çok yüz veriyosun bu kadar karıştırma hayatına,doğrudur ama sevdiğine kıyamaz insan,siz kıyamadıkça o kıymaya başlar inanamazsınız... sevgisi büyüdü artık içinizde kıyamazsınız...
Ayrılma kararı verirsiniz kabul etmez, çok seviyordur o yüzden yapıyodur,yalvarır yakarır,konuşursunuz kararlar alınır bu kadar kolay bitemezdir,tamam dersiniz bir ay düzgün gider sonra yine aynı,bu sefer ayrılmasınız savaşırsınız ama gururunuz incinir isyan edersiniz,kavgalar boyut değiştirir,hakaretler havada uçuşur,sizde farkında olmadan çirkefleşirsiniz,bu sefer kendinizide tanıyamazsınız,ne onla olur nede onsuz,özünde iyi insandır bilirsiniz,zaman geçer sevginin yanında emeğinize kıyamaz gidemezsiniz...

Ama arkadaşım gerçek şudur ki saygının bittiği yerde sevgi devam etsede ilişki biter acı başlar..

Peki mesafeli ilişkiler de bu söylediklerine dahil mi arkadaşım? Ağustos'da kavuşcaz birbirimize, ama şu an hiç hevesim yok sanki :50:

1,5 yıl hergün beni görmek için işini gücünü bırakan görüşemediğimizde hayata küsen günde abartmıyorum 20-25 kere arayıp extradan her gece yatarken sevgi mesajları atıp sabah kalktığımda günaydın mesajıyla uyanan ben, 3.yılın sonlarına doğru aynı şehirde 1 ay görüşmeden(uslubumu bozmadan,şikayet etmeden)ilişkim var diyebildim.şikayete başladığımda (çevremde düzgün bir ilişki için parmakla gösterilen)hiçmi korkmuyosun beni kaybetmektekten dediğimde ben sana gözüm kapalı güveniyorum,öyle olmasan yanında olmazdım derdi..

Şöyle söyliyim kaçan kovalanır, sevgimi fazla göstermiyim şımarır,şu taktiği uygulayayımda değerimi anlasın gibi şeyler yapamıyosan(keşke yapabilsek) yani o yapıda değilsen uzakta yada yakında olması farketmez,mesafeler yakında olsa erkekler bir süre sonra ilişkinin tüm sorumluluğunu kadınlara bırakıyorlar..

En yakın erkek arkadaşımın kız arkadaşı başka bir ülkede yaşıyor,oturur konuşuruz özledim der git diyorum zamanı var diyor ,e kızı oyalama o zaman diyorum yoo seviyorum diyor,kız telefonda ağlıyor düşün özledim diye,sonra kız trip yapıyor bizim salak kızın sert konuşmasını yanlış anlayıp galiba bitecek deyip gitmiyor.. yani bitse de bitmesede adam rahat tek bildikleri oturup içmek ve bu benim bildiğim en düzgün erkek... şimdi kızcağız ayarladı o buraya gelecek 7 aydır sadece telefonda ilişki yaşadılar..

Ama yanyana olduklarında kızın herşeyine sahip çıkar çokta iyi anlaşırlar... afedersiniz arkadaşıma gerizekalı madem bu kızla mutlusun seviyosun niye kıymet bilmiyosun diyorum sinirlenip:47:

Sana tavsiyem içinden 2 coşuyosan 1 göster ben anladımki %90 erkekler böyle.. bu taktikler bana hiç samimi gelmiyor ama yapacak birşey yok...ya da yol yakınken ayrılıp önüne bakacaksın..

Son düzenleme:
Bende aynen böyle senin gibi olmak düsünmek istiyorum, neden beceremiyorum??? :(
cok denedim mesafe koymayi soguk davranmayi ama benden iyice uzaklasir korkusuyla alttan aldim hep.

Bu kafayla biz kadinlar daha coooooooook arkalarindan aglariz :52::52::52:

Oncelikle kendine hakaret etmekten vazgec arkadasim.
Aldanmissin inanmissin bundan sonra adimlarini saglam atarsin.
Kaybetme korkusundan kurtulmak gerekiyor..
Cogu kisi annesini,babasini sevdiklerini kaybediyor ama yasam devam ediyor.
Boyle dusunmeye bak ise yariyor gercekten.
Eger kendini herkesten cok seversen ne kimsenin seni uzmesine neden incitmesine izin verirsin..
Birak insanlar seni mutlu etmeye calissin
Sen onlari mutlu etmeye calisip kendini yorma.
Karsindaki insanlar kaybetmekten korksun
Sen kendini nasil gorursen karsindakide oyle gorur..
Unutma kimse sonsuza kadar bizimle degil
Hayatimiza giren herkes sadece gecici misafir.

yalnız değilmişim bu konuda,yaşasın:9: erkekler konusunda değil ama diğer bazı konularda bende kendimi aptal-saf diye düşünürüm çoğu zaman:1:

Son düzenleme:
Biz kadınların doğasında var fedakarlık yapmak.Sanırım annelik içgüdüsünden kaynaklanıyor.Eşimiz veya sevgilimiz sanki evladımızmış gibi davranıyoruz.Bu böyle gelmiş böyle gider...

yaa arkadaşım kusura bakma çok afedersin yani seni de kırmak istemiyorum ama eski konularına baktım da bu adam sana neler yapmamış senin en yakın arkadaşına bile ahlaksızca şeyler yazmış sen de bir güzel oturup okumuşsun sonra yine bu ilişkiye devam etmişsin nasıl miden kaldırdı kendini nasıl o duruma soktun anlayamıyorum ben yaa gerçekten aklım almıyor yani bu hastalıklı sevgiyi....

adam tabiki seni tınlamaz söylüyormuş işte, ben senden af dilemedim sen kendin gidiyorsun sonra kendin dönüyorsun diye..ben bu kıza neler yapıyorum hala benimle diyordur niye kendine çeki düzen versin niye kassın adam yani ne sebeple????

bazı insanlar kötü muameleyi hakeder çünkü kendi kendine yapar...önce kendine saygı duy ki karşındaki de sana saygı göstersin
gerçekten sinirim bozuldu :120:

Son düzenleme:
yaa arkadaşım kusura bakma çok afedersin yani seni de kırmak istemiyorum ama eski konularına baktım da bu adam sana neler yapmamış senin en yakın arkadaşına bile ahlaksızca şeyler yazmış sen de bir güzel oturup okumuşsun sonra yine bu ilişkiye devam etmişsin nasıl miden kaldırdı kendini nasıl o duruma soktun anlayamıyorum ben yaa gerçekten aklım almıyor yani bu hastalıklı bir sevgiyi....

adam tabiki seni tınlamaz söylüyomuş işte sen kendin gidiyorsun sonra kendin dönüyorsun ben bu kıza neler yapıyorum hala benimle diyordur niye kendine çeki düzen versin niye kassın adam yani ne sebeple????

bazı insanlar kötü muameleyi hakeder çünkü kendi kendine yapar...önce kendine saygı duy ki karşındaki de sana saygı göstersin

şok oldum ben de okudum şimdi :53:

yaa allahaşkına haksız mıyım böyle şeyler görünce sinirleniyorum engel olamıyorum kendime...
konu sahibi sanane kabul ederim de sevmeye devam ederim de diyebilir belki bana ama bukadar olmaz artık yaaa bu kadar da olmamalı yani....

ben de üzülmüştüm. unique 88 canım senin bu adamdan soğumanı ne sağlar? varsa kızkardeşine, kuzenine, annene sarkması mı?

tövbe yarabbim...

yaa arkadaşım kusura bakma çok afedersin yani seni de kırmak istemiyorum ama eski konularına baktım da bu adam sana neler yapmamış senin en yakın arkadaşına bile ahlaksızca şeyler yazmış sen de bir güzel oturup okumuşsun sonra yine bu ilişkiye devam etmişsin nasıl miden kaldırdı kendini nasıl o duruma soktun anlayamıyorum ben yaa gerçekten aklım almıyor yani bu hastalıklı bir sevgiyi....

adam tabiki seni tınlamaz söylüyomuş işte sen kendin gidiyorsun sonra kendin dönüyorsun ben bu kıza neler yapıyorum hala benimle diyordur niye kendine çeki düzen versin niye kassın adam yani ne sebeple????

Sizin yorumunuz üzerine bende okudum eski konularını ve tamamen size hak veriyorum.

Saçlarım boşuna beyazlamadı bu yaşta, gerçekten saplantı haline geldi bende farkındayım arkadaşım, kurtulamıyorum bu duygulardan ama kurtulmak istiyorum :43:

Aslında seni az biraz anlıyorum insan sevdiği çok büyük bir yanlış yapınca hemen bir açıklama bekler neden ikna olmak için. Zaten affedecektir zaten bırakmayacaktır ama ondan da yalan ben yapmadım tarzı şeyler duyması gerekir kendini kandırabilmesi için. Seviyorsun malesef ve kaybetmekten çok korkuyorsun o yüzden burada yazılanları en fazla 1 ay uygularsın sonra yine eski sen olursun ama ne zaman ki sevgin yaralanmaya başladı ne zaman ki aşktan kör olan gözlerini açtın işte o zaman hiçbir şeyden korkmazsın ve seni üzdüğü an eyvallahı çekersin ama şimdi olmaz çünkü hala çok seviyorsun :19:

Aslında seni az biraz anlıyorum insan sevdiği çok büyük bir yanlış yapınca hemen bir açıklama bekler neden ikna olmak için. Zaten affedecektir zaten bırakmayacaktır ama ondan da yalan ben yapmadım tarzı şeyler duyması gerekir kendini kandırabilmesi için. Seviyorsun malesef ve kaybetmekten çok korkuyorsun o yüzden burada yazılanları en fazla 1 ay uygularsın sonra yine eski sen olursun ama ne zaman ki sevgin yaralanmaya başladı ne zaman ki aşktan kör olan gözlerini açtın işte o zaman hiçbir şeyden korkmazsın ve seni üzdüğü an eyvallahı çekersin ama şimdi olmaz çünkü hala çok seviyorsun :19:

şuan bnm içinde bulundugum durum gözlerim acıldı ama neye yaraar :25:

Ben onu aylardır görmüyorum. Bor yandan böyle unutmak daha kolay olur diyorum zaten görmüyorum gözden uzak olan gönülden de ırak, ama onun kokusunu ona doya doya sarılmayı okadar çok özledim ki herşeyi sineye çekiyorum :50: son bir kez sarılmayı gözlerinin içine bakmayı okadar çok istiyorum ki...

Ben onu aylardır görmüyorum. Bor yandan böyle unutmak daha kolay olur diyorum zaten görmüyorum gözden uzak olan gönülden de ırak, ama onun kokusunu ona doya doya sarılmayı okadar çok özledim ki herşeyi sineye çekiyorum :50: son bir kez sarılmayı gözlerinin içine bakmayı okadar çok istiyorum ki...

Allah'ım bu duygusallık beni öldürecek. arkadaşında geliverirse yanınıza ne yapacaksın. karşılaşsanız mesela.

bu adam sana herşeyi yapar ben sana söyliyim. kızma ama haketmiyo da değilsin.

hmm buarada yüzde yüz seni ikna edecek. sen de böyle yaşamaya devam edeceksin :50:

Benim de bir sevgilim vardı gözlerine bakınca kendimi kaybettiğim çoğu şeyi bana ters olsa da sineye çekip onu kaybetmemek için hep alttan aldığım sonra o beni bıraktı gururu falan bırakıp (çok kızıyorum şimdi kendime) yalvardım bir hafta böyle bitmesin ben seni çok seviyorum dayanamam diye o hep olmaz diyordu tersliyordu beni sonra nasıl becerebildiysem bir daha da yazmadım hiç ama hiç unutmamıştım onu hep diyordum ki kendime askere gidiyor ya onun için bıraktı ben beklemeyeyim, üzülmeyeyim diye askerden dönmeye yakın arayacak beni diye umut ederek bekledim hep arayınca söyleyeceğim lafları bile hazırladım üstüne gitmeyecektim ama kırgın olduğumu söyleyecektim onu biraz uğraştıracaktım ama çok değil mazallah sonra bıkar geri giderdi kaybederdim onu. Ben böyle saf hayaller kurarken bir arkadaşımın sayesinde öğrendim ki meğer adam askere gitmeden bir sevgili daha yapmış beni o yüzden bırakmış. Bunu duyunca ilk gün çok üzüldüm, ağladım sonra toparlandım ama hala içimde sıcaklık vardı hala bana bir mesaj atsa koşa koşa gider gibi hissediyordum kendimi. Üç gece önce onu rüyamda gördüm konuşmasını, sesini resmen kalbimde hissediyordum, sabah kalktım, ağladım hala unutamadım diye sonra akşamına bir mesaj mrb napıyosun diye bana kapıları o kadar sert kapatıp giden adam mesaj atmıştı bana. Ama kendimi şaşırttım çünkü hiç de koşa koşa gider gibi hissetmedim o mesajı görünce, hiç de özlediğim, boynuna sarılmayı aylardır hayal ettiğim gelmedi aklıma bir anda buz oldum, soğudum, gözümden düştü anladım ki bende o çoktan bitmiş ama bu mesajı almam gerekiyordu bunu anlamam için. Sonra ona tek bir cevap yazdım hayırdır boşlukta mı kaldın diye. En ufak kaybetme korkusu dahi duymadan, aylardır hayalini kurduğum an gerçekleşti demeden bunu yazdım ona yani demek istediğim artık sevgim bitmiş ki yazabildim.

afedersiniz ama gerçekten konu başlığınızdaki gibi aptalın safın tekisiniz.
eski konularınıza baktım sevgilinizin sapkın harekeretlerini siz burda gülerek anlatmışsınız
ve üstüne üstlük bu ilişkiye devam etmişsiniz.
ne diyeyim ki size pes !

Back
X